Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Idag dricker vi

magnum

Epernay, Frankrike
SV: Idag dricker vi

Mysonoxen skrev:
Ja, nu när dollarn är låg känns runt tusingen per flaska inte så blodigt.

Oftast är det lönsammare att köpa mogna, drickfärdiga viner och njuta dem nu än att hålla på med överprissatta primörer.
Ja kanske ... men 1000SEK, men va fan det är en mkt bra Champagne. Klipp till!
 

magnum

Epernay, Frankrike
SV: Idag dricker vi

Mysonoxen skrev:
Ja, men det var väl ett tag sedan antar jag. 35 € låter rysligt billigt.
Jag köper dom på plats. Åker nu i maj för att hämta bl a Fleur 2002!
 
Trådskapare
Jimmy Forsman

Jimmy Forsman

Missförstått geni. Gravt blygsam. Despot.
SV: Idag dricker vi

Mysonoxen skrev:
Ja, nu när dollarn är låg känns runt tusingen per flaska inte så blodigt.

Oftast är det lönsammare att köpa mogna, drickfärdiga viner och njuta dem nu än att hålla på med överprissatta primörer.

Tänk bara på att du måste ha tillstånd för att importera alkohol om du ska plocka in viner från staterna. Du måste vara reggad vinimportör, men å andra sidan, din bror kan väl kanske lösa det åt dig!

Och ang kosher SHL så kommer det ner ett gäng rabbiner inför slörden varje år och plockar sina egna druvor och gör hela grejen själva, Det buteljeras fortfarande i samma flaska, men det är ett helt annat vin.

Det finns också två typer av kosherviner: Kosher som, som myson mycket riktigt sa, måste hanteras uteslutande av judar för att fortfarande vara kosher. Alltså, det räcker med att en goyim rör vid en vinflaska för att den ska vara förstörd. Sen finns det Kosher light, eller mevuchal, som värms upp till 76 grader (eller däromkring) i någons suspekt, hamvhjärtad pastörisering. Den är det okej att det hanteras av goyim. Tyvärr smakav mevuchal uteslutande poo, men jag har provat en del rikgtigt trevliga kosherviner. Dock är de svinigt dyra i förhållande till kvalitén.
 

Mysonoxen

Medlem
SV: Idag dricker vi

magnum skrev:
Jag köper dom på plats. Åker nu i maj för att hämta bl a Fleur 2002!

Så trevligt!

Lycklig resa!

Önskar man kunde resa runt i vinregioner flera månader om året. Det finns inget bättre än att dels njuta vinerna på plats, se var de framställs samt framför allt träffa människorna bakom vinerna och ta del av deras erfarenheter.
 

Mysonoxen

Medlem
SV: Idag dricker vi

Krug skrev:
Tänk bara på att du måste ha tillstånd för att importera alkohol om du ska plocka in viner från staterna. Du måste vara reggad vinimportör, men å andra sidan, din bror kan väl kanske lösa det åt dig!

Och ang kosher SHL så kommer det ner ett gäng rabbiner inför slörden varje år och plockar sina egna druvor och gör hela grejen själva, Det buteljeras fortfarande i samma flaska, men det är ett helt annat vin.

Det finns också två typer av kosherviner: Kosher som, som myson mycket riktigt sa, måste hanteras uteslutande av judar för att fortfarande vara kosher. Alltså, det räcker med att en goyim rör vid en vinflaska för att den ska vara förstörd. Sen finns det Kosher light, eller mevuchal, som värms upp till 76 grader (eller däromkring) i någons suspekt, hamvhjärtad pastörisering. Den är det okej att det hanteras av goyim. Tyvärr smakav mevuchal uteslutande poo, men jag har provat en del rikgtigt trevliga kosherviner. Dock är de svinigt dyra i förhållande till kvalitén.

Ja, brorsan får fixa det där, han har tagit in en del från USA.

Tack för denna insiktsfulla upplysning om den judiska religionen också.
 

magnum

Epernay, Frankrike
SV: Idag dricker vi

Nu är jag tillbaka på Barbe Racen, sista glaset, strålande vin, runda taniner, fylllig stor kropp,bra balans och härligt lång eftersmak. Undrar vad det var i Krug88s flaskor ???
 

Mysonoxen

Medlem
SV: Idag dricker vi

magnum skrev:
Nu är jag tillbaka på Barbe Racen, sista glaset, strålande vin, runda taniner, fylllig stor kropp,bra balans och härligt lång eftersmak. Undrar vad det var i Krug88s flaskor ???

Gredos och Parador? ::)
 

magnum

Epernay, Frankrike
SV: Idag dricker vi

Mysonoxen skrev:
Gredos och Parador? ::)
Garanterat, Krug har väl varit där och bytt ut innehållet, och han är ju som vi alla vet välförsedd med Credos :D
 

Mysonoxen

Medlem
SV: Idag dricker vi

magnum skrev:
Garanterat, Krug har väl varit där och bytt ut innehållet, och han är ju som vi alla vet välförsedd med Credos :D

Jag har gjort liknande hyss, bl.a. med vänner men också mot en äcklig liten snorvalp till besserwisser jag hade ett par provningar med.
Tricket inbegrep slovenska ekchips jag kommit över samt ett och annat skitvin jag köpt. Man chippar skitvinet och silar det i en karaff, sedan ställer man en flaska fint vin som man druckit ur bredvid karaffen.

I fallet med den lille slyngeln slog jag på stora trumman och ställde en tömd pava 1985 Pètrus bredvid karaffen.

