Mattias Schyberg
Administratör
Är själv ingen kock av rang, inte heller en erfaren sommelier. Mat och vin uppskattar jag dock ändå. Jag kan dock tycka att jag sällan stöter på lite mer vågade kombinationer av vin och mat, oftast är det just klassikerna man får eller som rekommenderas. Nu är det såklart inget fel med det, de klassiska kombinationerna finns ju av en anledning, men varför inte utforska de lite mer unika varianterna?
Själv brukar jag inte experimentera särskilt mycket alls; jag väljer det vin jag är sugen på och parar ihop det med en rätt som känns logisk och bra. Oftast funkar det bra - mer sällan känns kombinationen outstanding.
Mest udda försök var nog när jag fick för mig att dricka en halvsöt Dr. Loosen (auslese) till en blodig biff med potatisklyftor dränkta i parmesan och västerbottenost. Unik kombination, milt sagt, men inget jag kan rekommendera.
Så, nu vill jag få höra era lyckade eller misslyckade försök att kombinera outside the box?
Själv brukar jag inte experimentera särskilt mycket alls; jag väljer det vin jag är sugen på och parar ihop det med en rätt som känns logisk och bra. Oftast funkar det bra - mer sällan känns kombinationen outstanding.
Mest udda försök var nog när jag fick för mig att dricka en halvsöt Dr. Loosen (auslese) till en blodig biff med potatisklyftor dränkta i parmesan och västerbottenost. Unik kombination, milt sagt, men inget jag kan rekommendera.
Så, nu vill jag få höra era lyckade eller misslyckade försök att kombinera outside the box?
Last edited: