Vinglas

Diskussion i 'Vinkällare och annat' startad av hultman, 13 december 2008.

 1. The Wall

  The Wall Medlem

  Knappast. Min gissning är snarare att kommer du att vilja komplettera med Gold. Eller någon av de andra lättviktarna som jag testade tidigare.
   
  vino.nu och zippan gillar detta.
 2. vino.nu

  vino.nu Leverantör

  Vi har en kampanj på instagram via champagne sweden. Finewines medlemmarna får också ta del av samma kampanj. Därav väljer vi att köra med 500kr rabatt på ordrar över 1900kr och frakten ingår i priset så klart.

  Rabattkod: cs500 anger du vid kassan

  GOLD - Gabriiel glas länk:https://vino.nu/collections/gabriel-glas/products/gabriel-glas-gold-edition-munblasta-1

  StandArt Gabriel glas länk:https://vino.nu/collections/gabriel-glas/products/gabriel-glas-standart-6-st

  Presentförpackning ingår ej. Vit kartong-förpackningmedföljer istället.

  Vänliga hälsningar
  Valle från vino
   
  thunberg gillar detta.
 3. Sigdarve

  Sigdarve Medlem

  Vinglas på ung. 50 cl som väger runt 150 gram känns klumpigt.
   
 4. Sigdarve

  Sigdarve Medlem

  Vad är det för vinglas de kör med i Första dejten? Tycker glasen är rätt fula.

  Skärmavbild 2020-03-23 kl. 22.34.59.png
   
 5. The Wall

  The Wall Medlem

  Ingen aning, men de är dessutom överfulla. Å andra sidan är väl primära tanken att det är effekten av vinet snarare än smak och doft deltagarna är ute efter i programmet.
   
  vintomas gillar detta.
 6. thunberg

  thunberg Flaskfantast Moderator

  The Wall och Sigdarve gillar detta.
 7. The Wall

  The Wall Medlem

  thunberg gillar detta.
 8. vintomas

  vintomas Numera lågaktiv bloggare

  Kalla mig gärna för en gammaldags grottmänniska och skäll ut mig för att jag är "heteronormativ", men ska jag på dejt tar jag hellre fula glas och snygg tjej än tvärtom! :cool:
   
  lukastollig, bosse1961, Helen och 6 andra gillar detta.
 9. vino.nu

  vino.nu Leverantör

 10. Sigdarve

  Sigdarve Medlem

  Köpte ett par https://www.cervera.se/produkt/romance-champagneskal-34-cl-guldkant för många år sedan. Förmodligen för att en kompis föräldrar brukade dricka Cordon Negro Brut i liknande glas, till rostbiff med potatissallad och syltlök, på lördagskvällarna på 70-talet. Använder dem aldrig, men frugan brukar dricka kolsyrade drycker ur dem ibland. Glasen rymmer 34 cl. och väger hela 185 gram. Funderar på att köpa ett par lättare glas av samma modell för runt 100 gram till hustrun. Var hittar jag såna om de finns?
   
  Wintermute gillar detta.
 11. The Wall

  The Wall Medlem

  Tror Duka hade en liknande serie runt 97/98 men med lite mer utsmyckning på kupan. De vägde inte överdrivet mycket, men är osäker på om de vägde så pass lite som 100 gram. Jag skulle tro att du får hålla utkik på typ Cervera, Önska, Åhléns eller antikbutiker och Blocket.
   
 12. vino.nu

  vino.nu Leverantör

  Last edited: 13 april 2020
  zippan, The Wall, Keen och 2 andra gillar detta.
 13. Nyllet

  Nyllet Medlem

  Jag har i nuläget Riedel Veritas Champagne och Bordeaux men känner att jag skulle behöva något glas med lite större kupa för att använda främst till Pinot Noir och Nebbiolo. Har kollat på både old World och new World pinot noir i Veritas-serien men vet inte riktigt vad jag ska satsa på. Finns det någon för- eller nackdel med de två förutom det estetiska? Finns det några andra bourgognekupor jag borde ta i beaktande förutom Zalto?
   
 14. Johan Blom

  Johan Blom Hobbysamlare och allsörplare

  Zalto, Zalto, Zalto... Har deras Omega och det är magiskt. Så jävla trevligt till en ekad chardonnay även!
   
 15. The Wall

  The Wall Medlem

  Det beror på, men lite tips kanske finns här: https://www.finewines.se/threads/vinglas.571/page-34#post-154118

  En liten komplettering till Grassl, det glas som jag köpte och senare sålde till en vän som gick i glasköpartankar, fick av denne omdömet "för tunt, kändes som att läppen skulle skäras upp" (ungefär). Dock, vill du ha ett fjäderlätt glas med stor kupa för inomhusbruk gissar jag att det är Zalto Bourgogne eller Grassl Bourgogne (jag har inte testat den sistnämnda) som är aktuella. De övriga som jag testade torde falla bort; Lehmann är för stor (hela glaset), Sophienwald tyvärr för liten (testade iof bara Bx-kupan, gissar att Bourgogne är större men osäker på hur mycket), Mark Thomas Selection är för svår att få tag på. Återstår Gabriel Gold och Gabriel StandArt; bra glas som presterar väl, men om man vill ha en stor kupa faller de på storleken.
   
  vino.nu gillar detta.
 16. Nyllet

  Nyllet Medlem

  Tack men jag har tyvärr valt bort Zalto som alternativ just nu men ska absolut testa vid tillfälle.

  Tack! Grassl kanske skulle kunna vara något att testa. Intressant att både Grassl 1855 och Grassl Cru (Bourgogne-kupan) har bredd 110 mm enligt deras hemsida. Hur är bredden på Zalto Bourgogne? Har bara hittat höjd och volym på webben.
   
 17. The Wall

  The Wall Medlem

  120 mm som bredast.
   
  Nyllet gillar detta.
 18. v_skogh

  v_skogh Medlem

  Input kring Schott Zwiesel Air Burgundy 78,2cl?
   
 19. vino.nu

  vino.nu Leverantör

  Hej Folket,
  Vi kör vår sista ryck med lager rensning på www.vino.nu

  Samtliga produkter är rabatterade. Ni sparar upp till 40% av ordinarie pris. Länk till produkterna hittar ni här: https://vino.nu/collections/gabriel-glas
  Önskar er en trevlig helg med massa kärlek ❤️ Vänliga hälsningar Vino.nu
   
 20. The Wall

  The Wall Medlem

  Finns på Cervera om man vill peta, klämma och känna på dem. Påminner en del om Riedel Vinum Pinot noir men inte lika ”avskuren” kant på glaskupan som på Riedel, vilket är bättre. Lite grövre gods i kupan än Riedel Vinum. Bra volym på kupan (något större än Riedel Vinum). Eftersom jag har sålt mina Vinum PN var jag tvungen att googla lite och upptäckte att Vinum har mycket rundare botten på kupan än vad jag mindes.

  Helt ok glas, men är lite för tungt för min smak. Fast det tycker jag å andra sidan många glas är sedan jag började med Zalto för ett antal år sedan. Prisvärt? Tja, om du tänker satsa på fler glas i samma serie som servisglas - helt ok. Om du däremot ska ha glaset som ”det enda glaset” (ffa för utomhusbruk) skulle jag istället snegla på andra alternativ för samma pris, tex Gabriel StandArt. Mindre kupa, men väldigt bra allroundglas har det visat sig.
   
  Last edited: 17 april 2020
  vino.nu och v_skogh gillar detta.

Dela sidan