Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Idag dricker vi

chambertin

Medlem
SV: Idag dricker vi

Lite stadigare Nebbioloviner är för mig intimt förknippade med vinterns måltider.
Eftersom min källare är rätt begänsad vad gäller odlare och urval i Piemonte (I princip bara Aldo Conterno, Gianni Voerzio och Pio Cesare) och Aldo Conterno ligger mig varmt om hjärtat så fick det bli ngt därifrån.

2001 Aldo Conterno, Barolo "Bussia"
Har varit på det här vinet vid tre tillfällen med ungefär två års mellanrum och senast i Januari 2010.
chambertin skrev:
Vansinnigt trevlig doft men lite gleasare smak (framför allt längd).
Börjar mogna lite grann men 2-3 timmar i karaff verkar behövas för att det skall öppna sig ordentligt.
Inte så annorlunda den här gången förutom att tjära och rost/järn dominerar doften ihop med mognad och lite gamla fat och multna toner.
Smaken är härligt tydlig och frisk med nu ganska mogna tanniner.
Väldigt gott att dricka nu och växer i glaset med mer luft.

Var på en annan Italienare också men inte lika kul.
2006 Canonica a Cerreto Chianti Classico Riserva
Den här var väldigt inbjudande när jag drack den för drygt två år sedan (kryddor, plommond och bigarråer) och såpass bra att jag la ner några flaskor för att se om det kunde bli ngt bra med lite lagring.
Hade hoppats att den då lite grova ekkänslan skulle ha sjunkit in lite mer nu men icke så.
Eken är fortfarande ganska "utanpå" resten av innehållet (som finns där men lite i skymundan just nu).
Det här är ju en ganska enkel CC så man kanske inte skall ha några större förväntningar men jag tror fortfarande att några år till på rygg kommer att göra gott.
I dagsläget får man gilla lite grova tanniner för att njuta eller ha mat som matchar detta.
 
SV: Idag dricker vi

chambertin skrev:
shorepower skrev:
Sedan blev det en avstickare till Eriks vinbar där temat blev Bourgogne (sniffade lite på en 2000 Comtes som var mineraligare än senast, verkar bli mer och mer 98ig i doften)

2007 Sylvain Cathiard Chambolle-Musigny Les Clos De L'orme Initialt lite knuten doft men sedan kommer det grafit, mogna smultron, plommon och våt mossa. Finns andra dofter där också, en antydan till fat och vanlilj. Ett vin som som gjort att dofta på. Vet inte hur "svalt doftar men det här vinet är det, svalt. Perfekt bas för att hitta nya nyanser. Bra stram smak , lite saltigt. En del fatighet med mer av laktrits. Bra frukt som gör att vinet är ganska så lättdrucket men det saknar inte struktur och komplexitet. Kastar sig inte över den som dricker utan man får jobba lite med att finna nyanserna. Trevligt

2008 Etienne Sauzet Puligny-Montrachet 1er Cru Champ-Canet Öppen fruktigt mineralig doft. Citrus , mogna gula äpplen och lite gräddighet. Bra smak med mycket mineraler och fortsatt samma gräddighet som i doften. I förhållande till 2009 Monts-Luisants så ett mer kraftfullt , öppet vin. 2008 Bourgogne känns också som årgång betydligt mer tillgänglig än 2009 just nu. Kvällens sista vin och ett av de bättre

Var du inspirerad av artiklarna om Cathiard och Sauzet i senaste Livets Goda eller bara slump ?

Faktiskt en ren slump. Cathiard såldes på glas och Sauzet fanns det en öppen flaska av som jag erbjöd mig hjälpa till med :)
Har inte livets goda längre, vad skrev de?

chambertin skrev:
Lite stadigare Nebbioloviner är för mig intimt förknippade med vinterns måltider.
Eftersom min källare är rätt begänsad vad gäller odlare och urval i Piemonte (I princip bara Aldo Conterno, Gianni Voerzio och Pio Cesare) och Aldo Conterno ligger mig varmt om hjärtat så fick det bli ngt därifrån.

