Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Idag dricker vi

chambertin

Medlem
SV: Idag dricker vi

shorepower skrev:
Tack för välskrivna och intressanta provningsnoteringar Chambertin, Solaia 2002 samt 2004 drack jag hos Antinori när jag var där förra året. Vid tillfället kommer jag ihåg att både jag och personalen tyckte 2002 var den bättre av de två. Verkar som resan fortsatt.

PS Kul med bilderna DS
Det är inte så ofta som smakminenna ligger kvar även dagen efter men det gör dom på det här vinet faktiskt.
Toscana står på min lista för besök snart.
Hur var Antinori ? Skall man boka innan för att få det bra eller är det bara att droppa in ?
Ngt annat du kan rekommendera där för besök ?
 

chambertin

Medlem
SV: Idag dricker vi

Diebolt-Vallois Préstige (jag gillar verkligen den här cuvéen från D-B just nu).
Bara att njuta i fulla drag av en Champagne mittemellan dom lätta aperetif-vinerna och prestigerna.
Sedan gick vi på Peter Lehman Stonewell Shiraz -97 (sista flaskan från källaren men på måndag beställer jag nog fler -02:eek:r som finns på BS för 389:- ,SS: 87157).
Mörk, mogen och mustig Barossa-Shiraz med initialt myclet mynta och ganska frisk frukt. Efter en timma så är vinet helt annorlunda med rostade fattoner och mycket russin. Tycker det är häftigt med viner som transformeras så mycket när man dricker dom.
Smaken är låg i fruktsyran och mjuk i tannierna (detta är inget vin man lagrar typ 20 år utan snarare 5-10 max) men längden och kroppen är magnifik och vi sitter länge och filosoferar kring smakerna och hur dom ändras under kvällen.

Lite ostbricka behövds ju också så F de Fesles Bonnezeauz -96 åker fram också.
Vet inte riktigt hur jag skall förhålla mig till det här vinet faktiskt. Jag är ju "uppväxt" med Moulin Touchais och det här är helt annorlunda men jävligt gott.
Syran är inte på samma planet som M-T men å andra sidan så går det ju att dricka nu 13 år gammalt vilket M-T inte gör. Dofterna är också väldigt annorlunda och jag hittar inte alls dom vanliga arraks-tonerna men visst känns Chenin Blanc igen även om det är mindre ull än vanligt.
Om jag struntar i mina gamla föreställningar ett tag så känns nog detta mer som ett sött Chenin Blanc-vin i modern smak och med en rimligt mognadshorizont så det blir nog ett + i kanten till slut i alla fall. Förvänta er ingen Sauternes-koncentration men väl ngt som landar lite mitt emellan en söt Mosel-Riesling och en Sauternes.
 
SV: Idag dricker vi

chambertin skrev:
Det är inte så ofta som smakminenna ligger kvar även dagen efter men det gör dom på det här vinet faktiskt.
Toscana står på min lista för besök snart.
Hur var Antinori ? Skall man boka innan för att få det bra eller är det bara att droppa in ?
Ngt annat du kan rekommendera där för besök ?

Ska plocka ihop lite tips. Jag åkte in på vinst och förlust. Hade lite tur och träffade rätt person. Han testade mig lite men då jag lyckades plocka Tignanello 2005 av de tre viner de tog frem (jag luktade bara och hade 100% tur :) ) så blev det ett kul besök. Rätt bra viner togs fram. Jag skulle nog boka nästa gång.

I övrigt så blev det mest resturanger och några hotell. Av de har jag ett topptips på resturang och närliggande hotel. Ska leta lite i mina papper.
 

ae

Medlem
SV: Idag dricker vi

Har blivit 2 bourgogner i helgen. först dom fourrier - morey st. denis, clos solon 2006. väldigt god. lite funk i doften (på ett bra sätt). tidigt tillgänlighet som rapporterats om 06:eek:r.
dom arlaud - gevrey-chambertin 2007. ung såklart. dekanterades i ca 3 timmar. smak fortfarande lite knuten. mkt röda bär. väntar några år med att öppna ytterligare 07:eek:r från denna producent.

drack även lanson black label. klar positiv överraskning. förväntningarna låg i o f s någonstans mellan obefintliga och jättelåga.
 
