Jag kikade runt lite i min källare i Cellartracker och slogs av hur den domineras av sju vinregioner. Skulle vara kul att höra lite om hur era källare ser ut och i vilken riktning de är på väg. Enkelt om man använder CT med denna länk (Summarize by... Region -> Group by: Region -> Sort column: Quantity (desc)) http://www.cellartracker.com/list.asp?table=Pivot&S1=qd&Pivot1=Region 1. Burgundy 40,3% 2. Champagne 9,7% 3. Bordeaux 8,6% 4. Piedmont 8,6% 5. Jura 8,3% 6. Rhône 7,0% 7. Loire Valley 6,4% Totalt 88,9% Både Bordeaux och Champagne har minskat kraftigt senaste åren och gett plats åt mer Bourgogne, Jura och Loireviner.
Min är lite mer balanserad än @Martin Berggren med regioner utanför Frankrike på topp 7 listan . För mig har Champagne minskat kraftigt för att ge plats åt Bourgogne och Piemonte Champagne 70,8% Burgundy 12,9% Piedmont 6,5% Bordeaux 4,9% Niederösterreich 1,0% Loire Valley 0,7% Mosel Saar Ruwer 0,7%
Inte ofta du äter en blodig köttbit. Men visst, Champagne funkar till mycket... Själv har jag inte en enda Champagne in house.
Nja min samling är drygt 30 flaskor och äter för mycket blodigt kött så rödvinet försvinner i samma takt
1. Rhone 15.2% 2. Bordeaux 13.4% 3. Piemont 11.3% 4. Tuscany 7.8% 5. Southwest France 7.3% 6. California 5.1% 7. Rioja 3.7% Jämfört med era källare här ovan lyser två regioner med sin frånvaro, men källaren är inte helt tom på dessa med 0,2% Champagne och hela 1.7% Bourgogne! Framöver kommer Rhone så sakteliga sjunka och Bordeaux och Piemont och vissa andra italienska regioner öka och Rioja slås ut av Priorat.
Hur är det med matematiken? 2% är två flaskor per hundra. 30 flaskor totalt, varav 2% Bordeaux blir väl knappast en och en halv flaska.
Ur mitt Excelark kommer jag fram till: 1. Bourgogne, 19,1% 2. Champagne, 18,2% 3. Bordeaux, 14,1% 4. Rhône, 9,8% 5. Rheingau, 7,1% 6. Mosel, 4,4% 7. Alsace, 3,5% Summa 76,1% för topp 7 Några regioner från Australien, Spanien, Portugal och Italien bubblar strax utanför topplistan och stångar sig i alla fall upp över 1%-gränsen. Visar åter att det behövs ett Bourgogne-vinferno eller två i nära framtid.
Mina nuffror: Piedmont 11,4% Rhône 10,5% Bordeaux 7,6% Burgundy 7,1% Loire Valley 5,2% Veneto 5,2% Tuscany 4,8% Champagne kommer långt ner med enbart 1,4% (3 flaskor) men frugan dricker upp så fort jag fyller på Hur det har förändrats över tid vet jag inte riktigt, jag har bara kört CT i knappa två år.
Aha, du menar så. Får att få klarhet så får @Skumpagne helt enkelt meddela förhållandet mellan hans vanliga flaskor och magnumflaskor. Annars kan vi ju aldrig reda ut hur många flaskor Bordeaux han har i sin källare.