Låt oss dela en pava april 2020 - 2017 Domaine Montirius Vacqueyras Le Clos (92938)

Diskussion i 'Vin' startad av The Wall, 2 april 2020.

?

Hur bra var månadens pava?

  1. 95-100 Klassiskt, ett stort vin

  2. 90-94 Exceptionellt, ett vin med överlägsen karaktär och stil

  3. 85-89 Mycket bra, ett vin med speciella kvaliteter

  4. 80-84 Bra, ett välgjort vin

  5. 75-79 Mediokert, ett drickbart vin med ett antal skönhetsfel

  6. 50-74 Kan inte rekommenderas

  7. Deltar inte, men vill se omröstningen!

Resultat är endast synlig efter lagd röst.
  1. petterkalle

    petterkalle I rescued some wine. It was trapped in a bottle.

    Gör det ASAP! Då är chansen att någon ( @Mattias Schyberg ) publicerar en not redan 1:a maj :)
     
  2. petterkalle

    petterkalle I rescued some wine. It was trapped in a bottle.

    Min vana trogen blir det smak direkt vidd popp! Mest bittermandel och körsbärskärnor i smak men ingen doft. Fick tre timmar i karaff. Doft: mörka bär, buljong och lite rått kött. Bitterheten är betydligt mindre men den känns lite grön? Smak: Ganska mycket Syrah i smaken med lite peppar, oliver och kryddor. Grenachen bidrar med lite lakrits. Är lite förvånad att jag inte känner den brända ton jag nästan alltid finner i Montirius viner. Bra syra men tanninerna tycker jag försvinner i frukten. Klar obalans där. Dag två inte bättre och slatten dag tre sämre så vete tusan om den kan ligga länge på rygg? Ett bra vin men det finns bättre från området. 88 p
    IMG_3854.JPG
     
  3. Du väckte mitt intresse så lägg upp direkt ;). länge sen någon va så sugen på att lägga upp ett vin i "låt oss dela en pava"
     
    The Wall gillar detta.
  4. john b

    john b Medlem

    Tjohoo! Månadens vin igen. Var ett tag sedan.

    Direkt efter öppning välde en vulgär doftsensation av blåbär och terpentin ur glaset. Efter tålmodigt väntande lugnade spritdoften ned sig. istället mer försiktig olivdoft, örter och kryddor. Jag känner inget slakthus direkt utan mer bärigt och fruktigt även om kanske lite charkbricka gömmer sig därbak.
    Smaken är direkt alldeles för eldigt spritig för min smak, som blåbärsjuice och hemkört först.
    Sedan lugnar det ned sig, men under tre timmar (försiktigt kort luftning jag vet) blir det inte revolutionärt stor förändring. Rödfruktig syra kommer fram och balanserar upp bärspriten. Blir faktiskt ganska gott. Kanske att jag skulle gilla detta bättre om en jäkla massa år. Men, har inte plats hemma för mer av detta. Första glaset var inte tillräckligt i min smak helt enkelt.
    Svårt att sätta betyg. Jag känner ju att det är bra, bara inte i min smak just nu. Dänger till med 88.
     
  5. danryd

    danryd :)

    IMG_20200428_175002.jpg

    Svarta vinbär, något zinfandelkemiskt, typ plommon, peppar. Smaken har något rökigt, lite kvistigt, olivspad och sötlakrits 84p

    Sa jag olivspad?
    Dag två, mer olivspad. Dag tre, typ bara olivspad.

    Nä inte min grej
     

    Bifogade filer:

  6. Tomas Lindblom

    Tomas Lindblom fd Deppodi Moderator

    Poängen räknad och summerad här. Tar bort klistring av tråd.
     
    Mattias Schyberg gillar detta.

Dela sidan