Val av stekpanna

Diskussion i 'Övrigt' startad av Elvis, 5 februari 2017.

  1. Tomas Lindblom

    Tomas Lindblom fd Deppodi Moderator

    Tack för alla inspel! Mycket bra :).
     
  2. Tomas Lindblom

    Tomas Lindblom fd Deppodi Moderator

    Omar Khayyam gillar detta.
  3. LarsW

    LarsW Medlem

    Skeppshult kommer färdiginbrända med svensk rapsolja! :p
    Så bara att skölja ur med varmt vatten och börja steka.
    Allmänna råd... tja, inte diskmedel eller diskmaskin är väl det viktigaste så håller den i några livstider.
    Blir den riktigt skitig eller får en massa inbrända matrester kan man steka ur den med grovsalt, då måste man bränna in den med olja igen efteråt. Har gjort detta en gång då jag glömde pannan på spisen och gick ut till grillen i en halvtimme... gick jättebra och pannan blev som ny efteråt.
    Hittade mina skötselråd på Skeppshult's hemsida: http://www.skeppshult.com/sv/content/2-faq
     
    magnum, Wintermute, Christer J och 3 andra gillar detta.
  4. LarsW

    LarsW Medlem


    Är ju bara så coolt att hantera smält järn! Och flera hundra kilo åt gången! :eek:
     
    Christer J och Daniel A gillar detta.
  5. Daniel A

    Daniel A Medlem

    Håller med! Känns dock som att saknas lite detaljer i filmen (och varför strök det runt en snubbe utan skyddskläder i början?) ... Fick lite den här känslan:
    rCr9A.png

    Fast jag kanske bara är trött och småfull.
     
    Jos, Emanuel, Martin Hansson och 3 andra gillar detta.
  6. LarsW

    LarsW Medlem

    Haha! Du har ju helt rätt när man tänker efter. Men när de häller stora strålar med smält järn och det faller gnistor överallt så är jag såld! Då är jag tillbaka i biosalongen när jag var 17 och ser på slutscenen i Terminator 2... :nagelbitare:
     
    IsKr, Tomas Lindblom, gece och 1 annan gillar detta.
  7. Magnus L

    Magnus L urydhtfilgukj

    Världens bästa stekpannor!

    Går utmärkt att diska med Yes och diskborste. Undvik diskmaskin och lämna den inte stående fuktig eller i vatten. Stek mycket ägg och pannkakor i den så mår den (och du) bra! :)

    Finns lite bra tips och råd här:
    https://www.seriouseats.com/2014/11/the-truth-about-cast-iron.html
     
    Gladekocken och Tomas Lindblom gillar detta.

Dela sidan