Restaurang AG i Stockholm

Diskussion i 'Mat & Dryck, Restaurangbesök' startad av Tomas Lindblom, 13 april 2015.

 1. Tomas Lindblom

  Tomas Lindblom fd Deppodi Moderator

  Mattias Schyberg och Daniel B gillar detta.
 2. Daniel B

  Daniel B IT- & dryckesnörd Tekniskt ansvarig

  Härligt, @Deppodi! AG är en grym restaurang. Jag har börjat med någon schysst drink, deras GT är riktigt bra! =)

  Gällandes vinet vet jag inte vilket budget ni har, men 2008 Aurelio Settimo Barolo är bra "bang for the buck" och borde passa in till det mesta! Schysst flaskpris också! =)
   
  Tomas Lindblom gillar detta.
 3. Mattias Schyberg

  Mattias Schyberg Administratör

 4. Tomas Lindblom

  Tomas Lindblom fd Deppodi Moderator

  En GT och en Sherry får det bli!
  Blir nog tvungen att snåla in på vinet även om det hade varit kul att testa en rekommendation!
  Jag har svårt att smälta överpriserna på vissa restauranger. Jag hade nog egentligen inte haft några problem att betala 600 för vin och 600 för mat. Om det inte vore att det här året är mitt största sparår i livet. Men nu är det bara 20% av handpenningen som fattas!
   
  Larseman, Vino fino och Mattias Schyberg gillar detta.
 5. Vino fino

  Vino fino Medlem

  Helt rätt. Och AG är inte blyga när det gäller påslag. Tar hellre en bärs och dricker exklusivt hemma, utan påslag.
   
  Helen, kayaker och Larseman gillar detta.
 6. Tomas Lindblom

  Tomas Lindblom fd Deppodi Moderator

  Ja eller hur! När jag köper vin till en vanlig helg så ligger de på 150-200:-, och när man äter ute så ska man helt plötsligt betala 600:- för en flaska värd 200-300:-.. Känns ologiskt!

  Däremot brukar maten vara värd pengen :)
   
  Vino fino gillar detta.
 7. Vino fino

  Vino fino Medlem

  +1
   
  Tomas Lindblom gillar detta.
 8. magnum

  magnum Epernay, Frankrike

  Bara för att det inte är något påslag på ölen!!
   
  Mattias Schyberg gillar detta.
 9. magnum

  magnum Epernay, Frankrike

  Kan tänka mig att det inte förkommer några större påslag i sportbranschen!
   
 10. Vino fino

  Vino fino Medlem

  Jo visst. Men nu pratar vi absoluta tal. Vill du köpa en öl för 60 kr (kostar 15 på Bolaget) eller vill du köpa en pava för 995 (kostar 149 på Bolaget)?
   
  Mats, kayaker och Sörplarn gillar detta.
 11. Tomas Lindblom

  Tomas Lindblom fd Deppodi Moderator

  Nej inte alls! :rolleyes:
  Köpte en cykel med tillbehör och hjälm förra veckan för 3000:- istället för 7500:- :p

  Jag förstår vad du menar..!
   
 12. Mattias Schyberg

  Mattias Schyberg Administratör

  Själv så är jag beredd att betala i runda slängar en tusenlapp för att kunna dricka ett riktigt bra vin en helkväll på krogen. "Ett riktigt bra vin" i detta fall åsyftar ett vin för ca en femhundring. Dricker jag ett enklare bordsvin (ca 100-150 pix), så är det ok för mig att betala ca 300-400 kr max. Det vill säga, det procentuella pålägget kan få vara aningen högre utan att jag reagerar. Många ställen har påslag närmare 5 gånger vinets pris oavsett om vinet kostar 100- eller 2000 kr, vilket är horribelt!

  Orimliga påslag är aldrig ok, men att restauranger behöver tjäna pengar, är ett faktum. Dessutom så uppskattar jag att dricka bra vin ute med riktig mat som man slipper laga själv och med personal som passar upp mig.

