Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Q & A, om man inte ställer frågor får man inga svar!

Krug88

Medlem
SV: Q & A, om man inte ställer frågor får man inga svar!

shorepower skrev:
Oenothèque är deras RD variant, dvs den har legat längre på jäst. Jag gillar dem och drack för ett tag sedan en 1990 Oenothèque
som var riktigt riktigt bra. 96an är ju en bra årgång så Oenothèquen lär vara riktigt bra. Priset på Crush ligger runt 400 SEK under vad du får ge i Europa så rätt bra men flaskorna ska ju hem också

Men smaken är ju delad. Vet att exempelvis Krug88 har svårt för dessa typer av viner då det blir väldigt brödiga. Men får du ett bra pris är det inga problem att sälja dem på en auktion.
Det är inte brödigheten som gör att jag har så svårt för Bolly RD, utan tonerna av burkchampinjon som nästan alltid finns i dem.
Sent deggade flaskor kan vara fantastiska, dock så föredrar jag oftast de som är deggade när vinet släpps.
Finns en helt annat djup i dem, i min ödmjuka åsikt...
 
SV: Q & A, om man inte ställer frågor får man inga svar!

Krug88 skrev:
Det är inte brödigheten som gör att jag har så svårt för Bolly RD, utan tonerna av burkchampinjon som nästan alltid finns i dem.
Sent deggade flaskor kan vara fantastiska, dock så föredrar jag oftast de som är deggade när vinet släpps.
Finns en helt annat djup i dem, i min ödmjuka åsikt...
Du får ha en åsikt, sen att den är fel är en annan sak.
 
SV: Q & A, om man inte ställer frågor får man inga svar!

Per Stade skrev:
Ytterligare en fråga:
Som bekant är det hummerpremiär på måndag.
Vi åker nästa gång till västkusten i slutet på oktober så vi står över
premiären. Men vilken champagne rekommenderar ni till hummer?
Hade tänkt testa Salon -97 eftersom den enligt uppgift skall vara
drickbar redan nu och är ytterligare ett vin, som jag aldrig smakat.

Jag skulle spara Salonen. Kör en Rosé till hummern. Selosse om du får tag i den men det finns ju andra bra också. Hummer och skumpa funkar men tycker inte att man ska köra de bästa till naturell hummer.
 

Bubblaren

Medlem
SV: Q & A, om man inte ställer frågor får man inga svar!

Har börjat fundera på att byta ut min gamla vinkyl. Letade men hittad ingen vinkyltråd *förvånad*

Vad tror ni om den här vinkylen, priset känns attraktivt:

Smeg SCV115 Vinkyl 198 Flaskor

Smeg SCV115 Vinkyl 198 Flaskor
Lagerstatus: Finns i lager
Tillverkare: Smeg
14 555 kr
Från 508 kr/mån med
Delbetalning 36 månader
Antal
Modell

Smeg Vinkyl SCV115

ENERGIKLASS B

Rostfritt stål och glas
UV skyddande glas
Handtag i rostfritt stål
Total kapacitet: 368 liter
Plats för max 198 flaskor (0,75 l)
Elektronisk kontroll: på/av, ljus, temperatur
Temperaturdisplay för två temperaturzoner
För rött vin: 6°C till 22°C
För vitt /rosé vin: 6°C till 16°C
Innerbelysning
Larm med ljudsignal för temperatur under 2°C
6 justerbara trähyllor
Kolfilter
Automatisk avfrostning
Dörrlås integrerat i sockeln
Antivibrationskompressorer
Justerbar sockel

1 kompressor
Energiklass B
Energiförbrukning 351 kW/h per år
Klimatklass SN-ST
Freonfritt
Anslutningseffekt 300 W

Välj höger eller vänsterhängd (Högerhängd har gångjärnen till höger när man står vänd mot skåpet)
 

Dexter

Medlem
SV: Q & A, om man inte ställer frågor får man inga svar!

Jag har en Smeg, är ganska nöjd med den.
Låter inte för mycket, men 198 flaskor får man aldrig in...
Skulle tro att man kan få in ca 120 130 om man har lite olika storlekar.
 

Krug88

Medlem
SV: Q & A, om man inte ställer frågor får man inga svar!

shorepower skrev:
Du får ha en åsikt, sen att den är fel är en annan sak.
Alltid lite speciellt när färskingar som dig tar sig ton!
Lite som att se sitt barn ta sina första steg.
Blir alldeles varm inombords av stolthet! :-*
 

Elvis

Medlem
SV: Q & A, om man inte ställer frågor får man inga svar!

Per Stade skrev:
Men vilken champagne rekommenderar ni till hummer?
Hade tänkt testa Salon -97 eftersom den enligt uppgift skall vara drickbar redan nu och är ytterligare ett vin, som jag aldrig smakat.

Låt Salon -97 ligga. Jag provade den med shorepower i december förra året och den var totalt sluten när vi öppnade den och nästan lika sluten efter fyra timmar. Jag skulle hellre korka upp en Salon -96 eller -95.
 

