Hej!
Första inlägget här. Jag funderar på vad jag ska välja för champagne nu till nyår. Jag har alltid tyckt att exempelvis Moet i prisklassen 350-409kr är för söta, har på tok för mycket kolsyra och inte är goda. Jag prövade nyligen en Henriot 1995 som kostade ungefär 550kr. Den var helt klart bättre men inte otroligt god.
Jag tror jag söker efter den upplevelse jag fick när jag inför milleniumskiftet köpte och drack Bollinger RD 1981 vilket var en av de mest otroliga vinupplevelser jag har varit med om. Idag köpte jag en Gosset Celebris extra brut 1998 (nr. 90159) och kände när jag kom hem att det blev ett impulsinköp utan någon direkt tanke.
Vad tror ni passar mig på nyår i champagneväg? Jag tror jag föredrar torrare viner framför söta.
Tacksam för svar.
Mvh
Rickard
Första inlägget här. Jag funderar på vad jag ska välja för champagne nu till nyår. Jag har alltid tyckt att exempelvis Moet i prisklassen 350-409kr är för söta, har på tok för mycket kolsyra och inte är goda. Jag prövade nyligen en Henriot 1995 som kostade ungefär 550kr. Den var helt klart bättre men inte otroligt god.
Jag tror jag söker efter den upplevelse jag fick när jag inför milleniumskiftet köpte och drack Bollinger RD 1981 vilket var en av de mest otroliga vinupplevelser jag har varit med om. Idag köpte jag en Gosset Celebris extra brut 1998 (nr. 90159) och kände när jag kom hem att det blev ett impulsinköp utan någon direkt tanke.
Vad tror ni passar mig på nyår i champagneväg? Jag tror jag föredrar torrare viner framför söta.
Tacksam för svar.
Mvh
Rickard