Den lille fan sniffade, sörplade och antecknade frenetiskt och jag fick bita mig i läppen för att inte garva, då han började brista ut i ordbajserier som "subtila ekaromer i skön harmoni med en smak som gör mig lyrisk vid mötet med mitt gomsegel".

Han fick aldrig veta att grundvinet var något rött skräp från den sydfranska berömda vinfloden. "Monsieur Rouge" tror jag det heter och kom på Tetra-Brick.

Ain' t I a stinker, som Bugs Bunny sa. ::)
 

magnum

Epernay, Frankrike
SV: Idag dricker vi

Mysonoxen skrev:
Jag har gjort liknande hyss, bl.a. med vänner men också mot en äcklig liten snorvalp till besserwisser jag hade ett par provningar med.
Tricket inbegrep slovenska ekchips jag kommit över samt ett och annat skitvin jag köpt. Man chippar skitvinet och silar det i en karaff, sedan ställer man en flaska fint vin som man druckit ur bredvid karaffen.

I fallet med den lille slyngeln slog jag på stora trumman och ställde en tömd pava 1985 Pètrus bredvid karaffen.

Den lille fan sniffade, sörplade och antecknade frenetiskt och jag fick bita mig i läppen för att inte garva, då han började brista ut i ordbajserier som "subtila ekaromer i skön harmoni med en smak som gör mig lyrisk vid mötet med mitt gomsegel".

Han fick aldrig veta att grundvinet var något rött skräp från den sydfranska berömda vinfloden. "Monsieur Rouge" tror jag det heter och kom på Tetra-Brick.

Ain' t I a stinker, som Bugs Bunny sa. ::)
Abso fuckin lutely. Den grymmaste av oss alla :D
 

Mysonoxen

Medlem
SV: Idag dricker vi

magnum skrev:
Abso fuckin lutely. Den grymmaste av oss alla :D

Haha, nu ska jag väl tillägga att jag innan han började fumla efter kreditkortet sa att "det här vinet bjuder jag på" och att han var en pest som knappt tackade då jag sa detta.

Men det finns än mer hjärtlösa typer i vinvärlden. Kolla in detta från en italiensk vinfirma: http://www.regalostorico.it/vini_d_anna ... _1956.html

1x 1956 Chateau Canon 1er GCC St.Emilion Bordeaux 0,75 l EUR 625,00

625 € för ett vin vars årgång är en av de värsta i mannaminne!! Frosten hade dessutom tidigare under året slagit ut de mesta av vingårdarna just i St. Emilion. Jag har i avskräckande syfte fått smaka några pavor hos brorsan, och de hade slotten gett bort til honom då de är osäljbara och framför allt odrickbara. Dålig rödvinsvinäger smakar som en 1961 Latour i jämförelse med de här stendöda, groteska vinmonstren.

Jag tycker verkligen synd om de stackars konsumenter man lurar på dylik smörja. :(
 

magnum

Epernay, Frankrike
SV: Idag dricker vi

Mysonoxen skrev:
Haha, nu ska jag väl tillägga att jag innan han började fumla efter kreditkortet sa att "det här vinet bjuder jag på" och att han var en pest som knappt tackade då jag sa detta.

Men det finns än mer hjärtlösa typer i vinvärlden. Kolla in detta från en italiensk vinfirma: http://www.regalostorico.it/vini_d_anna ... _1956.html

1x 1956 Chateau Canon 1er GCC St.Emilion Bordeaux 0,75 l EUR 625,00

625 € för ett vin vars årgång är en av de värsta i mannaminne!! Frosten hade dessutom tidigare under året slagit ut de mesta av vingårdarna just i St. Emilion. Jag har i avskräckande syfte fått smaka några pavor hos brorsan, och de hade slotten gett bort til honom då de är osäljbara och framför allt odrickbara. Dålig rödvinsvinäger smakar som en 1961 Latour i jämförelse med de här stendöda, groteska vinmonstren.

Jag tycker verkligen synd om de stackars konsumenter man lurar på dylik smörja. :(
Jag menade bara här kretsen här på forumet. Exclusive Italien ;D
 

Mysonoxen

Medlem
SV: Idag dricker vi

magnum skrev:
Sorry, det är alkoholen i Barbe Racen (15,5%) som gör mig så elak :'(

Jag ska prova den där Barbe-Racen tror jag. Den verkar vara ytterst kontroversiell här på forumet :)
 

magnum

Epernay, Frankrike
SV: Idag dricker vi

Mysonoxen skrev:
Jag ska prova den där Barbe-Racen tror jag. Den verkar vara ytterst kontroversiell här på forumet :)
Gör det, mkt bra vin kostar lite pengar tror vi gav 35 pund net. i London visste dock inte då att dom var på 15,5%!! men det är POWER inte bara elegans 8)
p.s kan tänka mig att Krug88 vill sälja sina ;)
 
Trådskapare
Jimmy Forsman

Jimmy Forsman

Missförstått geni. Gravt blygsam. Despot.
SV: Idag dricker vi

magnum skrev:
Krug, vad dricker du?

Inte ett skvatt idag, håller mig lugn i min ensamhet.

Edit: För protokollet: Det är bara kvinnor och godissugna barn som gillar Amarone. ;D
 

Mysonoxen

Medlem
SV: Idag dricker vi

magnum skrev:
Gör det, mkt bra vin kostar lite pengar tror vi gav 35 pund net. i London visste dock inte då att dom var på 15,5%!! men det är POWER inte bara elegans 8)
p.s kan tänka mig att Krug88 vill sälja sina ;)

Var ju rentav prisvärt!

Är man ute efter "pocenten" finns det vissa Old School Zinfandels från Californien jag druckit som legat på 18-19% rena starkvinsklassen alltså. ;D
 
Toppen