Mattias Schyberg
Administratör
Alla känner ju förmodligen till restaurangen 28+ som är den restaurang i Sverige som har lyckats behålla sin stjärna i Michelinguiden längst tid och dessutom mycket välförtjänt. Vinbaren 28+ är en ny del av restaurangen där det är mer fokus på ädel dryck och där man kan sitta och läppja på goda viner tillsammans med lite enklare maträtter direkt från köket. Vinbarer är ju hett och ligger helt rätt i tiden, så visst tusan var det på tiden att ett anrikt ställe som 28+ blev en del av den positiva utvecklingen.
Idag var det premiär och självklart var jag där och tog konceptet på pulsen. Jag hängde på låset och var först på plats. Tog oskulden. Första glaset som serverades var till mig – reviret är inpinkat och klart! Det strömmade in ganska mycket folk efter någon halvtimme. Nyfikna människor av olika vinnördsnivå. Ingen jag känner eller som kände igen mig visserligen. Jag var dock bara där ett par timmar på sin höjd.
Det känns modernt och snyggt inrett. Påkostad interiör och totalt sett genomtänkt. Det är sobert och ljust utan att kännas sterilt. Lite "nya-skor-känsla" så här i början – skor blir ju som bäst när de har tappat sin överdrivna glans och fått lite charmigt slitage. Det kommer bara att bli bättre med tiden alltså.
@frida linden bakom bardisken...
Porten från vinbaren in till restauranglokalen...
Ulf har lovat att hålla sig borta från vinbaren. Jag tror inte att han kommer att klara det. Han sken som en sol och ville gärna vara med på ett hörn i Fridas domäner. Han har nog lite ungdomlighet kvar trots allt. Han är dessutom väldigt stolt över sin nya svindyra mässingslampor.
Ulf och mässingshatten...
Det blev lite vin i all enkelhet denna kväll. Kan inte påstå att jag har djupdykt i utbudet, men det kommer att vara möjligt att dricka väldigt speciella viner glasvis på sikt. Coravin kommer att användas till de lite mer exklusiva vinerna, vilket bara är att applådera.
Först ut så blev det lite vit trevlig bourgogne. 2010 Etienne Sauzet Bourgogne Blanc är ett snyggt vin med väldigt bra balans och förträfflig koncentration trots den enkla appellationen. Klassisk chardonnay med försiktiga fattoner mer åt chablis premier cru än en fet och smörig bourgogne. Fjällbäcksmineralitet, citrus och krispig äpplefrukt med aningen feta drag åt nougat och fat. Riktigt gott! (89p)
Nästa vin blev rött: 2010 Roberto Voerzio Barbera d'Alba Vigneti Cerreto. Inte direkt superkomplext, men läckert strukturerat med hög krispig syra och ungdomliga tanniner. Mörka körsbär, örter, fat och lite gröna drag åt basilika eller möjligen mynta. Landade snabbt i att det borde handla om en modern Chianti av det bättre slaget. Kände mig ganska säker på min sak. Fick lite Piemonte-känsla också visserligen, men nebbiolo kunde det ju inte vara med tanke på den mörka färgen och de förhållandevis snälla tanninerna. Har för dålig koll på barbera, men jag gillade vinet skarpt. (88p)
En trevlig premiär! Nästa gång så hoppas jag att jag får möjlighet att djupdyka lite mer både mat- och vinmässigt för att ta dem på pulsen på allvar. Jag gillar stället redan dock. Precis min stil av vinbar. Frida kommer att få det att rocka med sin charm och fantastiska servicekänsla.
Idag var det premiär och självklart var jag där och tog konceptet på pulsen. Jag hängde på låset och var först på plats. Tog oskulden. Första glaset som serverades var till mig – reviret är inpinkat och klart! Det strömmade in ganska mycket folk efter någon halvtimme. Nyfikna människor av olika vinnördsnivå. Ingen jag känner eller som kände igen mig visserligen. Jag var dock bara där ett par timmar på sin höjd.
Det känns modernt och snyggt inrett. Påkostad interiör och totalt sett genomtänkt. Det är sobert och ljust utan att kännas sterilt. Lite "nya-skor-känsla" så här i början – skor blir ju som bäst när de har tappat sin överdrivna glans och fått lite charmigt slitage. Det kommer bara att bli bättre med tiden alltså.
@frida linden bakom bardisken...
Porten från vinbaren in till restauranglokalen...
Ulf har lovat att hålla sig borta från vinbaren. Jag tror inte att han kommer att klara det. Han sken som en sol och ville gärna vara med på ett hörn i Fridas domäner. Han har nog lite ungdomlighet kvar trots allt. Han är dessutom väldigt stolt över sin nya svindyra mässingslampor.
Ulf och mässingshatten...
Det blev lite vin i all enkelhet denna kväll. Kan inte påstå att jag har djupdykt i utbudet, men det kommer att vara möjligt att dricka väldigt speciella viner glasvis på sikt. Coravin kommer att användas till de lite mer exklusiva vinerna, vilket bara är att applådera.
Först ut så blev det lite vit trevlig bourgogne. 2010 Etienne Sauzet Bourgogne Blanc är ett snyggt vin med väldigt bra balans och förträfflig koncentration trots den enkla appellationen. Klassisk chardonnay med försiktiga fattoner mer åt chablis premier cru än en fet och smörig bourgogne. Fjällbäcksmineralitet, citrus och krispig äpplefrukt med aningen feta drag åt nougat och fat. Riktigt gott! (89p)
Nästa vin blev rött: 2010 Roberto Voerzio Barbera d'Alba Vigneti Cerreto. Inte direkt superkomplext, men läckert strukturerat med hög krispig syra och ungdomliga tanniner. Mörka körsbär, örter, fat och lite gröna drag åt basilika eller möjligen mynta. Landade snabbt i att det borde handla om en modern Chianti av det bättre slaget. Kände mig ganska säker på min sak. Fick lite Piemonte-känsla också visserligen, men nebbiolo kunde det ju inte vara med tanke på den mörka färgen och de förhållandevis snälla tanninerna. Har för dålig koll på barbera, men jag gillade vinet skarpt. (88p)
En trevlig premiär! Nästa gång så hoppas jag att jag får möjlighet att djupdyka lite mer både mat- och vinmässigt för att ta dem på pulsen på allvar. Jag gillar stället redan dock. Precis min stil av vinbar. Frida kommer att få det att rocka med sin charm och fantastiska servicekänsla.