De senaste vininköpen, diskussioner och tips

Diskussion i 'Vin' startad av Anders Landström, 23 januari 2013.

 1. Skumpagne

  Skumpagne Husmor/Älskare/Lagrare/Pappa

  Bara 40% så mer som lillebror ;-)
   
 2. Vino fino

  Vino fino Medlem

  Är det någon mer än jag som fått dagens leverans?

  Ser mycket bra ut. Dessutom buteljerades de utan toppfolie som täcker korken, en hedervärd praxis som alla vinproducenter borde efterapa. Lätt att upptäcka korkskador innan man lägger saker på långlagring och blir grymt besviken 10 år senare.  cav.JPG cav2.JPG
   
 3. Gurto

  Gurto Medlem

  Bara inte korkmasken hittar till de nakna korkarna så ;)
  image.jpg
  Bild från Moulin Touchais källare som @vintomas tagit (ok att posta bilden?) här:
  http://vintomas.wordpress.com/tag/korkmask/

  Helt meningslös är alltså folien inte.
   
  vintomas och kayaker gillar detta.
 4. Vino fino

  Vino fino Medlem

  Jag har faktiskt aldrig stött på korkmask i min källare, men det är kanske en tidsfråga. Däremot har jag i likhet med många andra möss som springer runt och naggar av foliet och sedan sätter tänderna i korken. De har hittills (under 20 år) alltid nöjt sig med att prova en gång (man ser avtrycken från ett par framtänder) och sedan misströsta.

  Jag antar att mössen blir alldeles till sig av doften av gott vin och måste prova, åtminstone en gång, att sätta tänderna i korken.

  Förr i världen var ju folien av bly, just för att gnagarna inte ville få tungmetallsförgiftning, och man fick ha korkarna i fred. Numera verkar det vara någon mer miljövänlig alumininiumvariant.
   
 5. vintomas

  vintomas Numera lågaktiv bloggare

  Har du någon gång alltså lyckats upptäcka korkdefekt utifrån, utan att korka upp flaskan??? Det har jag aldrig gjort. Däremot händer det i svåra fall att jag direkt vid "ploppet" känner korkdefekt-tonen utan att ha hunnit hälla upp vinet.
  Eller menar du andra korkproblem, som läckage?
   
 6. Vino fino

  Vino fino Medlem

  Det händer till och från att jag känner igenom korkdefekt på lukten på korken när den fortfarande sitter kvar. Men det är väl kanske inte regeln, även om jag tycker att det händer oftare numera. Kanske har jag blivit känsligare. Men jag är ganska säker på att en veteran som du skulle känna det. Har till och med lyckats övertyga SB-anställda som känt och erkänt lukten och korkdefekten med korken kvar i flaskan.

  Annars syftade jag på läckage och kanske i synnerhet på smygande läckage som bara hunnit upp halvvägs längs korken, sånt som man inte upptäcker om man bara ser toppen.

  Dyrare viner som skall långlagras drar jag alltid av foliet och kollar. De flesta folier går att sätta tillbaks, andra är ju som bekant nästan fastsvetsade och måste brytas. Tyvärr... Inte så kul kanske när man ska servera men jag vägrar betala för defekta viner och vill kunna reklamera dem direkt efter inköp.
   
 7. KockJohan

  KockJohan Cioccolato Catering Leverantör

  Nu ska du nog inte höja SB-anställda till skyarna ..
   
  Vino fino gillar detta.
 8. Sörplarn

  Sörplarn Medlem

  Observarde att länsman står utanför fönstret (bil)? Därför persienner är ned dragna, du har väl inte gjort något olagligt? ;)
   
 9. Vino fino

  Vino fino Medlem

  Han var väl på Span efter olydiga medborgare som handlar från andra källor än Monopolet...

  Eller så lastade han själv in en låda från Caviste i bussen :D
   
  Michael.S, Sörplarn, chambertin och 1 annan gillar detta.
 10. Michael.S

  Michael.S Medlem

  Idag fick jag hem lite godsaker :).
  Lite från BS lite från småpartier och Caviste-lådan såklart :)
  IMG_20140910_165851.jpg

  4fl, 2008 Giacomo Borgogno & Figli Barolo
  3fl, 2006 La Château Nerthe Châteauneuf-du-Pape

  Har också köpt nya vinglas, Efter flera veckors beslutsångest så blev det Riedel Tempranillo Vinum & Riedel Bordeaux. Köpte två av varje sort för att känna på innan jag köper fler :)


  Väntar på en leverans med viner från BS sortimentet som beräknas komma imorgon. Det är två viner som vi testade i Lördags på Göteborgsfirmans BYOB-provning. Det är följande:
  3fl, 2004 Tahbilk Cabernet Sauvignon Eric Stevens Purbrick
  3fl, 2012 Giant Steps Pinot Noir Sexton Vineyard.


