Finewines medlemmar i fokus

Diskussion i 'Övrigt' startad av Mattias Schyberg, 9 februari 2014.

 1. Elvis

  Elvis Medlem

  Mattias Schyberg gillar detta.
 2. skogsmulle

  skogsmulle Medlem

  Tack!
   
 3. Gomseglet

  Gomseglet Medlem

  Har lurat och läst, men vill ju bidra och diskutera också.

  Vem är jag?
  Någonstans mellan 30 och 40, bor i Uppland. Jag har mina rötter i Dalarna, i det där Sverige som ligger i skuggan av det mesta.
  Förutom min enkelspåriga vinsmak så läser jag mycket. Musiklyssnande går i vågor, ibland väldigt mycket, och ibland nästan ingenting alls. Har också ställt ut konst, en gång... Min smak kan lätt beskrivas som snobbig tror jag, men jag hoppas att jag själv inte faller in där lika lätt. Intresserad av politik och historia, också, ja. Nörd, kanske!

  Vad har jag för sysselsättning till vardags?

  Jag jobbar på ett universitet med humaniora, åtminstone ett litet tag till.

  Vad har jag för vinpreferenser?

  På en kräftskiva i Finland för säkert tio år sedan halade någon fram någon slags Barolo från 1986. Jag blev frälst, trots påtaglig dimmighet, mycket cigaretter och munhålan penslad med kräftspad. Dagen efter tänkte jag att det där måste vara någonting. Jag fick reda på att flaskan var från ett ställe som hette Serralunga.
  Många år senare har jag fått råd och tid att så sakteliga bygga upp lite lagring och drickande av just Barolo från Serralunga. Jag har varken tid eller råd att pyssla med så mycket annat vin, men fuskar också i Mosel (är överhuvud taget förtjust i tysk kultur och mat).
  Jag är precis i början av vad jag ser som ett projekt där vin och min smak ska möta och forma varandra. Funderar mycket på vindrickandets filosofi.

  Jag söker gärna lite kontakt med likasinnade, särskilt tips om var det går att handla och så där mottages gärna.
   
  Omar Khayyam, Trydebull, mnor och 14 andra gillar detta.
 4. Mattias Schyberg

  Mattias Schyberg Administratör

  Välkommen! :)
   
 5. Gomseglet

  Gomseglet Medlem

  Tackar!
   
 6. NBA

  NBA Medlem

  Hej!

  Nils heter jag, 32 ar gammal, bor i Paris sen 10 ar men ar från Göteborg ursprungligen. Flyttade hit pga karleken och blev vinfralst pa vagen :) Driver i dagslaget eget som konsult och utbildare inom vin, haller pa med provningar, WSET-utbildningar, sommelierkurser o dyl har i stan. Har aven jobbat i vinbutik och som sommelier pa krog i England och pluggat vinmarknadsforing och jobbat en svang i Bordeaux tidigare. Innehar WSET-diploma och Educator. Gillar god mat, vin i alla dess former samt styrketraning.

  Vinmassigt satt har jag en förkärlek for Moselriesling, vinerna från Madiran och sydvästra Frankrike generellt och aven de roda portugiserna. Stort fan av Dao och Douro. Annars gillar jag allt, provar vitt och brett bade i jobbet och privat.

  Ar ofta i min hemstad GBG och hoppas pa lite vinaktiviteter i framtiden dar, traffar aven garna nya vinintresserade som har vagarna fobi Paris!
   
  Elvis, Michael.S, MagnusH70 och 19 andra gillar detta.
 7. Keen

  Keen slan

  Välkommen!
   
 8. NBA

  NBA Medlem

  Tackar :)
   
 9. namkrad

  namkrad Medlem

  Halloj,
  Janne heter jag och är dryga femtio. Är novis på vin men har börjat få upp intresset på allvar.
  Fick tips om sidan av tjejen på 1cru och har lurkat runt ett tag.
  Inriktningen just nu ligger på champagne, cremant, cap classic osv..
  I övrigt är det familj och hus som gäller, även om jag försöker få tid till bil och även musik (gitarr men snart även synt!) som är stora intressen.
   
  Kaminen_Magnus, Elvis, ChristianB och 10 andra gillar detta.
 10. Mattias Schyberg

  Mattias Schyberg Administratör

  Du är mycket välkommen och vi är tacksamma för att @Helen rekryterar nya medlemmar. Bra jobbat!
   
