Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

 • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Idag dricker vi, provningsnoteringar och diskussioner

Mattias Schyberg

Administratör
Det var tyvärr min sista flaska. Fast blondinen finns kvar. :)
Jag tror jag ska ta och skicka ett litet mail och se om hon har lust att gå och dricka ohemula mängder champagne. :cool:
Ja, blondiner är alltid trevligt...;)
image.jpg
 

chambertin

Medlem
2008, Haut Condissas
Lounge-provning så lite rudimentära anteckningar. Massor av källare och fuktigt hö + klassisk Medoc-näsa. Aningen ogin och lite kantig i nuläget med lite stjälkiga tanniner som backas av hyfsad ( men inte mer) frukt. Ok längd och aningen bättre e-smak. Behöver ligga några år till.

2010, Vinsobres, Famille Perrin
Lite roligare på de flesta plan med täta fina Grenache-hallon och en del lakrits. Bra tanniner och syra men inte riktigt den packning i kroppen som man kanske skulle vilja ha. Avslutar också lite snabbt men den dricker helt klart bättre än Bdx:n just nu.
 

Vino fino

Medlem
Helt fel tråd egentligen men jag kunde inte låta bli....

Idag dricker vi: cider och färdigblandad grogg för 238 kr.

Märkligt nog har världens bästa och mest ansvarsfulla Monopol inte något att säga om detta på sin hemsida. Men vi vet väl alla hur det skulle låta ifall detta var en internetleverantör?

14-åring fick handla på Systemet
I lördags köpte William, 14, cider och färdigblandad grogg för 238 kronor i en av Systembolagets butiker i Göteborg.
Genom att klä sig i damkappa, scarf och mössa och med en handväska på armen, dessutom nyss sminkad i parfymavdelningen på ett varuhus, togs han i kassan för en äldre kvinna och slapp visa legitimation.
– Han har lurat systemet i dubbel bemärkelse, säger presschefen Lennart Agén till
Metro.
Systembolaget gör varje år tusentals anonyma besök i butikerna för att kontrollera om personalen frågar efter id-kort. Och den aktuella butiken har aldrig prickats för något fel

När 14-åringen försökte samma kupp i en annan butik blev han dock nekad att handla.
– Han såg tydligen lite väl målad ut, säger Lennart Agén.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/14-aring-fick-handla-pa-systemet_3664682.svd
 

StefanAkiko

Återgår till pendeldrickning post-COVID.
34-åring fick köpa olagligt österrikiskt fulvin på Systemet
I lördags köpte William, 34, några dyra flaskor olagligt fuliga österrikiska viner för 1.238 kronor i en av Systembolagets butiker i Göteborg.
Genom att klä sig i damkappa och scarf togs han i kassan för en äldre transa och slapp förklara sig.
– Han har lurat systemet i trippel bemärkelse, säger presschefen Lennart Agén till Metro. För vi visste ju inte att de Österrikiska vinerna var utomordentligt olagliga. Vi är offer!
Systembolaget gör varje år tusentals anonyma besök i butikerna för att kontrollera om personalen frågar efter id-kort och inte aäljer olagliga österrikiska viner till allmänheten. Och den aktuella butiken har aldrig tidigare prickats för något fel

När 34-åringen försökte samma kupp i underklädesbutiken på Nordstan blev han dock nekad att handla.
– Han såg tydligen lite väl ruggugglig ut, säger Lennart Agén.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/14-aring-fick-handla-pa-systemet_3664682.svd

Ja... Vad skall man väl säga annat än att i fabeln från den önskade SB-verkligheten, så hade 14-åringen nog väntat sig något så unikt som en alkoholpåverkning medan 34-åringen kanske tom hade väntat sig något i sådan underbar stil med det jag dricker just nu:
I morse ankommen till Yokohama på ett halvt dygn (drygt) försenad flight från Arn t Nar, med kendoträning, 4 svenska gäster och 3 amerikanska till Izakaya och ett väldukat megabord av läckerheter och två flaskor shochu av bättre grad. Avslutningsvinet inköpt i Österrike och förtullat (!!!) vid införseln till Yapan, vår sista flaska av 2009 Josef Leutsch PN, Dankbarkeit, 91p:
Jmf YTPN så är detta ett par återhållna klasser högre. Samma sak jmf med de allra flesta Burgunder som korsat min främlings spår. Inte superbt, men stort. Bitiga syror, välkammade tanniner, planka och 6-pack ovanpå en köttigt rå och imponerande brutal smakprofil.

