Idag dricker vi

Diskussion i 'Vin' startad av Jimmy Forsman, 21 oktober 2007.

 1. SV: Idag dricker vi

  Billecart Salmon NF 1990 till kvällens sushi. Skön syra och begynnande mognad, men ändå saknas någonting i helheten som jag inte riktigt kan sätta fingret på. Tror att den helt enkelt skulle behöva ligga ett antal år till för att mogna ut helt. Men det är säkert en smaksak. Tyvärr har jag dock inga fler flaskor... :(
   
 2. chambertin

  chambertin Medlem

  SV: Idag dricker vi

  La Source de Vignelaure Rosé -07 till hemlagad pizza (med massor av färsk basilika och oregano) och sedan en Atteca -07 (Calatayud, Spanien) i soffan.
   
 3. Jos

  Jos Medlem

  SV: Idag dricker vi

  Vintners Blend smakar lika trist även om man betalar 390 spänn för den... :D
   
 4. Mmm

  Mmm Medlem

  SV: Idag dricker vi

  I en helt annan prisklass men ändå - vi hällde i oss en kvarts Le Volte 2007 ikväll. Mer gick inte - det var bland det värsta jag har druckit på länge. 2006:an var rätt OK, något måste gått väldigt snett 2007. Varning således...
   
 5. Jos

  Jos Medlem

  SV: Idag dricker vi

  Är inte det Ornellaias?
   
 6. CH

  CH Medlem

  SV: Idag dricker vi

  Jag provade 2006 & 2007 jämte varandra i fredags och tyckte inte det skiljde så mycket mellan dem. Nu var visserligen förhållanden som jag provade dem under allt annat än optimala så det kan ju förklara en del (cigarr innan och utomhus med en grill som gav en rökdimma värre än Lützen brevid)

  Jo det är det.
   
 7. Mmm

  Mmm Medlem

  SV: Idag dricker vi

  Det var säkert ett år mellan mina tester, så jämförelsen i grilldimman var säkert bättre. Det vilade någon syntetiskt över både doft och smak - all den tunga vaniljsötman kan knappast komma från gamla Ornellaiafat?
   
 8. Keen

  Keen slan

  SV: Idag dricker vi

  Var hemma hos en polare igår och grillade hamburgare i solen. Började med Dom Perignon 88. Bra bubblor i början, som dock försvann rätt snabbt, samma mognadstoner som när jag drack den sist....men lite korkad. Som tur var kändes det som det mesta av korken försvann med lite luft så de sist,a glasen var väldigt angenäma. Dock inte lika bra som på infernot sist.

  Sen blev det en Lillian Syrah 05, som var precis lika bra som sist jag drack den. Lite alkoholhetta i början, men det försvann efter en 30 min i karaff. Låång eftersmak.
  Polarens farsa som bor intill slängde upp en CH9 Vieux Telegraph 99 La Chau(tror jag det var) som också var bra, men den hade nog mått bra av lite tid i karaff.

  Sen framåt småtimmarna korkades en Ch Myrat 05 upp som jag lite osmart plockat med mig. Då var jag inte riktigt i form att bedöma vinet så mycket, annat än att säga att det var gott. Som plåster på såren fick jag istället hem en Château Suduiraut '72 ??? Ska tydligen vara "over the hill" men kan vara kul att testa iallafall.

  Sen fick jag dregla lite när polarens farsa visade upp bl.a. 2 lådor Margaux '83, nån låda Cheval Blanc '83, lådor av hermitage La chapoutier, Palmer '00 osv. :eek:
   
 9. Darth Angelus

  Darth Angelus Medlem

  SV: Idag dricker vi

  Dricker du sånt här till hamburgare? Är inte det en lite konstig kombination? ;) ;D

  Nej, ärligt talat. Principer om hur man kombinerar mat och dryck kan fara! Huvudsaken är att man själv gillar kombinationen. Hamburgare och champagne är inte direkt en kombination jag skulle välja, fast då gillar jag å andra sidan inte direkt hamburgare lika mycket som vissa.
   
 10. Keen

  Keen slan

  SV: Idag dricker vi

  Haha, vi drack inte dompan till maten ;D Den togs i solen innan vi drog i igång grillen :D

  Däremot var det inget fel på kombinationen Lillian och hamburgare ;)
   
 11. Darth Angelus

  Darth Angelus Medlem

  SV: Idag dricker vi

  Jag funderade på om det kunde vara så (ditt inlägg var lite tvetydigt), och det var väl tur att det också visade sig vara så.
  Att Lillian passade till hamburgare kan jag tänka mig.
   
 12. chambertin

  chambertin Medlem

  SV: Idag dricker vi

  I kväll blir det Z Cuvée -04 från Zaca Mesa Winery.
   
 13. kayaker

  kayaker Cyklist

  SV: Idag dricker vi

  Det bör vara "La Crau".
   
 14. Dejzan

  Dejzan Medlem

  SV: Idag dricker vi

  Schönborn Erbacher Marcobrunn Auslese -76, det är gott med mogen riesling. Doftar fantastiskt av mint och apelsincurd, fortfarande bra med frukt och lite syra kvar för att hålla allt i balans.
  Innan dess en Ruinart -96 som är riktigt god nu, börjar få lite mognadstoner men samtidigt väldigt fräsch.
   
 15. Jos

  Jos Medlem

  SV: Idag dricker vi

  Finanskris :eek:

  Tröst;

  [​IMG]

  [​IMG]
   
 16. weezer

  weezer Medlem

  SV: Idag dricker vi

  Condado de haza 06 till grillat, samt en vit recioto från Tamellini (till en rabarberpaj). Sistnämnda var en riktig höjdare.
   
 17. SV: Idag dricker vi

  Hur var 97an av Salon (ser ut om 97 i allafall)
   
 18. chambertin

  chambertin Medlem

  SV: Idag dricker vi

  Låter härligt med Rieslingen. Har själv bara en flaska kvar nu (Rauenthaler Gehrn Auslese -76 från Staatsweingut) men har presis som du njutit mycket av den här underbara årgången.
   
 19. chambertin

  chambertin Medlem

  SV: Idag dricker vi

  Sippar på dom sista dropparna av flytande crème brûlé, dvs en Tokajer 6 Puttonyos från -83 (Borkombinat). Dom här vinerna måsta fanimej vara odödliga. Inte så elegenta och komplexa men med syra och struktur för att klara +50 år på flaska.
   
 20. Jos

  Jos Medlem

  SV: Idag dricker vi

  Citat: "kvällens besvikelse"
  - Grymt sluten, tvål, äppelcider, lime, grapebeska, va fan e de här?
  /CH
   

Dela sidan