Film!

Diskussion i 'Övrigt' startad av Darth Angelus, 19 januari 2009.

 1. kayaker

  kayaker Cyklist

  SV: Film!

  Blair Witch Project sög ju stenhårt så den kan ju knappast vara sämre iallafall...
   
 2. Sjödin

  Sjödin Joråsåatt...

  SV: Film!

  Jag såg Paranormal Activity häromdagen.
  Nja.... jorå... Det var en sevärd film, det tycker jag. Dock var nog mina förväntningar lite uppskruvade.
  Den saknar helt "äckelpäckel-scener" utan är helt byggd på "händeringenting-händeringenting-händeringenting-händeringenting-KABOOOOOOOM"-upplägget.
  Så visst fan blev man skraj och hoppade till emellanåt.
  Se den, men förvänta dig INTE något mästerverk.
   
 3. anders

  anders Medlem

 4. R.P

  R.P Medlem

  SV: Film!

  Har fastnat totalt i Curb your enthusiasm, säsong 4 och 5 kom med posten idag.
   
 5. R.P

  R.P Medlem

  SV: Film!

  Precis sett klart säsong 1 av Breaking Bad, beställt säsong 2, sjukt bra serie!
   
 6. Elvis

  Elvis Medlem

  SV: Film!

  Apropå serier så är jag helt fast i Wire säsong 2 nu. Kommer definitivt att köpa fler säsonger av den. Det är så skönt att ha DVD-boxar med bra tv-serier hemma.
   
 7. Jimmy Forsman

  Jimmy Forsman Missförstått geni. Gravt blygsam. Despot. Administratör

  SV: Film!

  The Wire regerar.

  Galet bra serie.
   
 8. R.P

  R.P Medlem

  SV: Film!

  Jag har dom två första säsongerna av The Wire, har inte riktigt förstått allt snack om den, den är bra men jag har inte fastnat...

  Skönt med dvd-boxar hemma iaf, och många är kul att kolla om igen och igen, en jäkla kul serie som är billig på Amazon är Peepshow, helt underbar.
   
 9. anders

  anders Medlem

  SV: Film!

  Jag säger bara The big bang theory. Hade jag inte varit så extremt cool hade jag blivit klart oroad över det faktum att jag faktiskt förstår merparten av vad Sheldon pratar om när han drar i gång. 8)

  Sedan kan jag hålla med R.P vad gäller The Wire. Jag känner att det är dels så många olika karaktärer som man ska följa så man har svårt att ta till sig deras öden, dels är det i varje säsong en helt ny uppsättning karaktärer som läggs till de tidigare samtidigt som tidigare karaktärer faller ifrån. Det blir lite för mycket av kortfilm över det hela.
   
 10. Jimmy Forsman

  Jimmy Forsman Missförstått geni. Gravt blygsam. Despot. Administratör

  SV: Film!

  JAg är av helt motsatt åsikt gällande the Wire. Det som gör seriens storhet är det faktum att varje säsong av serien visar staden ur olika perspektiv. Det intressanta är ju att få ett inblick i hur olika delar av samhället fungerar, ser på samma saker och hur de reagerar på olika sätt, Polisen, med all frustration över att vilja förändra något med veta att det de gör är meningslöst, det hårda livet på gatan med drogerna, fackföreningskampen och livet i hamnen, slolsystemet, stadshuset och slutligen media. Karaktärer faller inte så mycket ifrån som att de byter fokus. De flesta karaktärerna återkommer igenom hela serien, dock i olika roller. Visst tillkommer det nya karaktärer också, men det är ju väldigt viktigt för seriens utveckling.

  Det bästa med serien är ju dess realism. Man har verkligen arbetat hårt med att få det så "riktigt" som möjligt. Brillianta manusförfattare och, damn, helhetsbilden är grym. JAg älskar det faktum att all musik som förekommer i serien kommer genom indirekta källor, genom en stero på gatan, en bil med fönstret öppet med mera. Det är sååååå galet grymt!
   
 11. anders

  anders Medlem

  SV: Film!

  Jag är helt med på vad du säger, serien har ju klassats som i princip en dramadokumentär. Problemet är att man väljer att följa så väldigt många olika karaktärer. Det känns som att man borde ha valt ut några stycken och fokuserat där, säg McNulty, någon av skurkarna och ett par till. Som det är nu så följer man en person under tre minuter, sedan kan det dröja upp till en halvtimme innan snubben är tillbaka i rutan. Detta medför att man ska dra sig till minnes vad som var det sista som hände karaktären för att kunna plocka upp tråden igen. Samtidigt har man följt ett flertal andra karaktärer i helt separata händelseförlopp. Det blir lite för plottrigt, det riktiga flytet infinner sig inte riktigt.
   
 12. Elvis

  Elvis Medlem

  SV: Film!

  Man måste ge den tid. För mig tog det 3-4 avsnitt innan jag var inne i säsong 2, till exempel. Men om man ger den tid blir man rikligt belönad.
   

Dela sidan