Har underbart nog tydliga drag av Bdx-jord i kombo med PN:s eftertänksamma emo-karaktär. Suggestiv bitterhet och en svalt inbjudande, nästan avfärdande, balans. Detta är ett prismässigt megafynd och förespråkare för druvan borde vimpla seger med dylika specimen. En finish med blandat råa och rostade fat i god längd tillsamans med detta vins utdragna ångest. Rejält gott! Funkar som poesi, men flunkar som feel-good-Hollywood.
 

TEGE

Medlem
2005 Chateau Peyros
Mörk rubinröd
Rund varm doft. Mörka bär. Mörk choklad, lakrits, viol.

Smaken är kryddigt syrlig med kalkstensliknande ettriga tanniner. Lite stallig o dammig. Saknar dock frukt att bära upp helheten. Det blir för spretigt och avsaknaden av frukt gör den nästan lite "tunn". Lite besviken faktiskt.
Är den för ung? För gammal?
 

Attachments

 • image.jpg
  image.jpg
  45 KB · Visningar: 253

ChristianB

DipWSET
Avnjuter en ung Bdx till fotbollen nu ikväll, Chatêau Haut-Bages Libéral 2011. För att hålla det kort (och vinet är en aning "kort" i sin nästan syndiga ungdom) så är det massiva toner av ceder, tobak och mocha som möter näsan, tillsammans med en förförisk ton av snudd på övermogna mörka bär. Svarta vinbär är mest framträdande, men det finns mer där bakom som bara väntar på att komma fram med lite lagring. :)
 

Skumpagne

Husmor/Älskare/Lagrare/Pappa
Mikkeller alkoholfri öl
Apelsinskal med påtaglig beska.

Har druckit mig runt på snart alla "alkoholfria" öl som finns då min tjej väntar vårt tredje barn så blir det mindre vin för bådas del. tyvärr.
Om någon är sugen på spontandricka så hör av er! :)
 

StefanAkiko

Återgår till pendeldrickning post-COVID.
Om någon är sugen på spontandricka så hör av er! :)
Kom förbi på en julivecka vettja! Säg det är jobb, packa en låda vin (kostar hårresande 1.300円 att förtulla in, dvs motsv 85 swänska spänn) och bege dig hit. Vi kommer garanterat ha en godtagbart bra tid. Typ. Eller bättre :D
 

Skumpagne

Husmor/Älskare/Lagrare/Pappa
Kom förbi på en julivecka vettja! Säg det är jobb, packa en låda vin (kostar hårresande 1.300円 att förtulla in, dvs motsv 85 swänska spänn) och bege dig hit. Vi kommer garanterat ha en godtagbart bra tid. Typ. Eller bättre :D
tar planet som går om en timme!
 

StefanAkiko

Återgår till pendeldrickning post-COVID.
I afton hade vi ett gäng på Izakaya som hade det gött.
På fredag har vi ett annat gäng på stjärnig fransk restaurang som kommer ha det brutalt gott, och vi är tre personer som medtager egna flaskor... Gifflar vad underbart vi kommer ha det på L'Effervescence på fredag!
image.jpg
image.jpg
 
 • Like
Reactions: Jos

Jos

Medlem
Blivit en del gott på sistone, mycket bubbel. Savart har levererat fint och Enchanteleur -96 är riktigt bra nu.

Ikväll poppades en Emmanuel Rouget 2009 Bourgogne, mycket bra! Precis den stilen jag gillar, måste hitta lite vassare doningar från samma producent framöver!
 

Larseman

Medlem
2011 Cascina Corte Langhe Barbera
Lite kul med ett vin som man blev tvungen att själv lägga upp på CT, även om det är köpt på SB och inte hemsläpat från någon udda liten anonym vinbonde i Europa.
Håller med om att Barbera är knepigt att fånga karaktären på, skulle aldrig fixa den blint. Men gott är det!
Färgen är mörkt rödlila, nästan opaque. Doften öppnar med kanel (frugan säger lagerblad så vi lägger till det också). Frukten domineras av mörka körsbär. Så småningom hittar vi också lakrits, viol och en del fat. I munnen framförallt en knivskarp syra, mycket frukt, en del kanel (!?) och mjuka alldeles lagom fina tanniner. Syran hänger kvar i den ganska långa smaken som slutar lite eldigt (14,5%).
Väldigt gott till pasta med ragu på lammfärs, tomat och citron.
 

vininfo.nu

Medlem
Idag(arna) drack jag...

