Stora gristråden!

Diskussion i 'Mat & Dryck, Restaurangbesök' startad av Jimmy Forsman, 14 maj 2009.

  1. Bubblaren

    Bubblaren Medlem

    SV: Stora gristråden!

    Det blev 2 olika sorters korv på fläsk samt 1 på lamm. Köpte även 2 skivor fläsk för att testa.

    Verkligen en härlig affär med trevliga killar som gör sin egen körv, rekommenderas ett besök. Hantverkargatan 12, snett emot Länsstyrelsen Sthlm.
     
  2. Bubblaren

    Bubblaren Medlem

    SV: Stora gristråden!

    Glömde säga vilken av alla korvarna det blev hos T & J (INTE Tom & Jerry!):
    French style Toulouse
    Cumberland pork
    Lamb and rosemary

    Men just nu lite nöt i ugnen, hade tinat upp och behövde lagas till. Korv blire imorgon!
    Undra just om det är full fräs på plattan eller långsamt och länge, vad tror ni?

    Måtte det nu inte vara gluten i korven, glömde att kolla :eek:
     
  3. Sjödin

    Sjödin Joråsåatt...

    SV: Stora gristråden!

    Igår svullade jag i svin... Nämligen i "svinekam" på sidfläsk, ugnabakad med knaprigt svål. Till det, rödkål och dijonsenap. Mumma!
     
  4. vintjej

    vintjej Medlem

    SV: Stora gristråden!

    Erkänn, det var svålen som var godast.
     
  5. Sjödin

    Sjödin Joråsåatt...

    SV: Stora gristråden!

    Såklart! Men senapen måste till. Utan senap, inget bra.
     
  6. J.S.

    J.S. Medlem

    SV: Stora gristråden!

    :'( Sluta...! Själv behöver jag lätta ungefär 10 kilo :-[
     
  7. Bubblaren

    Bubblaren Medlem

    SV: Stora gristråden!

    Just ätit fläsket jag köpte på T&J igår, utmärkt gott och det var ffa svålen som var mumsig!


    Själv så behöver jag bara omsätta 5 kg fett till muckler ::)
     
  8. Keen

    Keen slan

    SV: Stora gristråden!

    Jag var och tränade på lunchen :)

    Kanske skulle förbi Taylor's och köpa nåt gott, bor ju trots allt bara 200m bort.
     
  9. Bubblaren

    Bubblaren Medlem

    SV: Stora gristråden!

    Ja, du bor ju i stans matmecka!! Nära till T&J, nära till Winjias ostbutik, nära till Petit France.

    Hade det inte regnat hade jag på lunchen prommat från mötet vid Telefonplan till kontoret, nu blev det inte så.... Men du vet väl att man blir fet av att inte äta?
     
  10. Keen

    Keen slan

    SV: Stora gristråden!

    För att inte tala om Mäster Anders!

    Smällde i mig en bättre portion kinakäk till lunch! Så äter gör jag nog, därför man tränar. Så man kan gotta sig :D
     
  11. Bubblaren

    Bubblaren Medlem

    SV: Stora gristråden!

    Jag hörde att T&J har provsmakningskvällar, man måste vara en 10-12 personer och det kostar 150 kr eller 250 kr (om jag minns rätt), beroende av sorten av provning. Jag har säkert en 6 personer somkan tänka sig, har du 6 polare så kan vi slå oss samman - vad sägs?
     
  12. Sjödin

    Sjödin Joråsåatt...

    SV: Stora gristråden!

    Jag också. Det här är en del av min höstdiet. ;D
    Ja, jag är seriös!
     
  13. Jimmy Forsman

    Jimmy Forsman Missförstått geni. Gravt blygsam. Despot. Administratör

  14. hampus86

    hampus86 Medlem

    SV: Stora gristråden!

    enligt säkra källor(flickvännen översatte) marineras köttet 2-3 gånger i (vit?)soja, tillagas i 2-3 tim. doppas i nån typ av barbecuesås om ooch om igen.
    Var dock både kantoniesiska och mandarin plus lite olika dialekter, så reservation för språkförbistring :p.
     
  15. Jimmy Forsman

    Jimmy Forsman Missförstått geni. Gravt blygsam. Despot. Administratör

    SV: Stora gristråden!

    Man kör socker, soya, risvinäger, hoisin, shaoxin risvin, fem kryddor, tofu i chili och en sjujävla stor tunna med eld. Sen finns det säkert en massa hemliga ingredienser. Men det förstnämnda är väl ett basrecept. köttet är karré eller den feta smarriga delen av rumpan.

    Allt enligt en polare med erfarenhet av rätten och en grisfetisch som överträffar min.

    Dopp, dopp, dopp, glufs, glufs, glufs!
     
  16. Elvis

    Elvis Medlem

    SV: Stora gristråden!

    Jag måste passa på att utnyttja den här tråden för att rekommendera M Seger i Östermalmshallen. Jag har börjat köpa deras egenproducerade korvar och bacon. Jäklar, vilken skillnad! Jag måste nog dit idag och handla lite. (För övrigt blir det omöjligt att äta något från Scan igen.)

    Eftersom jag dessutom reser till Andalusien varannan vecka och då frossar i Jamón ibérico så är jag kanske snart på Krugs nivå vad gäller grisintag.
     
  17. Sjödin

    Sjödin Joråsåatt...

    SV: Stora gristråden!

    Jag minns inte om det här klippet har varit uppe, och jag pallar inte söka. Sorry.

    Hursom...
    http://www.youtube.com/watch?v=jlGBJrCDA0Q

    Jag såg det här på TV, efter jag hade varit på Bali... :'(
     
  18. Jimmy Forsman

    Jimmy Forsman Missförstått geni. Gravt blygsam. Despot. Administratör

    SV: Stora gristråden!

    I ugnen just nu.

    Grisfötter fyllda med en smet med chorizo, grislever och grishjärta, ett par äggulor och lite grädde samt färsk timjan.

    Det här ska få stå inne i ett par timmar och knapra till sig, sen blir det lunch imorgon..... Namnam!
     
  19. Bubblaren

    Bubblaren Medlem

    SV: Stora gristråden!

    Hur mycket får man in i en grisfot? ::)
     
  20. Jimmy Forsman

    Jimmy Forsman Missförstått geni. Gravt blygsam. Despot. Administratör

    SV: Stora gristråden!

    Efter att man benat ur den så får man i en del gottis!
     

Dela sidan