Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Idag dricker vi, provningsnoteringar och diskussioner

StefanAkiko

Återgår till pendeldrickning post-COVID.
Jag ser på den lilla runda "medaljen" på flaskan att du gillar ett vin som kvinnor gillar :). Jag brukar åka ner till Frankrike och vara judge på "Concours des Feminalise". Enbart kvinnor i juryn och sist var vi ca 600 pers som bedömde. Tyvärr kunde jag inte åka förra året pga covid :(. Vi får väl se hur det blir i år. Fingers crossed!!!
Då jag omfamnar min inre fransyska, älskar jag detta vin lite extra!
Kan dock rapportera att dag två var det mer åt hållet 86p, men fortfarande med balans och mycket duglig prisvärdhet.
Hoppas mänskligheten får till ett riktigt kanonår efter vaccinationerna nått i hamn. Frankrike ser dock ut att bli ett sorgebarn iom att vaccination politiserats och inbördeskrig hotar på så många fronter.
Mais chaque jour le même, typicalement les françaises ;-)
Hoppas du får vara med och sätta upp många klisterlappar i år!
 

The Wall

Medlem
2018 Alain Graillot Crozes-Hermitage

Klantigt nog missade jag helt det magiska klockslaget 10.00 idag och fick snällt ge mig iväg på stört för att handla såväl Graillots Crozes som Un Jour eftersom webblagret ekade tomt. Nåja; Graillot är väl överhypad och varje år säger jag till mig själv att "några fler flaskor näst intill oöverkomlig (i alla fall förr i tiden) Crozes behövs inte när det finns andra som är bättre och tillgänglig". Det gick bra ända till klockan 10.55 idag.

Helt på egen hand (dvs inte till någon mat) efter middagen, direkt från flaskan ner i två olika glas.

Zalto Bourgogne;
Ganska knuten doft, men visst finns det lite rökt chark, lite björnbär, lite örter, lite nyskalat potatisskal (har jag fel på näsan, jag hittar det i alla viner numera?), lite nyskalad pomelo och hela vitpepparkorn (ok då, Sarawak-peppar om man är på sitt petiga humör).

I munnen då? Jodå, det finns både syra och syrah, men lite mer av den förstnämnda. Visst mått av tanniner och lite initial eldighet (13,5%). Eftersmaken känns relativt kort, även om alkoholvärmen hänger kvar en liten stund. Viss beska i eftersmaken. Ingen chark eller vitpeppar i smaken. Ingen blodgrape i smak eller eftersmak tyvärr. Inte så mycket annat heller som drar mungiporna mot innertaket om man ska vara petig, vilket i sin tur är mitt vanliga intryck av ung Graillot de senaste årgångarna.

Zalto Bordeaux;
Mkt knuten doft, lite bränt eneträ, eller är det vidbränd Nasse?, Mörka bär, känns nästan som att det drar lite åt lingon och med grön ton, typ lingonrishållet (Chile, någon?), även lite mineralkänsla i doften. Tar man en lite oförsiktig och djupare sniff får man aromerna från barnens solskyddskräm i näsan. Märkligt.

I munnen då? Ooops, här var det syra och inte så mycket syrah, spottkörtlarna öppnar alla kranar. Vinet känns mer knutet och kompakt i Bx jämfört med Bourgogne, mest beska, syra och lite eld. Eftersmaken då? Nja, lite besk och om man letar ordentligt och är lite snäll hittar man även lite nyskalat potatisskal. Alkoholvärmen hänger dock kvar ett tag, vilket kan vara bra om man är frusen i munnen, men annars är det kanske inte riktigt en överdrivet positiv egenskap. Hos vinet alltså, själv är jag felfri (ähum...).

