Idag dricker vi

Diskussion i 'Vin' startad av Jimmy Forsman, 21 oktober 2007.

 1. Keen

  Keen slan

  SV: Idag dricker vi

  Hehe, ja det spårade lite!

  Största överraskning var nog att Christian Audigier gick att dricka! Bäst var nog, som sagt, SQN:en, men gillade Daniel Savart som fan också, precis min stil tydligen. Krug alltid bra, och det jag hann smaka av Winston var ju bra också! Dricker för lite Winston helt enkelt (när kommer 02?).
   
 2. SV: Idag dricker vi

  Låter som en bra provning generellt. Savart har jag druckit som odlare men inte den cuvéen. Vad jag kommer ihåg så erbjöd inte Caviste den till oss vanliga dödliga :)

  Vad gäller Winston, bra fråga, vi debatterade ju den på sista vininfernot och jag vet inte om de kommer släppa en 2000 eller om de går direkt på 2002. Vi är många som väntar och när 2002 av denna kommer så är det bara att trycka på köpknappen.
   
 3. Keen

  Keen slan

  SV: Idag dricker vi

  Provning och provning :-X

  Om jag minns historien rätt så var det Savart som gav den till Caviste för att ge till Jos kompis. För att han köpte en hel del Savart och drack upp allt direkt.
   
 4. Magikern

  Magikern Medlem

  SV: Idag dricker vi

  Château de Parenchère Cuvée Raphael-2003

  Det bästa fyndet jag smakat från SB sedan Le Tense Sassela. Smakar verkligen som att de kostar dubbelt så mycket som det faktiskt gör. Skulle nog gissa att 129 spänn för detta vinet är rätt billigt även internationellt.
   
 5. vintomas

  vintomas Numera lågaktiv bloggare

  SV: Idag dricker vi

  Men smakar det Bordeaux eller typ Australien? Har själv ingen erfarenhet av denna producent, därför frågar jag. Många 2003:eek:r, inte minst Bordeaux och Bourgogne (Rhône verkar relativt sett ha klarat sig bättre) är ju lite otypiska i denna mycket varma årgång. Ser att just det här vinet dessutom har 14,5% alkohol, vilket är högt som bara den för ett vin med hög andel (ca 50%) Cabernet Sauvignon... Så om man gillar det här kanske man ska se om ens rödvinssmak är mer kompatibel med varmare trakter än med klassiska franska regioner... :D
   
 6. chambertin

  chambertin Medlem

  SV: Idag dricker vi

  Ja ta gärna och prova en flaska och se vad du tycker. Såg att den var på upphällningen på SS förutom i några få butiker.
  Kul också att en annan region än Central Otago (Ata Rangi kommer från Martinborough) kan prestera bra med PN.

  Nästa på min prova-på-Pinot Noir-från-Nya Zealand-lista är bl.a Escarpment Kupe och Craggy Range Aroha och Te Muna som jag nu skall försöka leta reda på. Escarpment skall väl finnas på Vinovativa och Craggy Range på Divine men verkar slut på SS för tillfället.

  Så i väntan på dom så tröstar jag mig med en flaska 1993, Gevrey-Chambertin, Armand Rousseau just nu. Helt underbar mogen Bourgogne ! :)
   
 7. SV: Idag dricker vi

  Drack 2008 Escarpment Pinot Noir Kupe för lite över två år sedan.

  Editerade anteckningarna för lite bättre läsbarhet

  PS: Kommentaren om Armand Rousseau var väldigt onödig :mad:
   
 8. chambertin

  chambertin Medlem

  SV: Idag dricker vi

  Ursäkta, såg fel på flaskan. Det var ju en Gnarly Head på BiB. Hur kunde jag se så fel. :(
   
 9. Skumpagne

  Skumpagne Husmor/Älskare/Lagrare/Pappa

  SV: Idag dricker vi

  Funderar på att korka agrapart mineral -03 någon som druckit denna?
   
 10. Magikern

  Magikern Medlem

  SV: Idag dricker vi

  Det har en typisk bordeauxsmak och jag tror inte att det kommer att bli bättre än de är nu. De är ett vin som bör drickas efter en knapp timmes dekantering till rätt mat. Det går inte att spara mer än 2 timmar efter de har blivit öppnat. De är inget fantastiskt vin men för att vara såpass billigt är det utmärkt. Mycket jordiga toner och en påtaglig smak av mörk choklad.
   
