Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Vinglas

Wintermute

Medlem
Erika Lagerbielke skapade en vinserie när jag gifte mig -95... har aldrig hört någon här som köpte dem då eller senare... kanske är jag äldre än de flesta här eller så köpte ingen glasen på forumet. De är riktigt trevliga glas. Har hela serien... champagne, vit. rött... tycker de är de bästa jag provat i den prisklassen...(Orrefors) serien/glaset heter Merlot
Jag har både röd- och vitvinsglasen ur Merlotserien. Utöver att vara trevliga att dricka ur är det så att Önskabutiker har dem i lager, så att man kan fylla på när man får akuta behov.
 

The Wall

Medlem
Erika Lagerbielke skapade en vinserie när jag gifte mig -95... har aldrig hört någon här som köpte dem då eller senare... kanske är jag äldre än de flesta här eller så köpte ingen glasen på forumet. De är riktigt trevliga glas. Har hela serien... champagne, vit. rött... tycker de är de bästa jag provat i den prisklassen...(Orrefors) serien/glaset heter Merlot

Vi körde med Merlot-serien väldigt länge innan vi snubblade över Riedel Vinum som numera spelar andrafiolen efter våra Zalto. Vi sålde våra Merlot (utom champagne-glasen) för ett tag sedan eftersom vi aldrig använde dem. Håller helt med om att de är riktigt trevliga glas, gäller bara att hoppa upp ett steg per glas vill jag minnas. Har för mig att Orrefors kallar det största vinglaset för "öl/vatten" och storleken under för "rödvin", men det större gör sig bättre till rödvin än öl/vatten. Tycker vi.
 

The Wall

Medlem
Jag har både röd- och vitvinsglasen ur Merlotserien. Utöver att vara trevliga att dricka ur är det så att Önskabutiker har dem i lager, så att man kan fylla på när man får akuta behov.
En del nätbutiker brukar ha kampanjpris på dem rätt ofta, plus att de brukar finnas på Blocket och i Orrefors Outlet i Gustavsberg (bra om man håller till i Stockholmsområdet, mindre bra i andra delar av landet).
 

The Wall

Medlem
...och efter att vi sålde våra Merlot köpte vi på oss en massa Orrefors More "för att ha utomhus på altanen". Om vi använder dem? Inte så ofta. Nästan inte alls faktiskt. Och nu har jag klickat hem några Gabriel glas eftersom jag är omåttligt nyfiken på dem.
Några andra glas som är värda att nämna är Spiegelau Authensis, väldigt trevliga och jag använder deras Tastingglas (32 cl) som provningsglas på provningar (Expert Tasting, 26 cl är för liten), men funderar på att gå upp till vitvinsglaset (42 cl).
 

The Wall

Medlem
Dags att prova glas! Jag blev så nyfiken på Gabriel-glasen att jag kände mig nödgad att klicka hem ett tvåpack vardera av Gold och ”standard” för att ställa dem mot Zalto Universal. Efter lite googling i helgen visade det sig att Madeline Puckette var påtagligt entusiastisk över Gabriel-glasen så jag såg med spänning fram emot att testa.

Ikväll blir det ett snabbtest med rester från helgen (Guimaro, Cristom och en Santa Duc) som får utgöra försöksviner. Senare kommer vi testa Gabriel mot mer druvspecifika (nåja) glas.

Jaha, ”misstänkt klent med emballage” tänkte jag när jag hämtade ut paketet. Väl hemma befriade jag två st 2-pack-förpackningar från ett lager papp och när jag öppnade nämnda förpackningar visade det sig att stjälken på ena Gold-glaset hade gått av. Nåväl, efter ett snabbt mail om detta till leverantören var det dags att börja testa glas.

Gold; fjäderlätt (90 g), mycket lättare än Zalto universal, påminner viktmässigt om Zaltos vitvinsglas, trevligt att hålla i, tunn och fin kupa, mer lutning på kupans sidor än Zalto och aningen mindre öppning. Fram med vågen; Zalto Universal väger 117 g och Zalto vitvin väger 86 g, rätt känsla mao. Ok, finfint så här långt.