2001 Aldo Conterno, Barolo "Bussia"
Har varit på det här vinet vid tre tillfällen med ungefär två års mellanrum och senast i Januari 2010.
chambertin skrev:
Vansinnigt trevlig doft men lite gleasare smak (framför allt längd).
Börjar mogna lite grann men 2-3 timmar i karaff verkar behövas för att det skall öppna sig ordentligt.
Inte så annorlunda den här gången förutom att tjära och rost/järn dominerar doften ihop med mognad och lite gamla fat och multna toner.
Smaken är härligt tydlig och frisk med nu ganska mogna tanniner.
Väldigt gott att dricka nu och växer i glaset med mer luft.
Inte så dåligt, bra producent, bra år, problemet är att låta dem ligga :) Har bara druckit en 2001 från Aldo Conerno, Cicala. Var ett par månader sedan, klart lagringsbar :)
 

Elvis

Medlem
SV: Idag dricker vi

Selosse Substance deg april 2007
Selosse Substance är en av mina absoluta favoritchampagner och den här flaskan var helt perfekt. Färgen var mörk, nästan åt det orange:a hållet, och den hade skön mognad.

Delamotte Rosé
En hygglig rosé, framför allt trevlig på näsan. Blommig i stilen och rätt speciell, lite kort och knuten i eftersmaken. Delamotte har valt att ha 80% Pinot Noir i sin rosé vilket jag tycker är ett bra val - roséer från Cote de Blancs brukar inte vara så här bra. Gosset Rosé kommer dock att förbli mitt förstaval i den här prisklassen.
 

chambertin

Medlem
SV: Idag dricker vi

shorepower skrev:
chambertin skrev:
shorepower skrev:
Sedan blev det en avstickare till Eriks vinbar där temat blev Bourgogne (sniffade lite på en 2000 Comtes som var mineraligare än senast, verkar bli mer och mer 98ig i doften)

2007 Sylvain Cathiard Chambolle-Musigny Les Clos De L'orme Initialt lite knuten doft men sedan kommer det grafit, mogna smultron, plommon och våt mossa. Finns andra dofter där också, en antydan till fat och vanlilj. Ett vin som som gjort att dofta på. Vet inte hur "svalt doftar men det här vinet är det, svalt. Perfekt bas för att hitta nya nyanser. Bra stram smak , lite saltigt. En del fatighet med mer av laktrits. Bra frukt som gör att vinet är ganska så lättdrucket men det saknar inte struktur och komplexitet. Kastar sig inte över den som dricker utan man får jobba lite med att finna nyanserna. Trevligt

2008 Etienne Sauzet Puligny-Montrachet 1er Cru Champ-Canet Öppen fruktigt mineralig doft. Citrus , mogna gula äpplen och lite gräddighet. Bra smak med mycket mineraler och fortsatt samma gräddighet som i doften. I förhållande till 2009 Monts-Luisants så ett mer kraftfullt , öppet vin. 2008 Bourgogne känns också som årgång betydligt mer tillgänglig än 2009 just nu. Kvällens sista vin och ett av de bättre

Var du inspirerad av artiklarna om Cathiard och Sauzet i senaste Livets Goda eller bara slump ?

Faktiskt en ren slump. Cathiard såldes på glas och Sauzet fanns det en öppen flaska av som jag erbjöd mig hjälpa till med :)
Har inte livets goda längre, vad skrev de?

chambertin skrev:
Lite stadigare Nebbioloviner är för mig intimt förknippade med vinterns måltider.
Eftersom min källare är rätt begänsad vad gäller odlare och urval i Piemonte (I princip bara Aldo Conterno, Gianni Voerzio och Pio Cesare) och Aldo Conterno ligger mig varmt om hjärtat så fick det bli ngt därifrån.