Någon vettig slutsats? Tja, som vanligt; varför köper jag lådvis av vinet och hoppas på att det blir bättre med lagring när jag vet att det finns annan Crozes som jag gillar bättre, både nu och om 15 år? Men, har man väl börjat samla på sig buteljer av ”något som kanske blir bra sen om jag har tur” (det blir i alla fall inte tomatsoppa) är det svårt att sluta. Ok, det får bli Gilles Robin, Domaine Habrard, Jaboulet, Les Meysonniers, Laurus eller tom Cave de Tain (ok, då, även Delas gör ju faktiskt bra saker också) på Crozes-fronten om jag vill ha något lättillgängligt ”NU!” i väntan på att alla våra årgångsoceaner av Graillot ska bli….underhållande…? Eller så dricker vi helt enkelt San Fereolo istället och låter reptilhjärnan bestämma över intellektet. Men så kör jag också en Alfa Romeo från 1975 den enda dag på året som det inte regnar i Sverige (2018 undantaget, då var det istället som att köra omkring i en ostkupa utan ventilation; man slapp frysa och både kände sig och såg ut som en överkokt pappardelle efter 4 minuters bilfärd).
2018_graillot.jpg

Jaha, det slutade som vanligt med gråt och tandagnisslan för min del den här gången också. Vi hörs igen om ett decennium. Eller två. Eller på en auktion.

PS; om någon annan har klunkat i sig vinet är jag vidöppen för motargument, jag är inte helt omöjlig (här viftar hustrun med båda armarna, "kod röd") för att öppna en flaska till i förtid (här har hustrun lugnat ner sig en smula och viftar lite förstrött med ena handen).
 

Adamanko

Medlem
Förväntningarna är skyhöga när jag knäcker en 2015 Telmo Rodríguez Valdeorras As Caborcas. Spanskt! Mencia! 2015! Vad kan gå fel!!!?

Vaxen såklart. Det blev en 5-minuters kamp mot blå vax och nävarna var lika blå när jag var klar och hade städat upp efter kampen. Blå vax över hela kvarteret!

Men näsan är lovande direkt. Men mycket av det götta försvinner snabbt. Och första klunken i munnen är lite av en chock. Sån där äcklig besk snaps som alla påstår att dom älskar - Jägermeister? Väldigt koncentrerad frukt. Klar beska. Munnen snörper nästan ihop. Det beska i lakrits. Oliver. Tranbär. Osötad rönnbärssaft. Underberg kanske det är? Efter första glaset tänker jag att jag ska korka igen flaskan och lämna tillbaka den. Och låta den andra As Caborbas ligga i många tillsammans med O divison. Men till sista klunkarna av glaset har gommen liksom vant sig. Inte så att jag tycker det är supergott. Men ändå kanske en liten aning.... acceptabelt? Kanske är det så här viner smakar när man tar dom alldeles för tidigt? Ett glas till ska vi ändå prova.


Och andra glaset känns bättre. Väldigt intensivt dock. För mig som älskar eleganta viner är det en utmaning.

Tredje glaset är njutbart. Ingen äcklig beska längre. Lingon, tranbär. Men utan störande beska. Nåt i den stilen. Där är andra smaker också. Lite choklad, lite lakrits. Glas 4 är fanimej kanon! Tänk om jag satt på korken där efter första glaset??!!! :O

72 efter första sipparna. 92 på slutet. Jag sätter 91 och tänker att vilken häftig resa! Med tanke på priset kanske jag inte köper den här igen. Men jag är glad över den jag har kvar. Den får nog vänta minst 2-3 år iaf.
Jag lyckades vänta nästan två år. Min andra, och sista, As Caborcas-15. Och det har hänt mycket. Jägermeistern är borta. Lite beska finns det kvar men absolut inget som stör. Frukten är kanon. Lakrits och örter. Idag älskar jag det faktiskt. Och tänker att det här måste vara återköp på. För 500 spänn är det kanske inget fynd. Men jävligt gott. Synd bara på helvetesvaxen - kan ni vinmakare snälla, snälla sluta med den. Den är jobbig nog när den är ny. Men när den torkat och flyger runt hela staden? Pain! 93 på vinet. 21 på vaxet.
 

