Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Låt oss dela en pava över nätet -- juli 2014

Hur bra var månadens vin (pris är inte en faktor)

  • 95-100 Klassiskt, ett stort vin

    Votes: 0 0,0%
  • 90-94 Exceptionellt, ett vin med överlägsen karaktär och stil

    Votes: 0 0,0%
  • 75-79 Mediokert, ett drickbart vin med ett antal skönhetsfel

    Votes: 0 0,0%
  • 50-74 Kan inte rekommenderas

    Votes: 0 0,0%
  • Deltar inte men vill se omröstningen!

    Votes: 0 0,0%

  • Total voters
    5

StefanAkiko

Återgår till pendeldrickning post-COVID.
Här har vi en svår utmanare till våren 2015. Det rör sig om påtaglig, möjligen kemiskt förstärkt, syra, "diskret", "nedtonad" eller, ja, obefintlig frukt. Generöst bottenlös avsaknad av tanniner. När det gäller alkohol håller det vad det lovar, liksom spelar med öppna kort. Ett element av surpris i form av "övriga druvsorter" kan räknas in bland de många styrkorna. Priset ska vi bara inte tala om: smakar fågel.
Nu talar vi ansvarsfyllnad, modell John Holmes!
 

mnor

Medlem
Så då har man druckit månadens vin, men min smaknot skall nog tas med en nypa salt då jag fått i mig en del öl innan

Färg: Åt det rödblåa hållet, helt klart ett ungt vin vilket man kan se på årgången om man läser på flaskan :)
Doft: Skall erkänna att mina doftsinnen inte var i toppform, men svarta vinbär tyckte jag mig finna och även slånbär.
Smak: Svarta vinbär, blåbär och slånbär.
Vinet höll cirka 16-17 grader när det serverades och bör drickas under 20 grader från mitt perspektiv. Vinet vann inte på värme.

Som att dricka saft! Tyckte detta påminde väldigt mycket om vissa Napa Cabs som jag druckit, ett väldigt lätttillgängligt vin som passade utmärkt till det grillade köttet. Helhetsintrycket gott och jag kan tänka mig att dricka detta igen till en grillad köttbit.
 

Daniel B

IT- & dryckesnörd
Tekniskt ansvarig
Jag och @ChristianB testade vinet häromdagen! Här är mina smaknoteringar.
Doft:
Rökig, fruktig och mycket bärig ton av övermogna jordgubbar, svarta vinbär -> skogsbärshållet. Även en del florala inslag i stil med viol och syrén kom fram. Tyvärr fanns även en viss bakomliggande unken doft av saltgurka, vilket jag fått lära mig är indikationer på förekomsten av VA, så det var intressant och lärorikt på det sättet också. Jag drog vissa kopplingar till dåliga zinfandelvin som ibland präglas av just unken saltgurka i doften. Tack och lov var den ganska subtil och förstörde inte doftupplevelsen särskilt mycket.

Smak:
Medium bodied, medium+ syra, medium alcohol och low tannins.
Lagom kryddigt vin med inslag av viol, plommon, jordgubbar och läder. Vissa toner av svarta vinbär och en övergripande vaniljsötma som var alldeles lagom.

Omdöme:
Vin av bra kvalitet, och något jag gärna dricker till mat, förslagsvis fläskfilé eller lamm. Den bästa pinotage jag druckit, men endast av den simpla anledningen att jag inte druckit särskilt många olika tidigare. Jag tycker nog att vinet är lite överprissatt på 199:-, och skulle gärna se det runt 159:- för ett mer motiverat köp.
 

ChristianB

DipWSET
Jag glömde ju förstås mina noteringar hos @Thylith efter en rätt blöt kväll med tre flaskor vin, mat och fotboll! Men men...
Mina tankar går att sammanfatta med att jag verkligen gillade vinet, särskilt den rökiga tonen av "röd jord" (vilket inte är korrekt någonstans förmodligen men det var så jag tänkte), tillsammans med den nästan övergenerösa frukten. Det var emellertid ett rätt välbalanserat vin i glaset och jag störde mig inte alls på någon doft av saltgurka, även om jag förstår vad som åsyftas. ;)

Jädrigt bra val av vin! Det blir alldeles för lite kvalitets-Pinotage i mina glas men då får man ju lite koll genom de här provningarna!
 
Last edited by a moderator:

Mattias Schyberg

Administratör
Har vi helt glömt bort att spoilertagga? ;) Kanske inte spelar så stor roll, men de som vill hålla sig ovetande ser lätt för mycket mot sin vilja.

Jag passade på att testa mina nya förmågor på dig och ändrade, hoppas det var ok? Det var i alla fall bra träning för mig om inte annat. ;)
 

ChristianB

DipWSET
Har vi helt glömt bort att spoilertagga? ;) Kanske inte spelar så stor roll, men de som vill hålla sig ovetande ser lätt för mycket mot sin vilja.

Jag passade på att testa mina nya förmågor på dig och ändrade, hoppas det var ok? Det var i alla fall bra träning för mig om inte annat. ;)
Ah, ursäkta! Jag såg det inte riktigt som en recension så jag glömde bort det... :(

Tack för hjälpen! :)
 

Mattias Schyberg

Administratör
En liten summering nu när vi kommit en bit in i juli. En hel del omdömen är inlämnade på det aktuella temavinet som är 2012 Bellingham Bernard Series Bush Vine Pinotage 92024, men vi hoppas såklart på ett gäng till. :)

Mycket nöje med juli månads temavin!

Spoilertaggade omdömen, se på egen risk:
Massor av mörk frukt, björnbär och plommon. Inte ofta man hittar tropisk frukt i röda viner, men fick en liten liten hint av mango. Provningsdeltagare var inne på hav och tång, men kunde inte riktigt säga att jag plockade upp det. Tyvärr är näsan också nerlusad med VA i form av aceton och salubrin, och detta kommer fram tydligare med att temperaturen på vinet går upp en aning. Lite landstypisk rökighet, men inga stora mängder.

I munnen är vinet strax över medelfyllig, med en bra syra. Syran är dock snarare bred än skarp. Generös fruktighet som är precis så välavvägd så att den inte tippar över och blir sötfruktig. Riktigt bra intensitet och en bra längd.
En lätt stram finish som grädde på moset.

Jag gillade vinet och tyckte det var väldigt trevligt när det påbörjade sin resa i glaset, tyvärr tappar det lite i balans och blir lite spretigt när temperaturen går upp. Svårare så här på sommaren när det lätt blir 23-24 grader inomhus. :)

Hade fått högre betyg om den stickiga acetontonen i näsan hade tagits bort.
87-89 poäng.

Nu har även jag gjort en ny bedömning av månadens vin, även den blir aningen i förtid. Passade på att slinka över till @Grapeskull ihop med frugan och med mig hade jag forumsvinet plus en annan Pinotage i liknande prisklass som referens. Omdömet nedan är primärt mina samlade tankar:
2011 Redhill Pinotage Simonsig Estate (85p)
Fruktmättad till tusen med mängder av fattoner som drar åt smörkola, dill och kafferost. Lite rökighet kan hittas också i form av tjära och lite salmiak. Bra intensitet och hyfsad längd, enkelt men lite överextraherat. God men anonym.

Blint hade jag lätt placerat den någonstans i Spanien på grund av fathanteringen, men den mustiga frukten leder lätt till Australien eller USA.

2012 Bellingham Bernard Series Bush Vine Pinotage (90p)
I jämförelse med referensvinet ovan så märks det direkt att detta är avsevärt mer ambitiöst och komplext. Frukten är relativt mörk med vissa röda inslag (blå plommon, hallon och lite mörka körsbär). Under den relativt återhållna frukten finns en matta av diverse intressanta inslag; kött, hav, kryddpeppar, kaffe, rök och tobak. Sydafrika så det skriker om det, men enbart positivt. I munnen känns det medelfylligt med distinkt syra och allt presenteras i god balans. Hyfsat stram och relativt lång eftersmak med lite fin mineralitet som påminner om aska och aningen vägdamm.

Skitgott vin! Detta är en riktigt trevlig Pinotage. Avsevärt bättre än referensvinet utan tvekan. Gillar man inte detta så gillar man mest troligt inte den sydafrikanska stilen på rödvin (eller åtminstone inte Pinotage).

Jag tjuvstartar också...
Jag är rädd att jag har gått in i en tunnelfas, alternativt drabbats av doft- och smakafasi :neej:
Jag vet inte längre vad jag känner eller tycker, tyvärr hade även min bättre hälft också en dålig dag, hon är annars till stor hjälp med sin skarpa näsa och stora associationsförråd. Men det är aldrig försent att ge upp, dock inte ännu :död: så man får göra ett försök.
2012 Bellingham Pinotage The Bernard Series Bush Vine
Generellt så fick jag ingen wow-känsla, snarare plonk-varning. Frugan som brukar föredra fruktiga och kraftfulla viner gillade det ganska bra, men jag tycker det blir lite för sötfruktigt. Fruktassociationerna är torkad frukt typ russin och katrinplommon, men också slånbär. Doften är förvisso ganska komplex, med en del chark, BBQ-sås, salmiak, eneträ och mynta. Jag får också associationer till rått kött och vitpeppar. Syrah?
I munnen är det varmfruktigt, blåbär eller björnbär, syrlig med mjuka tanniner. Ganska bra längd med ett lite eldigt slut.
För 120kr hade det varit OK, men inte för det här priset. Inte min stil.
Sedär, det blev något ändå, men det satt långt inne...o_O

Så då har man druckit månadens vin, men min smaknot skall nog tas med en nypa salt då jag fått i mig en del öl innan

Färg: Åt det rödblåa hållet, helt klart ett ungt vin vilket man kan se på årgången om man läser på flaskan :)
Doft: Skall erkänna att mina doftsinnen inte var i toppform, men svarta vinbär tyckte jag mig finna och även slånbär.
Smak: Svarta vinbär, blåbär och slånbär.
Vinet höll cirka 16-17 grader när det serverades och bör drickas under 20 grader från mitt perspektiv. Vinet vann inte på värme.

Som att dricka saft! Tyckte detta påminde väldigt mycket om vissa Napa Cabs som jag druckit, ett väldigt lätttillgängligt vin som passade utmärkt till det grillade köttet. Helhetsintrycket gott och jag kan tänka mig att dricka detta igen till en grillad köttbit.

Jag och @ChristianB testade vinet häromdagen! Här är mina smaknoteringar.
Doft:
Rökig, fruktig och mycket bärig ton av övermogna jordgubbar, svarta vinbär -> skogsbärshållet. Även en del florala inslag i stil med viol och syrén kom fram. Tyvärr fanns även en viss bakomliggande unken doft av saltgurka, vilket jag fått lära mig är indikationer på förekomsten av VA, så det var intressant och lärorikt på det sättet också. Jag drog vissa kopplingar till dåliga zinfandelvin som ibland präglas av just unken saltgurka i doften. Tack och lov var den ganska subtil och förstörde inte doftupplevelsen särskilt mycket.

Smak:
Medium bodied, medium+ syra, medium alcohol och low tannins.
Lagom kryddigt vin med inslag av viol, plommon, jordgubbar och läder. Vissa toner av svarta vinbär och en övergripande vaniljsötma som var alldeles lagom.

Omdöme:
Vin av bra kvalitet, och något jag gärna dricker till mat, förslagsvis fläskfilé eller lamm. Den bästa pinotage jag druckit, men endast av den simpla anledningen att jag inte druckit särskilt många olika tidigare. Jag tycker nog att vinet är lite överprissatt på 199:-, och skulle gärna se det runt 159:- för ett mer motiverat köp.

Jag glömde ju förstås mina noteringar hos @Thylith efter en rätt blöt kväll med tre flaskor vin, mat och fotboll! Men men...
Mina tankar går att sammanfatta med att jag verkligen gillade vinet, särskilt den rökiga tonen av "röd jord" (vilket inte är korrekt någonstans förmodligen men det var så jag tänkte), tillsammans med den nästan övergenerösa frukten. Det var emellertid ett rätt välbalanserat vin i glaset och jag störde mig inte alls på någon doft av saltgurka, även om jag förstår vad som åsyftas. ;)

Jädrigt bra val av vin! Det blir alldeles för lite kvalitets-Pinotage i mina glas men då får man ju lite koll genom de här provningarna!
 

Patrik Sellin

fd Innertällmo Bryggeri
En liten summering nu när vi kommit en bit in i juli. En hel del omdömen är inlämnade på det aktuella temavinet som är 2012 Bellingham Bernard Series Bush Vine Pinotage 92024, men vi hoppas såklart på ett gäng till. :)
La en flaska på kylning igår - det kommer förhoppningsvis ett omdöme innan veckan är slut
 
Vinet dracks förra helgen tillsammans med lite lamm och oxkind.

Doft: Rök, röda bär, lakrits, blommor
Smak: Blåbär, lakrits, fat, ganska tydlig syra
En glad överraskning. Det enda vin jag kommer ihåg att jag har druckit från samma producent är deras Chenin Blanc som var riktigt hemsk. Övriga viner från Sydafrika tror jag har varit lite för kraftiga Shirazer.
Sammanfattningsvis så var det bra smaker som funkade väl med maten. De negativa saker jag kan komma på är möjligtvis lite mycket fatkaraktär och vid något tillfälle kändes det lite vattnigt i mitten innan den trevligare eftersmaken tog över.
 

Patrik Sellin

fd Innertällmo Bryggeri
2012 Bellingham Bernard Series Bush Vine Pinotage
Dracks tillsammans med oxrullader, färskpotatis och gräddsås.
Doft: torkade körsbär, fat, lite rök,
Smak: charkuterier, mer körsbär, läder, rök. Syra och tanniner i fin balans. Vinet känns helt moget, vilket är lite förvånande med tanke på årgången.
Vinet var klart bättre än väntat: med tanke på att systembolaget hade gett det en 11:a i fyllighet hade jag förväntat mig en söt, rökig fruktbomb, men istället var det både fräscht och elegant. Vinet tappade dock en hel del med stigade temperatur - smakar klart bättre vid 16-17 grader. Det passade också väldigt bra till en gräddig sås. Trots vinets kvaliteter så tycker jag ändå att pinotage är en rätt så tråkig druva - det känns som om det är bågot som saknas i helhetsbilden.
 

Mattias Schyberg

Administratör
En liten summering nu när vi börjar närma oss slutet av juli. En hel del omdömen är inlämnade på det aktuella temavinet som är 2012 Bellingham Bernard Series Bush Vine Pinotage 92024, men vi hoppas såklart på ett gäng till, det är trots allt ganska lång tid kvar på månaden.

Spoilertaggade omdömen, se på egen risk:

Massor av mörk frukt, björnbär och plommon. Inte ofta man hittar tropisk frukt i röda viner, men fick en liten liten hint av mango. Provningsdeltagare var inne på hav och tång, men kunde inte riktigt säga att jag plockade upp det. Tyvärr är näsan också nerlusad med VA i form av aceton och salubrin, och detta kommer fram tydligare med att temperaturen på vinet går upp en aning. Lite landstypisk rökighet, men inga stora mängder.
I munnen är vinet strax över medelfyllig, med en bra syra. Syran är dock snarare bred än skarp. Generös fruktighet som är precis så välavvägd så att den inte tippar över och blir sötfruktig. Riktigt bra intensitet och en bra längd.
En lätt stram finish som grädde på moset.
Jag gillade vinet och tyckte det var väldigt trevligt när det påbörjade sin resa i glaset, tyvärr tappar det lite i balans och blir lite spretigt när temperaturen går upp. Svårare så här på sommaren när det lätt blir 23-24 grader inomhus. :)
Hade fått högre betyg om den stickiga acetontonen i näsan hade tagits bort.
87-89 poäng.
Nu har även jag gjort en ny bedömning av månadens vin, även den blir aningen i förtid. Passade på att slinka över till @Grapeskull ihop med frugan och med mig hade jag forumsvinet plus en annan Pinotage i liknande prisklass som referens. Omdömet nedan är primärt mina samlade tankar:
2011 Redhill Pinotage Simonsig Estate (85p)
Fruktmättad till tusen med mängder av fattoner som drar åt smörkola, dill och kafferost. Lite rökighet kan hittas också i form av tjära och lite salmiak. Bra intensitet och hyfsad längd, enkelt men lite överextraherat. God men anonym.
Blint hade jag lätt placerat den någonstans i Spanien på grund av fathanteringen, men den mustiga frukten leder lätt till Australien eller USA.
2012 Bellingham Bernard Series Bush Vine Pinotage (90p)
I jämförelse med referensvinet ovan så märks det direkt att detta är avsevärt mer ambitiöst och komplext. Frukten är relativt mörk med vissa röda inslag (blå plommon, hallon och lite mörka körsbär). Under den relativt återhållna frukten finns en matta av diverse intressanta inslag; kött, hav, kryddpeppar, kaffe, rök och tobak. Sydafrika så det skriker om det, men enbart positivt. I munnen känns det medelfylligt med distinkt syra och allt presenteras i god balans. Hyfsat stram och relativt lång eftersmak med lite fin mineralitet som påminner om aska och aningen vägdamm.
Skitgott vin! Detta är en riktigt trevlig Pinotage. Avsevärt bättre än referensvinet utan tvekan. Gillar man inte detta så gillar man mest troligt inte den sydafrikanska stilen på rödvin (eller åtminstone inte Pinotage).
Jag tjuvstartar också...
Jag är rädd att jag har gått in i en tunnelfas, alternativt drabbats av doft- och smakafasi :neej:
Jag vet inte längre vad jag känner eller tycker, tyvärr hade även min bättre hälft också en dålig dag, hon är annars till stor hjälp med sin skarpa näsa och stora associationsförråd. Men det är aldrig försent att ge upp, dock inte ännu :död: så man får göra ett försök.
2012 Bellingham Pinotage The Bernard Series Bush Vine
Generellt så fick jag ingen wow-känsla, snarare plonk-varning. Frugan som brukar föredra fruktiga och kraftfulla viner gillade det ganska bra, men jag tycker det blir lite för sötfruktigt. Fruktassociationerna är torkad frukt typ russin och katrinplommon, men också slånbär. Doften är förvisso ganska komplex, med en del chark, BBQ-sås, salmiak, eneträ och mynta. Jag får också associationer till rått kött och vitpeppar. Syrah?
I munnen är det varmfruktigt, blåbär eller björnbär, syrlig med mjuka tanniner. Ganska bra längd med ett lite eldigt slut.
För 120kr hade det varit OK, men inte för det här priset. Inte min stil.
Sedär, det blev något ändå, men det satt långt inne...o_O
Så då har man druckit månadens vin, men min smaknot skall nog tas med en nypa salt då jag fått i mig en del öl innan
Färg: Åt det rödblåa hållet, helt klart ett ungt vin vilket man kan se på årgången om man läser på flaskan :)
Doft: Skall erkänna att mina doftsinnen inte var i toppform, men svarta vinbär tyckte jag mig finna och även slånbär.
Smak: Svarta vinbär, blåbär och slånbär.
Vinet höll cirka 16-17 grader när det serverades och bör drickas under 20 grader från mitt perspektiv. Vinet vann inte på värme.
Som att dricka saft! Tyckte detta påminde väldigt mycket om vissa Napa Cabs som jag druckit, ett väldigt lätttillgängligt vin som passade utmärkt till det grillade köttet. Helhetsintrycket gott och jag kan tänka mig att dricka detta igen till en grillad köttbit.
Jag och @ChristianB testade vinet häromdagen! Här är mina smaknoteringar.
Doft:
Rökig, fruktig och mycket bärig ton av övermogna jordgubbar, svarta vinbär -> skogsbärshållet. Även en del florala inslag i stil med viol och syrén kom fram. Tyvärr fanns även en viss bakomliggande unken doft av saltgurka, vilket jag fått lära mig är indikationer på förekomsten av VA, så det var intressant och lärorikt på det sättet också. Jag drog vissa kopplingar till dåliga zinfandelvin som ibland präglas av just unken saltgurka i doften. Tack och lov var den ganska subtil och förstörde inte doftupplevelsen särskilt mycket.
Smak:
Medium bodied, medium+ syra, medium alcohol och low tannins.
Lagom kryddigt vin med inslag av viol, plommon, jordgubbar och läder. Vissa toner av svarta vinbär och en övergripande vaniljsötma som var alldeles lagom.
Omdöme:
Vin av bra kvalitet, och något jag gärna dricker till mat, förslagsvis fläskfilé eller lamm. Den bästa pinotage jag druckit, men endast av den simpla anledningen att jag inte druckit särskilt många olika tidigare. Jag tycker nog att vinet är lite överprissatt på 199:-, och skulle gärna se det runt 159:- för ett mer motiverat köp.
Jag glömde ju förstås mina noteringar hos @Thylith efter en rätt blöt kväll med tre flaskor vin, mat och fotboll! Men men...
Mina tankar går att sammanfatta med att jag verkligen gillade vinet, särskilt den rökiga tonen av "röd jord" (vilket inte är korrekt någonstans förmodligen men det var så jag tänkte), tillsammans med den nästan övergenerösa frukten. Det var emellertid ett rätt välbalanserat vin i glaset och jag störde mig inte alls på någon doft av saltgurka, även om jag förstår vad som åsyftas. ;)
Jädrigt bra val av vin! Det blir alldeles för lite kvalitets-Pinotage i mina glas men då får man ju lite koll genom de här provningarna!
Vinet dracks förra helgen tillsammans med lite lamm och oxkind.

Doft: Rök, röda bär, lakrits, blommor
Smak: Blåbär, lakrits, fat, ganska tydlig syra
En glad överraskning. Det enda vin jag kommer ihåg att jag har druckit från samma producent är deras Chenin Blanc som var riktigt hemsk. Övriga viner från Sydafrika tror jag har varit lite för kraftiga Shirazer.
Sammanfattningsvis så var det bra smaker som funkade väl med maten. De negativa saker jag kan komma på är möjligtvis lite mycket fatkaraktär och vid något tillfälle kändes det lite vattnigt i mitten innan den trevligare eftersmaken tog över.

2012 Bellingham Bernard Series Bush Vine Pinotage
Dracks tillsammans med oxrullader, färskpotatis och gräddsås.
Doft: torkade körsbär, fat, lite rök,
Smak: charkuterier, mer körsbär, läder, rök. Syra och tanniner i fin balans. Vinet känns helt moget, vilket är lite förvånande med tanke på årgången.
Vinet var klart bättre än väntat: med tanke på att systembolaget hade gett det en 11:a i fyllighet hade jag förväntat mig en söt, rökig fruktbomb, men istället var det både fräscht och elegant. Vinet tappade dock en hel del med stigade temperatur - smakar klart bättre vid 16-17 grader. Det passade också väldigt bra till en gräddig sås. Trots vinets kvaliteter så tycker jag ändå att pinotage är en rätt så tråkig druva - det känns som om det är bågot som saknas i helhetsbilden.

Nästa månads vinval vill jag att @chambertin skall ansvara för om han själv tycker det är en bra idé? Det kan ju vara bra att börja fundera på detta redan nu så att det är klart innan augusti påbörjas. Vi som gillar att tjuvstarta börjar ju bli lite otåliga dessutom. ;)
 

chambertin

Medlem
Nästa månads vinval vill jag att @chambertin skall ansvara för om han själv tycker det är en bra idé? Det kan ju vara bra att börja fundera på detta redan nu så att det är klart innan augusti påbörjas. Vi som gillar att tjuvstarta börjar ju bli lite otåliga dessutom. ;)
Tackar ! Skall bara iväg och köpa DENNA månaden vins idag först och prova.
Ge mig några dagar bara så skall jag snart komma med ett förslag.
 

chambertin

Medlem
Så var SB-Nordstan befriad från ännu en 2012 Bellingham Bernard Series Bush Vine Pinotage

Pop-n-pour efter cykeltur och några timmars vila i källaren.
Doften är ganska stor direkt med lite flyktiga drag (VA ?) och en ganska ung, varm o bärig ton som först för tankarna till Norra Rhône (chark, björnbär, järn). Efter ett stund i glaset skymtar dock en lätt (men klädsam) ton av rök/gummi fram samt en alltmer tilltagande vaniljsötma. Under en fas får jag också lite associationer till kolsyrejäst Gamay (gott å blandat typ) men det ångar som tur är bort.
Med mer tid i glaset kommer det alltmer körsbär så man kanske skall ge det här vinet en chans till i morgon.

I munnen är det medelfylligt med friska unga syror och ett lätt alkoholsting. Tanninerna är lite i bråkiga nu men knappast mer än man kan förvänta sig av ett så här ungt vin. Medellång eftersmak.

Sammanfattningsvis ett ganska gott och välgjort vin som levererar ungefär vad man kan förvänta sig men jag skulle gärna se det igen om 2-3 år då kantigheten i smaken har slipat av sig lite grann.

Har druckit några flaskor av 2009 Bellingham Bernard Series Basket Press Syrah (numera utbytt till 2012) och som varit ett klart trevligt budgetvin det också.

 

Mattias Schyberg

Administratör
Så var SB-Nordstan befriad från ännu en 2012 Bellingham Bernard Series Bush Vine Pinotage

Pop-n-pour efter cykeltur och några timmars vila i källaren.
Doften är ganska stor direkt med lite flyktiga drag (VA ?) och en ganska ung, varm o bärig ton som först för tankarna till Norra Rhône (chark, björnbär, järn). Efter ett stund i glaset skymtar dock en lätt (men klädsam) ton av rök/gummi fram samt en alltmer tilltagande vaniljsötma. Under en fas får jag också lite associationer till kolsyrejäst Gamay (gott å blandat typ) men det ångar som tur är bort.
Med mer tid i glaset kommer det alltmer körsbär så man kanske skall ge det här vinet en chans till i morgon.

I munnen är det medelfylligt med friska unga syror och ett lätt alkoholsting. Tanninerna är lite i bråkiga nu men knappast mer än man kan förvänta sig av ett så här ungt vin. Medellång eftersmak.

Sammanfattningsvis ett ganska gott och välgjort vin som levererar ungefär vad man kan förvänta sig men jag skulle gärna se det igen om 2-3 år då kantigheten i smaken har slipat av sig lite grann.

Har druckit några flaskor av 2009 Bellingham Bernard Series Basket Press Syrah (numera utbytt till 2012) och som varit ett klart trevligt budgetvin det också.
Det gick snabbt så fort du fick tummen ur. En cykeltur från Partille är bra jobbat dessutom. :)
 

ChristianB

DipWSET
Så var SB-Nordstan befriad från ännu en 2012 Bellingham Bernard Series Bush Vine Pinotage

Pop-n-pour efter cykeltur och några timmars vila i källaren.
Doften är ganska stor direkt med lite flyktiga drag (VA ?) och en ganska ung, varm o bärig ton som först för tankarna till Norra Rhône (chark, björnbär, järn). Efter ett stund i glaset skymtar dock en lätt (men klädsam) ton av rök/gummi fram samt en alltmer tilltagande vaniljsötma. Under en fas får jag också lite associationer till kolsyrejäst Gamay (gott å blandat typ) men det ångar som tur är bort.
Med mer tid i glaset kommer det alltmer körsbär så man kanske skall ge det här vinet en chans till i morgon.

I munnen är det medelfylligt med friska unga syror och ett lätt alkoholsting. Tanninerna är lite i bråkiga nu men knappast mer än man kan förvänta sig av ett så här ungt vin. Medellång eftersmak.

Sammanfattningsvis ett ganska gott och välgjort vin som levererar ungefär vad man kan förvänta sig men jag skulle gärna se det igen om 2-3 år då kantigheten i smaken har slipat av sig lite grann.

Har druckit några flaskor av 2009 Bellingham Bernard Series Basket Press Syrah (numera utbytt till 2012) och som varit ett klart trevligt budgetvin det också.
Din upplevelse av vinet är kusligt lik min egen... :)
 

chambertin

Medlem
Din upplevelse av vinet är kusligt lik min egen... :)
Kul !
Lite av vitsen med att skriva och läsa här är att man kalibrerar sig mot de andra forummedlemmarna. När man sen dricker samma vin ungefär vid samma tidpunkt så blir det ju våra likheter/olikheter som sticker ut och man lär sig väldigt mycket.
 

Mattias Schyberg

Administratör
Ja den sitter ju ganska hårt ibland. Tack för att du jagar på oss lite då och då ! :)
Apropå att jaga på. Det börjar bli hög tid att påbörja snacket kring nästa månads vin tycker jag. Känn lite lagom press. ;)

Skapa gärna en tråd med samma rubrik som tidigare när du känner dig redo. Jag klistrar tråden så fort jag ser den och avklistrar samtidigt juni månads vin, som nu är helt över och förbi.

Ingenjörer tänker, funderar och planerar. Fastna inte för länge i denna process bara. :D
 

Vino fino

Medlem
Jahåpp, då har man äntligen fått tummen ur och provat månadens vin.

Ung, koncentrerat röd i glaset. Fruktig bouquet, ungfruktigt generös, med röda bär, mörkare frukt under, anings bränt rågummi, aceton och soltorkade kryddor. Medelfylligt, bra krispiga röda bär, lite mer seriös frukt också med mörkare toner som balanseras av kryddorna och rimlig syra, snälla tanniner. Bra slut, inga störningsmoment, integrerad ek.

En bra representant för Pinotage som kanske är aningens för dyr i Svedala. För mig är detta ett gott exempel på den nya stilens Pinotage: en slags kombination av hur Pinotage smakade för 20 år sedan med tydlig rödfruktighet, samtidigt som man har skalat bort de värsta röktonerna från den tiden och (tack gode Gud) övergivit kaffe-eken som blev en stor trend för ett tiotal år sedan. Vinet är både mer oborstat än 00-talet och mer polerat än 90-talet. Jag gillar den här utvecklingen. Vinet påminner lite grann om Spioenkop (som dock är ett bättre vin).

88p
 
Toppen