Lando

Medlem
SV: Q & A, om man inte ställer frågor får man inga svar!

Elvis skrev:
Låt Salon -97 ligga. Jag provade den med shorepower i december förra året och den var totalt sluten när vi öppnade den och nästan lika sluten efter fyra timmar. Jag skulle hellre korka upp en Salon -96 eller -95.

Har bara provat på Champagnedagen i våras, men den var otroligt knuten då. Känns som ett grymt långsamt mognande vin...
 

Per Stade

Lege artis
SV: Q & A, om man inte ställer frågor får man inga svar!

Elvis skrev:
Låt Salon -97 ligga. Jag provade den med shorepower i december förra året
och den var totalt sluten när vi öppnade den och nästan lika sluten efter
fyra timmar. Jag skulle hellre korka upp en Salon -96 eller -95.

hade fått för mig att 97:an var mer mogen än 96:an. Har kommit över ett
parti -97 till bra pris och vill gärna smaka. Det var därför jag frågade.
Har bara två 96:eek:r och hade tänkt vänta några år till med dem.
 
SV: Q & A, om man inte ställer frågor får man inga svar!

Per Stade skrev:
hade fått för mig att 97:an var mer mogen än 96:an. Har kommit över ett
parti -97 till bra pris och vill gärna smaka. Det var därför jag frågade.
Har bara två 96:eek:r och hade tänkt vänta några år till med dem.
Låt både årgångarna ligga då. Vad fick du ge om jag får fråga för 1997an?
 

Elvis

Medlem
SV: Q & A, om man inte ställer frågor får man inga svar!

Per Stade skrev:
hade fått för mig att 97:an var mer mogen än 96:an. Har kommit över ett parti -97 till bra pris och vill gärna smaka.

Jag minns att jag läste det i någon svensk vintidning också och det ryktet omgärdade släppet av Salon 1997 ("äntligen en Salon som kan drickas ung"). Men det stämmer som sagt inte.

Det hindrar inte att du korkar upp en ändå för att bilda dig en egen uppfattning, men i så fall tycker jag inte att du ska dricka den till mat.
 

Bubblaren

Medlem
SV: Q & A, om man inte ställer frågor får man inga svar!

Dexter skrev:
Jag har en Smeg, är ganska nöjd med den.
Låter inte för mycket, men 198 flaskor får man aldrig in...
Skulle tro att man kan få in ca 120 130 om man har lite olika storlekar.

Hur är det med vibbrationer samt ljudnivån tycker du?

Jag tror man får räkna med ca 20% färre pavor än angivet eftersom de tycks räkna väldigt smala buteljer och inte champagneflaskor. Tar man bort hyllorna kanske det går in 150 i den här, eller vad tror du?
 

Bubblaren

Medlem
SV: Q & A, om man inte ställer frågor får man inga svar!

Elände - katastrof!

Polaren har haft inbrott i sin källare och blivit av med 100-tals viner!!

Vad bör polaren tänka på? Går det att få dem värderade efter sitt faktiska värde, d v s inte bara inköpspriset? Kvitton finns till större delen av det som stals.

Bör man publicera listan på stulna viner i hopp om att eventuell köpare känner igen (om de nu säljs i omfång) och då kan anmäla?

Vad annat??
 

bmf

Medlem
SV: Q & A, om man inte ställer frågor får man inga svar!

Låter som om några fått inspiration från Guillous egen bok Tjuvarnas marknad
 

Jimmy Forsman

Missförstått geni. Gravt blygsam. Despot.
SV: Q & A, om man inte ställer frågor får man inga svar!

Bubblaren skrev:
Elände - katastrof!

Polaren har haft inbrott i sin källare och blivit av med 100-tals viner!!

Vad bör polaren tänka på? Går det att få dem värderade efter sitt faktiska värde, d v s inte bara inköpspriset? Kvitton finns till större delen av det som stals.

Bör man publicera listan på stulna viner i hopp om att eventuell köpare känner igen (om de nu säljs i omfång) och då kan anmäla?

Vad annat??

Nu finns det ju en etablerad andrahandsmarknad i Sverige i och med SS dryckesauktion och då borde det ju rimligtvis möjligt att få ut vinernas marknadsvärde på försäkringen (kan man tycka) om det nu är att det är den typen av viner. Om man vill få det lite mer "officiellt" så får man väl gå till Magnusson och få vinerna värderade av honom. Kanske hjälper!
 

Bubblaren

Medlem
SV: Q & A, om man inte ställer frågor får man inga svar!

Jimmy Forsman skrev:
Nu finns det ju en etablerad andrahandsmarknad i Sverige i och med SS dryckesauktion och då borde det ju rimligtvis möjligt att få ut vinernas marknadsvärde på försäkringen (kan man tycka) om det nu är att det är den typen av viner. Om man vill få det lite mer "officiellt" så får man väl gå till Magnusson och få vinerna värderade av honom. Kanske hjälper!
Tack för tips Jimmy.
Visst är var det rariteter i källaren, efter många års resande och handlandes på Europas vingårdar.
 
Toppen