Martin F

Medlem
Jag lyckades vänta nästan två år. Min andra, och sista, As Caborcas-15. Och det har hänt mycket. Jägermeistern är borta. Lite beska finns det kvar men absolut inget som stör. Frukten är kanon. Lakrits och örter. Idag älskar jag det faktiskt. Och tänker att det här måste vara återköp på. För 500 spänn är det kanske inget fynd. Men jävligt gott. Synd bara på helvetesvaxen - kan ni vinmakare snälla, snälla sluta med den. Den är jobbig nog när den är ny. Men när den torkat och flyger runt hela staden? Pain! 93 på vinet. 21 på vaxet.
+1 på vaxhatet. Ofta en kamp och ibland tillochmed blodvite för min del.
 

buteljen

Medlem
Jag lyckades vänta nästan två år. Min andra, och sista, As Caborcas-15. Och det har hänt mycket. Jägermeistern är borta. Lite beska finns det kvar men absolut inget som stör. Frukten är kanon. Lakrits och örter. Idag älskar jag det faktiskt. Och tänker att det här måste vara återköp på. För 500 spänn är det kanske inget fynd. Men jävligt gott. Synd bara på helvetesvaxen - kan ni vinmakare snälla, snälla sluta med den. Den är jobbig nog när den är ny. Men när den torkat och flyger runt hela staden? Pain! 93 på vinet. 21 på vaxet.
Här kan du lära dig öppna med vax på en Enzo Bartoliflaska :D
 

The Wall

Medlem
Jag lyckades vänta nästan två år. Min andra, och sista, As Caborcas-15. Och det har hänt mycket. Jägermeistern är borta. Lite beska finns det kvar men absolut inget som stör. Frukten är kanon. Lakrits och örter. Idag älskar jag det faktiskt. Och tänker att det här måste vara återköp på. För 500 spänn är det kanske inget fynd. Men jävligt gott. Synd bara på helvetesvaxen - kan ni vinmakare snälla, snälla sluta med den. Den är jobbig nog när den är ny. Men när den torkat och flyger runt hela staden? Pain! 93 på vinet. 21 på vaxet.
Lite som skidåkarnas ”earn your turn” när de traskar upp för en avlägsen liftbefriad bergstopp. Men åkningen ner i orört puder......ståpäls i en vecka...har jag hört....
 

Mina Vinare

Medlem
Amerikanskt vin kan man absolut inte dricka för mycket av.

2015 Hartford Court, Russian River Valley - Pinot Noir ”MacLean's Block” har en transparent men mörk purpurröd färg. Doften är först väldigt rödbärig med örtiga inslag. Efterhand ändrar den sig till betydligt mörkare frukt och massor med spännande kryddor. Kardemumma, kanel, saffran och muskot. Skogiga och multna toner av pinje/tallbarr men också kaffe, cederträ, choklad och lite lätt köttiga aromer. Gummi, rökt korv och en bärig/fruktig doft som jag inte lyckas associera till - en mer mörkfruktig arom men också åt citrus till. Underbar doft!

Smaken är på samma vis först mycket mer rödbärig och nästan syrlig för att sedan ändra karaktär till liknande smaker som doften. Mörka och mogna körsbär, jordgubbar och en rund balanserad eftersmak med choklad och lite rostat kaffe/fat. Frisk och komplex smak med kryddor och pomerans - som en mindre söt Cumberlandsås. Ett extremt gott vin (96p).

Hartford.jpg


Egentligen är vinet för gott för sitt eget bästa. Det blir liksom svårt att ”prova” istället för att ”dricka”. Det blir mer en måltidsdryck och törstsläckare än ett vin att analysera – trots den ganska fylliga beskrivningen ovan.

Skulle man bara sätta någon slags godhetspoäng så är det ju felfritt men skall man försöka se det lite mer seriöst, så saknas det kanske lite struktur och utvecklingspotential. Tror det är så gott som det kan bli och är nog så i några år till men mer komplexitet tror jag inte att fortsatt lagring kommer att ge. Spelar dock ingen roll ikväll – heller.

Tror det är femte eller sjätte flaskan som slinker ned och alla har varit precis lika goda. Tror dock att den mer renlärige Pinot/Bourgogne-fantasten har en annan uppfattning och kanske tycker det blir för mycket av det goda – vilket jag har all respekt för. Men för en nya-världen vurmare som mig är det svårt att hålla tillbaks glädjetårarna.
 

Håkan

Medlem
Amerikanskt vin kan man absolut inte dricka för mycket av.