SV: Idag dricker vi

chambertin skrev:
Det är inte så ofta som smakminenna ligger kvar även dagen efter men det gör dom på det här vinet faktiskt.
Toscana står på min lista för besök snart.
Hur var Antinori ? Skall man boka innan för att få det bra eller är det bara att droppa in ?
Ngt annat du kan rekommendera där för besök ?

Det fanns en tråd om Toscana under resor. Skrev svaret där: http://www.finewines.se/http://www.finewines.se/phpbb/viewtopic.php?t=2
 

Pomerol

Medlem
SV: Idag dricker vi

I kväll dricks det Saint Joseph ano 2006 från Gilles Robin: André Péalat. Jämfört med storebrorsan, Crozes-Hermitagen Alberic Bouvet, är den här mycket slankare. Den rostade fatkaratären är inte lika påtaglig, om den ändå finns där och tanninerna är något mer försiktiga. Vår allas Rhoneexpert John Livingstone-Learmonth, som jag ofta upplever som nekrofil, höjde faktist ett varningens finger angående André Péalat: Den bör - åtminstonde svagare år - drickas före sin fyraårsdag. Idag är vinet tre år gammalt, fortfarande något spretig så visst: ytterligare ett år i källaren gör nog att alla bitar faller på plats.

Det är tacksamt att beskriva en Saint Joseph som denna. Man vill gärna använda uttryck som ursprungstypsik eller druvtypisk och bägge är ju klockrena. Det som bör tilläggas om André Péalat är att den har en härligt muggig doft som en massproducerade rhonare inte kommer i närheten av. Det är ett personligt hantverk, enkelt och snyggt. Ta det för vad det är - till mina lammfärsbiffar var den perfekt.
 

Krug88

Medlem
SV: Idag dricker vi

Smuttar på ett glas Paul Bara Comtesse Marie de France 98.
Flaskan öppnades igår, så frukten är lite mer påtaglig än då.
Ren och klar, skön pinot från gamla stockar.
Bra bubbel, men kommer att må bra av ett par år till i källaren.
 

Öhman

Medlem
SV: Idag dricker vi

Mycket trevlig och blöt provning igår.
Kommentarer och omdömen på min blogg:
http://ohmansmatovin.wordpress.com/2009 ... lka-viner/

Bründlmayer Rosé Brut / Österrike.
Blekt rosa färg. Liten doft med toner av jordgubbe och svamp. Torr, frisk, ganska neutral smak med liten bärighet och avslut med markerad bitterhet.

Aperitif de Truffé / Frankrike.
Blekt gul färg. Stor, eldig dogt av svamp, tryffel och citron- och grapefruktskal. Smaken var söt, lite oljig med en liten frisk syra, aromatisk och svampig med eldig eftersmak med toner av citrus.

1996 Perrier Jouët Belle Epoque MAGNUM / Champagne.
Mycket blekt gul färg och mycket små fina bubblor. Stor doft av vanilj, grädde, gula mogna frukter, citrus och en liten brödighet samt toner av mandel. Mycket torr, ganska lätt, mycket hög, fin syra med stramhet och elegans. Mycket fina bubblor. Tydliga inslag av lime och solmogen citron, liten brödighet, nötter och mandel, lång mycket elegant eftersmak.

2000 Château Simone Blanc / Frankrike, Palette.
Mycket djupt guldgul (urinprov var den gemensamma åsikten). Stor, utvecklad doft med tydlig oxidation. Rostade hasselnötter, apelsin, mocka/läder, gamla äpplen. Smaken var fyllig, oljig och med en mycket låg och avrundad syra, torkad frukt, lite träig, uttorkad och eldig med en viss bitterhet i slutet.

2006 Château Damase Carmenére / Frankrike, Bordeaux Supérieur.
Medeldjup blåröd färg. Medelstor, bärig doft med tydligt grönt inslag av paprika, mörka bär, lakrits och en liten fatton. Medelfyllig, lite kärv smak, tydlig ton av blå bär, lakrits och grön paprika, viss längd. Mycket ung.