 11. Jos

  Jos Medlem

  SV: Idag dricker vi

  Det är ingen cuvée, bdb årgång. :)
   
 12. kayaker

  kayaker Cyklist

  SV: Idag dricker vi

  Escarpment brukar nästan alltid finnas tillgänglig för privatimport eller under "hemligt" artikelnummer. Jag har beställt flera gånger.
   
 13. Skumpagne

  Skumpagne Husmor/Älskare/Lagrare/Pappa

  SV: Idag dricker vi

  Agrapart mineral 2003 är säkert inte deras bästa årgångflaska men trots det så är den fyllig med.fin mousse och lång eftersmak. Kanske inte värd sitt pris på denna årgång men uppfriskande.
   
 14. SV: Idag dricker vi

  Såg din fråga men hade tyvärr inte druckit den årgången. Agrapart gör bra viner men just 2003 är en svår årgång med sin höga värme. Verkar som de som lyckats bäst är just BdB odlarna. Har inte druckit någon riktigt bra Pinot från 2003 som jag kan komma på.

  Kul att du provade en flaska och postade om det.
   
 15. Skumpagne

  Skumpagne Husmor/Älskare/Lagrare/Pappa

  SV: Idag dricker vi

  Såhär på efterhand måste jag ge den lite bättre betyg speciellt för den oerhört långa eftersmaken ett kraftigt vin, och värd sitt pris på taxfree på båten men om den vart på monopolet hade priset säkert varit för högt.
   
 16. KockJohan

  KockJohan Cioccolato Catering Leverantör

  SV: Idag dricker vi

  Mja, kan tänka mig att frukten va ojämn eller väldigt 'varm' ? Agrapart gör ju annars riktigt bra viner. Jag tycker personligen Minéral 02 och 04 är riktigt bra, strama och riktigt mineral-stinna som unga. Det är iaf ett vin jag gillar, kanske bland de bästa runt 500-lappen?
  Påtal om det drog jag tidigare idag en Pinot-dominerad o bra cuvée från Aÿ. Henri Giraud Hommage var riktigt bra, rund o fantastisk balans, tydlig Ay-pinot, mycket röda äpplen och päron-driven syra med fin integrerad ek. Kanske bland de bästa 'standard-cuvéer' jag testat
   
 17. matage

  matage Medlem

  SV: Idag dricker vi

  Stags Leap 08 på John Howie Steaks.

  Vet inte om det krävts mer luft, om mitt humör och en förmodad förkylning inverkade eller om jag helt enkelt inte var så där jäkla imponerad.
  Vare sig av vinet eller köttbiten.. förvisso en korrekt grillad Striploin men inte så mört som jag väntat mig och ganska spartanskt serverad om man ser ttill prisbilden. Sneglade lite på deras 32dagars dry aged, men 60 dollar plus för en köttbit för att sen betala extra för alla side orders... nja...
   
 18. Magikern

  Magikern Medlem

  SV: Idag dricker vi

  2003 Domaine Leroy Bourgogne

  Lite av en chokladbomb till min stora förvåning, underbar doft av mörk choklad också. Tror inte det kommer att bli bättre än de är nu faktiskt. Jag skulle nästan gissa att Bussola varit och hämtat lite inspiration hos Leroy för sin Valpoliccela Superiore.

  Bussola´s Superiore från 06 är nog bättre tycker jag.

  Hade dock inte varit förvånad om detta vinet är det bästa röda Bourgognevinet i sin prisklass på sb, iaf om man bara räknar viner som står på topp nu.
   
 19. kayaker

  kayaker Cyklist

  SV: Idag dricker vi

  Tja, jag dricker nog hellre något som är bättre i samma prisklass även om det inte står på topp just nu. :)
   
 20. SV: Idag dricker vi

  Mogna viner har sin charm. Det är ju inte ofta en något mogen Bourgogne går att köpa på vårt kära monopol. Hade faktiskt missat att de fanns på SB. Å andra sidan kan man köpa den på Millesimes för ca 240 kronor.
   

Dela sidan