Forumets Nyårsmenyer 2016

Diskussion i 'Mat & Dryck, Restaurangbesök' startad av Emanuel, 4 december 2016.

  1. Mats Petri

    Mats Petri Österlen

    Wintermute gillar detta.
  2. kayaker

    kayaker Cyklist

    ...och undvik Gazpacho Manchego då! ;)
     
  3. chambertin

    chambertin Medlem

    Över min horisont. Vad är det ?
     
  4. kayaker

    kayaker Cyklist

    Helen, Mats Petri, Beo och 1 annan gillar detta.
  5. Gurto

    Gurto Medlem

    Mats Petri gillar detta.
  6. Alpha

    Alpha Medlem

    Tack snälla för era förslag, åkte på den berömda magsjukan dock så hann inte svänga förbi SB. Har väl någon gammal Brachetto hemma dock...
     
  7. Alpha

    Alpha Medlem

    Kvällens meny blir utöver lite god ost, foi gras och andra läckerheter inkommet idag från Paris som följer:

    Hummer (Krug Grande Cuvee eller Dom Ruinart Blanc de Blanc 2004)
    Tournedos Rossini (någon Barolo eller CdP)
    Chokladfondant (TBD)

    Hör gärna med er här i vilken ordning ni valt att dricka champagnen? Hade ni valt Krug eller Dom Ruinart till hummern?
     
  8. chambertin

    chambertin Medlem

    Knytkalas borta ikväll så endast ostbrickan med vin är känd just nu ( inhandlat bl.a hos Hilda Nilssons ost ).
    Fokus på hårdostar med Beaufort (2-årig på sommarmjölk), Gruyère Reserve, Appenzeller Extra, Morbier och en bit superkrämig Gorgonzola.
    Till det dricker vi Burmester Colheita -81.
    Skulle tro att det slinker ner lite D.Hugot BdB från magnum också innan vi har kommit till osten.

    Gott nytt år önskar jag alla forumiter !
     
    Helen, Magnus L, Tomas Lindblom och 1 annan gillar detta.
  9. matage

    matage Medlem

    Firar högst planerat och efterlängtat ensam i år efter en lite väl hektisk höst men det är väl inga skäl att leva på hämtpizza direkt.
    Däremot blir det lite svårt med portioner/inköp till en person så jag sprider ut det hela över dagen.
    Amuse och förrätt fick bli lunch: Smörstekt Brioche med @KockJohans Terrine och tryffelhonung (sjukt bra - tack Johan) plus tryffelchips a part. Sen förrätt på välhängd löjrom, en redig råraka och creme fraiche.
    Till detta en Diebolt Vallois FdP -98 som jag först befarade var defekt. Korken nästan gleg ur av sig själv helt ljudlöst och första sippen var ren äppelcider. Hyfsad mousse kvar dock.
    20 minuter senare har den öppnat upp och är ett helt annat vin :)

    Varmrätt och tillika middag lutar åt en ohelig hybrid: Hjortfile Provencale Rossini
    Vad gör man inte när man vill ha både vitlökssmör men inte kan släppa anklevern... ;)

    Vinval är fortfarande en öppen fråga..

    Sen om det finns plats över blir det Hälsinge-ostkaka (den riktiga ostkakan ;) ) med hjortron och grädde.

    Nånstans på vägen ska det nog in en Partagas Luisitania och nån god avec också - helt utan avbrott :D
     
    Helen, Magnus L, Mats Petri och 3 andra gillar detta.
  10. thunberg

    thunberg Flaskfantast Administratör

    Improviserad meny ikväll, ryckte med mig lite från matbutiken, inga planer utan är hemma med familjen.

    Foie gras på smörstekt bröd med (någon) sylt/marmelad och baby spenat.
    Pilgrimsmussla med brynt persiljesmör omgiven av rotselleripuré toppad med örtkryddad korv.
    Hummer med aioli.
    Helgrillad biff, ugnsbakad sötpotatis.
    Creme brulée.

    2006 Damien Hugot BdB
    2007 Domaine Benedetti Châteauneuf-du-Pape
    2003 Disznókő Tokaji Aszú 6 Puttonyos
     
  11. Omar Khayyam

    Omar Khayyam Medlem

    Det blir en klassisk meny:
    - ostron, löjromstoast, folie Gras
    - ryggbiff med bearnaise, rotfrukter
    - chocolat fondant

    Några av vinerna:
    Pegau 2012
    Mathiasson oak knoll napa cab 2012
    Catena Zapata Argentino 2008
    Damien Hugot 2008
    José Michel special club 2008
    Legras&Haas 2008
    Suduiraut 2002

    Ha en härlig och vinös kväll, kära forumiter!
     
    jrick, Helen, Tomas Lindblom och 3 andra gillar detta.
  12. Carlsson

    Carlsson Medlem

    Som förtugg blir det Vinägerchips med en rostad paprikakräm toppad med ett flarn parmesan och gurka i bitar.
    Sen blir det lite Saltade skruvar från OLW som vi dippar i Kalixlöjrom
    Risotto med räkor till huvudrätt.
    Kladdkaka med vaniljglass
    Dricker Roederer rose 2011, Pol Roger vintage 2002 & 2006. Skål och gott nytt år!
     
    Helen, magnum och Mattias Schyberg gillar detta.
  13. Jesper

    Jesper Medlem

    Last edited: 2 januari 2017
    kayaker, Tomas Lindblom, Keen och 4 andra gillar detta.

Dela sidan