Idag dricker vi

Diskussion i 'Vin' startad av Jimmy Forsman, 21 oktober 2007.

 1. SV: Idag dricker vi

  520 skall jag testa ska ner i April som vanligt. Dock blir det med fru denna gång så det lär väl inte bli lika mycket provat. Åker jag alltid till P. Peters om dom har möjlighet att ta imot, vilket är trevligt då Rodolph alltid är mycket gästvänlig och bjuder på allt de har och utan att sälja ngt själv. Sen åker jag alltid till Michel Arnould då jag tycker deras ultra brut är den absolut bästa BdN i prisklassen och slår lätt Cluet´s silver brut.

  Några tips på bra odlare/producenter som är måsten, gärna lite mindre. Ngn som har tips hur man får Krug att öppna dörrarna?
   
 2. Anders Landström

  Anders Landström Dricker mest, skriver lite.

  SV: Idag dricker vi

  Läs den här tråden så får du lite tips http://www.finewines.se/resor/nasta-tri ... champagne/

  Vad gäller Krug, det enklaste ,förutom rätt kontakter, är att köpa en Krug Collection. Då får du en inbjudan i boxen. Skicka in och du kan ordna ett besök den vägen (gällde iallafall 1985 collection). Naturligtvis bör du köpa den direkt och inte i andra hand då kanske någon redan tagit inbjudan :)

  Michel Arnould är bra även om deras 2005 Mémoire de vignes inte alls var i klass med 2002an som var helt fantastisk. Prova Paul Dethune och Marie Ledru är två andra tips om du gillar BdN från odlare.
   
 3. SV: Idag dricker vi

  Stort tack
   
 4. Per Stade

  Per Stade Lege artis

  SV: Idag dricker vi

  Memoire de Vignes 2005 var riktigt bra senast vi drack den för ett tag sen. Inte i klass med 2002 men verkar gå åt rätt håll med stora steg.
  Håller med om Dethune, som jag köpte efter att shorepower tipsat om l'Ancienne i det här forumet, och som tillhör de bästa champagnerna jag druckit.
  En annan av de bästa som jag druckit är Clos Cazals 1996, som vi drack senast för någon månad sedan. Någon annan årgång har jag aldrig provat men jag skulle otvivelaktligen försöka besöka dem och prova så många som möjligt om jag åkte till Champagne.
   
 5. KockJohan

  KockJohan Cioccolato Catering Leverantör

  SV: Idag dricker vi

  Ayala Zéro Dosage Degg 2010 oktober
  Doften rätt generös med nougat, massor av bröd och insmickrande frukt, doften har viss egen Pinot-ton, jag kan inte beskriva det mer än "Aÿ-Pinot"
  Vinet ger ett bra spektra av fräsch mineral i läskande skaldjursstil, toner av röda äpplen lägg där till en en mousse som ger riktigt bra textur. Det är givetvis ett ungt vin med väldigt tydlig och livlig syra vi har att göra med. Med det är en riktigt skön harmonisk balans över det hela i finfin standard-stil. Finishen är inte allt för lång och här lyser Chardonnay´n starkt med massor av mineral och tydliga gröna äpplen, detta är inte på något sätt komplext, men jag är positivt överraskad över Ayala´s standard-verk.

  André Clouet Silver Brut Nature
  Färgen är otroligt blek. Doften är mycket knuten, små toner av livligt syrliga o friska rödaäpplen.
  Vinet är skönt krämigt, Krispig skal-beska Mineralen är fräsch men förhållandevis liten. Överlag är det bra balans.
  Hadde större förväntningar, visst det är klart bättre än standard cuvéen. Men jag föredrog nästa vin mer

  André Clouet Millésime 2002
  Doften är långt ifrån öppen, med lätta toner av jäst, mörka druvskal, mogna röda äpplen och en viss egen ton som jag inte kan förklara bättre än "Bouzy-Pinot"
  Här är syran påtagligt ung. Vinet sköljer igenom bra med förhållandevis uttrycksfull-stil, där varma frukter dominerar tillsammans med bra mineral.
  "Precis sådär lagom inställsamt" - löd en kommentar.
  Det ända man känner av 2002 är den påtagliga syran. Vinet är ändå i sin helhet ganska harmoniskt

  Jag Föredrog Clouet´s 02a , kanske för att denna passade bäst till Gåslevern vi åt till.
   
 6. KimHartman

  KimHartman Medlem

  SV: Idag dricker vi

  1990 Veuve Clicquot Ponsardin Champagne Vintage Cave Privée

  Mogen, med en del oxiderade toner. Nötter, mörkt bröd, torkad frukt, choklad, mörk sirap. Syrligt, något obalanserat slut. Försiktig, men tillräcklig, mousse. Bra, men mer intressant än jättegott.
   
 7. Anders Landström

  Anders Landström Dricker mest, skriver lite.

  SV: Idag dricker vi

  Intressant, verkar vara en bättre flaska än den jag drack igår. Håller med om din sista mening, mer intressant än jättegott.
   
