SV: Idag dricker vi Jag tog en av mina för en vecka sen, jag tyckte den var skitgod. Kanske fick du en trött flaska?
SV: Idag dricker vi Ja, den var hiskeligt trött :'( Förmodligen t o m korkad. Ska se om det hänt ngt positivt med resten av drickat som är kvar till ikväll.
SV: Idag dricker vi Man blir ju sugen på makaroner + lite 2:a crû nu ju. ;D Var det Baronen eller Comtesse du drack ?
SV: Idag dricker vi Igår blev det besök på restaurang Le Sommerlier i Köpenhamn och vi drack: Pol Roger Blanc de Chardonnay 1998 - jag har druckit den förut och då har den varit mer mogen, den här kändes alldeles för ung även om den fortfarande var bra. Barolo "Cascina Francia" 2004 (Giacomo Conterno) - en riktigt bra Barolo som kommer att bli ännu bättre. Rekommenderas varmt. Ser att det finns några Cascina Francia 2004r kvar på SS: http://www.systembolaget.se/SokDrycker/Produkt?VaruNr=99384
SV: Idag dricker vi Definitionen av barnarov? Men ett fascinerande vin, även om jag bara fick prova 2005 och 2006. http://vinovis.upplevelser-stockholm.se ... endar.html Flaskorna kostade 85 EUR på plats.
SV: Idag dricker vi Nytt restaurangbesök i Köpenhamn igår, den här gången på Formel B, efter tips från El burro grande. Vi tog deras avsmakningsmeny men skippade vinpaketet och valde i stället: Krug GC Alltid trevligt med restauranger som har Krug på glas. Olivier Leflaive Puligny-Montrachet 1996 Trevligt vin som passade bra till maten. Sommeliern valde att inte dekantera men det blev jättebra efter en stunds luftning i glaset. Dal Forno Vigna Sere 2003 Häftigt vin, kraftig doft av tjära och nagellack, sedan en koncentrerad jordig smak med kaffe och mörk choklad följt av en närmast oändlig eftersmak långt fram i munnen. Underbart efterrättsvin. Jag tyckte mig känna smaken när jag vaknade i morse.
SV: Idag dricker vi Han gör ändå rätt sköna viner den där Signor dal Forno. Lite sugen på att korka en Valpolicella.
SV: Idag dricker vi Igår blev det en Paul Bara Comtesse Marie de France 99 följt av en Leoville Poyferre 04. Till det åt vi grillad lammytter, råstekt färskpotatis och lite lagrad balsamico.
SV: Idag dricker vi Ren och elegant, men lite stramare och tuffare än så länge. Korkar nog nästa först om 3 år...
SV: Idag dricker vi I tisdags drack jag Château Kirwan 2003 som kändes hmm nästan intetsägande o flyktig, efter det Clos Saint Jean 2006 som var precis tvärtom men inte på ett positivt sätt tyvärr. Det smakade för mycket av allt på en gång o mest förvirrande vilket kändes underligt eftersom jag druckit den årgången tidigare o gillat det men jag kanske hade en dålig dag... Summa summarum så blev jag sur, struntade i vinet o drack en masa öl istället
SV: Idag dricker vi Pierre Peters, NV men lagrad 3-4 år . Knäck, kola, smör, kul med en lagrad NV som växer med tiden Comtes Audoin de Dampierre 2002. Bröd. citus,gröna äpplen, ganska hög syra. Ett ok vin men inget stort. Pol Roger BdB 1999. grapefrukt, svarta vinbär, vinner på att ligga ett par år till. god syra. Bruno Paillard Mesnil 1988.Klart nu, Kvällens vinnare. bröd, hallon grädde, plommon, äppelmos, initalt lite oxidationstendenser Andre Clouet 1995. Tvåan för kvällen katrinplommon, rök, svarta vinbär. En hel del kände ost. En del nötsmak. Bör inte ligga längre. Klar att dricka nu. Dom Ruinart 1996. Citrus, gröna äpplen, krusbär. Hög syra. Gissar på en yngre. Låt ligga många år till.
SV: Idag dricker vi Nicolas Feuillatte 2004. Korrekt är väl ett bra epitet men tråkigt är ett annat. Inget speciellt vin, kort eftersmak, lite äpplen, en del syra. Kommer inte vinna mycket på lagring. Drick väl kylt och fundera inte för mycket
SV: Idag dricker vi Pol Roger 1999 på Cadierbaren. Äpple, päron. Sen 8-rätters på Matsalen, men det är en annan historia.
SV: Idag dricker vi Från tidigare i veckan har jag ett vintips. 2005 Silverado Napa Cabernet Sauvignon, Magnum. http://www.klwines.com/detail.asp?sku=1043433 Mycket trevligt vin till stek. Kyparen sa att eftersom det var en magnumflaska så mognade vinet mycket snabbare, så att det var som att dricka ett vin som var mycket äldre. : ???
SV: Idag dricker vi En Diebolt-Vallios bdb 1979 på restaurang Noma i Köpenhamn. Knäck och bränt socker men inte tillräckligt med syra för att bära upp champagnen. En OK champagne som nog skulle ha druckits för några år sedan. Dessutom insåg jag efter ett par förrätter att jag borde ha tagit en ung champagne till maten. Dåligt val. Sedan en Meursault Clos de la Barre 2005, Domaine Comte Lafon, som däremot var helt perfekt till maten. Avslutningsvis tog vi en flaska rött av rent okynne, det blev en Barolo från 2004, men jag kommer faktiskt inte ihåg vilken. De hade ett helt gäng i samma prisklass. Antar att kyparen inte var sommelier... :
SV: Idag dricker vi Målar vårt dressingroom och dricker Dompa -98. Bra, mkt bra måste jag säga, klart bättre än -99:an som jag drack i våras. Oj va mkt lättare och roligare målningen går när man dricker Dompa!!!