2001 Aldo Conterno, Barolo "Bussia"
Har varit på det här vinet vid tre tillfällen med ungefär två års mellanrum och senast i Januari 2010.
chambertin skrev:
Vansinnigt trevlig doft men lite gleasare smak (framför allt längd).
Börjar mogna lite grann men 2-3 timmar i karaff verkar behövas för att det skall öppna sig ordentligt.
Inte så annorlunda den här gången förutom att tjära och rost/järn dominerar doften ihop med mognad och lite gamla fat och multna toner.
Smaken är härligt tydlig och frisk med nu ganska mogna tanniner.
Väldigt gott att dricka nu och växer i glaset med mer luft.
Inte så dåligt, bra producent, bra år, problemet är att låta dem ligga :) Har bara druckit en 2001 från Aldo Conerno, Cicala. Var ett par månader sedan, klart lagringsbar :)
Ja, visst är de bra grejer !
Cicala -01 är nog den bästa av dom tre 2001:eek:r jag druckit (Colonnello, Cicala och Bussia) och kanske den minst utvecklade också.
Annars är väl Colonnello och Cicala i en högre division än Bussia tycker jag.
 

Jos

Medlem
SV: Idag dricker vi

chambertin skrev:
Ja, visst är de bra grejer !
Cicala -01 är nog den bästa av dom tre 2001:eek:r jag druckit (Colonnello, Cicala och Bussia) och kanske den minst utvecklade också.
Annars är väl Colonnello och Cicala i en högre division än Bussia tycker jag.

Drack Granbussia -01 för några år sedan och den var i alla fall då riktigt jäkla bra om än inte mogen. Granbussia -90 också för några år sedan var skönt kemisk och helt brunfärgad.
 

KockJohan

Cioccolato Catering
Leverantör
SV: Idag dricker vi

Är det någon som testat Veuve Clicquot Cave Privée 1990 nyligen? Mycket nyfiken på o få höra lite om den.

Påtal om att dricka! Så fundera jag på att testa en Selosse Rosé jag har (har aldrig testat hans rosé förut) men jag skulle mer än gärna vilja dela denna med nån av Selosse-fantasterna här på forumet...Det kanske rent-av går att dra ihop lite folk som är intresserade, säg att var man tar med sig en god pava? - Känner sig någon sugen ::) ?
 

Jos

Medlem
SV: Idag dricker vi

johan1279 skrev:
Är det någon som testat Veuve Clicquot Cave Privée 1990 nyligen? Mycket nyfiken på o få höra lite om den.

Påtal om att dricka! Så fundera jag på att testa en Selosse Rosé jag har (har aldrig testat hans rosé förut) men jag skulle mer än gärna vilja dela denna med nån av Selosse-fantasterna här på forumet...Det kanske rent-av går att dra ihop lite folk som är intresserade, säg att var man tar med sig en god pava? - Känner sig någon sugen ::) ?
Då startar du en tråd här! http://www.finewines.se/ovrigt/vininferno-planeringstraden/285/
Klassas nog inte som Selosse-fantast men jag är såklart på :p
 
SV: Idag dricker vi

Min första post på det här forumet som verkar synnerligen trevligt.

Sitter och smuttar på en Château Coufran 2005 just nu. Trevlig cru bourgeois för priset, kallas för Médoc's Pomerol (p.g.a. den höga andelen Merlot). Ska nog köpa några till och lägga i skåpet, den har många år kvar i livet.
 

KockJohan

Cioccolato Catering
Leverantör
SV: Idag dricker vi

Enkelt men gott var kvällens flaska Henriot Souverain med antalet år på nacken. Med gratinerad hummer.
Korken är helt spikrak. Färgen är den mörkaste NV jag haft.
Doften är bred med varm persika, fin brödighet och vissa toner åt champinjon-hållet, påminner lite om årgång-Henriot vid mognad.
Vinet har massor med syra kvar i frisk, typisk henriot-stil, med massor av friska sommarblommor, frukten är väl-integrerad och är riktigt bra balanserad, varma päron. mineralen känns dock som den försvunnit lite med åldern, men det är bra smak som sitter i länge för att va standard.

