Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

NV champagne - när nytt år i handeln?

vintomas

Numera lågaktiv bloggare
Varför inte helt enkelt skriva ut det som dom flesta konsumenter efterfrågar på en baksidesetikett istället ? Som konsument har jag knappast lust att gå omkring med en uppsjö av avkodningsnycklar som storhusen behagar använder.
Det var rätt många år sedan, men en chef för något av de stora husen sa en gång något i stil med "vi säljer en lyxprodukt och inte degorgeringsdatum". :) (Så de fattade inte att de också har nördar som kunde.) En annan förklaring som användes förr, men nog aldrig sagts offentligt av något hus, är att de har varit rädda för att okunniga plattskallar ska tro att ett datum på etiketten är ett "bäst före"-datum.

Men trenden går ju så sakteliga i riktning mot att många av de stora husen indikerar endera degorgeringsdatum eller batchnummer på etiketten, även på sina NV.
 

Stina

Medlem
Jag hörde att på mouserande-kursen på Munnskänkarna i vår stad provade de fem år gammal Bollinger, och ny. Förbättringen var så märkbar att många gick och köpte sig en låda Bolinger för att lägga undan. Sedan betyder ju inte det att den är den bästa NV Champagnen att lagra. Men jag tog det som en indikation god som någon att det kan vara värt att testa.
Haha, undrar om det var mitt kursavsnitt? Jag hör ibland att det fortfarande pratas om det. Jag har gjort det några gånger, bjudit på 6-7 år gammal Bolly mot ny, och jag tycker den blir märkbart bättre på dessa år. Det blir fylligare och mognadstonerna kommer fram med fin brödighet. Jag ville visa att det lönar sig med några års lagring även på multivintage.
 
Trådskapare
Chase_Gioberti
Haha, undrar om det var mitt kursavsnitt? Jag hör ibland att det fortfarande pratas om det. Jag har gjort det några gånger, bjudit på 6-7 år gammal Bolly mot ny, och jag tycker den blir märkbart bättre på dessa år. Det blir fylligare och mognadstonerna kommer fram med fin brödighet. Jag ville visa att det lönar sig med några års lagring även på multivintage.
I Göteborg? Isåfall var det du som i ett par led influerat mig. Tack.
 
Toppen