Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Monopol/Systembolaget - vill vi ha det eller ej, fördelar och nackdelar?

Hardolph

Medlem
Så nu har de infört att man ska pröjsa för de flaskorna, även på saker i TS innan de kan skickas till sitt lokala bolag.

Gillar inte det alls, då jag inte alltid har pengarna vid ett TS släpp utan ibland bokar för uthämtning o hämtar ut vid löning...

Nu får man istället göra så att man får hoppas något finns kvar i annan butik man kan åka till.
Jag håller med till fullo.
 

Hardolph

Medlem
Dessutom så förhindrar det min teknikfientliga svåger att beställa julklappschampagnen åt mig eftersom han vägrar internetbetalning/swish/bank-id/osv.
 

Martinski

Medlem
Jag tycker det är bra! Man kanske kan få bort de som får FOMO, beställer och inte hämtar ut till förtret för de som verkligen vill ha flaskorna. Har man dessutom 17 bulvaner så kanske även det kan minska för att släkt och kompisar inte har lust att ligga ute med pengar.
Bokningar på websläpp med mer sällsynta, inte finns i butiker också samt mkt färre flaskor så förstår jag den poängen. Men på TS, gillar inte alls detta greppet då jag nästan aldrig får roligt TS släpp på mitt lokala bolag utan måste boka till det eller åka till annat, o det är inte alltid då man har 2-3-4 tusen att lägga på en beställning på vin mitt i månaden.
 

buteljen

Medlem
Bokningar på websläpp med mer sällsynta, inte finns i butiker också samt mkt färre flaskor så förstår jag den poängen. Men på TS, gillar inte alls detta greppet då jag nästan aldrig får roligt TS släpp på mitt lokala bolag utan måste boka till det eller åka till annat, o det är inte alltid då man har 2-3-4 tusen att lägga på en beställning på vin mitt i månaden.
Skaffa dig ett kreditkort?
 

Finewinedude

2023 - Köpa med andakt
Jag förespråkar inte att man ska skaffa ett kreditkort för att man inte har pengar mitt i månaden. Inte heller gråta över det här på forumet som om världen var orättvis "just mot dig"...
Enkla lösningar: spara pengar eller helt enkelt skippa flaskorna. Man dör inte av att missa något.

Som en klok vän en gång sa: "Det finns alltid något annat gott att dricka".
 

mackan92

Medlem
Ett tips idag är iallafall att beställa via appen om ni inte vill ligga ute med pengar. Men snart införs även betalning vid beställning via appen så då blir det tvingande vilket jag tycker är bra och minskar nog en he del FOMO köp som nämnts tidigare.
 

Boletus

Medlem
En vinkel som slog mig idag när jag hämtade ut viner beställda ur BS och förskottsbetalade är det här med årgångar. Systemet har ju som bekant i princip noll intresse av årgångar vilket leder till situationer där gamla årgångar står kvar på sajten men importören skickar nya årgångar, och ibland tvärtom också. Jag dubbelkollade årgångarna på mina flaskor (jäkligt meckigt med de nya förslutna påsarna) men hade jag fått fel hade jag ju varit tvungen att göra ett återköp snarare än att bara säga nej tack. Inte hela världen kanske men det är ju en helt annan sak att betala i förväg för något när man inte kan vara hundra på att man får rätt vara. Vore på tiden att bolaget slutade hantera olika årgångar av ett vin som samma produkt (och tillät prisändringar i samband med detta).
 

matage

Medlem
Ville säkra upp några Orpale -12 i dagens släpp men hinner inte köa/åka in till bolaget men upptäckte att med nya förskottsbetalningen är det tydligen helt OK att beställa flaskor till butiker som redan har lagersaldo. Nu slipper man beställa till obskyra utlämningsställen så detta är väl krasst den enda reella "förbättringen" jag sett från SBs sida på år och dag :)
 
Toppen