Henriot NV är fortfarande min absoluta favorit standard-cuvée :)
 
SV: Idag dricker vi

johan1279 skrev:
Enkelt men gott var kvällens flaska Henriot Souverain med antalet år på nacken. Med gratinerad hummer.
Korken är helt spikrak. Färgen är den mörkaste NV jag haft.
Doften är bred med varm persika, fin brödighet och vissa toner åt champinjon-hållet, påminner lite om årgång-Henriot vid mognad.
Vinet har massor med syra kvar i frisk, typisk henriot-stil, med massor av friska sommarblommor, frukten är väl-integrerad och är riktigt bra balanserad, varma päron. mineralen känns dock som den försvunnit lite med åldern, men det är bra smak som sitter i länge för att va standard.

Henriot NV är fortfarande min absoluta favorit standard-cuvée :)
Vet inte om jag håller med om att Henriot gör den bästa standard-cuveen, men det är mer en fråga om smak, den är bra, inget tal om det. Håller helt med om att man ska låta sina NV ligga ett par år, de blir så mycket bättre då.

Så alla läsare av forumet. Ta Johans tips. Låt era champagner ligga ett par år. Svalt, mörkt och stilla. Blir så mycket bättre
 

Mmm

Medlem
SV: Idag dricker vi

Vi körde ett chablis-boxnings-match idag mellan:

William Fevre Les Clos Grand Cru 2008 (400 DKK)
Vincent Dauvissat La Forest 1er cru 2008 (279 DKK)

Det var en ren utklassningseger för Dauvissat (som också var otroligt bra). Poängmässigt hade jag satt 93 poäng för Dauvissat och 88 poäng för Fevre. Regeln att man skall köpa efter producent och inte efter läge i Bourgogne står fast. Iofs var Fevrevinet brutalt ungt, och kan säkert bli bättre med lagring.

I bara farten högg vi också en Puligny-Montrachet Le Clavoillon 2006 från Leflaive. Jag drack detta vinet som väldigt ungt och tyckte mycket om det då. Idag är det på tok för utvecklat för att vara en 2006:a. Hög alkohol, lite svag syra, mycket exotisk frukt. En svag antydan till oxidation dessutom. Brutalt lång smak, och ett gott glas vin, men ändå en klar besvikelse. Dessa flaskor skall man knappast hålla på mycket längre. 2006 är ingen bra årgång för vit Bourgogne, det känns nästan konstaterat nu. (jag gillar inte de röda 2006:eek:rna heller, men det är mer omtvistat i vårt infernogäng.
 
SV: Idag dricker vi

Mmmm, tack för dina anteckningar. Jag hade beslutat mig för en Bourgognekväll igår men av det blev det intet. Var ute med personer som inte förstår storheten i bourgogne så jag fick nöja mig med ett glas pinot från USA (var delar av kvällen på Eriks)

Verkar som man får åka till västkusten och skåne för att hitta personer som gillar Bourgogne :) Men det blev en del annat att dricka iallafall

Selosse rosé Degad april 2011 så förhållandevis ung.Initalt lite blyg på näsan och behöver värme, Tydligt Selosse med allt vad det innebär, blommor, röda bär från pinot, exotiska frukter och den lite svaga oxidativa ton som man antingen hatar eller älskar. Ganska hård syra och kanske mer mousse i rosé än i de andra vinerna från honom. Syran är inte helt integrerad ännu, det här är förstår ett barnarov och den är inte lika sammansatt som den 2010 degade jag drack för ett tag sedan. Nu är vi inne ju på finlir men det här vinet förtjänar det, låg ligga och få en ännu större upplevelse om 2-3 år.

Drack selossen till ett enkelt recept, torskrygg med skirat smör , pepparrot, potatis samt lite blancherad smörstekt vårlök.

1999 Château Gruaud Larose Bordeaux och jag kommer oftast överens, i det här fallet stämmde det inte. Mörkt , mörkt röd, otroligt fruktmättad, lite söt doft. En hel del av mogen doft i form av läder och höstskog. Smaken är allt för kompakt , lite som frystorkad frukt. Ganska svag i mellansegmentet och lite kort eftersmak. Det som stör mig mest är nog den frystorkade smaken.

