Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

[Champagne] Idag dricker vi... som vanligt skumpa!

Christer J

Medlem
Champagne ikväll igen!! Vilka tider :)
Våra champagneintresserade grannar har bjudit ut oss till landet. Jag tänkte ta med en rosé och några till. Vad tror kännare om denna uppställning? För tidigt att dricka 2011 rubis? Hittar inga smaknotiser på cellartracker och i Herr Juhlins databas fann jag bara 2009 (drucken 2016) med betyget 84.
Jag har förvisso också Roederer 2011 Rosé, den gav Juhlin 90 med potential 93 när han provade den feb 2018! Kanske ska ta den istället för Vilmarten och vänta med den till ett annat tillfälle.
Kanske har @Elvis smakat 2011 rubis?

0B4EE9CF-18D6-4867-B4EA-9280D88C6BD7.jpeg

EFEF4166-3E96-4479-9FA6-4FFE51B78255.jpeg

B32A767A-3472-4141-8E89-9CD236A9308B.jpeg

887F840D-C3EA-461C-B4C5-D7B22872B51D.jpeg
 
Last edited:

LarsW

Medlem
Vilken härlig vindag idag.
Börjar med en trevlig Gigondas. Fortsätter med en supergod Riesling från Alsace. Avslutar med en magisk champagne! :cigarr:

Billecart-Salmon Cuvée Nicolas-François 1996
Gyllengul färg. Vackra små bubblor.
Doft med stekt kantarell, härliga ålderstoner, surdegsbröd, citrongräs och något kalkigt.
Smak med en välbehållen syra, härliga ålderstoner med lite sherry... brödighet som... surdegsbrioche... finns det? Smörstekta kantareller och mandlar. Citrus från limezest.
Moussen är också välbehållen och breder ut sig fint i munnen.
Jättegott! Helt enkelt jättegott!
96p

...enda minus är att det är en halvflaska då...
Billecart2.jpg


Edit:

...och nu kom jag på att denna skulle vart i champagne tråden... om nån som kan känner för att flytta den så.... :)
 
Last edited:

magnum

Epernay, Frankrike
Visa bifogad bild 13542

@LarsW jag drar mitt strå till stacken och bättrar på min konsumtion av Champagne!

2008 Taittinger tillsammans med ost och kex. Mjölkko från Champagne, tänkte att det passar kanske ihop.

Inget stort vin, alldeles för syradrivet och beskt just nu. Absolut ingen sockerdricka som vissa på forumet skrivit. Lite i obalans bara. Låt era flaskor ligga om ni har några hemma. Det här var min andra flaska av fyra. Jag drack en förra sommaren, men nu ska jag nog vänta till 2020 med nästa.

Dock gick osten ihop väldigt bra med vinet :)
Var är det som får dig att tro att den kommer ¨balansera ¨till sig? Personligen tror jag detta är en riktig flopp.
 
Last edited:

Tomas Lindblom

fd Deppodi
Moderator
Var är det som får dig att tro att den kommer ¨balansera ¨till sig? Pesonligen tror jag detta är en riktig flopp.

Jag sparade lite i glaset till dagen efter, och då var den inte lika aggressiv och lite frukt kom fram, tänkte att den kanske lugnar ned sig lite med mer tid. Kanske önsketänkande från min sida :rolleyes:
 

Elvis

Medlem
FVL är smidiga att handla av. Elvis tipsade annars om denna för länge sedan http://www.venusvins.com/catalogue/recherche?keywords=heidsieck Den kanske man ska prova. Bra pris vad jag kan se.

Moms tillkommer men ändå bara 30 Euro för Charles Heidsieck Brut Reserve, och frakten är rätt billig också. Senast jag beställde fick jag några gratis också. De skickade nämligen tre stycken Brut Reserve istället för Blanc des Millenaires 1995 i en blandad beställning. Efter att jag mailat och påpekat det fick jag tre BdM på posten efter två dagar och de tre Brut Reserve fick jag behålla.
 

Daniel A

Administratör
DSC_0259.JPG

NV Jacquesson, Cuvée no 734
2006-bas, 54 % chardonnay, 26 % PM, 20 % PN. Deg. 2nd quart 2010. Dosage: 3,5 gr/l.
Drack den här för ett och ett halvt år sedan, på Årstiderna / Kockska källaren i Malmö. Fick nu möjlighet att dricka samma vin igen, sittandes i exakt samma soffgrupp. Hade gärna gjort en tradition av det, men det här var deras sista flaska. Synd!
En mycket sympatisk skumpa, med en hel del äpplen i olika fomer (röda, gröna, fruktköttet, skalen, bokna, omogna), kexsmulor och begynnande mognadstoner. I Jacquessons strama men eleganta stil. Känns som att deras viner generellt behöver minst, minst!, fem år på korken för att komma till sin rätt. Den här ligger i grymt drickfönster nu, men har många år kvar. 91p (ett poäng över förra flaskan).
 