Vägen till Provence gick (nja vi har hunnit till Beaune) via Tyskland (främst A7 och A5) för att i höjd med Freiburg gira 90 grader mot Colmar för att via Mulhouse (A36) och Beaune köra rakt söderöver via "solskensmotorvägen" (A6-A7, "Autoroute du Soleil"). Målet med resan är det underbara lilla f.d. Fiskesamhället Cassis som ligger nästan kloss i kloss med Bandol... En vecka i lägenhet med egen tillhörande pool är väl det som hägrar förutom just Cassis och Bandol.

Tre viner dracks på vägen ner.

Första vinet:
Heckert 2012er Stadecker Lenchen Bacchus (QbA Rheinhessen).
Säkert inget märkvärdigt. Serverades väl kyld på värdshuset i Neuenstein till första övernattningens barbecue. Medelsyra, päron och vit persika. Halvtorrt och lätt kryddigt... Uppfriskande (beror nog delvis på kylan) och gott var det i alla fall.

Andra vinet:
Ospecificerad gewurz på glas i Colmar till en tarteflambe.
Ingen aning vad jag har i glaset förutom druvsorten som känns igen. Blommigt och påtagligt kryddigt. Förvånansvärt torrt. Saknar litchi'n som inte ens kan anas.

Tredje vinet (som smuttas på i Beaune när detta skrivs):
Andre Delorme Les vignes de l'Ange Bourgogne Chardonnay 2008.
Inmundigas på hotellet efter nattning av barnen.
Smörigt till tusen..., vilket åtföljs av majs, gröna äpplen, vanilj och en lätt blommighet.
Knastertorrt med frisk syra. Lite mer tropiskt i smaken men fortfarande med majs och äpple.
Vinet levererades till hotellrummet med ostkex (salta varianten av coeur de palmier)

image.jpg


Enda inköpen hitintills är:
Rene Mure Pinot Noir "V" (Grand Cru Vorbourg) 2012
René Mure Pinot Noir Clos St Landelin (också Vorbourg) 2011
Mure's Pinot'er har alltid levererat och hoppas förstås även på dessa...
 

StefanAkiko

Återgår till pendeldrickning post-COVID.
Midsommaraftonen 2014 bjöd på goda viner i gott sällskap.
Både folket och maten var ypperligt balanserade mot det vi hade i glasen.


Midsummer Night's Celebration (Pagan Way)
1 star L'Effervescence (Tokyo)

INTRODUCTION
A gang of 6 OT's and us gathered with some wine and just let go for a fabulous evening.

FLIGHT 1 - THE WHITES
Lasted us the first ~3 courses (of 12).
What a treat!

FLIGHT 2 - RED WINES AND SOME 8 COURSES
The Oz Shiraz shook us all with it's colossal constitution and pleasurable balance. All wines performed well, so all the more reason to just be happy!

 • 2008 L'Ecole No. 41 Merlot Columbia Valley 90 Points
  USA, Washington, Columbia Valley
  To my palate, a typical Cali Merlot with aromas of sundried fruits (raisins, figs, dates) and some deep spicey aromas towards cacao and Heliotrope. Close to full bodied. Quite delicious. In the zone!


 • 2005 Peter Lehmann Cabernet Sauvignon Mentor 91 Points
  Australia, South Australia, Barossa, Barossa Valley
  Started out with buttery aromas that moved on towards a 'modern' fruity CS-nose. On the palate this is medium bodied and mature enough. All in balance, great intensity.


 • 2010 Domaine des Bouzons Côtes du Rhône Villages Cuvée Beauchamp 91 Points
  France, Rhône, Southern Rhône, Côtes du Rhône Villages
  An exceptional CdRV. Towards the flamboyant style of the Southern Rhône with extravagant Grenache fruit. Rich and dense. Should improve over some 5 yrs.


 • 2002 Penna Lane Shiraz "The Willsmore" 97 Points
  Australia, South Australia, Mount Lofty Ranges, Clare Valley
  My WOTN.
  Extremely rich, dense, aromatic Shiraz nose in a perfect place. It's rare I get stuck with my nose in a red wine, but this nose is utterly amazing!
  In the mouth, it has excellent balance even if there is a hefty full bodied Gospel singer embodied in this wine. Dramatic, clear expression of wet stones and all the anise-seeds, fennel, rusty iron and industrial rubber that you can ever dream of.
  Has many more years of great life ahead of it. Really wish I had some...


