De senaste vininköpen, diskussioner och tips

Diskussion i 'Vin' startad av Anders Landström, 23 januari 2013.

 1. ChristianB

  ChristianB Medlem

  Hur är Pierre Gonon? Jag sneglade på en flaska för några veckor sedan och kände att nyfikenheten nästan blev mig övermäktig. ;)
   
 2. Silex

  Silex Medlem

  Jag har bara provat 2010 från dem, men var riktigt imponerad. Kraftig ursprungstypisk norra rhone syrah med ganska mycket frukt som matchar tanninerna och gör det trevligt att dricka redan nu. Välabalanserad. God nu men klarar många år i källaren. Fördelen med St Joseph är ju också att priset ligger på en helt annan nivå än motsvarande vin skulle kosta i några av de mer namnkunniga områdena i regionen. Jag tycker helt klart du skall plocka en flaska för att testa och dela med dig av dina smaknoter :)
   
  ChristianB och Daniel B gillar detta.
 3. ChristianB

  ChristianB Medlem

  Det låter som ett vin i min smak i alla fall! Och precis som du säger, man kan ju fynda bland St Joseph till priser som ibland är löjligt bra! Jag ska se vad jag kan beställa! Tack! :)
   
 4. Vino fino

  Vino fino Medlem

  Eftersom alla pratar om St Joseph tänkte jag bidra med en av mina första större vinupplevelser, nämligen Cave Saint Desirat's Cuvee Cote-Diane som på den tiden gick att köpa på Saintsburys för £ 9.99.

  Det var vinet som fick mig att inse storheten i Syrah. När jag en tid senare träffade en representant för Saint Desirat på en mässa berättade han att till Cuvee Diane användes inköpta begangnade fat från DRC... Så när jag idag letar efter den flyktiga parfymerade tonen i Syrah så är det kanske egentligen något helt annat som mitt doftminne lurats att förknippa med St Joseph.

  Hursomhelst: ung, varsamt ekad, varsamt extraherad Syrah från St Joseph är som en nyutsprungen ros. Underbara viner
   
 5. ChristianB

  ChristianB Medlem

  Precis den poesi man förväntar sig i en bra flaska vin! Det är sällan den visar sitt näpna ansikte, men när den väl gör det är det som en saga som kommer till liv. ;)
   
  Emanuel och Vino fino gillar detta.
 6. chambertin

  chambertin Medlem

 7. StefanAkiko

  StefanAkiko Pendeldricker Tokyo, London, Stlm och Umeå

  Vi reste nyligen runt lite i Japan och passerade bla den lilla staden GERO. Det betyder "kräx" på japanska, även om just den stadens namn använder andra skrivtecken. Men lite skoj är det ändå :)
  Som nybörjare i japanska så är min humor på en treårings nivå, och då jag leker med kendobarnen slutar det alltid med att de HYsTeRIsKt fnissande lär mig nya fulord. Unko, kuso, chinchin, oppai, unchi, hedo, osv är hysteriskt roliga ord :tystad:
  Ruché är ett sådant där renodlat äckelord som inte väcker skrattmuskulaturen... Inte det minsta.
  Huh!
  Jag blir ingen køpare av denna druva mer, men har VB:at tipset till dem av mina vänner som gått igång på detta blomstervatten. Italiens bästa vin? Jomen hallå! :stendumt:
  ...dessutom har den usle återförsäljaren inte angivit årgången. Visar på... Klass?

  (Efterred: vill på intet vis påstå att den som gillar detta vin är något fel på, varken genetiskt eller på annat vis. Bara att detta är ännu ett uttryck för delad baksmak.)
   
  Last edited: 31 juli 2014
  chambertin gillar detta.
 8. Siripim

  Siripim Medlem

  - 4 st The Observatory V
  - för mycket från Le Grande Colline som jag inte riktigt vet varför jag köpte och redan ångrar
  - 2 st Frank Cornelissen Contadino 10
  - 2 st 2013 Frank Cornelissen Susucaru
  - 12 st 2011 Foillard Morgon
  - 3 st 2012 Foillard Cote du Py


  ska nu sluta med allt det här och bara gå på säkra (gamla konservativa traditionella) kort.
   
  Mattias Schyberg och Vino fino gillar detta.
 9. doda

  doda Medlem

  Idag blev det ytterligare 6 flaskor Château Yquem 2007 på halvflaska. Det blir nog bra om sådär 10-20 år :)
   
  kayaker, gbgpatrik, Mats och 1 annan gillar detta.
 10. Kostjan

  Kostjan Mot bättre vetande

  Bra redan nu :)
   
 11. Vino fino

  Vino fino Medlem

  Mkt intressant, eklektisk blandning.

  Observatory's Carignan-Syrah är det bästa sydafrikanska vinet jag druckit (ska inte tjata om det). Cornelissen är vågade val. Och Foillard är alltid trevliga, särskilt med några års lagring.

  Grattis--- bra val!
   