1998 St Francis Old Vines Zinfandel / USA, Sonoma.
Djupt rubinröd färg med markant brun kant. Stor, utvecklad, nyanserad doft av rotsaker, kakao, nyrostat kaffe, plommonmarmelad och syltade jordgubbar. Medelfyllig till fyllig, utvecklad smak med massor av mjuka "polerade" tanniner, kryddig och med tydlig karaktär av jordgubbsmarmelad och tomat(!). Mycket lång, elegant eftersmak. Senare under kvällen framträdde en stor doft av eucalyptus.

2004 Arnaldo Caprai "Venticinque Anni" / Italien, Sagrantino di Montefalco.

Hög intensitet, blåröd. Något sluten doft, dammig, litet rostat inslag, tydlig mineralton örtig och med karaktär av solvarma björnbär. Medelfyllig, bra koncentration i frukten, stram och fin struktur som byggdes upp av en frisk syra och mycket fina tanniner som satte sig i hela munhålan. Silkig frukt, balanserad fatton, mycket mineralitet. Elegant vin med lång eftersmak.

2005 Von Siebenthal "Toknar" Petit Verdot / Chile, Aconcagua.
Djup, nästan opak blåröd färg. Medelstor utvecklad doft, mycket fruktig, syltig med ton av hallon. Fyllig, mycket fruktig smak med en frisk syra och mycket fina tanniner. Silkig frukt, och lång, elegant syradominerad eftersmak med en liten bitterhet.

1976 Beaune Clos des Mouches, Joseph Drouhin / Bourgogne.
Ljust tegelfärgad med fin fällning. Stor, utvecklad och mogen doft av torkad frukt, russin, kanel, jorgubbsmarmelad och "kinaaffär". Medelfyllig, utvecklad, frisk syra och mycket fruktig. Tydlig ton av torkad frukt, eldig och lång nyanserad eftersmak.

1998 Château Laroche Vieilla / Frankrike, Madiran.
Djupt blåröd färg. Medelstor, djup doft av mörk frukt, julkryddor, aromatisk, viol. Fyllig, stram, ung, mycket fruktig, kryddig, lakrits. Tydlig fatkaraktär, många men fina tanniner, lång och elegant eftersmak.

1983 Erdener Prälat Riesling Auslese, Weingut Moselschild / Tyskland, Mosel.
Medelhög intensitet, guldgul. Stor, mogen rieslington, antydan till gummi, fruktig, aprikos, marsipan, mandel. Halvsöt, mycket frisk, fyllig nästan fet, torkad exotisk frukt, mandel/nötig. Lång och elegant eftersmak.

2006 Rabl Grüner Veltliner Eiswein / Österrike, Kamptal.
Mycket ljust gul. Medelstor doft av honung och aprikos. Intensivt sött, simmigt och mycket koncentrerat. Honungstoner, rik frukt och lång eftersmak.

1995 Quintarelli Recioto della Valpolicella / Italien, Veneto.
Klarröd med en brun kant. Medelstor fruktig doft av bittermandel och banan. Oxiderad ton och ett litet ättiksstick. Fyllig, söt och mycket frisk med fatton och inslag av läder. Viss längd med eldighet och liten bitterhet.

2004 Benegas-Lynch Cabernet Franc / Argentina, Mendoza.
Mörk, djup blåröd. Stor, pepprig och mycket aromatisk doft. Toner av nytt läder, mynta och grön paprika och eldighet. Fyllig, koncentrerad fruktighet, mycket frisk och stram med mogna tanniner. Mycket örtighet och mynta i den långa eleganta eftersmaken.
 

magnum

Epernay, Frankrike
SV: Idag dricker vi

Öhman skrev:
Mycket trevlig och blöt provning igår.
Kommentarer och omdömen på min blogg:
http://ohmansmatovin.wordpress.com/2009 ... lka-viner/

Bründlmayer Rosé Brut / Österrike.
Blekt rosa färg. Liten doft med toner av jordgubbe och svamp. Torr, frisk, ganska neutral smak med liten bärighet och avslut med markerad bitterhet.