 • 2005 Tardieu-Laurent Châteauneuf-du-Pape Cuvée Spéciale 93 Points
  France, Rhône, Southern Rhône, Châteauneuf-du-Pape
  In tonight's company, its Olde Worlde pedigree is quite apparent on the nose, with its earthy, restrained dry forrest floor.
  Displayed all the richness of a great non-sweet CdP. Quite balanced and a little "muffled" compared to last month's btl. La Garrigue can be found on the palate; that is rich, intense and long. This has subtle herbal qualities that are just amazing!
  Early drinking window.


 • 2004 Bodega Numanthia Termes Toro Numanthia 94 Points
  Spain, Castilla y León, Toro
  TN's here represent quite an amusing read.
  Every 5th or so are not impressed and some seem convinced that this represents some kind of modern over-extracted and over-oaked plonk. Of course, tastes differ.

  It has very little sediment because the grapes are tiny and come from a truly arid climate, which means natural concentration. Made in quite a different style from Rioja, and (arguably) with less oak.
  Nose of warm, sunny notes of very mature grapes.
  On the palate we all found a rich, GRANDE wine that I'd happily enjoy every day. Perfectly balanced: the acids keep this wine fresh, despite its magnificent concentration and warm, rich fruit on the palate.

  Still almost untouched by age, and should (according to my palate) not be drunk on this side of 2020. Will mature very well! One btl to go for ~2023.

FLIGHT 3 - DESSERT
Couldn't be a better ending than Namae-san's desert and 2001 Guiraud...

 • 2001 Château Guiraud 93 Points
  France, Bordeaux, Sauternais, Sauternes
  This is a great Guiraud now fully in its bloom. Will last at least for a decade, possibly two.
CLOSING
The Aussie Shiraz was a monumental wine this evening. And in the spirit of Northern Swedish Traditions we ended the evening with a 'nubbe'. Not having access to the real thing, we chose Grappa as a substitute. It also worked well.
 

Mattias Schyberg

Administratör
Midsommaraftonen 2014 bjöd på goda viner i gott sällskap.
Både folket och maten var ypperligt balanserade mot det vi hade i glasen.


Midsummer Night's Celebration (Pagan Way)
1 star L'Effervescence (Tokyo)

INTRODUCTION
A gang of 6 OT's and us gathered with some wine and just let go for a fabulous evening.

FLIGHT 1 - THE WHITES
Lasted us the first ~3 courses (of 12).
What a treat!

FLIGHT 2 - RED WINES AND SOME 8 COURSES
The Oz Shiraz shook us all with it's colossal constitution and pleasurable balance. All wines performed well, so all the more reason to just be happy!

 • 2008 L'Ecole No. 41 Merlot Columbia Valley 90 Points
  USA, Washington, Columbia Valley
  To my palate, a typical Cali Merlot with aromas of sundried fruits (raisins, figs, dates) and some deep spicey aromas towards cacao and Heliotrope. Close to full bodied. Quite delicious. In the zone!


 • 2005 Peter Lehmann Cabernet Sauvignon Mentor 91 Points
  Australia, South Australia, Barossa, Barossa Valley
  Started out with buttery aromas that moved on towards a 'modern' fruity CS-nose. On the palate this is medium bodied and mature enough. All in balance, great intensity.


 • 2010 Domaine des Bouzons Côtes du Rhône Villages Cuvée Beauchamp 91 Points
  France, Rhône, Southern Rhône, Côtes du Rhône Villages
  An exceptional CdRV. Towards the flamboyant style of the Southern Rhône with extravagant Grenache fruit. Rich and dense. Should improve over some 5 yrs.


 • 2002 Penna Lane Shiraz "The Willsmore" 97 Points
  Australia, South Australia, Mount Lofty Ranges, Clare Valley
  My WOTN.
  Extremely rich, dense, aromatic Shiraz nose in a perfect place. It's rare I get stuck with my nose in a red wine, but this nose is utterly amazing!
  In the mouth, it has excellent balance even if there is a hefty full bodied Gospel singer embodied in this wine. Dramatic, clear expression of wet stones and all the anise-seeds, fennel, rusty iron and industrial rubber that you can ever dream of.
  Has many more years of great life ahead of it. Really wish I had some...


