Val av stekpanna

Diskussion i 'Övrigt' startad av Elvis, 5 februari 2017.

  1. Carlsson

    Carlsson Medlem

    Jag har också lite blandat när det kommer till pannor. En 24 cm De Buyer. En stor Skeppshult i gjutjärn med trähandtag och en rostfri från Tefal. Den jag är mest nöjd med och använder mest är Skeppshult. Jag Ska komplettera med en till från Skeppshult i deras professional-serie som har stålhandtag. Jag kan varmt rekommendera deras gjutgärnspannor.
     
    Jos och Håkan gillar detta.
  2. gece

    gece Man vänjer sig.

    Har också en Skeppshult, en grillpanna med värmekapacitet som en smärre stjärna. Djupt tillfredsställande att använda.
     
    Carlsson gillar detta.
  3. Årets julklapp från jobbet va Mathias Dahlgrens stekpanna och nya bok. IMG_2141.JPG
     
    Jos, kayaker och Tomas Lindblom gillar detta.
  4. Crist(al)ian 77

    Crist(al)ian 77 50 Shades of Grape

    Gått från gas till induktion så jag behövde uppdatera nästan allt. Har nu också Scan Pan CTX (20+28 cm) och är helnöjd. Köpte på rea för dryga tusenlappen på Bagaren & Kocken. Utan beläggning har jag inte gett mig på än... För hög värme eller köttgrytor har jag en rejäl Ronneby gjutjärnsgryta som funkar utmärkt att steka i. Kastruller Fissler och sen en liten emaljerad Chasseur gjutgärnsgryta för mjölkbaserade såser. Det enda jag saknar nu är en större emaljerad gjutgärnsgryta för gröt och stuvat.

    Vet inte vad Helen ger för rabatter på Fissler men köp direkt från Tyskland annars.
     
    Elvis gillar detta.
  5. Pontus

    Pontus Medlem

  6. Keen

    Keen slan

  7. Pontus

    Pontus Medlem

    Jag håller med, det blir väldigt subjektivt att mäta sånt. Det är säkert en helt utmärkt panna, men håller den undrar jag? Eller ja, håller gör ju typ de flesta belagda pannor om man är försiktig med värme, disk och metallföremål, så jag menar nog mest om den är känslig? Tycker keramiska pannor brukar vara helt grymma i början och sen säcka ihop ganska snabbt, därav frågan.
     
  8. Hipshot

    Hipshot Medlem

    Har haft 20 och 28an i 3-4 år och de är i gott skick än, knappt några repor i beläggningen. Använder inga vassa metallredskap i dem för att spara på beläggningen.
    Bästa pannorna jag någonsin haft även om jag inte har haft så många genom åren :)
     
    Emanuel och Pontus gillar detta.
  9. kayaker

    kayaker Cyklist

    Råd och Röns tester är till stor del ganska skumma. De brukar testa några egenskaper vettigt medan resten av betygen är mer eller mindre oanvändbara. Jag vet dock inte vilka egenskaper de testat på vettigt sätt i det här fallet. En del känns uppenbart subjektiva. Jag brukar ignorera alla sådana.
     
    Keen gillar detta.
  10. kayaker

    kayaker Cyklist

    Webhallen råkar ha en av sina reor på De Buyer nu. Passa på innan det är för sent.
     
    Tomas Lindblom och Crist(al)ian 77 gillar detta.
  11. danryd

    danryd :)

    Shoppade en de buyer rostfri idag, 890 på webhallen, ord 1990. Ska nu steka ankbröst och utvärdera
     
    Tomas Lindblom, kayaker, Pontus och 1 annan gillar detta.
  12. danryd

    danryd :)

    Funkade bra, lätt att rengöra, förvånansvärt lätt. Är man medveten om för/nackdelar med rostfritt så är denna ett riktigt fynd
     
    Jos gillar detta.
  13. Alpha

    Alpha Medlem

    Tänkte köpa nya stekpannor iom ny flytt. Vad rekommenderar forumet? :) Kända märken som tex Demeyere eller är det överskattat och det mer handlar om typen av pannor så som teflon, gjutjärn, grillpanna, stål etc- eller en kombo?

    Ber om ursäkt om jag är fel ute i denna tråd, blev inspirerad och om detta gör sig bättre i en annan tråd så utgår jag ifrån att moderatorn korrigerar detta :D.
     
  14. danryd

    danryd :)

    De buyer, kolstål och rostfritt kör jag, nöjd med båda. Tänker skaffa en ordentlig gjutjärn med.

    Personligen skulle jag undvika alla former av beläggning, många klarar inte värme, dom är aldrig så reptåliga som sägs
     
    Pontus gillar detta.
  15. Tomas Lindblom

    Tomas Lindblom fd Deppodi Moderator

    Flyttade ditt inlägg hit!
     
    Alpha och danryd gillar detta.
  16. Erik Nordin

    Erik Nordin Medlem

    Jag har en Demeyere och den är svinbra för vissa användningsområden t ex helt kött, när man lärt sin hantera den. Sjuk värmeledningsförmåga. Sen är den ju ganska dyr, men jag kan inte se att jag någonsin kommer att behöva byta ut den. Vilket man ju får göra med teflon efter några år.
     
  17. Alpha

    Alpha Medlem

    Hur skiljer den sig? Vad är det som kräver inlärning?

    Tackar :D
     
  18. Erik Nordin

    Erik Nordin Medlem

    Det jag menar är att man får vara beredd att misslyckas några gånger. Om man jämför med en medioker panna, så blir den mycket varmare. Vilket gör att man måste lära sig, hur varmt man ska ha spisen etc. sen måste man verkligen våga steka klart maten. Dvs vänd inte maten förrän det släpper av sig själv, så är det iofs alltid när man steker, men extra viktigt i den här pannan upplever jag. Då i princip allt fastnar i början.
     
    Segol gillar detta.
  19. danryd

    danryd :)

    Själv undviker jag stärkelserik mat i min rostfria, typ potatis
     
  20. Erik Nordin

    Erik Nordin Medlem

    Bra poäng! Jag håller med om att t ex rårakor inte blir så bra i Demeyeren, den är nog mest lämpad för kött
     

Dela sidan