Idag dricker vi

Diskussion i 'Vin' startad av Jimmy Forsman, 21 oktober 2007.

  1. Öhman

    Öhman Medlem

    SV: Idag dricker vi

    Innis&Gunn är bra.
    Mac är frälsning!
     
  2. CH

    CH Medlem

    SV: Idag dricker vi

    Jag har aldrig gillat Mac. Vet inte varför?
     
  3. kayaker

    kayaker Cyklist

    SV: Idag dricker vi

    Skönt att man slipper så'nt. :) Här är det 100% Linux.
     
  4. Öhman

    Öhman Medlem

    SV: Idag dricker vi

    Som med vissa viner kräver Mac lite tillvänjning och personlig mognad. ;)
     
  5. SUPRA

    SUPRA Bäst

    SV: Idag dricker vi

    Håll datasupporten på ett annat forum ;)

    Kan tyvärr meddela att 85 känns som överpoäng för Cristal 1983 :(

    Noll mousse, extremt få bubblor. Drickbar, men absolut inte så mogen som jag hade förväntat mig.
    Jag höll på att skriva att den inte representerar Cristal 1983 så bra, men det är ju precis det den verkar göra. :(
    Hittar inga fel med den sådär, smakar inte illa, luktar inte illa. Den är bara inte speciellt bra, men jag får väl nöja mig med att den trots allt
    slinker ner.
     
  6. Anders Landström

    Anders Landström Dricker mest, skriver lite Administratör

    SV: Idag dricker vi

    Larmandier Bernier Grand Cru Vieille Vigne de Cramant 2004. Låg dosage , outvecklad, mycket syra, verkligen kort eftersmak, nästan lite spritig doft. Ska nog ligga ett tag. Juhlin tycker att det är en sovande skönhet vilket jag faktiskt inte vet. Känns som vinet skulle ha legat på jäst ett tag till för att få lite mer brödighet. Tappar moussen väldigt fort. Druvorna är korrekta och det känns att vinet är bra i grunden så det kanske är ett vin som ska ligga 10 år eller så.

    Så här direkt blev jag mer frälst av De Saint Gall 2002 än detta vin
     
  7. Lambo

    Lambo Medlem

    SV: Idag dricker vi

     
  8. Lambo

    Lambo Medlem

    SV: Idag dricker vi

    Tråkigt med Cristallen. Vilken årgång var du drack senast som var grym?
     
  9. SUPRA

    SUPRA Bäst

    SV: Idag dricker vi

    1986, den var god.
     
  10. v_skogh

    v_skogh Medlem

    SV: Idag dricker vi

    Idag blev det Bollinger tillsammans med skaldjur. Fick tag på några fantastiska klor från Kungskrabba. Oj vad gott.
     
  11. SV: Idag dricker vi

    Pur Sang 01 alltså. Jag har inte haft förmånen att dricka Pur Sang med lite ålder vilket jag måste ändra på som det verkar. En Pur Sang vertikal skulle jag inte säga nej till vilken tid på dygnet som helst.
     
  12. CH

    CH Medlem

    SV: Idag dricker vi

    Inte haft turen att få smaka den tyvärr, bara Silex än så länge.
    Vad är det för skillnad på dem?
     
  13. SV: Idag dricker vi

    Silex är stramare, elegantare och inte lika expressiv som Pur Sang. Ett fantastiskt vin men...
    Pur Sang är mer komplex i mitt tycke. Lite lägre alkohol, mer aromatisk, och helt underbar.
     
  14. Krug88

    Krug88 Medlem

    SV: Idag dricker vi

    Ikväll blev det Bonnaire 96, Pol Roger 96 och Roederer rosé 02.

    Bonnairen var rätt trött, Polle jäkligt bra men behöver ett par år till i källaren.

    Roederer något helt annorlunda...
    Har nog aldrig provat en skumpa med ordentliga tanniner förr ???
    Stram, bra bett i tanninerna och en hel del grape i eftersmaken...va fan?
    Mycket märklig! Lugnade ner sig efter en halvtimme och blev som väntat ungefär.
     
  15. Öhman

    Öhman Medlem

    SV: Idag dricker vi

    Men det är inte mycket som skvallrar om en Pouilly-Fumé.
     
  16. Lando

    Lando Medlem

    SV: Idag dricker vi

    Igår blev det standard-Bollinger till anklever och Zenato Ripassa till lammstek.
     
  17. David W

    David W Medlem

    SV: Idag dricker vi

    igår blev det en helt nyinköpt Hansel North Slope Pinot Noir. I mitt tycke en mycket trevlig Amerikansk Pinot som dessutom inte kostar skjortan, 295 pix får man punga ut för den och det är inte farligt för bra pinot.
     
  18. Anders Landström

    Anders Landström Dricker mest, skriver lite Administratör

    SV: Idag dricker vi

    Samma erfarenhet jag gjort av andra lite "enklare" 1996, många av dem känns som de börjar bli väldigt trötta och det har accelererat de sista 2 åren. Dags att dricka upp källaren!

    Vad gäller Louis Roeder, har inte druckit deras rosé men måste testa. Är väl en av de få odlarna som fortfarande får fram rosé genom att låta druvskalen ligga kvar eller hur (därav tanninerna)?
     
  19. Bubblaren

    Bubblaren Medlem

    SV: Idag dricker vi

    Då kanske jag ska ta och öppna en Bonnaire 95 idag.... eller ska jag gå på specil club 85? Har bara en kvar av varje.
     
  20. R.P

    R.P Medlem

    SV: Idag dricker vi

    Igår en Rioja, Marques de Riscal till en entrecote och panngrillade grönsaker.
     

Dela sidan