 8. Bubblaren

  Bubblaren Medlem

  SV: Idag dricker vi

  Henriot Enchanteleur 1988
  Blev förvånad över att en oväntad hög syra trängde igenom emellanåt. Har svårt beskriva smakerna, har lagt av totalt mig inser jag, men det kändes verkligen som antingen tunnel eller over the top. Liten mousse, knapp nämnbar men med fin bubbelpelare.


  Roligt var att jag hittade ett gäng 96:eek:r och 90:eek:r av olika slag i gömmorna. De kan ju ligga i princip hur länge som helst. Men när dricka vad?

  Pol Roger bl de bl 1996
  Pol Roger 1996
  Bollinger Grand année 1996
  Bollinger Grand anée rosé 1996
  LP Grand Siécle 1990
  Philipponnat Clos des Goisse 1990
   
 9. Anders Landström

  Anders Landström Dricker mest, skriver lite.

  SV: Idag dricker vi

  Drack en CdE 88 med NpU för ett tag sedan, den var fortfarande väldigt bra. Håler dock med om att en del 88or börjar se slutet på sin sköna resa (oklar kring CdE baserat på vad du skriver) medan toppvinerna har en lång tid framför sig. Finns en anledning till att Krug släppte 89 Collection innan 88an :)

  När ska man dricka de andra flaskorna du listar? Vad gäller 1990 CdG så är det ett väldigt speciellt vin. Det var Philipponnats riktigt första försök med biodynamiska viner och man jobbade mycket med månkalendern och skapade en druvsammansättning som var avsedd att peaka ett matematiskt perfekt datum, 3-2-2012. Efter det så kommer vinet att förlora sin spänst och lyster

  De "svagaste" är väl LP Grand Siécle 1990 och Pol Roger 1996. Av de skulle jag vara mest "orolig" för den första, 90-or kan vara så skumma. Har druckit några av Grand Siécle 1990 och tyvärr inte varit imponerad. Det var ett par år sedan så kanske den har kommit ut ur "tunnel."

  GA96 , mums, den kan nog ligga ett tag till :). Samma för Pol Roger BdB som jag gillar mycket.
   
 10. Bubblaren

  Bubblaren Medlem

  SV: Idag dricker vi

  Du är mer än ett uppslagsverk Shorepower - finns du som app?? ;-)

  Låter som om 1990 CdG tajming, om nu det med 3 feb 2012 stämmer. Då är jag bara ngr dgr efter, finns utrymme för den i kalendern nästa helg.
  LP GS 90 låter ju som om ... det är som det är... varken bättre eller sämre nu eller senare. Kanske värd att få följa med på infernot så får vi testa av den.
   
 11. magnum

  magnum Epernay, Frankrike

  SV: Idag dricker vi

  Vore bra om ni gjorde det :) har själv inte provat på mycket länge och har ett gäng i källaren på Grappe
   
 12. Andreas

  Andreas Medlem

  SV: Idag dricker vi

  hade en TomTom app i Iphonen tidigare... funkade sådär...
   
 13. Anders Landström

  Anders Landström Dricker mest, skriver lite.

  SV: Idag dricker vi

  Jag är en app, inställd på amerikanskt tidsformat :)

  På infernot kör vi väl blint, du kan berätta för mig vad du tar med, inte de andra ::)  Håller helt med. CdG 1990 måste provas

  Iphone, funkar det överhuvudtaget?
   
 14. magnum

  magnum Epernay, Frankrike

  SV: Idag dricker vi

  Grand Siecle 1990 ;D
   
 15. Bubblaren

  Bubblaren Medlem

  SV: Idag dricker vi

  Det tråkiga med infernot är att man bara får 8-9 cl av sin medbringade darling :-\
   
 16. CH

  CH Medlem

  SV: Idag dricker vi

  därav mitt förslag på enbart magnum.
   
 17. Skumpagne

  Skumpagne Husmor/Älskare/Lagrare/Pappa

  SV: Idag dricker vi

  Är det någon som tar med något annat än champagne? :eek:
   
 18. Bubblaren

  Bubblaren Medlem

  SV: Idag dricker vi

  Föreslår vi fortsätter diskussionen i infernotråden.
   
 19. Jos

  Jos Medlem

  SV: Idag dricker vi

  Väldigt, väldigt mycket..

  Dagen började med oxkind på kötbaren och en vaniljig spanjor. Följdes upp med löjrom och blini samt kungskrabba som skjöldes ner med Krug GC och Krug -98. Fan va 98an blivit bättre än bara för ett år sedan. Efter detta blev det anklever och en brutal tryffel och ankleverCarpaccio som vi körde en jävligt bra Gevrey Chambertin till. Sen 5 olika gindrinkar.. Och några glas Crozes-Hermitage och Napa-Cab. Nu en Bloody Mary på Sturehof.


  Magen är fullllllllll
   
 20. Keen

  Keen slan

  SV: Idag dricker vi

  Jos också fullllllllll?
   

Dela sidan