2009 Radio-Coteau Pinot Noir La Neblina Modern pinot, för ung. Mycket pinot i doften med röda bär, blommor. Bra struktur, inte alls bourgogne förstås utan den mer moderna stilen med mycket frukt, lite högre alkoholhalt, lite jordighet. Känns som den legat på ganska ny ek. Bra eftersmak som hänger kvar. Lättdrucket men inte stort. Ett vin som borde ligga ett tag till.

1999 Pol Roger Winston Churchill Har öppnat sig en del på 6 månader. Servera inte allt för kall, den behöver värme för att få fram pinot. Lite mer mogen doft med en antydan till honung. De röda bären och flintadoften finns kvar men nu med lite sötma. Doften av björnklister finns kvar. Bra balans, mer syra än 98an. Denna flaska hade väldigt svag mousse, kändes mest på tungan. Funkade väldigt bra faktiskt. Jag håller 98an högre än 99an men inget dåligt vin. För halvmagnum, låt ligga i 5 år eller så
 

Keen

slan
SV: Idag dricker vi

shorepower skrev:
Mmmm, tack för dina anteckningar. Jag hade beslutat mig för en Bourgognekväll igår men av det blev det intet. Var ute med personer som inte förstår storheten i bourgogne så jag fick nöja mig med ett glas pinot från USA (var delar av kvällen på Eriks)

Verkar som man får åka till västkusten och skåne för att hitta personer som gillar Bourgogne :) Men det blev en del annat att dricka iallafall

Selosse rosé Degad april 2011 så förhållandevis ung.Initalt lite blyg på näsan och behöver värme, Tydligt Selosse med allt vad det innebär, blommor, röda bär från pinot, exotiska frukter och den lite svaga oxidativa ton som man antingen hatar eller älskar. Ganska hård syra och kanske mer mousse i rosé än i de andra vinerna från honom. Syran är inte helt integrerad ännu, det här är förstår ett barnarov och den är inte lika sammansatt som den 2010 degade jag drack för ett tag sedan. Nu är vi inne ju på finlir men det här vinet förtjänar det, låg ligga och få en ännu större upplevelse om 2-3 år.

Drack selossen till ett enkelt recept, torskrygg med skirat smör , pepparrot, potatis samt lite blancherad smörstekt vårlök.

1999 Château Gruaud Larose Bordeaux och jag kommer oftast överens, i det här fallet stämmde det inte. Mörkt , mörkt röd, otroligt fruktmättad, lite söt doft. En hel del av mogen doft i form av läder och höstskog. Smaken är allt för kompakt , lite som frystorkad frukt. Ganska svag i mellansegmentet och lite kort eftersmak. Det som stör mig mest är nog den frystorkade smaken.

2009 Radio-Coteau Pinot Noir La Neblina Modern pinot, för ung. Mycket pinot i doften med röda bär, blommor. Bra struktur, inte alls bourgogne förstås utan den mer moderna stilen med mycket frukt, lite högre alkoholhalt, lite jordighet. Känns som den legat på ganska ny ek. Bra eftersmak som hänger kvar. Lättdrucket men inte stort. Ett vin som borde ligga ett tag till.

1999 Pol Roger Winston Churchill Har öppnat sig en del på 6 månader. Servera inte allt för kall, den behöver värme för att få fram pinot. Lite mer mogen doft med en antydan till honung. De röda bären och flintadoften finns kvar men nu med lite sötma. Doften av björnklister finns kvar. Bra balans, mer syra än 98an. Denna flaska hade väldigt svag mousse, kändes mest på tungan. Funkade väldigt bra faktiskt. Jag håller 98an högre än 99an men inget dåligt vin. För halvmagnum, låt ligga i 5 år eller så

Den Selosse rosé vi drack i höstas på Eriks med L'eclapart var väl deggad april 2011 också? Klockren Selosse på näsan, men annars som du beskriver i smaken.
 