Över till ”standard”; pga min fusk-googling hade jag höga förväntningar. Det är samma former, men mer bastant, i det närmaste skottsäkert känns det som. Kraftigare stjälk, fot och kupa än Gold. Visst, det är lite maskintillverkad känsla, men glaset har exakt samma former som Gold. Eller nej, kupan är faktiskt 2 mm högre än Gold visar det sig. Är spontant skeptiskt till tjockleken på kupan som var grövre än väntat, men vi får väl se.

Jämfört med Zalto universal? Tja, trodde inte jag någonsin skulle skriva eller säga det, men Zalto universal känns lite....tung, jämfört med Gold.

I med lite vin och alla tre viner gör aningen bättre i från sig i Gold och Standard än i Universal, vilket inte är så konstigt eftersom basen i kupan på Gabriel ser något större ut än Zalto (orkade inte mäta. Eller mer korrekt; orkar inte förklara var på kupan Gabriel ser bredare ut.). Dock, vinerna har övernattat i kylskåpet sedan i söndags kväll och är inte direkt i toppform trots 1,5 timme i friska köksluften. En mer rättvis utvärdering kommer tids nog med nyöppnade viner. [efter två timmar i friska köksluften testar jag Cristom igen och det känns som att Gold doftmässigt ligger en druvskalslängd före Standard. Zalto? Sorry, men jag upplever doften för/väldigt knuten. [måste stilla min nyfikenhet och häller Cristom i Zalto Bourgogne; ok, här kommer de multna löven och lite nyvässad blyertspenna (2B, inte HB) fram ordentligt, de anas mer i bakgrunden i Gold. Upplever vinet som lenare i Bour-kupan och mer tanninrikt och syrligt i Gold och faktiskt även eldigare. Nåja, dricker man ur glas med konjakskupor avslöjar sig alkoholen obarmhärtigt om frukten inte är tillräcklig. Tror jag/verkar det som. Universal är vid det här laget helt sidsteppad, men är ändå bra om man inte vill känna så mycket alkohol. Eller andra dofter.]]

Men, det som jag reagerar på är att Gabriel känns för mig obalanserade; jag upplever de som lite vingliga i handen trots en blygsam fyllnadsgrad (med vin), ffa Standard kändes det som om jag skulle tappa när jag snurrade på glaset. Jaha, det var verkligen oväntat. Zalto då? Tja, det kändes helt i balans, men det kan vara en vanesak. Jag håller för övrigt på att prova mig fram till vettiga ölglas och hur mycket jag än gillar Zaltos glas känns deras ölglas påtagligt vingliga när de är fulla (till skillnad från skribenten, duh!).

I munnen då? Dött lopp mellan Gold och Universal, båda är fantastiska att dricka ur, helt överlägsna. Standard; upplever att godset i kupan är lite väl kraftigt och ligger närmare Orrefors More (dvs förbi Merlot i tjocklek) än Spiegelau Authensis i tjocklek, tyvärr.

Jaha, summering? Jag är alltid skeptisk till universal-lösningar eftersom det oftast finns en anledning till specialisering; jag går inte till en ortoped om jag har hudproblem även om båda har en grundläggande läkarutbildning. Dessutom; testa alltid glasen själv! Vad som sägs och visas på internet stämmer inte alltid överens med egna preferenser. Inget ont om Ms Puckette, men i ärlighetens namn är vinupplevelsen mer än dubbelt så stor i Gold som i Standard.

Nåväl, jag var nyfiken på om Gabriels Standard kunde ersätta våra Orrefors More som ”glas för utesäsongen” (i ärlighetens namn har vi oftast Riedel Vinum som uteglas, men det ligger vi lite lågt med nu va?) och/eller mina Spiegelau som provningsglas. Svaret är ”kanske” på den första (vore skönt att administrera ett glas istället för att släpa på två olika glas ner för trappan, upp för trappan osv) och ”nej” på den andra (Spiegelau Authensis Tasting är lägre och har aningen tunnare kupa och känns behagligare i munnen). Vi får köra Standard över tid mot More när det blir utesäsong för en mer rättvis jämförelse.

