Obs! varning för raljerande, kraftuttryck och mycket bestämda åsikter!
Hur jävla många gånger har man inte fått hälla ut dyra viner som borde vara fantastiska enbart på grund av stockkonservatismen hos vinbranschen, som tydligen mest beror på att några korkade jävla franska vinkypare på stjärnrestauranger har fått för sig att de måste fippla med någon helvetes jävla Laguiole för att kunna motivera priserna på vinerna!? Ingen annan bransch med självaktning och ett minimum av kvalitetstänkande skulle acceptera en lika hög andel defektfrekvens på grund av felvalda jävla förpackningar! Jag är intresserad av innehållet i flaskorna och inte att de är förslutna med barkbitar bara för att det var den enda metod man kände till på 1700-talet! SKRUVKORK ELLER GLASKORK PÅ ALLT NU!!!! Defektfrekvensen må ha gått ner på senare årgångar, men den är fortfarande alldeles för mycket över noll för att de där vedervärdiga barkbitarna ska ha något som helst existensberättigande!
Jag kommer att tänka på en historia som gäller Jeffery Grosset - en av pionjärerna för skruvkorksförslutna högklassiga viner från Australien:
When Jeff was being interviewed on the radio, a caller called in and said, ‘You can say what you like about your Stelvins, but I love the romance of cork!’ Jeffrey paused a moment, then retorted: ‘If that’s your idea of romance, I think you’d better get out a bit more!’
Ett tips till dem som ogillar skruvkork av estetiska skäl är: häll upp vinet på karaff innan du serverar det, så slipper du visa upp skruvkorken. Nyinköpta röda viner från klassiska områden i den prisklass som nämns mår definitivt bra av inte luftning!