SV: Idag dricker vi

Keen skrev:
shorepower skrev:
Mmmm, tack för dina anteckningar. Jag hade beslutat mig för en Bourgognekväll igår men av det blev det intet. Var ute med personer som inte förstår storheten i bourgogne så jag fick nöja mig med ett glas pinot från USA (var delar av kvällen på Eriks)

Verkar som man får åka till västkusten och skåne för att hitta personer som gillar Bourgogne :) Men det blev en del annat att dricka iallafall

Selosse rosé Degad april 2011 så förhållandevis ung.Initalt lite blyg på näsan och behöver värme, Tydligt Selosse med allt vad det innebär, blommor, röda bär från pinot, exotiska frukter och den lite svaga oxidativa ton som man antingen hatar eller älskar. Ganska hård syra och kanske mer mousse i rosé än i de andra vinerna från honom. Syran är inte helt integrerad ännu, det här är förstår ett barnarov och den är inte lika sammansatt som den 2010 degade jag drack för ett tag sedan. Nu är vi inne ju på finlir men det här vinet förtjänar det, låg ligga och få en ännu större upplevelse om 2-3 år.

Drack selossen till ett enkelt recept, torskrygg med skirat smör , pepparrot, potatis samt lite blancherad smörstekt vårlök.

1999 Château Gruaud Larose Bordeaux och jag kommer oftast överens, i det här fallet stämmde det inte. Mörkt , mörkt röd, otroligt fruktmättad, lite söt doft. En hel del av mogen doft i form av läder och höstskog. Smaken är allt för kompakt , lite som frystorkad frukt. Ganska svag i mellansegmentet och lite kort eftersmak. Det som stör mig mest är nog den frystorkade smaken.

2009 Radio-Coteau Pinot Noir La Neblina Modern pinot, för ung. Mycket pinot i doften med röda bär, blommor. Bra struktur, inte alls bourgogne förstås utan den mer moderna stilen med mycket frukt, lite högre alkoholhalt, lite jordighet. Känns som den legat på ganska ny ek. Bra eftersmak som hänger kvar. Lättdrucket men inte stort. Ett vin som borde ligga ett tag till.

1999 Pol Roger Winston Churchill Har öppnat sig en del på 6 månader. Servera inte allt för kall, den behöver värme för att få fram pinot. Lite mer mogen doft med en antydan till honung. De röda bären och flintadoften finns kvar men nu med lite sötma. Doften av björnklister finns kvar. Bra balans, mer syra än 98an. Denna flaska hade väldigt svag mousse, kändes mest på tungan. Funkade väldigt bra faktiskt. Jag håller 98an högre än 99an men inget dåligt vin. För halvmagnum, låt ligga i 5 år eller så

Den Selosse rosé vi drack i höstas på Eriks med L'eclapart var väl deggad april 2011 också? Klockren Selosse på näsan, men annars som du beskriver i smaken.
Den hade jag glömt bort (jag och anteckningar :) ) Tror du har rätt. Blev en del gott den kvällen.
Så helt klart för de som har 2011 degade av rosen (stämmer inte för Inital som dricker bra redan nu), låt ligga ett par år
 

Keen

slan
SV: Idag dricker vi

shorepower skrev:
Keen skrev:
shorepower skrev:
Mmmm, tack för dina anteckningar. Jag hade beslutat mig för en Bourgognekväll igår men av det blev det intet. Var ute med personer som inte förstår storheten i bourgogne så jag fick nöja mig med ett glas pinot från USA (var delar av kvällen på Eriks)

Verkar som man får åka till västkusten och skåne för att hitta personer som gillar Bourgogne :) Men det blev en del annat att dricka iallafall

Selosse rosé Degad april 2011 så förhållandevis ung.Initalt lite blyg på näsan och behöver värme, Tydligt Selosse med allt vad det innebär, blommor, röda bär från pinot, exotiska frukter och den lite svaga oxidativa ton som man antingen hatar eller älskar. Ganska hård syra och kanske mer mousse i rosé än i de andra vinerna från honom. Syran är inte helt integrerad ännu, det här är förstår ett barnarov och den är inte lika sammansatt som den 2010 degade jag drack för ett tag sedan. Nu är vi inne ju på finlir men det här vinet förtjänar det, låg ligga och få en ännu större upplevelse om 2-3 år.

Drack selossen till ett enkelt recept, torskrygg med skirat smör , pepparrot, potatis samt lite blancherad smörstekt vårlök.