 • 2005 Tardieu-Laurent Châteauneuf-du-Pape Cuvée Spéciale 93 Points
  France, Rhône, Southern Rhône, Châteauneuf-du-Pape
  In tonight's company, its Olde Worlde pedigree is quite apparent on the nose, with its earthy, restrained dry forrest floor.
  Displayed all the richness of a great non-sweet CdP. Quite balanced and a little "muffled" compared to last month's btl. La Garrigue can be found on the palate; that is rich, intense and long. This has subtle herbal qualities that are just amazing!
  Early drinking window.


 • 2004 Bodega Numanthia Termes Toro Numanthia 94 Points
  Spain, Castilla y León, Toro
  TN's here represent quite an amusing read.
  Every 5th or so are not impressed and some seem convinced that this represents some kind of modern over-extracted and over-oaked plonk. Of course, tastes differ.

  It has very little sediment because the grapes are tiny and come from a truly arid climate, which means natural concentration. Made in quite a different style from Rioja, and (arguably) with less oak.
  Nose of warm, sunny notes of very mature grapes.
  On the palate we all found a rich, GRANDE wine that I'd happily enjoy every day. Perfectly balanced: the acids keep this wine fresh, despite its magnificent concentration and warm, rich fruit on the palate.

  Still almost untouched by age, and should (according to my palate) not be drunk on this side of 2020. Will mature very well! One btl to go for ~2023.
FLIGHT 3 - DESSERT
Couldn't be a better ending than Namae-san's desert and 2001 Guiraud...

 • 2001 Château Guiraud 93 Points
  France, Bordeaux, Sauternais, Sauternes
  This is a great Guiraud now fully in its bloom. Will last at least for a decade, possibly two.
CLOSING
The Aussie Shiraz was a monumental wine this evening. And in the spirit of Northern Swedish Traditions we ended the evening with a 'nubbe'. Not having access to the real thing, we chose Grappa as a substitute. It also worked well.
Låter som en fantastisk japansk midsommar med extra allt. Själv så firade jag ihop med frugan igår, hemma i hemmets trygga vrå. Lugnt och stilla med lite roliga viner. Återkommer under dagen...:)
 

Mattias Schyberg

Administratör
Idag(arna) drack jag...

Vägen till Provence gick (nja vi har hunnit till Beaune) via Tyskland (främst A7 och A5) för att i höjd med Freiburg gira 90 grader mot Colmar för att via Mulhouse (A36) och Beaune köra rakt söderöver via "solskensmotorvägen" (A6-A7, "Autoroute du Soleil"). Målet med resan är det underbara lilla f.d. Fiskesamhället Cassis som ligger nästan kloss i kloss med Bandol... En vecka i lägenhet med egen tillhörande pool är väl det som hägrar förutom just Cassis och Bandol.

Tre viner dracks på vägen ner.

Första vinet:
Heckert 2012er Stadecker Lenchen Bacchus (QbA Rheinhessen).
Säkert inget märkvärdigt. Serverades väl kyld på värdshuset i Neuenstein till första övernattningens barbecue. Medelsyra, päron och vit persika. Halvtorrt och lätt kryddigt... Uppfriskande (beror nog delvis på kylan) och gott var det i alla fall.

Andra vinet:
Ospecificerad gewurz på glas i Colmar till en tarteflambe.
Ingen aning vad jag har i glaset förutom druvsorten som känns igen. Blommigt och påtagligt kryddigt. Förvånansvärt torrt. Saknar litchi'n som inte ens kan anas.

Tredje vinet (som smuttas på i Beaune när detta skrivs):
Andre Delorme Les vignes de l'Ange Bourgogne Chardonnay 2008.
Inmundigas på hotellet efter nattning av barnen.
Smörigt till tusen..., vilket åtföljs av majs, gröna äpplen, vanilj och en lätt blommighet.
Knastertorrt med frisk syra. Lite mer tropiskt i smaken men fortfarande med majs och äpple.
Vinet levererades till hotellrummet med ostkex (salta varianten av coeur de palmier)

Visa bifogad bild 1426

Enda inköpen hitintills är:
Rene Mure Pinot Noir "V" (Grand Cru Vorbourg) 2012
René Mure Pinot Noir Clos St Landelin (också Vorbourg) 2011
Mure's Pinot'er har alltid levererat och hoppas förstås även på dessa...
Kul att resan verkar ha startat bra. Hoppas ni hittar lite kul vin på plats. :)
 

Mats

Gone todash....
Midsommaraftonen 2014 bjöd på goda viner i gott sällskap.
Både folket och maten var ypperligt balanserade mot det vi hade i glasen.