2015 Hartford Court, Russian River Valley - Pinot Noir ”MacLean's Block” har en transparent men mörk purpurröd färg. Doften är först väldigt rödbärig med örtiga inslag. Efterhand ändrar den sig till betydligt mörkare frukt och massor med spännande kryddor. Kardemumma, kanel, saffran och muskot. Skogiga och multna toner av pinje/tallbarr men också kaffe, cederträ, choklad och lite lätt köttiga aromer. Gummi, rökt korv och en bärig/fruktig doft som jag inte lyckas associera till - en mer mörkfruktig arom men också åt citrus till. Underbar doft!

Smaken är på samma vis först mycket mer rödbärig och nästan syrlig för att sedan ändra karaktär till liknande smaker som doften. Mörka och mogna körsbär, jordgubbar och en rund balanserad eftersmak med choklad och lite rostat kaffe/fat. Frisk och komplex smak med kryddor och pomerans - som en mindre söt Cumberlandsås. Ett extremt gott vin (96p).

Visa bifogad bild 22001

Egentligen är vinet för gott för sitt eget bästa. Det blir liksom svårt att ”prova” istället för att ”dricka”. Det blir mer en måltidsdryck och törstsläckare än ett vin att analysera – trots den ganska fylliga beskrivningen ovan.

Skulle man bara sätta någon slags godhetspoäng så är det ju felfritt men skall man försöka se det lite mer seriöst, så saknas det kanske lite struktur och utvecklingspotential. Tror det är så gott som det kan bli och är nog så i några år till men mer komplexitet tror jag inte att fortsatt lagring kommer att ge. Spelar dock ingen roll ikväll – heller.

Tror det är femte eller sjätte flaskan som slinker ned och alla har varit precis lika goda. Tror dock att den mer renlärige Pinot/Bourgogne-fantasten har en annan uppfattning och kanske tycker det blir för mycket av det goda – vilket jag har all respekt för. Men för en nya-världen vurmare som mig är det svårt att hålla tillbaks glädjetårarna.
Du har helt rätt, ett av vinerna som är en vattendelare, antingen gillar man det och är överentusiastisk eller så tycker man att det är lite mycket av det goda. Jag tycker dock det är kul att det finns viner som Hartford Court, tänk om alla skulle göra superstrama Pinoter för de allra mest inbitna Pinotpuritanerna, då skulle det vara väldigt mycket tråkigare. Det är detta som gör Amerikansk pinot så spännande, ett myller av stilar och olika attribut. Dessutom, när flertalet Bourgogner från 2018 kryper över 14%-sträcket, då blir det inte så stor skillnad. Jag har provat viner i stilen som Hartford Court som håller ihop fantastiskt efter 10 år, superstrama jänkare som fallit ihop totalt efter samma ålder, och självklart tvärtom.
 

Håkan

Medlem
2018 Alain Graillot Crozes-Hermitage

Klantigt nog missade jag helt det magiska klockslaget 10.00 idag och fick snällt ge mig iväg på stört för att handla såväl Graillots Crozes som Un Jour eftersom webblagret ekade tomt. Nåja; Graillot är väl överhypad och varje år säger jag till mig själv att "några fler flaskor näst intill oöverkomlig (i alla fall förr i tiden) Crozes behövs inte när det finns andra som är bättre och tillgänglig". Det gick bra ända till klockan 10.55 idag.

Helt på egen hand (dvs inte till någon mat) efter middagen, direkt från flaskan ner i två olika glas.

Zalto Bourgogne;
Ganska knuten doft, men visst finns det lite rökt chark, lite björnbär, lite örter, lite nyskalat potatisskal (har jag fel på näsan, jag hittar det i alla viner numera?), lite nyskalad pomelo och hela vitpepparkorn (ok då, Sarawak-peppar om man är på sitt petiga humör).

I munnen då? Jodå, det finns både syra och syrah, men lite mer av den förstnämnda. Visst mått av tanniner och lite initial eldighet (13,5%). Eftersmaken känns relativt kort, även om alkoholvärmen hänger kvar en liten stund. Viss beska i eftersmaken. Ingen chark eller vitpeppar i smaken. Ingen blodgrape i smak eller eftersmak tyvärr. Inte så mycket annat heller som drar mungiporna mot innertaket om man ska vara petig, vilket i sin tur är mitt vanliga intryck av ung Graillot de senaste årgångarna.

