Är finewines.se för "avancerat"?

Diskussion i 'Språklåda för gäster' startad av Anders Landström, 27 januari 2014.

 1. anders

  anders Medlem

  Va!?! Vill du påstå att dina vardagsviner kostar under 1000 spänn?!? :D
  Skärpning! :D
  Men det jag naturligtvis vill trycka på är att här är ett av de mycket få ställena vi kan läsa om viner i den högre skolan och utbyta ärliga erfarenheter. Om flaskan kostar 1000 spänn och är kass så kommer innehållet att få den välförtjänta slaktning som är motiverad. Finns inga behov av att vara hänsynsfull här. Raka puckar.
   
 2. Mattias Schyberg

  Mattias Schyberg Administratör

  Jag hoppades att det var så du menade, men var faktiskt lite osäker ;) Jag tycker också vi har högt i tak här, vilket är viktigt för bra dialog.
   
 3. JakobZ

  JakobZ Medlem

  Haha, det är detta jag menar :)

  Ja, jo det är helt sant. Men jag tror nog att det snarare beror på att det är få som vet lite mer om vin i förhållande vad generelle man kan om klockor. Intressant diskussion dock. Klockor är dock mer basalt och ofta ligger "våra" diskussioner på nivån: är den här snygg, är den här prisvärd, vad tycker ni om dessa, är detta bra? Vilket utgår mycket från subjektiv smak till skillnad från vin som är en hel kunskap.
   
 4. anders

  anders Medlem

  Såsom varandes forumets utsände i Schweiz så kan jag säga att efter att ha sett schweizarnas IT-system så har jag inga som helst problem att förstå varför de fortfarande håller sig till mekaniska klockor.
   
  Anders Landström gillar detta.
 5. kayaker

  kayaker Cyklist

  Du vet att WWW "skapades" på CERN, va'? :)
   
 6. anders

  anders Medlem

  Av en belgare och en britt... :)
   
  gece gillar detta.
 7. kayaker

  kayaker Cyklist

  IT-systemen på CERN räknas som schweiziska IT-system. Vi var drygt 35 olika nationaliteter på mitt förr jobb men inte f-n bytte vår programvara nationalitet för det. ;)
   
  Mattias Schyberg och StefanAkiko gillar detta.
 8. Niklas J

  Niklas J Medlem

  Sent skall syndaren vakna. Typ när tråden dött ut...

  Jag är en av de där "bloggarna" som inte bidrar med så värst mycket kommentarer på finewines forum. Läste tråden igår och har väl i grund och botten inget nytt att tillföra, men tycker det kan vara på sin plats att förstå hur åtminstone jag resonerar...

  Punkt 1 - trådens ursprungliga frågeställning

  Först och främst; jag gillar all internetverksamhet som uppmuntrar vinintresset. Jag gillar att det finns ett vinforum där möjligheten till hjälp, diskussion och kompisanda främjas. Jag tycker på inga sätt att Finewines ska ändra på sitt nuvarande upplägg och "lägga sig i" för mycket utan man får den typ av inlägg och diskussioner som besökarna vill ha. För mycket fokus på att uppmuntra en ökande trafik genom diverse åtgärder riskerar bara att urvattna forumet. Fokus bör vara på kvalitativa besök istället. Med det menar jag såklart inte blott personer med befintlig kunskap om vin utan mer att den nivå forumet ligger på idag - och ert fina antal besökare - ändå indikerar på att ni gör något rätt. Idag hamnar fokus i allt för många hänseenden på just kvantitet istället för att bibehålla och uppmuntra den befintliga besöksskaran. Tålamod och ödmjukhet är en dygd i denna bransch.

  Punkt 2 - sidospåret kring vinbloggar

  Jag är i grunden ingen som kommenterar särskilt frekvent, vare sig här eller på vinbloggar. Det är ett medvetet val från min sida. Jag gjorde det tidigare men med facit i hand har det inte gett mig särskilt mycket. Oftast har det mer varit förknippat med en negativ energi. Mer på vinbloggar än här kanske. Att vissa som kommenterar här uppfattar bloggar som farbroderliga och närmast med en 'über' attityd är oerhört trist att läsa. Trist för bloggarna vill säga. Ingen vinner på ett sådant uppkommet scenario. I grunden vill ju en bloggare sprida sin passion och förkärlek vidare (utgår från mig själv nu) till andra, dela med sig av antingen en specialkunskap eller vad man själv går igång på just nu. Det är dock viktigt att detta förmedlas på ett civiliserat vis och inte vad som är rätt och fel. Bloggare utvecklas också. Gå bara bakåt i våra poster och se om vi skriver om samma sak då som nu.