Midsummer Night's Celebration (Pagan Way)
1 star L'Effervescence (Tokyo)

INTRODUCTION
A gang of 6 OT's and us gathered with some wine and just let go for a fabulous evening.

FLIGHT 1 - THE WHITES
Lasted us the first ~3 courses (of 12).
What a treat!

FLIGHT 2 - RED WINES AND SOME 8 COURSES
The Oz Shiraz shook us all with it's colossal constitution and pleasurable balance. All wines performed well, so all the more reason to just be happy!

 • 2008 L'Ecole No. 41 Merlot Columbia Valley 90 Points
  USA, Washington, Columbia Valley
  To my palate, a typical Cali Merlot with aromas of sundried fruits (raisins, figs, dates) and some deep spicey aromas towards cacao and Heliotrope. Close to full bodied. Quite delicious. In the zone!


 • 2005 Peter Lehmann Cabernet Sauvignon Mentor 91 Points
  Australia, South Australia, Barossa, Barossa Valley
  Started out with buttery aromas that moved on towards a 'modern' fruity CS-nose. On the palate this is medium bodied and mature enough. All in balance, great intensity.


 • 2010 Domaine des Bouzons Côtes du Rhône Villages Cuvée Beauchamp 91 Points
  France, Rhône, Southern Rhône, Côtes du Rhône Villages
  An exceptional CdRV. Towards the flamboyant style of the Southern Rhône with extravagant Grenache fruit. Rich and dense. Should improve over some 5 yrs.


 • 2002 Penna Lane Shiraz "The Willsmore" 97 Points
  Australia, South Australia, Mount Lofty Ranges, Clare Valley
  My WOTN.
  Extremely rich, dense, aromatic Shiraz nose in a perfect place. It's rare I get stuck with my nose in a red wine, but this nose is utterly amazing!
  In the mouth, it has excellent balance even if there is a hefty full bodied Gospel singer embodied in this wine. Dramatic, clear expression of wet stones and all the anise-seeds, fennel, rusty iron and industrial rubber that you can ever dream of.
  Has many more years of great life ahead of it. Really wish I had some...


 • 2005 Tardieu-Laurent Châteauneuf-du-Pape Cuvée Spéciale 93 Points
  France, Rhône, Southern Rhône, Châteauneuf-du-Pape
  In tonight's company, its Olde Worlde pedigree is quite apparent on the nose, with its earthy, restrained dry forrest floor.
  Displayed all the richness of a great non-sweet CdP. Quite balanced and a little "muffled" compared to last month's btl. La Garrigue can be found on the palate; that is rich, intense and long. This has subtle herbal qualities that are just amazing!
  Early drinking window.


 • 2004 Bodega Numanthia Termes Toro Numanthia 94 Points
  Spain, Castilla y León, Toro
  TN's here represent quite an amusing read.
  Every 5th or so are not impressed and some seem convinced that this represents some kind of modern over-extracted and over-oaked plonk. Of course, tastes differ.

  It has very little sediment because the grapes are tiny and come from a truly arid climate, which means natural concentration. Made in quite a different style from Rioja, and (arguably) with less oak.
  Nose of warm, sunny notes of very mature grapes.
  On the palate we all found a rich, GRANDE wine that I'd happily enjoy every day. Perfectly balanced: the acids keep this wine fresh, despite its magnificent concentration and warm, rich fruit on the palate.

  Still almost untouched by age, and should (according to my palate) not be drunk on this side of 2020. Will mature very well! One btl to go for ~2023.
FLIGHT 3 - DESSERT
Couldn't be a better ending than Namae-san's desert and 2001 Guiraud...

 • 2001 Château Guiraud 93 Points
  France, Bordeaux, Sauternais, Sauternes
  This is a great Guiraud now fully in its bloom. Will last at least for a decade, possibly two.
CLOSING
The Aussie Shiraz was a monumental wine this evening. And in the spirit of Northern Swedish Traditions we ended the evening with a 'nubbe'. Not having access to the real thing, we chose Grappa as a substitute. It also worked well.

Trevligt midsommarfirande! Tyvärr är den enda midsommardrycken jag kan kontra med varmt vatten med honung, skivad vitlök och vodka. Tyvärr (?) helt smaklöst eftersom jag legat dyngförkyld sedan i söndags.
 
Toppen