Aperitif de Truffé / Frankrike.
Blekt gul färg. Stor, eldig dogt av svamp, tryffel och citron- och grapefruktskal. Smaken var söt, lite oljig med en liten frisk syra, aromatisk och svampig med eldig eftersmak med toner av citrus.

1996 Perrier Jouët Belle Epoque MAGNUM / Champagne.
Mycket blekt gul färg och mycket små fina bubblor. Stor doft av vanilj, grädde, gula mogna frukter, citrus och en liten brödighet samt toner av mandel. Mycket torr, ganska lätt, mycket hög, fin syra med stramhet och elegans. Mycket fina bubblor. Tydliga inslag av lime och solmogen citron, liten brödighet, nötter och mandel, lång mycket elegant eftersmak.

2000 Château Simone Blanc / Frankrike, Palette.
Mycket djupt guldgul (urinprov var den gemensamma åsikten). Stor, utvecklad doft med tydlig oxidation. Rostade hasselnötter, apelsin, mocka/läder, gamla äpplen. Smaken var fyllig, oljig och med en mycket låg och avrundad syra, torkad frukt, lite träig, uttorkad och eldig med en viss bitterhet i slutet.

2006 Château Damase Carmenére / Frankrike, Bordeaux Supérieur.
Medeldjup blåröd färg. Medelstor, bärig doft med tydligt grönt inslag av paprika, mörka bär, lakrits och en liten fatton. Medelfyllig, lite kärv smak, tydlig ton av blå bär, lakrits och grön paprika, viss längd. Mycket ung.

1998 St Francis Old Vines Zinfandel / USA, Sonoma.
Djupt rubinröd färg med markant brun kant. Stor, utvecklad, nyanserad doft av rotsaker, kakao, nyrostat kaffe, plommonmarmelad och syltade jordgubbar. Medelfyllig till fyllig, utvecklad smak med massor av mjuka "polerade" tanniner, kryddig och med tydlig karaktär av jordgubbsmarmelad och tomat(!). Mycket lång, elegant eftersmak. Senare under kvällen framträdde en stor doft av eucalyptus.

2004 Arnaldo Caprai "Venticinque Anni" / Italien, Sagrantino di Montefalco.

Hög intensitet, blåröd. Något sluten doft, dammig, litet rostat inslag, tydlig mineralton örtig och med karaktär av solvarma björnbär. Medelfyllig, bra koncentration i frukten, stram och fin struktur som byggdes upp av en frisk syra och mycket fina tanniner som satte sig i hela munhålan. Silkig frukt, balanserad fatton, mycket mineralitet. Elegant vin med lång eftersmak.

2005 Von Siebenthal "Toknar" Petit Verdot / Chile, Aconcagua.
Djup, nästan opak blåröd färg. Medelstor utvecklad doft, mycket fruktig, syltig med ton av hallon. Fyllig, mycket fruktig smak med en frisk syra och mycket fina tanniner. Silkig frukt, och lång, elegant syradominerad eftersmak med en liten bitterhet.

1976 Beaune Clos des Mouches, Joseph Drouhin / Bourgogne.
Ljust tegelfärgad med fin fällning. Stor, utvecklad och mogen doft av torkad frukt, russin, kanel, jorgubbsmarmelad och "kinaaffär". Medelfyllig, utvecklad, frisk syra och mycket fruktig. Tydlig ton av torkad frukt, eldig och lång nyanserad eftersmak.

1998 Château Laroche Vieilla / Frankrike, Madiran.
Djupt blåröd färg. Medelstor, djup doft av mörk frukt, julkryddor, aromatisk, viol. Fyllig, stram, ung, mycket fruktig, kryddig, lakrits. Tydlig fatkaraktär, många men fina tanniner, lång och elegant eftersmak.

1983 Erdener Prälat Riesling Auslese, Weingut Moselschild / Tyskland, Mosel.
Medelhög intensitet, guldgul. Stor, mogen rieslington, antydan till gummi, fruktig, aprikos, marsipan, mandel. Halvsöt, mycket frisk, fyllig nästan fet, torkad exotisk frukt, mandel/nötig. Lång och elegant eftersmak.