Gold då? Jo, första intrycket är ett väldigt trevligt glas som förmodligen slår Zalto universal som ”ett glas för alla viner”, men för olika druvor behövs det fler tester. Om du däremot behöver bara ett glas till dina provningar hemma/där glasen befinner sig; tja Gold gör jobbet väldigt bra utan att du blir ruinerad av inköp. Men om du vill få ut maximalt av olika viner när du dricker dem, ja då blir det troligen till att köpa fler glas med mer än en form på kupan.

Apropå den upplevda obalansen; vi har alla olika preferenser, en del kanske uppskattar mer tyngd i kupan än i foten. Det är som med racketar; en del föredrar att tyngden finns i handtaget för att lättare kunna snärta med racketen och en del föredrar tyngd i bladet/huvudet för att få mer tyngd i slagen. Det kan vara en vanesak, det återstår att se över några månader.

Kommer jag att köpa fler Gabriel-glas? Låt mig uttrycka mig så här; om du vill bli rik snabbt på höga odds - spela på något annat. Det är känslan som gör det; jag vet inte vad jag ska ha glasen till för vin, men glasen är underbara och det är väl bara att prova sig fram antar jag. Nu kan det möjligen vara lämpligt att nämna att jag har en Alfa Romeo från mitten av 70-talet; ibland en smula opraktisk och jag undrar då och då lite över bilens användningsområde, men varje gång jag kör den ler jag från öra till öra och inser att ”aha, nu vet jag...!”.

Vad visar bifogad bild? Fyllningsgrad och allt emballage utöver standard-2-pack-pappkartongen som glasen anlände i.

Fortsättning följer om intresse finns....
 

Attachments

  • 40104FC3-6076-42D9-B255-2C551E94014D.jpeg
    40104FC3-6076-42D9-B255-2C551E94014D.jpeg
    73,8 KB · Visningar: 267
Last edited:

Sigdarve

Medlem
Dags att prova glas! Jag blev så nyfiken på Gabriel-glasen att jag kände mig nödgad att klicka hem ett tvåpack vardera av Gold och ”standard” för att ställa dem mot Zalto Universal. Efter lite googling i helgen visade det sig att Madeline Puckette var påtagligt entusiastisk över Gabriel-glasen så jag såg med spänning fram emot att testa.

Ikväll blir det ett snabbtest med rester från helgen (Guimaro, Cristom och en Santa Duc) som får utgöra försöksviner. Senare kommer vi testa Gabriel mot mer druvspecifika (nåja) glas.

Jaha, ”misstänkt klent med emballage” tänkte jag när jag hämtade ut paketet. Väl hemma befriade jag två st 2-pack-förpackningar från ett lager papp och när jag öppnade nämnda förpackningar visade det sig att stjälken på ena Gold-glaset hade gått av. Nåväl, efter ett snabbt mail om detta till leverantören var det dags att börja testa glas.

Gold; fjäderlätt (90 g), mycket lättare än Zalto universal, påminner viktmässigt om Zaltos vitvinsglas, trevligt att hålla i, tunn och fin kupa, mer lutning på kupans sidor än Zalto och aningen mindre öppning. Fram med vågen; Zalto Universal väger 117 g och Zalto vitvin väger 86 g, rätt känsla mao. Ok, finfint så här långt.

Över till ”standard”; pga min fusk-googling hade jag höga förväntningar. Det är samma former, men mer bastant, i det närmaste skottsäkert känns det som. Kraftigare stjälk, fot och kupa än Gold. Visst, det är lite maskintillverkad känsla, men glaset har exakt samma former som Gold. Eller nej, kupan är faktiskt 2 mm högre än Gold visar det sig. Är spontant skeptiskt till tjockleken på kupan som var grövre än väntat, men vi får väl se.

Jämfört med Zalto universal? Tja, trodde inte jag någonsin skulle skriva eller säga det, men Zalto universal känns lite....tung, jämfört med Gold.