 12. Michael.S

  Michael.S Medlem

  IMG_20140801_154324.jpg Dagens inköp på SB.
  Följde @emanuel 's tips och köpte 4 fl Launois Vintage Blancs Brut 2008.
  Och månadens vin 2010 Barolo Riva del Bric, Paolo Conterno, även där 4 flaskor.
  Trevlig helg :)
   
  Last edited: 1 augusti 2014
  merlotsmile, StefanAkiko, Emanuel och 1 annan gillar detta.
 13. Emanuel

  Emanuel - Ad astra per alas amforae

  Kul! Jag köpte 7 Launois, 6 till källaren och en referensflaska för omedelbar konsumtion :)
  -Nu får vi rapportera in hur det går med våra flaskor över åren och se vem som klarar att snåla på lagret längst, jag siktar på sista flarran 2023 om inte varningslamporna börjar blinka innan dess :)
   
  Michael.S gillar detta.
 14. jocke

  jocke Medlem

  Igår hämtades två flaskor av Bonnaire, en 1985 och en Carte Noire. Carte Noire heter idag tradition och är deras instegsvin. Bonnaire bytte namn från Carte Noire till tradition för dryga 15 år sedan. Så denna flaska har några år på nacken. T Bonnaire 1985, Carte Noire.JPG revligt :)
   
  Sörplarn, StefanAkiko, Skumpagne och 1 annan gillar detta.
 15. mad dog mikey

  mad dog mikey Medlem

  För min del blev det mkt Barral. Jadis var laddad med 120 st i Fredags och dom försvann snabbt. Totalt skulle 360 st komma in. För er som gillar stalligt och lite 'småskitigt' så rekommenderas den varmt. I övrigt blev det en del pinot och en cab franc. Plus två vina pedrosa gran reserva.
   
 16. Skrutt

  Skrutt Medlem

  Jadis är som Vidstige, oduschad men med en omisskänlig nobilitet.
   
  mad dog mikey och Magnus L gillar detta.
 17. Sörplarn

  Sörplarn Medlem

  Först ett Italienskt Rosé jag är tokig i Rosa dei Frati 2012 för 121 spänn per flaska och prova gärna blev 8 st, damerna är tokiga i detta Rosé. ;)
  http://www.systembolaget.se/Sok-dryck/Dryck/?varuNr=79560

  1st Franska L' Evangile 2006.
  1st Yankidonska Silver Oak Cabarnet Sauvignon 2008.
  Var lite fira 6 årsdag i helgen så två sist nämnda är faktiskt ruggigt bra viner, dock för ungt än, men va fan livet är kort ibland.
   
  Michael.S gillar detta.
 18. Mattias Schyberg

  Mattias Schyberg Administratör

  En pytteliten producent. Ett vin jag trodde krävde @Martin Berggren för att få tag i, men icke då. Den stod bara där rakt upp och ner i L.A:s troligtvis mest välsorterade affär. Tack för tipset, @Mats :)
  image.jpg
  2010 Domaine Coursodon St. Joseph La Sensonne

  Inte att förglömma så är det vinet med stort V som nästan lyckats få @Anders Landström att lära sig uppskatta syrah enligt vad jag har hört. Det säger mycket det (eller lite). ;)
   
  Martin Berggren gillar detta.
 19. StefanAkiko

  StefanAkiko Pendeldricker Tokyo, London, Stlm och Umeå

  Fick 2 flaskor Koshu (min hustru måste tyda etiketterna då hon kommer hem lite senare idag) och en flaska 2008 Star Angel Syrah (Paso Robles) idag.
  Ibland har man tur!
  Inhandlade (trots köpstopp) 2 flaskor av den NV Koshu jag nyligen ramlade baklänges av - butiken hade inte fler (67kr/st). Samt att jag snodde åt mig de sista två 2011 Muscadet de Sèvre et Maine för hårresande 49 kr per st.
  Men, det är ju SÅ VARMT HÄR!!!

  koshu.JPG
  Jag kan iaf läsa 甲州 = KOUSHU. Men inte utttyda producenterna.
   
  Last edited: 5 augusti 2014
  Mattias Schyberg och mnor gillar detta.
 20. Martin Berggren

  Martin Berggren Bad santa

  Alltså, Coursodon odlar runt 15 hektar, inte pytteliten på min skala (där pytteliten är 4 ha och stor är 30+ ha...), men har förblivit lite av en doldis. Jérôme är inte särskilt utåtriktad utan föredrar att sköta sina odlingar framför att visa upp sig och sina viner på mässor och events. Inte helt olikt Ferdinand och korkeken faktiskt.

  Där har du fått tag i ett kanonvin, från en enorm årgång. Det kommer från Coursodons allra äldsta stockar och uppfostras helt och hållet i nya ekfrallor. Vinet var läckert som ungt (en flaska ingick i Cavistes femte låda för ett par år sedan) men det var rätt uppenbart att det var gjort för lagring. Har inte provat sedan dess faktiskt.
   
  Mattias Schyberg gillar detta.

Dela sidan