2006 Rabl Grüner Veltliner Eiswein / Österrike, Kamptal.
Mycket ljust gul. Medelstor doft av honung och aprikos. Intensivt sött, simmigt och mycket koncentrerat. Honungstoner, rik frukt och lång eftersmak.

1995 Quintarelli Recioto della Valpolicella / Italien, Veneto.
Klarröd med en brun kant. Medelstor fruktig doft av bittermandel och banan. Oxiderad ton och ett litet ättiksstick. Fyllig, söt och mycket frisk med fatton och inslag av läder. Viss längd med eldighet och liten bitterhet.

2004 Benegas-Lynch Cabernet Franc / Argentina, Mendoza.
Mörk, djup blåröd. Stor, pepprig och mycket aromatisk doft. Toner av nytt läder, mynta och grön paprika och eldighet. Fyllig, koncentrerad fruktighet, mycket frisk och stram med mogna tanniner. Mycket örtighet och mynta i den långa eleganta eftersmaken.
Från din blogg:Gillar ärlig mat och ärliga viner. Misstänker att det samma gäller mina åsikter om människor. Jag kan inte poängbedöma min medmänniskor, lika lite anser jag att det finns möjlighet att sätta siffror på viner.
Robert Parker - roll over and die!men önska livet ur dom går bra! Ser att du använder begrepp som bra, mycket bra, pärla vad är skillnaden i förståelse jfr med 1-10?
 

SUPRA

Bäst
SV: Idag dricker vi

Grillade amerikansk entrecote med potatissallad. En halva amarone (vet ej märke) och ska inte köpa den igen.

Efter en lagom kvällstur till Finnhamn skulle vi rocka till Fröken Lundstedt www.frokenlundstedt.se

Men först poppade vi en lagrad Krug Grand Cuvée.
Jag vet inte exakt hur gammal den är, men låt mig gissa på 90-talare?

Oavsett ålder var den helt magisk. Korken flög all sin väg genom luckan. Lite mindre mousse och bubblor än man är van vid från en "färsk".
Men vilken smak! Kola, nötter och såndär distinkt Krug-arom som är svår att missa. Lång skön eftersmak som sitter kvar i gomen, men jag undrar om inte den vi drack på Krug-provningen hade ännu mer sånt. Det kan dock ha förhöjts av allt det andra vi drack då.
En Grand Cuvée ligger mycket bra i 10 år!

Det är mycket praktiskt med taklucka när man ska poppa Krug.

p1180604t.jpg


Skymningen faller.

p1180607.jpg


Vackra kurvor. När jag senare på kvällen gav mig ut på klipporna för att uträtta ett litet behov fanns det fler kurvor (om de var vackra kunde jag inte avgöra)
och en hel del aktion i vassen. Schysst peep show. Tack för nöjet. ;D
 

vintjej

Medlem
SV: Idag dricker vi

magnum skrev:
Från din blogg:Gillar ärlig mat och ärliga viner. Misstänker att det samma gäller mina åsikter om människor. Jag kan inte poängbedöma min medmänniskor, lika lite anser jag att det finns möjlighet att sätta siffror på viner.
Robert Parker - roll over and die!men önska livet ur dom går bra! Ser att du använder begrepp som bra, mycket bra, pärla vad är skillnaden i förståelse jfr med 1-10?

Är jag blind eller? Var hittar du det där? En "pärla" såg jag, men det andra?
 
SV: Idag dricker vi

Öhman skrev:
Mycket trevlig och blöt provning igår.
Kommentarer och omdömen på min blogg:
http://ohmansmatovin.wordpress.com/2009 ... lka-viner/

Bründlmayer Rosé Brut / Österrike.
Blekt rosa färg. Liten doft med toner av jordgubbe och svamp. Torr, frisk, ganska neutral smak med liten bärighet och avslut med markerad bitterhet.

Aperitif de Truffé / Frankrike.
Blekt gul färg. Stor, eldig dogt av svamp, tryffel och citron- och grapefruktskal. Smaken var söt, lite oljig med en liten frisk syra, aromatisk och svampig med eldig eftersmak med toner av citrus.