  Trots mitt resonemang så förstår jag de som håller sig till annan dryck än vin ute och öppnar de bättre vinerna hemma av ekonomiska skäl. Man kan också fråga sig varför en restaurang skall ha så mycket betalt för att öppna ett vin som någon annan har gjort? Ett par hundralappar per öppnad flaska oavsett pris borde räcka kan jag tycka och så får de ta ut de marginaler som behövs på maten istället. I slutändan så är det dock lika mycket pengar som behöver komma in oavsett.

  Men viktigast av allt. En helkväll på en schysst restaurang är ett jädrigt trevligt sätt att njuta av mat och dryck, detta även om det råkar kosta runt en tusenlapp per person totalt (runt 1500 kr för två är nog medelkostnaden för mig om man räknar bort stjärnkrogar). :)
   
 13. magnum

  magnum Epernay, Frankrike

  Håller med dig! Annars verkar vatten och öl vara det som sticker ut när det gäller påslag. Igår åt vi middag på en restaurang här i Epernay. Vattnet 6,50€ ca 1€ på mataffär, Champagne de Venoge 2002 40€, i vinbutik 58€ på restaurang.
   
  Vino fino, Sörplarn, Larseman och 2 andra gillar detta.
 14. Larseman

  Larseman Medlem

  Som någon kanske känner till så finns det något som kallas Munskänkarnas Vinkrog där barer och restauranger kan få mellan en och fyra druvklasar av Munskänkarna baserat på hur duktig man är på vin. Ett av kriterierna man får poäng för är priset eller snarare prispåslaget. För att få poäng så får ett 100-kronorsvin (Systembolagets pris) kosta maximalt 400kr (300% påslag), ett 200-kronorsvin maximalt 600kr (200% påslag) och ett 500-kronorsvin maximalt 1000kr (100% påslag). Stämmer rätt bra med @Mattias S nivå även om jag tycker att det skulle kunna vara billigare än så. På kontinenten finns alltid bra viner på glas för 5-6euro, här får man BiB-vin för 100kr glaset :mad:
   
  Mattias Schyberg gillar detta.
 15. magnum

  magnum Epernay, Frankrike

  Använder man den metodiken så skulle många restauranger i Bourgogne få 5! druvklasar iaf för vita Bourgogner där flera har ett pris under SB. Fast nu är det inte alla som gillar Bourgogne;)
   
  Beo, Helen och Larseman gillar detta.
 16. Per Stade

  Per Stade Lege artis

  Vi går väldigt sällan ut nuförtiden. Ikväll blir det marulk, hustrun fick en påringning av fiskhandlaren, som hade fått in små delikata filéer. En flaska Patrick Piuze chablis till och se solnedgången i Skagerack från matsalsfönsterna. Vilken restaurang slår det?
   
  Sveprod, Martin Berggren, Kostjan och 4 andra gillar detta.
 17. gece

  gece Man vänjer sig.

  Så länge den är gjord av chardonnay eller gamay kan bourgogne vara mycket trevligt. ;)
   
  Mats gillar detta.
 18. Mattias Schyberg

  Mattias Schyberg Administratör

  Det är nog miljöombytet som förgyller lite extra möjligen och de faktum att man får dricka och äta annat än det man valt/tillagat själv. :)
   
 19. Vino fino

  Vino fino Medlem

  Har absolut inga problem med att betala ordentligt för fantastiskt uttänkt och exekverad kokkonst. Varsågod att ta pengarna ur min plånbok. Men de svenska påslagen på vin är löjliga. Ta istället en hundring mer för varmrätten, jag betalar gärna om maten är briljant.
   
  Mats och kayaker gillar detta.
 20. gece

  gece Man vänjer sig.

  Dåligt år att bli medlem här. ;) Skrapa ihop 21% och lägg den sista procenten på ett riktigt bra vin när ni är klara, det har ni gjort er förtjänta av!
   
  Mattias Schyberg gillar detta.

Dela sidan