Zalto Bordeaux;
Mkt knuten doft, lite bränt eneträ, eller är det vidbränd Nasse?, Mörka bär, känns nästan som att det drar lite åt lingon och med grön ton, typ lingonrishållet (Chile, någon?), även lite mineralkänsla i doften. Tar man en lite oförsiktig och djupare sniff får man aromerna från barnens solskyddskräm i näsan. Märkligt.

I munnen då? Ooops, här var det syra och inte så mycket syrah, spottkörtlarna öppnar alla kranar. Vinet känns mer knutet och kompakt i Bx jämfört med Bourgogne, mest beska, syra och lite eld. Eftersmaken då? Nja, lite besk och om man letar ordentligt och är lite snäll hittar man även lite nyskalat potatisskal. Alkoholvärmen hänger dock kvar ett tag, vilket kan vara bra om man är frusen i munnen, men annars är det kanske inte riktigt en överdrivet positiv egenskap. Hos vinet alltså, själv är jag felfri (ähum...).

Någon vettig slutsats? Tja, som vanligt; varför köper jag lådvis av vinet och hoppas på att det blir bättre med lagring när jag vet att det finns annan Crozes som jag gillar bättre, både nu och om 15 år? Men, har man väl börjat samla på sig buteljer av ”något som kanske blir bra sen om jag har tur” (det blir i alla fall inte tomatsoppa) är det svårt att sluta. Ok, det får bli Gilles Robin, Domaine Habrard, Jaboulet, Les Meysonniers, Laurus eller tom Cave de Tain (ok, då, även Delas gör ju faktiskt bra saker också) på Crozes-fronten om jag vill ha något lättillgängligt ”NU!” i väntan på att alla våra årgångsoceaner av Graillot ska bli….underhållande…? Eller så dricker vi helt enkelt San Fereolo istället och låter reptilhjärnan bestämma över intellektet. Men så kör jag också en Alfa Romeo från 1975 den enda dag på året som det inte regnar i Sverige (2018 undantaget, då var det istället som att köra omkring i en ostkupa utan ventilation; man slapp frysa och både kände sig och såg ut som en överkokt pappardelle efter 4 minuters bilfärd).
Visa bifogad bild 22000
Jaha, det slutade som vanligt med gråt och tandagnisslan för min del den här gången också. Vi hörs igen om ett decennium. Eller två. Eller på en auktion.

PS; om någon annan har klunkat i sig vinet är jag vidöppen för motargument, jag är inte helt omöjlig (här viftar hustrun med båda armarna, "kod röd") för att öppna en flaska till i förtid (här har hustrun lugnat ner sig en smula och viftar lite förstrött med ena handen).
Jag minns själv när 99orna släpptes, då var det fullt krig, jag lyckades knipa två lådor eftersom just det systembolag jag bevistade inte hade någon kö. Det hela slutade med att jag sålde rubbet några år senare till en känd svensk vinjournalist. Efter det har jag bara köpt några ströflaskor la Guiraude.
 

LeChat

Medlem
0915A0FB-98AC-43CF-8DFA-BE7DCF5736AB.jpeg

2015 Mas de Boislauzon Châteauneuf-du-Pape
70% Grenache 30% Mourvèdre


Härlig frukt med typisk hallon-lakrits karaktär. Bra munkänsla med tillräckliga syror och bra balans. Mourvedre, med sin mörkare, stramare frukt, tillför oftast lite extra komplexitet och struktur till en Chateauneuf. Så även här.

Jag tycker det är strålande med bruksviner för 300-400:- och denna brukschateauneuf kostar dessutom under 300:- Det är glädjande så mycket vin och karaktär man får för sina slantar här.

Denna lillördag blir det grillad entrecôte!
 

mackan92

Medlem
upload_2021-1-27_17-55-36.png


Bovio Langhe Nebbiolo 2018 - dracks under två kvällar och gillar verkligen detta. Upplever den förhållandevis ganska lätt kan misstas med en Barbaresco i utförandet.

I smaken återfinns klassiska Nebbiolo toner i form av rosor, tjära, körsbär och mjuka jordgubstoner. Tanninerna är kittlande i munnen som personligen hanteras ypperligt på egen hand (tannin-lover).

Mest elegant var den dag två och överväger starkt köpa på sig lite till (från BS) att lagra då jag ser bra potential i detta!

