Posta dina impopulära vin-åsikter!

Diskussion i 'Vin' startad av Magnus L, 8 januari 2017.

  1. Magnus L

    Magnus L urydhtfilgukj

    I brist på annat att göra (det är tråkigt att städa, för mycket slask för att gå ut och för mycket söndag för att dricka vin) så tänkte jag liva upp dagen med att låna en rolig tråd-idé från ett annat forum.

    Tanken är alltså att vi skall, med glimten i ögat, få vädrat våra mindre populära och omstrida åsikter kring vin. Försök dock hålla diskussionen på en civiliserad nivå, utan personangrepp och elaka ord.

    Eftersom det är impopulära inlägg som efterfrågas så är det ju just de som borde uppmuntras!
     
    Last edited by a moderator: 10 januari 2017
  2. Magnus L

    Magnus L urydhtfilgukj

    Börjar helt sonika själv (har även här lånat lite uppslag från det andra forumet).

    Man behöver bara en sorts vinglas.

    Champagne saknar överlag komplexiteten för att motivera sitt pris.

    Parker och 100P-skalan har främst haft en positiv påverkan på vinvärlden.

    De flesta gamla viner är bara gamla, smakar ungefär likadant och saknar komplexitet.

    Mängder av bra vin vaskas på vininfernon!

    *kastar mig ner bakom soffan
     
    Jos, MartinE, grappa och 2 andra gillar detta.
  3. Magikern

    Magikern Medlem

    Väldigt mycket vin som kostar over 400 kronor flaskan (och även billigare självklart) kommer överhuvudtaget aldrig bli prisvärt

    Skruvkapsyler med bra syregenomsläpp borde vara betydligt vanligare, ingen blir glad av korkskador.

    Många överskattar viner med parfymerade mognadstoner. Hade doften inte funnits hade de ofta tyckt att vinet var rätt tunt och trist.

    Framför allt Frankrike är på tok för strikta när det gäller vilka druvor som får planteras var. Mer experimentlusta hade varit önskvärt.

    Varför inte uppmuntra olika producenter att blanda sina druvor? 70 procent Merlot från Petrus med 30 procent Cab från Chateau Latour borde väl blivit ett bra vin t.ex.
     
    Magnus L, grappa och Mattias Schyberg gillar detta.
  4. Mattias Schyberg

    Mattias Schyberg Administratör

    Håller med på samtliga punkter. :)
     
    grappa gillar detta.
  5. danryd

    danryd :)

    Du förstör ;)
     
    Stenberg, grappa och Mattias Schyberg gillar detta.
  6. Per Stade

    Per Stade Lege artis

    Champagnevisp, helst förgylld, är ett nödvändigt tillbehör i alla champagneälskares hem!

    [​IMG]
     
  7. Magnus L

    Magnus L urydhtfilgukj

    Är du av den åsikten?

    Gissar att du inte tycker det. Poängen med tråden var genuina, men kontroversiella åsikter. :)
     
    grappa gillar detta.
  8. magnum

    magnum Epernay, Frankrike

    Det skulle inte vara några personangrepp!
     
    Jos, MartinE, vintomas och 1 annan gillar detta.
  9. Magnus L

    Magnus L urydhtfilgukj

    Nu känner jag mig personangripen... :)
     
    grappa gillar detta.
  10. Wintermute

    Wintermute Medlem

    En människas vinval säger mycket om dess livsval.
     
    Stenberg, Mattias Schyberg, grappa och 2 andra gillar detta.
  11. Emanuel

    Emanuel - Ad astra per alas amforae

    Amen!
    Dagen efter sjöslaget i Kalmar hällde jag ut så mycket kvalitesbordeaux att det gjorde ont i själen. Eftersom jag skulle ut på jobb så var det inte ens möjligt att köra slattfest deluxe utan det fick bli en momentant skyhög kvalitetsförbättring på inflödet i Kalmars reningsverk. :(
     
    grappa och Magnus L gillar detta.
  12. grappa

    grappa Medlem

    Kanontråd!
    Alla viner bör drickas vid rumstemperatur. De som dricker viner nedkylda gillar egentligen inte vinets "äkta" karaktär men förnekar detta för sig själva.
     
    Magnus L gillar detta.
  13. Mattias Schyberg

    Mattias Schyberg Administratör

    Ironi när den är som bäst...eller? ;)
     
    Per Stade och grappa gillar detta.
  14. Per Stade

    Per Stade Lege artis

    Hur var det nu?

     
    grappa gillar detta.
  15. Magnus L

    Magnus L urydhtfilgukj

    Kontrar med att alla viner bör drickas vid 14grader, vita som röda som bubblande!
     
    vininfo.nu, lukastollig, Stenberg och 6 andra gillar detta.
  16. KockJohan

    KockJohan Cioccolato Catering Leverantör

    Champagne är bäst rumstempad och avslagen
    .
    Prosecco är väldigt bra groggvirke
     
    ChristianB, Mattias Schyberg och grappa gillar detta.
  17. Per Stade

    Per Stade Lege artis


    Delar inte riktigt din åsikt. Tror mer på Thierry Manoncourt, som ansåg att
    "Äldre viner (vita och röda) behöver en mindre öppning för att inte få för mycket syre, som gör att de klingar av för fort.
    Unga viner behöver glas med en större öppning för samma volym, eftersom de behöver mer syre (luftning) för att bäst komma till sin rätt."


    Det behövs alltså inte olika glas för röda och vita viner, bara för unga och gamla.
    Det behövs inte heller särskilda glas för varenda druvsort som finns.
    Men det förhindrar inte att jag föredrar att dricka champagne ur munblåsta Riedelglas. Och helst väl luftat och fesljummen.
     
    Mattias Schyberg, Daniel A och grappa gillar detta.
  18. Per Stade

    Per Stade Lege artis

    Prosecco är väldigt bra kräkmedel.
     
  19. Hans Artberg

    Hans Artberg Medlem

    I vilket fall är den oumbärlig på alla bättre horhus (vilket förstås var vad Per syftade på)! Uppfanns ju ursprungligen i parisisk 1800-talsmiljö för att fnasken inte skulle behöva rapa under yrkesutövning...
     
    Per Stade, Helen, sunqan och 3 andra gillar detta.
  20. Per Stade

    Per Stade Lege artis

    Dina kunskaper är oväntat djupgående, Hans!
     
    Stenberg, Helen, Kostjan och 2 andra gillar detta.

Dela sidan