  Larseman, Omar Khayyam, Helen och 3 andra gillar detta.
 11. namkrad

  namkrad Medlem

  Tack och bock :)
   
  Helen och Mattias Schyberg gillar detta.
 12. Mr_Jonas

  Mr_Jonas Medlem

  Hej!
  Efter snöat in på klockor i ett antal år tänkte jag att vin måste jag lära mig mer om. Dricker mest Ripasso och Amarone i dagsläget. Men det ska det bli ändring på. Alltid bra att vidga sina vyer.

  Bor i Göteborgsområdet och skulle gärna hänga med på någon vinprovning om sådant anordnas genom forumet. Om inte så bör vi göra det :)

  Kommer bli grymt kul att hänga här på forumet och jag kommer ställa många nybörjarfrågor. Hoppas ni har överseende med det

  Ha det gött
   
  Michael.S, Mouton, Skaggs och 6 andra gillar detta.
 13. Magikern

  Magikern Medlem

  Det har varit ett uppehåll när det gäller BYOB nu i sommar till skillnad från tidigare år men hoppas det kommer någon igen snart. Fritt tema tror jag personligen mest på. :)
   
  Mr_Jonas gillar detta.
 14. Tomas Lindblom

  Tomas Lindblom fd Deppodi Moderator

  Välkommen! :)
   
  Skaggs, Mattias Schyberg och Mr_Jonas gillar detta.
 15. Mr_Jonas

  Mr_Jonas Medlem

  Kul! Jag är på nästa gång det blir av i Göteborgsområdet. Kommer det upp en tråd på forumet? Eller har ni en masskonversation?
   
  Skaggs gillar detta.
 16. Tomas Lindblom

  Tomas Lindblom fd Deppodi Moderator

  @Mattias S kommer säkert bjuda in dig till en annan del av Forumet när han landat i USA ;) det brukar rent generellt vara lite svårt att få ihop träffar över sommaren.

  Hur gammal är du? Jobb? Skola? Andra intressen?
   
  Skaggs, Larseman och Mattias Schyberg gillar detta.
 17. Mr_Jonas

  Mr_Jonas Medlem

  Kanon!
  Strax över 30 och jobbar inom petro-kemibranchen.
  Har småbarn hemma så det blir inte mycket tid eller pengar över till annat :)
   
 18. Mattias Schyberg

  Mattias Schyberg Administratör

  Du är tillagd till Göteborgsgänget!
   
  Skaggs och Mr_Jonas gillar detta.
 19. Mr_Jonas

  Mr_Jonas Medlem

  Tack :)
   
 20. Uncle_Bob

  Uncle_Bob Medlem

  Vem är jag?
  Far och sambo närmre 40 boende strax söder om Göteborg där jag är född och från och till uppvuxen. Har vart bosatt i ett par olika länder och svenska städer både som barn och vuxen men jag betraktar nog Göteborg som mitt hem.

  Har vart matintresserad sedan barnsben, vin har jag druckit så länge jag fått, väldigt intresserad av smakupplevelser… Kanske det enda jag kan säga att jag alltid vart intresserad av och aldrig tröttnat på. Lagar ofta mat, jagar den ibland.

  Vad har jag för sysselsättning till vardags?
  Jobbar som headhunter inom IT och Engineering för tillfället, bakgrund inom försäljning, framförallt inom teknik. Utbildad till civilekonom. Jag är en extrem generalist vilket jag insett gör en till extrem specialist som headhunter.

  Vad har jag för vinpreferenser?
  Väldigt bra fråga. Bott flera år i Spanien och har till följd en överdrivet romantisk relation till Rioja men jag dricker det sällan utanför Spanien. Historiskt har jag druckit mycket italienskt men det har minskat till fördel för Frankrike på senare år där jag nästan gillar allt. Nästan mer intresserad av att utforska vinmakare som inte fötts in i yrket, gärna någon som kämpat och lyckats med något helt annat men kastat den karriären åt sidan för att de brinner så hårt för vin. Förmodligen en yrkesskada men jag har fortfarande inte intervjuat någon som gjort en 180-gir ifrån en framgångsrik karriär för att följa upp sin egentliga passion och inte lyckats.
   
  Daniel B, Larseman, Daniel A och 4 andra gillar detta.

Dela sidan