I med lite vin och alla tre viner gör aningen bättre i från sig i Gold och Standard än i Universal, vilket inte är så konstigt eftersom basen i kupan på Gabriel ser något större ut än Zalto (orkade inte mäta. Eller mer korrekt; orkar inte förklara var på kupan Gabriel ser bredare ut.). Dock, vinerna har övernattat i kylskåpet sedan i söndags kväll och är inte direkt i toppform trots 1,5 timme i friska köksluften. En mer rättvis utvärdering kommer tids nog med nyöppnade viner. [efter två timmar i friska köksluften testar jag Cristom igen och det känns som att Gold doftmässigt ligger en druvskalslängd före Standard. Zalto? Sorry, men jag upplever doften för/väldigt knuten. [måste stilla min nyfikenhet och häller Cristom i Zalto Bourgogne; ok, här kommer de multna löven och lite nyvässad blyertspenna (2B, inte HB) fram ordentligt, de anas mer i bakgrunden i Gold. Upplever vinet som lenare i Bour-kupan och mer tanninrikt och syrligt i Gold och faktiskt även eldigare. Nåja, dricker man ur glas med konjakskupor avslöjar sig alkoholen obarmhärtigt om frukten inte är tillräcklig. Tror jag/verkar det som. Universal är vid det här laget helt sidsteppad, men är ändå bra om man inte vill känna så mycket alkohol. Eller andra dofter.]]

Men, det som jag reagerar på är att Gabriel känns för mig obalanserade; jag upplever de som lite vingliga i handen trots en blygsam fyllnadsgrad (med vin), ffa Standard kändes det som om jag skulle tappa när jag snurrade på glaset. Jaha, det var verkligen oväntat. Zalto då? Tja, det kändes helt i balans, men det kan vara en vanesak. Jag håller för övrigt på att prova mig fram till vettiga ölglas och hur mycket jag än gillar Zaltos glas känns deras ölglas påtagligt vingliga när de är fulla (till skillnad från skribenten, duh!).

I munnen då? Dött lopp mellan Gold och Universal, båda är fantastiska att dricka ur, helt överlägsna. Standard; upplever att godset i kupan är lite väl kraftigt och ligger närmare Orrefors More (dvs förbi Merlot i tjocklek) än Spiegelau Authensis i tjocklek, tyvärr.

Jaha, summering? Jag är alltid skeptisk till universal-lösningar eftersom det oftast finns en anledning till specialisering; jag går inte till en ortoped om jag har hudproblem även om båda har en grundläggande läkarutbildning. Dessutom; testa alltid glasen själv! Vad som sägs och visas på internet stämmer inte alltid överens med egna preferenser. Inget ont om Ms Puckette, men i ärlighetens namn är vinupplevelsen mer än dubbelt så stor i Gold som i Standard.

Nåväl, jag var nyfiken på om Gabriels Standard kunde ersätta våra Orrefors More som ”glas för utesäsongen” (i ärlighetens namn har vi oftast Riedel Vinum som uteglas, men det ligger vi lite lågt med nu va?) och/eller mina Spiegelau som provningsglas. Svaret är ”kanske” på den första (vore skönt att administrera ett glas istället för att släpa på två olika glas ner för trappan, upp för trappan osv) och ”nej” på den andra (Spiegelau Authensis Tasting är lägre och har aningen tunnare kupa och känns behagligare i munnen). Vi får köra Standard över tid mot More när det blir utesäsong för en mer rättvis jämförelse.

Gold då? Jo, första intrycket är ett väldigt trevligt glas som förmodligen slår Zalto universal som ”ett glas för alla viner”, men för olika druvor behövs det fler tester. Om du däremot behöver bara ett glas till dina provningar hemma/där glasen befinner sig; tja Gold gör jobbet väldigt bra utan att du blir ruinerad av inköp. Men om du vill få ut maximalt av olika viner när du dricker dem, ja då blir det troligen till att köpa fler glas med mer än en form på kupan.

Apropå den upplevda obalansen; vi har alla olika preferenser, en del kanske uppskattar mer tyngd i kupan än i foten. Det är som med racketar; en del föredrar att tyngden finns i handtaget för att lättare kunna snärta med racketen och en del föredrar tyngd i bladet/huvudet för att få mer tyngd i slagen. Det kan vara en vanesak, det återstår att se över några månader.

Kommer jag att köpa fler Gabriel-glas? Låt mig uttrycka mig så här; om du vill bli rik snabbt på höga odds - spela på något annat. Det är känslan som gör det; jag vet inte vad jag ska ha glasen till för vin, men glasen är underbara och det är väl bara att prova sig fram antar jag. Nu kan det möjligen vara lämpligt att nämna att jag har en Alfa Romeo från mitten av 70-talet; ibland en smula opraktisk och jag undrar då och då lite över bilens användningsområde, men varje gång jag kör den ler jag från öra till öra och inser att ”aha, nu vet jag...!”.

