This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
lepatrik skrev:Willy Ohlsson
lepatrik skrev:Oj, jag missade västsverige. Det blir nog fisk för er
Varma tournedoushälsningar från hufvudstaden
Krug skrev:Du får köpa en temperturkontrollerad lagringskyl och hänga köttet själv. Jag vet att grabbarna på Willy Ohlsson (som nämndes ovan) brukar hänga köttet 3-6 veckor (eller där omkring, jag kan kolla!). Först så doppas det i smält talg så att det blir en skyddande hinna, och sen lagras det.
Muuuuuums filibabba! Säg till när du kommer upp till depressionens och ångestens Stockholm så får vi ta dit dig så du kan få smaka på lite guldfilé med bara lite olivolja som krydda.
Även om jag är betydligt mer förtjust i kotten eller biffen! Jag spenderade en nyårsafton själv med två stora 500g klabbar med guldentrécôte (en till lunch och en till middag) och en magnum bolly GA 1985. Smakade mums med lite anklever på köttet och en skön sallad till!
Krug skrev:Du får köpa en temperturkontrollerad lagringskyl och hänga köttet själv. Jag vet att grabbarna på Willy Ohlsson (som nämndes ovan) brukar hänga köttet 3-6 veckor (eller där omkring, jag kan kolla!). Först så doppas det i smält talg så att det blir en skyddande hinna, och sen lagras det.
Muuuuuums filibabba! Säg till när du kommer upp till depressionens och ångestens Stockholm så får vi ta dit dig så du kan få smaka på lite guldfilé med bara lite olivolja som krydda.
Även om jag är betydligt mer förtjust i kotten eller biffen! Jag spenderade en nyårsafton själv med två stora 500g klabbar med guldentrécôte (en till lunch och en till middag) och en magnum bolly GA 1985. Smakade mums med lite anklever på köttet och en skön sallad till!
Keen skrev:Min enda erfarenhet av det där guldköttet naggades lite i kanten att varenda stektermomter hemma hos föräldrarna fick för sig att gå sönder kvällen till ära. =( Så vi körde på känn och tog ut det med vääääldans god marginal skulle det visa sig. Iofs inget problem i sig då jag gärna sätter i mig råbiff, men resten av familjen, förutom farsan, tyckte att det var sådär att äta i princip rått kött.
Gott var det iallafall.
Mysonoxen skrev:Ett feminint problem detta oftast.
Min fru och tillika min mor envisas alltid med att vilja ha köttet genomstekt och hårt som en gammal sadel. Därför är det ett smärre helvete att ha med frugan på mina årliga expeditioner till Frankrike där Well done oftast betyder vad vi kallar medium eller i för hennes del värsta fall medium rare i övriga Europa + U.S.A.
Vad ska man säga i Frankrike? Charcoal?
Krug skrev:Någonting du vill förklara vidare? Nu är jag inte den som är puritan på något sätt, men jag måste fråga; Är barnen välskapta? ;D
v_skogh skrev:I lördags va jag inne på saluhallen i GBG för att köpa oxfilé. Gick därifrån med 2 kg.
La det sedan på grillen tillsammans med salt och peppar, vart inte alls särskilt positivt överraskad. Visst, det gick ner men jag har ätit betydligt bättre för mindre pengar. De ville ha 350 kr/kg.