1996 Perrier Jouët Belle Epoque MAGNUM / Champagne.
Mycket blekt gul färg och mycket små fina bubblor. Stor doft av vanilj, grädde, gula mogna frukter, citrus och en liten brödighet samt toner av mandel. Mycket torr, ganska lätt, mycket hög, fin syra med stramhet och elegans. Mycket fina bubblor. Tydliga inslag av lime och solmogen citron, liten brödighet, nötter och mandel, lång mycket elegant eftersmak.

2000 Château Simone Blanc / Frankrike, Palette.
Mycket djupt guldgul (urinprov var den gemensamma åsikten). Stor, utvecklad doft med tydlig oxidation. Rostade hasselnötter, apelsin, mocka/läder, gamla äpplen. Smaken var fyllig, oljig och med en mycket låg och avrundad syra, torkad frukt, lite träig, uttorkad och eldig med en viss bitterhet i slutet.

2006 Château Damase Carmenére / Frankrike, Bordeaux Supérieur.
Medeldjup blåröd färg. Medelstor, bärig doft med tydligt grönt inslag av paprika, mörka bär, lakrits och en liten fatton. Medelfyllig, lite kärv smak, tydlig ton av blå bär, lakrits och grön paprika, viss längd. Mycket ung.

1998 St Francis Old Vines Zinfandel / USA, Sonoma.
Djupt rubinröd färg med markant brun kant. Stor, utvecklad, nyanserad doft av rotsaker, kakao, nyrostat kaffe, plommonmarmelad och syltade jordgubbar. Medelfyllig till fyllig, utvecklad smak med massor av mjuka "polerade" tanniner, kryddig och med tydlig karaktär av jordgubbsmarmelad och tomat(!). Mycket lång, elegant eftersmak. Senare under kvällen framträdde en stor doft av eucalyptus.

2004 Arnaldo Caprai "Venticinque Anni" / Italien, Sagrantino di Montefalco.

Hög intensitet, blåröd. Något sluten doft, dammig, litet rostat inslag, tydlig mineralton örtig och med karaktär av solvarma björnbär. Medelfyllig, bra koncentration i frukten, stram och fin struktur som byggdes upp av en frisk syra och mycket fina tanniner som satte sig i hela munhålan. Silkig frukt, balanserad fatton, mycket mineralitet. Elegant vin med lång eftersmak.

2005 Von Siebenthal "Toknar" Petit Verdot / Chile, Aconcagua.
Djup, nästan opak blåröd färg. Medelstor utvecklad doft, mycket fruktig, syltig med ton av hallon. Fyllig, mycket fruktig smak med en frisk syra och mycket fina tanniner. Silkig frukt, och lång, elegant syradominerad eftersmak med en liten bitterhet.

1976 Beaune Clos des Mouches, Joseph Drouhin / Bourgogne.
Ljust tegelfärgad med fin fällning. Stor, utvecklad och mogen doft av torkad frukt, russin, kanel, jorgubbsmarmelad och "kinaaffär". Medelfyllig, utvecklad, frisk syra och mycket fruktig. Tydlig ton av torkad frukt, eldig och lång nyanserad eftersmak.

1998 Château Laroche Vieilla / Frankrike, Madiran.
Djupt blåröd färg. Medelstor, djup doft av mörk frukt, julkryddor, aromatisk, viol. Fyllig, stram, ung, mycket fruktig, kryddig, lakrits. Tydlig fatkaraktär, många men fina tanniner, lång och elegant eftersmak.

1983 Erdener Prälat Riesling Auslese, Weingut Moselschild / Tyskland, Mosel.
Medelhög intensitet, guldgul. Stor, mogen rieslington, antydan till gummi, fruktig, aprikos, marsipan, mandel. Halvsöt, mycket frisk, fyllig nästan fet, torkad exotisk frukt, mandel/nötig. Lång och elegant eftersmak.

2006 Rabl Grüner Veltliner Eiswein / Österrike, Kamptal.
Mycket ljust gul. Medelstor doft av honung och aprikos. Intensivt sött, simmigt och mycket koncentrerat. Honungstoner, rik frukt och lång eftersmak.

