Vi som var på plats:
@Mattias S
@Appel
@Ekdahl
@Crist(al)ian 77
@Jesper
@karl_ek
@Magnus L
@Essle
Ny bekantskap
Ny bekantskap
Tack för en trevlig kväll!
Dompan öppnades aldrig och finns kvar till nästa gång. För få som ville hosta upp degen, vilket inte är konstigt en random torsdag.
1999 Penfolds Grange blev min största upplevelse. Sanslöst intensivt och koncentrerat utan att bli bombastiskt! Kul att äntligen ha provat, dessutom med perfekt avvägd ålder. Mycket spansk feeling med dill, mörk frukt, piptobak, lakrits, soja, järn och torkat kött samt blandade kryddor. Jäkligt gott!
Visa bifogad bild 8770
Den gamla flaskan utan etikett levde och var intressant, men var inte särskilt god i munnen (bättre än vad jag hade förväntat mig dock). Heltorr! Vi landade i att det borde handla om en Sauternes, men vad har sötman tagit vägen eller har den någonsin funnits? Ingen som vet, men kul att spekulera. Apelsin, saffran och mandel primärt. Sultanrussin marinerade i spillolja efter en stund. Lite metallisk eftersmak.
Vi var tre som ville öppna champagne. Vi delade på en flaska 1996 Ruinart och höll tummarna. En bra skumpa, men ingen av oss gick upp i brygga. Lite oxiderade mognadstoner, men inte det lilla extra. Vi ångrade att vi inte tog in 2000 Winston istället, men det hade ju inte varit något nytt å andra sidan.
Visa bifogad bild 8769
Vi fick prova en riktigt trevlig vit port mot slutet som Ulf bjöd på. Jag var övertygad om att det var en 10 årig tawny...
Visa bifogad bild 8768
2002 Pape Clement gjorde inte bort sig. Mycket stall, källare och tryffel, men också lite antydan till kork tyvärr, som även om den försvann, tenderar att förstöra upplevelsen en aning.