Gott!
 

The Wall

Medlem
Visa bifogad bild 22005

Bovio Langhe Nebbiolo 2018 - dracks under två kvällar och gillar verkligen detta. Upplever den förhållandevis ganska lätt kan misstas med en Barbaresco i utförandet.

I smaken återfinns klassiska Nebbiolo toner i form av rosor, tjära, körsbär och mjuka jordgubstoner. Tanninerna är kittlande i munnen som personligen hanteras ypperligt på egen hand (tannin-lover).

Mest elegant var den dag två och överväger starkt köpa på sig lite till (från BS) att lagra då jag ser bra potential i detta!

Gott!
Låter intressant. Klick, klick, klick....och vips kommer ett noreply-mail från sovjetbolaget med beställningsnumret. :)
 

Martin F

Medlem
Jag minns själv när 99orna släpptes, då var det fullt krig, jag lyckades knipa två lådor eftersom just det systembolag jag bevistade inte hade någon kö. Det hela slutade med att jag sålde rubbet några år senare till en känd svensk vinjournalist. Efter det har jag bara köpt några ströflaskor la Guiraude.

Vad tycks generellt om la Guiraude?
 

StefanAkiko

Återgår till pendeldrickning post-COVID.
Har inmundigat en flaska Champagne i afton. *pukor och trumpeter*
Det är sannerligen ingenting som händer ofta. Men, gott var det.

En flaska:
NV Guillaume Sergent Champagne Muse Premier Cru Brut, 87 p
(ca 2011)
Förfärligt liten produktion, motsvarande hobby nummer 3.
Lite väl syrligt för min smak. De stora förståsigpåarna ville mena på att detta enbart är avnjutningsbart ungt, så det stämmer säkert.
Vill inte skriva mina ärliga tankar, men visst spöar det flera av de billigaste bubbelplonken out there.

Lugnar mina sinnen med litet snurk Sherry:

NV Emilio Lustau (Almacenista) Jerez-Xérès-Sherry Oloroso del Puerto Jose Luis González Obregón, 94p
Inte riktigt poesi, men nästan. Det brända knäckebrödet tar lite väl mycket överhand för min smak.

Avslutar med ett glas:
1958 Chateau Villaregeil Rivesaltes, 96 p
Det här vinet växer för varje vecka. Knappt halvsött, riktigt spämnnande, rikt som Krösus Sork och ett tag-mig-baklänges äktenskap med onsdagens gräddost: en 12 månaders "Gouda" (Made in Hokkaido).

Noteras bör att många Europeiska apellationer har nått laga status i Japan iom frihandelsavtalet EU-Japan för några år sedan, men inga inom området ost. Därför man ser "Arla Feta" i butikerna.

Bra kväll efter en lång, hård dag i saltgruvan...
 

Mina Vinare

Medlem
Du har helt rätt, ett av vinerna som är en vattendelare, antingen gillar man det och är överentusiastisk eller så tycker man att det är lite mycket av det goda. Jag tycker dock det är kul att det finns viner som Hartford Court, tänk om alla skulle göra superstrama Pinoter för de allra mest inbitna Pinotpuritanerna, då skulle det vara väldigt mycket tråkigare. Det är detta som gör Amerikansk pinot så spännande, ett myller av stilar och olika attribut. Dessutom, när flertalet Bourgogner från 2018 kryper över 14%-sträcket, då blir det inte så stor skillnad. Jag har provat viner i stilen som Hartford Court som håller ihop fantastiskt efter 10 år, superstrama jänkare som fallit ihop totalt efter samma ålder, och självklart tvärtom.

Glad du håller med. När Pinot smakar så här är det bland det godaste jag vet. Kanske inte så strukturerat eller komplicerat men väldigt gott. Visst kan man sakna lite typiska kvalitetsdrag som kanske kommer i större viner men samtidigt skall ju vin vara kul och gott att dricka. Sedan håller jag med om att många amerikanska Pinoter håller mycket längre och bättre än vad man först kan tro.

Sen kan jag inte låta bli att köpa lite Bourgogne från just 2018 med förhoppning om att det skall bli lite mer kräm i grejorna än vanligt – kan bli goda viner med lite mognad.
 
Toppen