1995 Quintarelli Recioto della Valpolicella / Italien, Veneto.
Klarröd med en brun kant. Medelstor fruktig doft av bittermandel och banan. Oxiderad ton och ett litet ättiksstick. Fyllig, söt och mycket frisk med fatton och inslag av läder. Viss längd med eldighet och liten bitterhet.

2004 Benegas-Lynch Cabernet Franc / Argentina, Mendoza.
Mörk, djup blåröd. Stor, pepprig och mycket aromatisk doft. Toner av nytt läder, mynta och grön paprika och eldighet. Fyllig, koncentrerad fruktighet, mycket frisk och stram med mogna tanniner. Mycket örtighet och mynta i den långa eleganta eftersmaken.


Verkar ha varit en omfattande provning. Imponerande att du lyckades få till anteckningarna. Tack för att du la in dem. Har bland annat en Belle Epqoue 1996 på magnum som jag nu har lite status på.
 

chambertin

Medlem
SV: Idag dricker vi

magnum skrev:
Från din blogg:Gillar ärlig mat och ärliga viner. Misstänker att det samma gäller mina åsikter om människor. Jag kan inte poängbedöma min medmänniskor, lika lite anser jag att det finns möjlighet att sätta siffror på viner.
Robert Parker - roll over and die!men önska livet ur dom går bra! Ser att du använder begrepp som bra, mycket bra, pärla vad är skillnaden i förståelse jfr med 1-10?
magnum,

menar du att han inte skulle använda dom begreppen i sina beskrivningar bara för att han inte gillar RP eller hur menar du ?
 

Elvis

Medlem
SV: Idag dricker vi

chambertin skrev:
menar du att han inte skulle använda dom begreppen i sina beskrivningar bara för att han inte gillar RP eller hur menar du ?

Min tolkning av magnum är att han tycker att det blir dubbelmoral när Öhman skriver att Parker ska "roll over and die" för att han sätter sifferbetyg på viner, medan Öhman själv betygsätter viner med ord som "bra", "mycket bra" och "pärla".

Själv läser jag gärna vad både Parker och Öhman och andra tycker om viner de druckit.
 

vintjej

Medlem
SV: Idag dricker vi

Elvis skrev:
Min tolkning av magnum är att han tycker att det blir dubbelmoral när Öhman skriver att Parker ska "roll over and die" för att han sätter sifferbetyg på viner, medan Öhman själv betygsätter viner med ord som "bra", "mycket bra" och "pärla".

Själv läser jag gärna vad både Parker och Öhman och andra tycker om viner de druckit.

Fast det är ju den "betygssättningen" jag inte ser? Mer än att ett vin är en pärla? IMHO så ägnar han sig mer åt beskrivning av vinerna än betygssättning.
 

magnum

Epernay, Frankrike
SV: Idag dricker vi

vintjej skrev:
Fast det är ju den "betygssättningen" jag inte ser? Mer än att ett vin är en pärla? IMHO så ägnar han sig mer åt beskrivning av vinerna än betygssättning.
Men det är väl det Parker gör också, skriver väl nästan en hel avhandling per provat vin. Broadbent är väl snarare då att kritisera för att focusera på betyg 40 tecken och sen 3 stjärnor. Prisvärdhet förekommer ju också klart frekvent i Öhmans beskrivningar och för att kunna avgöra det måste (borde iaf) det väl finnas nån slags värdering av vinet för att avgöra vad det borde kosta (poäng,stjärna, bra,mkt bra etc).
"Roll over and die" för att önska det måste det väl också ligga nån slags värdering av personen till grund. Jag tyckte bara att det var en lite tung kommentar samt att jag fick inte riktigt ihop logiken.
Det bästa med inlägget var att jag blev sugen på en Belle Epoque, så nu ligger det en på kylning! ;D
 

Elvis

Medlem
SV: Idag dricker vi

magnum skrev:
Det bästa med inlägget var att jag blev sugen på en Belle Epoque, så nu ligger det en på kylning! ;D

En 1996:a?

Vad sjutton, Belle Epoque var alldeles för länge sedan!
 
Toppen