Bastardo
Medlem
Tack, LarsW!Mjooaaeee... halvtorra viner brukar väl börja vid 20g/l. Och i Tysklad (halbtrocken) samt champagne (demi-sec) ska väl sockerhalten vara 32-50g/l. Lite osäker på vad som gäller i Alsace dock...
Trimbach Emilie 2015 klockar in på 11,5 g/l, vilket i och för sig är högre än normalt även om det varierar kraftigt - 2-10g/l beroende på årgång (2012, 2013, 2014, 2016).
EDIT! Ser att mina länkar inte fungerade... här är en sammanfattning av de senaste årgångarna.. -klicka på "TECHNICAL SHEETS"
Ja visst var det rasande gott!
Även med min bias att jag druckit det tidigare och höjt det till skyarna och att det var ett av mina viner i provningen så vidhåller jag att detta är ett av de bästa köpen man kan göra just nu avseende pris i förhållande till kvalitet. Med förbehåll att man gillar Riesling så klart!
Det är inte varje dag du svarar på mina inlägg.
Så här säger wiki:
halbtrocken, ≈ half-dry: 12 grams per liter. Se bifogade ’bild’ för mer info.
Vinerna från Alsace skiljer sig lite.
För Alsace gäller det här:
”The residual sugar content for sec (dry) wines must be less than 4 g/l, demi-sec range from 4 to 12 g/l, moelleux from 12–45 g/l and doux exceed 45 g/l.”
Källa: The Oxford Companion to Wine, 5th edition/
Det är mycket svårt om inte nästan omöjligt att producera helt torra viner numera i Alsace pga. väderförhållanden som råder i dag. Det stör inte mig personligen, men säkert många av sådana människor som har vant att ha sina viner knastertorra.
Attachments
Last edited: