Fick det sorgliga beskedet av SB att min flaska som kommit till butiken var "korkskadad" (vad det nu innebär). Ny flaska beställd, får hålla mig ett tag till.
...eller så är det en konspiration mot forumet och vår syndiga verksamhet där vi tipsar varann om intressanta viner samt provar dessa hälsovådliga produkter tillsammans. Mer foliehatt än skadat folie, alltså...
Det skulle vara den ultimata konspirationen... ! SB:s personal bevakar oss här på FW, har koll på månadens vin, och bevakar våra beställningar ute i butikerna. När leveransen kommer provsmakar de på lagret och skickar tillbaka med hänvisning till korkskada. De får chansen att prova före oss och de hinner prova innan webbsaldot ryker...
En liten omstart. Vi har fortfarande inte kommit in i juli ännu, men trots detta har vissa medlemmar med eld i baken tjuvstartat aktiviteten. Två omdömen är inlämnade på det aktuella temavinet som är 2012 Bellingham Bernard Series Bush Vine Pinotage 92024 Mycket nöje med juli månads temavin! Spoilertaggade omdömen, se på egen risk:
Jag tjuvstartar också... Spoiler: Min bedömning Jag är rädd att jag har gått in i en tunnelfas, alternativt drabbats av doft- och smakafasi Jag vet inte längre vad jag känner eller tycker, tyvärr hade även min bättre hälft också en dålig dag, hon är annars till stor hjälp med sin skarpa näsa och stora associationsförråd. Men det är aldrig försent att ge upp, dock inte ännu så man får göra ett försök. 2012 Bellingham Pinotage The Bernard Series Bush Vine Generellt så fick jag ingen wow-känsla, snarare plonk-varning. Frugan som brukar föredra fruktiga och kraftfulla viner gillade det ganska bra, men jag tycker det blir lite för sötfruktigt. Fruktassociationerna är torkad frukt typ russin och katrinplommon, men också slånbär. Doften är förvisso ganska komplex, med en del chark, BBQ-sås, salmiak, eneträ och mynta. Jag får också associationer till rått kött och vitpeppar. Syrah? I munnen är det varmfruktigt, blåbär eller björnbär, syrlig med mjuka tanniner. Ganska bra längd med ett lite eldigt slut. För 120kr hade det varit OK, men inte för det här priset. Inte min stil. Sedär, det blev något ändå, men det satt långt inne...
Kan tipsa om att månadens pava även kan köpas på Kastrup för 125 DKK för den som har vägarna förbi där.
Eftersom jag är ny på forumet och bara följt tråden på håll innan så har jag nu beställt vinet till mitt systembolag
Välkommen! Så småningom får du också gärna skriva lite i den här tråden: http://finewines.se/threads/finewines-medlemmar-i-fokus.2575/
Så nu har ni som tjuvstartat chansen att testa Decembervinet flertalet gånger under hela hösten! Ser fram mot noggranna och uttömande smaknoter
Pga den praktiska förpackningen kan vi också följa utvecklingen, ett glas i veckan från och med typ nu för den som verkligen vill börja i god tid!
Här har vi en svår utmanare till våren 2015. Det rör sig om påtaglig, möjligen kemiskt förstärkt, syra, "diskret", "nedtonad" eller, ja, obefintlig frukt. Generöst bottenlös avsaknad av tanniner. När det gäller alkohol håller det vad det lovar, liksom spelar med öppna kort. Ett element av surpris i form av "övriga druvsorter" kan räknas in bland de många styrkorna. Priset ska vi bara inte tala om: smakar fågel.