Gurto
Medlem
Hej! Efter någon veckas läsande på forumet kände jag nu att det var dags för mitt första inlägg.
Men eftersom det är just det första kanske en kort presentation vore på sin plats (som relativt nybliven vinnörd lär det väl bli lite tid som kommer spenderas på det här forumet): 27 år från Linköping. Jobbar i restaurangbranschen. Läser till sommelier. Har väl sedan några år tillbaka varit lite småintresserad av vin. Intresset ökade då jag bytte arbetsplats och på ett mer aktivt sätt kunde börja jobba med viner, lära mig om olika typer och lära mig matcha olika viner med mat. Då jag sedan, i början av detta år, påbörjade min sommelierutbildning eskalerade vinintresset ytterligare och jag håller på att förkovra mig så mycket jag kan i denna underbara värld. Nu vet ni lite mer om mig och förhoppningsvis ska jag terrorisera er med en massa frågor i framtiden ...och förhoppningsvis kunnat ge lite vettig input vad det lider också.
Nu till min fråga: Ekonomin tillåter normalt sett inte köp av viner över 300kr (i alla fall inte så ofta) då familjen gärna vill ha pengar till mat och andra nöjen också. Men på min stundande födelsedag hade jag tänkt fläska på lite med två lite exklusivare viner till en trevlig middag. Jag funderar på om det inte ska bli en champagne och en röd Bourgogne. Nu behöver jag lite tips på några vettiga varianter av dessa. Vi kan lägga limiten på totalt 1800kr. Kan jag få något riktigt trevligt för de pengarna? Tilläggas att vinet bör finnas i systemets beställningssortiment.
Den champagne jag tyckt bäst om hittills är Pol Roger (deras standardskumpa). Pinot noir har blivit lite av min favorit vad gäller röda och vill gärna utforska Bourgogne mer. Bästa jag prövat hitills är Pierre Labet Vielles Vignes -09. Har inte hunnit utforska Frankrike alls mycket så lägg inte alltför stor vikt vid mina "hitills-favoriter". Bara det är riktigt gott och spännande är jag nöjd Chambertin Grand cru kändes som ett bekant namn (854kr på bolaget). Är det vettigt eller finns det bättre i prisklassen? Tacksam för all vägledning jag kan få.
Men eftersom det är just det första kanske en kort presentation vore på sin plats (som relativt nybliven vinnörd lär det väl bli lite tid som kommer spenderas på det här forumet): 27 år från Linköping. Jobbar i restaurangbranschen. Läser till sommelier. Har väl sedan några år tillbaka varit lite småintresserad av vin. Intresset ökade då jag bytte arbetsplats och på ett mer aktivt sätt kunde börja jobba med viner, lära mig om olika typer och lära mig matcha olika viner med mat. Då jag sedan, i början av detta år, påbörjade min sommelierutbildning eskalerade vinintresset ytterligare och jag håller på att förkovra mig så mycket jag kan i denna underbara värld. Nu vet ni lite mer om mig och förhoppningsvis ska jag terrorisera er med en massa frågor i framtiden ...och förhoppningsvis kunnat ge lite vettig input vad det lider också.
Nu till min fråga: Ekonomin tillåter normalt sett inte köp av viner över 300kr (i alla fall inte så ofta) då familjen gärna vill ha pengar till mat och andra nöjen också. Men på min stundande födelsedag hade jag tänkt fläska på lite med två lite exklusivare viner till en trevlig middag. Jag funderar på om det inte ska bli en champagne och en röd Bourgogne. Nu behöver jag lite tips på några vettiga varianter av dessa. Vi kan lägga limiten på totalt 1800kr. Kan jag få något riktigt trevligt för de pengarna? Tilläggas att vinet bör finnas i systemets beställningssortiment.
Den champagne jag tyckt bäst om hittills är Pol Roger (deras standardskumpa). Pinot noir har blivit lite av min favorit vad gäller röda och vill gärna utforska Bourgogne mer. Bästa jag prövat hitills är Pierre Labet Vielles Vignes -09. Har inte hunnit utforska Frankrike alls mycket så lägg inte alltför stor vikt vid mina "hitills-favoriter". Bara det är riktigt gott och spännande är jag nöjd Chambertin Grand cru kändes som ett bekant namn (854kr på bolaget). Är det vettigt eller finns det bättre i prisklassen? Tacksam för all vägledning jag kan få.