  Nu har jag köpstopp!.......

  Med undantag för Cavistelådan som släpps imorgon och andra eventuella godsaker som jag inte kan låta bli att köpa. Men säg inget till någon!!

   
 11. Rexel

  Rexel Medlem

  Du var väl på sb i knalleland?, i så fall var det nog jag som kom fram och skulle hämta min beställning på 3 montecillo -94 samtidigt när du hämtade ditt:), tanken slog mig att det kanske var du när du nämnde beställningen tahbilk 2004 då jag hade för mig att den var med på provningen ni hadeo_O
   
  Michael.S och Magnus L gillar detta.
 12. doda

  doda Medlem

  Dagens klipp tror jag. Fick just mail från Envie de champagne (http://www.enviedechamp.com). De har extrapris på Gosset Célébris 2002, prissänkt från 111 euro till 71 euro. Rimligt pris på frakten också. Har både magnum och vanlig flaska sedan tidigare, men kunde inte motså att slå till ändå :)
   
 13. matage

  matage Medlem

  Tja det gick ju inte att hålla sig när 98'an höll samma pris som GC så risken är väl felmärkning eller bara bra priser i Karibien. Borde landa på drygt 1300 med valutapåslaget.
  Lådan blev lite medgången trots att den var packad mellan BCD och våtdräkt i incheckat bagage men flaskan var tack och lov oskadd :)

  image.jpeg
   
  Michael.S och Skumpagne gillar detta.
 14. Skumpagne

  Skumpagne Husmor/Älskare/Lagrare/Pappa

  Senast jag drack -98 för något år sen så var den riktigt bra. Hoppas din varit lite varmare lagrad så har du en mogen och fin champagne att se fram emot!
   
 15. magnum

  magnum Epernay, Frankrike

  Kan inte hitta det erbjudandet på deras sida, slut eller endast för tidigare kunder?
   
  Last edited: 10 september 2014
  Michael.S gillar detta.
 16. matage

  matage Medlem

  Nu när jag tänker efter hade det ju varit ekonomiskt försvarbart att dumpa den lite slitna våtdräkten och lite annan utrustning och tagit några extra flaskor ;)

  Håller tummarna för att den inte blivit för misshandlad.
  Den anrika butiken "Zhung Kong Supermarket" där jag shoppade stoltserade med Krug GC, 98'an och Rose -98, Dompa i två årgångar + Rosé och lite annat smått och gott på hyllorna så det finns ju uppenbarligen nån marknad för bättre bubbel därborta.
   
 17. Michael.S

  Michael.S Medlem

  Stämmer bra :) Jag misstänkte att det var du med! Tänkte först på det i butiken och sen när du lastade in i bagaget. :D
   
 18. Rexel

  Rexel Medlem

  :)Nästa gång får hälsa o vinsnacka lite!, kan ju ta ett tag innan man träffar ngn FW medlem i Borås, ingen överrepresentation av boråsare på FW. Vem vet, vi kanske syns i ngt vinsammanhang, som ngn GBG träff.
   
 19. Michael.S

  Michael.S Medlem

  Tycker jag allt! :) Påtal om Borås, har du varit på den nya vinbaren/delin Lilla bro?. Jag har inte varit där än men hört att det ska vara bra. Hade varit kul att höra vad du tycker om deras vinlista osv. Kan ju inte vara sämre än nåt annat i stan iaf :p
   
 20. Rexel

  Rexel Medlem

  Var inne precis när dom hade öppnat och kikade in i källaren, kollade vinerna dom hittills hade fått, men inget jag kände igen eller skrev upp för att kolla. Inte varit där och käkat, druckit ngt ännu, men köpt lite skinka och korv som var superbra. Ska gå dit så snart tillfälle ges, hoppas att dom tänker till på prissättningen av vin vilket jag påpekade första gången jag var där.
   

Dela sidan