Vad baserar du den gissningen på? Vinerna från Cros Parantoux är för all del väldigt dyra, men har någon ens ansökt om att göra om vingården till en grand cru och satt ihop dokumentationen kring detta? Spekulationer kring att Les Amoureuses (i Chambolle-Musigny) och Clos St-Jacques (i Gevrey-Chambertin) borde bli grand cruer har ju förekommit mycket länge utan att något har hänt, och i Pommard har ansökan skickats in för att göra Rugiens och Epenots till grand cru, vilket Decanter rapporterade redan 2011:
The 400-strong union of producers in Pommard in Burgundy will apply to the French appellation authority INAO to promote the premier cru Rugiens and Epenots appellations to grand cru.
www.decanter.com
Danske bourgognefantasten Winehog skriver om situationen i äldre tider att "Lavalle [i sin bok från 1855] mention Parantoux as troisieme cru alongside Aux Petits Monts and village terroirs like Aux Commune" och "Cros Parantoux never got much attention before Henri Jayer discovered the terroir in the 1950s", så den vingården kan nog ha ett svårt läge när det gäller att lyftas upp som en grand cru före en väldig massa andra vingårdar, oavsett hur bra och dyra vinerna är idag. Att enbart gå på pris är ju lite mer Bordeauxtänkande och inte så saker sköts i Bourgogne.

Befordran av La Grande Rue (90-talet) var ett specialfall, eftersom den ligger inklämd mellan La Tâche, La Romanée och Romanée-Conti, och dåvarande ägaren tydligen aldrig ansökte om grand cru-status på 1930-talet. Samma sak för Clos des Lambrays (80-talet), som ju ligger mellan Clos de Tart och Clos St-Denis. Avsaknad av ansökan gäller även Clos St-Jacques, men den vingården har inga grand cruer omkring sig, så där är läget inte lika tydligt.
Tillägg: De ca 3 ha som appellationen Vosne-Romanée uppges ha utökats med i den länkade artikeln, kan möjligen gälla några plättar på andra sidan landsvägen, men inom kommunens gränser. Det ser lite olika ut mellan kommunerna i Côte de Nuits. I Vosne och Chambolle-Musigny fanns/finns det inga village-vingårdar på andra sidan landsvägen, i Nuits-Saint-Georges, Vougeot och Morey-Saint-Denis finns det enstaka och i Gevrey-Chambertin finns det väldigt många. Så det är en mycket mindre justering än att höja upp vingårdar till grand cru, som ju gör dem till en egen appellation. Den som provat t.ex. Anne Gros domaine-Bourgogne Rouge (och för all del Blanc) vet att det finns utmärkta vingårdar i Vosne på andra sidan landsvägen, som definitivt presterar på village-nivå om rätt producent sköter dem.