petterkalle

I rescued some wine. It was trapped in a bottle.
Fin och varm sommarkväll och första dagen på semestern måste firas med champagne! Öppnade en Pehu Simonet Face Nord men den var lite ogin med hög syra. Mycket äppelfrukt dock. Känner att den måste ligga ca 6-12 månader till 86+p? Ville ändå ha champagne så det fick bli en 2006 Henriot. Wow det har var ett helt annat djur med lite mognadstoner, hasselnötter, övermogna äpplen och lite sälta i avslutet. Syran var bra och det kändes mycket balanserat. Mycket gott! Helt klar att drickas enligt mig som champagnenovis. 91p
 

Christer J

Medlem
Dagens hämtning från beställningssortiment. Jag tycker systembolaget funkar bra.
Förra helgen drack 4 personer Egly-Oriet brut tradition grand cru och alla tyckte den var fantastisk! Snart ska jag också ange mer nyanserade smaknoter, men jag ska få upp ångan lite först :)
Tanken var då att millesime 2006 är minst lika fantastisk.

D2FA86E5-FDA6-4A60-9BEC-40423724FD6C.jpeg
 

Jimmy A

Medlem
För att fira in semestern lite så öppnade vi några flaskor.
3BDC04A2-D0C8-4545-AC19-CD0A59A75A10.jpeg

9EC5A432-86A2-47E8-A3C9-8FDDD7B614BA.jpeg


Tribaut visar en stor doft av av ekig vanilj, persika och honung. Fin doft som lovar gott.
Tyvärr lever inte smaken upp till doften då längden är väldigt kort och smaken dör fort i munnen.
Hade hoppats på mer längd och mer komplex smak.

Hebrart doftar rökig fimp när vi öppnade flaskan.
Der mesta försvinner med luft men lite finns kvar och efter att tag så det blir det en trevlig ton.
Smaken är frisk med tydliga gröna äpplen och omogen citrus med en skarp syra som håller i sig.

Båda är trevliga viner till kvartsfinalerna i VM.
 

LarsW

Medlem
Visa bifogad bild 13631
2008 Henri Goutorbe Brut Millésimé


Ung och god champagne som definitivt vinner på att vila ett par år. Känns som bra material men lite endimensionellt med mycket citrustoner för stunden. Inte så mycket bubblor. Kan nog bli riktigt bra om några år.

Bra gjort att ta en för teamet och prova snabbt! :)
Lär nog låta mina vänta till 2020 talet nån gång innan jag öppnar den första.
 

Adamanko

Medlem
Premiär för vår nystartade bubbelklubb. Vi är alla nybörjare på skumpa. Men dessa slank ner i tur och ordning.
https://www.systembolaget.se/dryck/mousserande-viner/laforge-testa-9703901
Den här var ju inte dum alls. Inte fan var det prisvärt men gott var det.
https://www.systembolaget.se/dryck/mousserande-viner/mim-natura-774001
Inget som stod ut. Vare sig positivt eller negativt.
https://www.systembolaget.se/dryck/mousserande-viner/jeanmaire-743001
Börjar få oklara minnesbilder. Men det var iaf inget fel på den.
https://www.systembolaget.se/dryck/mousserande-viner/gardo-morris-792801
Den schär va rikgitgt mummmsig.
Schen blev det nåt billschigt rötjut. En schklart trävig schkväll! Schkållll!
 

Emanuel

Instagram; Swedish Champagne Dude
Premiär för vår nystartade bubbelklubb. Vi är alla nybörjare på skumpa. Men dessa slank ner i tur och ordning.
https://www.systembolaget.se/dryck/mousserande-viner/laforge-testa-9703901
Den här var ju inte dum alls. Inte fan var det prisvärt men gott var det.
https://www.systembolaget.se/dryck/mousserande-viner/mim-natura-774001
Inget som stod ut. Vare sig positivt eller negativt.
https://www.systembolaget.se/dryck/mousserande-viner/jeanmaire-743001
Börjar få oklara minnesbilder. Men det var iaf inget fel på den.
https://www.systembolaget.se/dryck/mousserande-viner/gardo-morris-792801
Den schär va rikgitgt mummmsig.
Schen blev det nåt billschigt rötjut. En schklart trävig schkväll! Schkållll!
Tjenare!
Kul att du håller på att trilla ner i bubbelträsket!
-En sak bara, alltid trevligt med länkar till vinet men snälla skriv ut namnet på vinet ordentligt innan länken så man slipper klicka sig till Systembolaget för att se vad du drack. Då blir det ju även sökbart för andra användare på forumet.
 
Toppen