Vad visar bifogad bild? Fyllningsgrad och allt emballage utöver standard-2-pack-pappkartongen som glasen anlände i.

Fortsättning följer om intresse finns....
Underbart inlägg.
 

vino.nu

Leverantör
Dags att prova glas! Jag blev så nyfiken på Gabriel-glasen att jag kände mig nödgad att klicka hem ett tvåpack vardera av Gold och ”standard” för att ställa dem mot Zalto Universal. Efter lite googling i helgen visade det sig att Madeline Puckette var påtagligt entusiastisk över Gabriel-glasen så jag såg med spänning fram emot att testa.

Ikväll blir det ett snabbtest med rester från helgen (Guimaro, Cristom och en Santa Duc) som får utgöra försöksviner. Senare kommer vi testa Gabriel mot mer druvspecifika (nåja) glas.

Jaha, ”misstänkt klent med emballage” tänkte jag när jag hämtade ut paketet. Väl hemma befriade jag två st 2-pack-förpackningar från ett lager papp och när jag öppnade nämnda förpackningar visade det sig att stjälken på ena Gold-glaset hade gått av. Nåväl, efter ett snabbt mail om detta till leverantören var det dags att börja testa glas.

Gold; fjäderlätt (90 g), mycket lättare än Zalto universal, påminner viktmässigt om Zaltos vitvinsglas, trevligt att hålla i, tunn och fin kupa, mer lutning på kupans sidor än Zalto och aningen mindre öppning. Fram med vågen; Zalto Universal väger 117 g och Zalto vitvin väger 86 g, rätt känsla mao. Ok, finfint så här långt.

Över till ”standard”; pga min fusk-googling hade jag höga förväntningar. Det är samma former, men mer bastant, i det närmaste skottsäkert känns det som. Kraftigare stjälk, fot och kupa än Gold. Visst, det är lite maskintillverkad känsla, men glaset har exakt samma former som Gold. Eller nej, kupan är faktiskt 2 mm högre än Gold visar det sig. Är spontant skeptiskt till tjockleken på kupan som var grövre än väntat, men vi får väl se.

Jämfört med Zalto universal? Tja, trodde inte jag någonsin skulle skriva eller säga det, men Zalto universal känns lite....tung, jämfört med Gold.

I med lite vin och alla tre viner gör aningen bättre i från sig i Gold och Standard än i Universal, vilket inte är så konstigt eftersom basen i kupan på Gabriel ser något större ut än Zalto (orkade inte mäta. Eller mer korrekt; orkar inte förklara var på kupan Gabriel ser bredare ut.). Dock, vinerna har övernattat i kylskåpet sedan i söndags kväll och är inte direkt i toppform trots 1,5 timme i friska köksluften. En mer rättvis utvärdering kommer tids nog med nyöppnade viner. [efter två timmar i friska köksluften testar jag Cristom igen och det känns som att Gold doftmässigt ligger en druvskalslängd före Standard. Zalto? Sorry, men jag upplever doften för/väldigt knuten. [måste stilla min nyfikenhet och häller Cristom i Zalto Bourgogne; ok, här kommer de multna löven och lite nyvässad blyertspenna (2B, inte HB) fram ordentligt, de anas mer i bakgrunden i Gold. Upplever vinet som lenare i Bour-kupan och mer tanninrikt och syrligt i Gold och faktiskt även eldigare. Nåja, dricker man ur glas med konjakskupor avslöjar sig alkoholen obarmhärtigt om frukten inte är tillräcklig. Tror jag/verkar det som. Universal är vid det här laget helt sidsteppad, men är ändå bra om man inte vill känna så mycket alkohol. Eller andra dofter.]]

Men, det som jag reagerar på är att Gabriel känns för mig obalanserade; jag upplever de som lite vingliga i handen trots en blygsam fyllnadsgrad (med vin), ffa Standard kändes det som om jag skulle tappa när jag snurrade på glaset. Jaha, det var verkligen oväntat. Zalto då? Tja, det kändes helt i balans, men det kan vara en vanesak. Jag håller för övrigt på att prova mig fram till vettiga ölglas och hur mycket jag än gillar Zaltos glas känns deras ölglas påtagligt vingliga när de är fulla (till skillnad från skribenten, duh!).