1999 Château Gruaud Larose Bordeaux och jag kommer oftast överens, i det här fallet stämmde det inte. Mörkt , mörkt röd, otroligt fruktmättad, lite söt doft. En hel del av mogen doft i form av läder och höstskog. Smaken är allt för kompakt , lite som frystorkad frukt. Ganska svag i mellansegmentet och lite kort eftersmak. Det som stör mig mest är nog den frystorkade smaken.

2009 Radio-Coteau Pinot Noir La Neblina Modern pinot, för ung. Mycket pinot i doften med röda bär, blommor. Bra struktur, inte alls bourgogne förstås utan den mer moderna stilen med mycket frukt, lite högre alkoholhalt, lite jordighet. Känns som den legat på ganska ny ek. Bra eftersmak som hänger kvar. Lättdrucket men inte stort. Ett vin som borde ligga ett tag till.

1999 Pol Roger Winston Churchill Har öppnat sig en del på 6 månader. Servera inte allt för kall, den behöver värme för att få fram pinot. Lite mer mogen doft med en antydan till honung. De röda bären och flintadoften finns kvar men nu med lite sötma. Doften av björnklister finns kvar. Bra balans, mer syra än 98an. Denna flaska hade väldigt svag mousse, kändes mest på tungan. Funkade väldigt bra faktiskt. Jag håller 98an högre än 99an men inget dåligt vin. För halvmagnum, låt ligga i 5 år eller så

Den Selosse rosé vi drack i höstas på Eriks med L'eclapart var väl deggad april 2011 också? Klockren Selosse på näsan, men annars som du beskriver i smaken.
Den hade jag glömt bort (jag och anteckningar :) ) Tror du har rätt. Blev en del gott den kvällen.
Så helt klart för de som har 2011 degade av rosen (stämmer inte för Inital som dricker bra redan nu), låt ligga ett par år

Mycket gott den kvällen!

Hade jag haft några hade dom fått ligga ett par år ja :'(
 

Caviste

Leverantör
SV: Idag dricker vi

Mmm skrev:
Vi körde ett chablis-boxnings-match idag mellan:

William Fevre Les Clos Grand Cru 2008 (400 DKK)
Vincent Dauvissat La Forest 1er cru 2008 (279 DKK)

Det var en ren utklassningseger för Dauvissat (som också var otroligt bra). Poängmässigt hade jag satt 93 poäng för Dauvissat och 88 poäng för Fevre. Regeln att man skall köpa efter producent och inte efter läge i Bourgogne står fast. Iofs var Fevrevinet brutalt ungt, och kan säkert bli bättre med lagring.

I bara farten högg vi också en Puligny-Montrachet Le Clavoillon 2006 från Leflaive. Jag drack detta vinet som väldigt ungt och tyckte mycket om det då. Idag är det på tok för utvecklat för att vara en 2006:a. Hög alkohol, lite svag syra, mycket exotisk frukt. En svag antydan till oxidation dessutom. Brutalt lång smak, och ett gott glas vin, men ändå en klar besvikelse. Dessa flaskor skall man knappast hålla på mycket längre. 2006 är ingen bra årgång för vit Bourgogne, det känns nästan konstaterat nu. (jag gillar inte de röda 2006:eek:rna heller, men det är mer omtvistat i vårt infernogäng.

Kul uppställning och ett inte helt överraskande resultat. Fasiken vad bra dom är Dauvissat-vinerna!

Angående vita nollsexorna kan jag bara hålla med. Jag gav upp på mina för något år sedan. Väldigt sällan ens ett gott glas vin i min gom. Nu är bara frågan vad man gör med skiten?
 

magnum

Epernay, Frankrike
SV: Idag dricker vi

shorepower skrev:
Caviste skrev:
Angående vita nollsexorna kan jag bara hålla med. Jag gav upp på mina för något år sedan. Väldigt sällan ens ett gott glas vin i min gom. Nu är bara frågan vad man gör med skiten?
Vilka årgångar rek. du att köpa/dricka?
 
Toppen