  Slutligen; vilket sätt man än kommer i kontakt med vin, skriver om det, kommenterar, diskuterar, jobbar med det, så är en rejäl skopa ödmjukhet något man kommer bra mycket längre på i vinvärlden.

  PS. Ska försöka bli lite bättre på att bidra här framöver. Försöka.
   
  Bearman, StefanAkiko, sunqan och 4 andra gillar detta.
 9. Mattias Schyberg

  Mattias Schyberg Administratör

  ...eller det nya forumet där DYRT inte per automatik innebär DET ENDA SOM GÅR ATT DRICKA, och där vi försöker inspirera nya vinintresserade att ta klivet in i de fina vinernas rike. Ett enkelt vin av god kvalitet är inte att förringa så länge det är intressant. Pris är ointressant - det är bara en barriär som tvingar oss att anpassa det vi dricker efter vår plånbok. :)
   
  Per Stade, Bearman, kayaker och 4 andra gillar detta.
 10. Skumpagne

  Skumpagne Husmor/Älskare/Lagrare/Pappa

  Mediumwines.se
  Jag är ingen knösus med massa miljoner utan jag är en ställningsmontör med 3 barn som knäcker ryggen varje dag för att försörja min familj.
  Men tycker ändå att forumet har tappat fokus på vad namnet ger sken för. När det gäller vin så är oftast dyrare bättre. Iaf i mitt tycke. Dock har jag druckit många odlarskumpor som är bättre än vissa prestiger men dom skulle aldrig hålla lika länge i källarn.
   
  KockJohan, Per Stade, sunqan och 3 andra gillar detta.
 11. chambertin

  chambertin Medlem

  Är det inte lite hårt att döma ut forumet för att det finns med några viner under 200:- på en BYOB ?
   
  Bearman, StefanAkiko, kayaker och 1 annan gillar detta.
 12. Magnus L

  Magnus L urydhtfilgukj

  Namnet må vara finewines.se, men beskrivningen är trots allt "sveriges största vinforum".

  Löjligt om det inte skulle finnas utrymme att diskutera billigt plonk, prisvärda fynd, fina viner och astronomiskt dyra prestigeviner.

  Ingen hindrar dig från att bara diskutera de två sista alternativen och ignorera totalt de två första.
   
  Beo, Bearman, Larseman och 1 annan gillar detta.
 13. Skumpagne

  Skumpagne Husmor/Älskare/Lagrare/Pappa

  När och hur gjorde jag det?
  Prisvärda fynd, fina viner och astronomiska dyra viner är perfekt och det är väl det vi står för i Sveriges största vinforum.
   
 14. magnum

  magnum Epernay, Frankrike

  Beskrivning må vara " Sveriges största vinforum" namnet är dock finewines.se
  Menar du att viner som kostar mycket pengar inte kan vara prisvärda?
   
 15. Magnus L

  Magnus L urydhtfilgukj

  Givetvis kan dom vara det. Och prisvärdhet är ju väldigt subjektivt och basesas såväl på hur tjock plånbok man har som personligt tycke och smak. Förstår inte vad detta hade med saken att göra?
   
 16. magnum

  magnum Epernay, Frankrike

  Jag tolkade det du skrev som att viner med hög prislapp inte kunde vara prisvärt. Prisvärdhet har väl inget med ens plånbok att göra.
   
 17. Magnus L

  Magnus L urydhtfilgukj

  Men då kommer vi återigen tillbaka till beskrivningen av forumet. "Sveriges största vinforum". Vi är väl i första hand ett diskussionforum där vi tillåts diskutera allt som har med vin att göra? Inte en enhetlig konstellation med ståndpunkter. :)
   
 18. Skumpagne

  Skumpagne Husmor/Älskare/Lagrare/Pappa

  Men ska vi diskutera FineWines eller mediumwineswedrinkeveryday?
   
  KockJohan, Per Stade och Helen gillar detta.
 19. Magnus L

  Magnus L urydhtfilgukj

  Varför inte bägge?
   
  Per Stade, Bearman och Larseman gillar detta.
 20. Skumpagne

  Skumpagne Husmor/Älskare/Lagrare/Pappa

  Jag trodde bara vi skulle diskutera prisvärda, goda och bra viner. ser inte varför man vill diskutera viner som man sätter i en mellanklass.
  Många här verkar vara så ensamma att dom skriver om vad som helst för att få lite kontakt.
   

Dela sidan