I munnen då? Dött lopp mellan Gold och Universal, båda är fantastiska att dricka ur, helt överlägsna. Standard; upplever att godset i kupan är lite väl kraftigt och ligger närmare Orrefors More (dvs förbi Merlot i tjocklek) än Spiegelau Authensis i tjocklek, tyvärr.

Jaha, summering? Jag är alltid skeptisk till universal-lösningar eftersom det oftast finns en anledning till specialisering; jag går inte till en ortoped om jag har hudproblem även om båda har en grundläggande läkarutbildning. Dessutom; testa alltid glasen själv! Vad som sägs och visas på internet stämmer inte alltid överens med egna preferenser. Inget ont om Ms Puckette, men i ärlighetens namn är vinupplevelsen mer än dubbelt så stor i Gold som i Standard.

Nåväl, jag var nyfiken på om Gabriels Standard kunde ersätta våra Orrefors More som ”glas för utesäsongen” (i ärlighetens namn har vi oftast Riedel Vinum som uteglas, men det ligger vi lite lågt med nu va?) och/eller mina Spiegelau som provningsglas. Svaret är ”kanske” på den första (vore skönt att administrera ett glas istället för att släpa på två olika glas ner för trappan, upp för trappan osv) och ”nej” på den andra (Spiegelau Authensis Tasting är lägre och har aningen tunnare kupa och känns behagligare i munnen). Vi får köra Standard över tid mot More när det blir utesäsong för en mer rättvis jämförelse.

Gold då? Jo, första intrycket är ett väldigt trevligt glas som förmodligen slår Zalto universal som ”ett glas för alla viner”, men för olika druvor behövs det fler tester. Om du däremot behöver bara ett glas till dina provningar hemma/där glasen befinner sig; tja Gold gör jobbet väldigt bra utan att du blir ruinerad av inköp. Men om du vill få ut maximalt av olika viner när du dricker dem, ja då blir det troligen till att köpa fler glas med mer än en form på kupan.

Apropå den upplevda obalansen; vi har alla olika preferenser, en del kanske uppskattar mer tyngd i kupan än i foten. Det är som med racketar; en del föredrar att tyngden finns i handtaget för att lättare kunna snärta med racketen och en del föredrar tyngd i bladet/huvudet för att få mer tyngd i slagen. Det kan vara en vanesak, det återstår att se över några månader.

Kommer jag att köpa fler Gabriel-glas? Låt mig uttrycka mig så här; om du vill bli rik snabbt på höga odds - spela på något annat. Det är känslan som gör det; jag vet inte vad jag ska ha glasen till för vin, men glasen är underbara och det är väl bara att prova sig fram antar jag. Nu kan det möjligen vara lämpligt att nämna att jag har en Alfa Romeo från mitten av 70-talet; ibland en smula opraktisk och jag undrar då och då lite över bilens användningsområde, men varje gång jag kör den ler jag från öra till öra och inser att ”aha, nu vet jag...!”.

Vad visar bifogad bild? Fyllningsgrad och allt emballage utöver standard-2-pack-pappkartongen som glasen anlände i.

Fortsättning följer om intresse finns....

Grym recension!
Angående emballaget så får vi självklart ta till oss det och förbättra så klart. Vi ersätter dig ett nytt 2-pack gold istället. För er andra som är nyfikna på att prova Gabriel glas så har ni en länk här nedan för att komma direkt till gold: https://vino.nu/collections/gabriel-glas/products/gabriel-glas-gold-edition-munblasta

StandArt: https://vino.nu/collections/gabriel-glas/products/gabriel-glas-standart-2-st

Vänliga hälsningar
Valle från vino
 

The Wall

Medlem
Grym recension!
Angående emballaget så får vi självklart ta till oss det och förbättra så klart. Vi ersätter dig ett nytt 2-pack gold istället. För er andra som är nyfikna på att prova Gabriel glas så har ni en länk här nedan för att komma direkt till gold: https://vino.nu/collections/gabriel-glas/products/gabriel-glas-gold-edition-munblasta

StandArt: https://vino.nu/collections/gabriel-glas/products/gabriel-glas-standart-2-st

Vänliga hälsningar
Valle från vino

Tack för beröm och den föredömliga ersättningshanteringen.
 

