Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

De senaste vininköpen, diskussioner och tips

buteljen

Medlem
New in :). Förmodligen alldeles för unga men ska bli spännande att prova dem mot varandra! #67pallmall #67athome
04E99972-315E-4CD2-A895-621BD109C2EF.jpeg
 
Last edited:

LarsW

Medlem
Ger det något att spara Fino en Rama något år eller är det som bäst denna sommar?
Ja och ja.
Knepet är att skaffa tillräckligt med flaskor!
Sen om det ger så mycket mer än att man får dricka god sherry fler gånger (vilket inte är att förakta!) om man sparar dem låter jag vara osagt...
 

buteljen

Medlem
Ger det något att spara Fino en Rama något år eller är det som bäst denna sommar?
Tidigare var man av åsikten att En Rama skulle drickas inom tre månader, men det har ändrats
En Rama sherry and bottle ageing?
While the interest in en rama sherry is growing, there’s an element that is still often overlooked. Having a wine that’s more alive also means there’s more room for evolution in the bottle. Traditionally consumers were advised to drink Fino or Manzanilla within a few months after bottling. The back label of the first Tio Pepe En Rama bottlings mentioned a mere three months!

A valid point if you’re trying to replicate the experience of tasting directly from the barrel, but we have sufficient proof that good quality, lightly filtered Finos and Manzanillas evolve nicely when cellared for five, ten or even more years. The raw flor power will diminish and you’ll get a rounder profile with slight traces of Amontillado, more herbs, more richness altogether. Certainly not bad, just a difference experience.

I believe bodegas are starting to realize the potential. The 2018 release of Tio Pepe En Rama is the first to be offered in magnum bottles, even better suited for cellaring. Notice that the ‘best before’ mention is also gone on the new label. So this year, why not buy an extra bottle and store it in the cellar?

https://www.sherry.wine/news/why-time-drink-en-rama-sherry
 

Finewinedude

2024 - Låter saker och ting vara osagt
Billecart-Salmon 2008 finns åter att beställa på SB. Var tvungen att beställa 3 st då denna dag är fantastisk! :D
Och efter att ha hört alla som hypar den här på forumet.
 

Stefan B

Medlem
För er som väntar på nästa årgång av Dom Perignon så fick jag följande på mail idag. Även bra att veta för dem som fortfarande vill handla 08 på bolaget innan den tas bort ifrån sortimentet.

”We actually got a little update on Dom Perignon today which might be useful for you in planning. A small volume of 2010 will be released in July, with some more stock expected in September. Production was 20% down in 2010 and the blend contains much more Chardonnay. No 2011 will be released and the next vintage after 2010 will be the 2012 (which will come out late 2021).”
 
Toppen