The Wall

Medlem
Till min förskräckelse (nåja) har jag blivit varse om att det tydligen finns flera tillverkare som producerar glas med liknande form som Zalto och Gabriel; franska Lehmann med sin Sommier-serie, österrikiska Sophienwald med Phoenix. Wine Enthusiast tillhandahåller en egen serie Zenology. Jancis Robinson har tillsammans med en brittisk formgivare tagit fram ett eget glas som påminner mycket om tidigare nämnda glas, dock att det har en lite mer rundad botten i kupan jämfört med Zalto, Gabriel, Lehmann och Sophienwald. Det finns säkert fler, men jag anar att det riskerar att bli en långt och kostsamt år om man vill prova sig igenom olika glas. Och då har vi inte ens kommit in på glas med lite mer klassisk form som Riedel Vinum/Sommelier/Superleggera/Veritas eller Orrefors med Difference. Lägger man därtill "utomhusglas" och "portabla provningsglas" växer skaran bland annat med Spiegelau Authensis och möjligen Orrefors More. Plus alla andra som jag har missat (bla Schott).
 

Håkan

Medlem
Till min förskräckelse (nåja) har jag blivit varse om att det tydligen finns flera tillverkare som producerar glas med liknande form som Zalto och Gabriel; franska Lehmann med sin Sommier-serie, österrikiska Sophienwald med Phoenix. Wine Enthusiast tillhandahåller en egen serie Zenology. Jancis Robinson har tillsammans med en brittisk formgivare tagit fram ett eget glas som påminner mycket om tidigare nämnda glas, dock att det har en lite mer rundad botten i kupan jämfört med Zalto, Gabriel, Lehmann och Sophienwald. Det finns säkert fler, men jag anar att det riskerar att bli en långt och kostsamt år om man vill prova sig igenom olika glas. Och då har vi inte ens kommit in på glas med lite mer klassisk form som Riedel Vinum/Sommelier/Superleggera/Veritas eller Orrefors med Difference. Lägger man därtill "utomhusglas" och "portabla provningsglas" växer skaran bland annat med Spiegelau Authensis och möjligen Orrefors More. Plus alla andra som jag har missat (bla Schott).
I glssmodesbranchen verkar det vara Grassl som gäller numera. Någon som provat? Mina Riedlel Vinum håller bokstavligt på att ta slut.
 

The Wall

Medlem
På gång; ett Utomhuslag (Riedel Vinum/Orrefors More/Gabriel StandArt) mot ett Inomhuslag (Zalto Universal/Gabriel Gold/Zalto "specifik" beroende på vin) och en Domare (Spiegelau Authensis Tasting) i mitten. Faktiskt redan igår, men en fortsättning följer idag. Rapport kommer så småningom.
Mer på gång; en jämförelse av pyramidformade glas när mina beställningar har ramlat in; Zalto Bx, Gabriel Gold, Grassl 1855, Sophienwald Phoenix och Lehmann Sommier Dionysos.
Inte alls på gång; en jämförelse av traditionella glas (typ Sommelier/Superleggero/Difference etc) eller nymodiga/udda glas (Riedel Wine wings/Lehmann Oenomust/Mark Thomas Double bend).
 

The Wall

Medlem
Om man mot förmodan hamnar i existentiellt tvivel, typ ”varför finns människan och vad gör den?” har jag ikväll kommit fram till den föga revolutionerande som upphetsande lösningen; för att skapa disk och ta hand om den.
 

The Wall

Medlem
Misstänkt likt ett tidigare inlägg, men den skarpsynte noterar att det är Meursault i glasen istället för riesling. Känn ingen oro, jag tog i likhet med tidigare tydliga noter.
 

Attachments

  • D3FD1B09-D6F6-42A3-9764-E05F6B0B8A5C.jpeg
    D3FD1B09-D6F6-42A3-9764-E05F6B0B8A5C.jpeg
    98,6 KB · Visningar: 192
Toppen