Stora gristråden!

Diskussion i 'Mat & Dryck, Restaurangbesök' startad av Jimmy Forsman, 14 maj 2009.

  1. Jimmy Forsman

    Jimmy Forsman Missförstått geni. Gravt blygsam. Despot. Administratör

    SV: Stora gristråden!

    Låter vansinnigt smutt!

    Själv köpte jag idag 3 kilo tjocka revben och körde ett av dem i tryckkokaren med lite vatten, soja och buljong. Lät det köra i lite över en timme. Sen lät jag den svalna och satte igång en gulasch på en bit högrev som jag hade (använde kokbuljongen från grisen, så det är On Topic). Sen trådade jag upp grisen, blandade med en matsked hoizinsås och lät det gotta ihop sig i ugnen i några minuter. Sen åt jag det direkt, inlindat i salladsblad med en liten chilisås till bara. Sagolikt bra!

    Gulaschen blir lunch imorgon (och några dagar till antagligen).
     
  2. Elvis

    Elvis Medlem

    SV: Stora gristråden!

    Restaurang Djuret inledde en grisperiod igår och jag hängde på låset och delade på en halv spädgris med en kompis. Så här beskrivs den i menyn: "Cochinillo de Leche, krispigt bakad ½ spädgris. Serveras med Alioli, Chimichurri, patatas fritas och grönsallad vinaigrette 2-3 pers".

    Så här såg den ut:
    [​IMG]

    Den var helt underbar. Jimmy, du måste göra ett besök under de närmaste veckorna!
     
  3. Anders Landström

    Anders Landström Dricker mest, skriver lite Administratör

    SV: Stora gristråden!

    Trevligt, vad sköljde du ner den med?

    Får man fråga vad den kostade?
     
  4. Elvis

    Elvis Medlem

    SV: Stora gristråden!

    Den kostade 850 kr och räckte gott och väl för två.

    Vi delade på en flaska tempranillo till - kommer inte ihåg vad den hette men den var bra. :) De hade Vilmart Cellier Rubis 1997 på flaska för 995 kr men tyvärr var jag inte där med rätt personer.
     
  5. NonPlusUltra

    NonPlusUltra Medlem

    SV: Stora gristråden!

    Alltid spännande med mat som stirrar tillbaka! Hur smakade trynet? :)
     
  6. Elvis

    Elvis Medlem

    SV: Stora gristråden!

    Åt inte trynet, däremot hjärnan och den var god. ;)

    Mailade Djuret för att få veta vilket vin vi drack och det var Emilio Moro 2007 Ribera del duero.
     
  7. Anders Landström

    Anders Landström Dricker mest, skriver lite Administratör

    SV: Stora gristråden!

    Du har ett samtalsämne med Carl-Jan. Han gillar också hjärna har jag hört
     
  8. R.P

    R.P Medlem

    SV: Stora gristråden!

    Emilio Moro är en jäkligt trevlig Ribera.

    Körde dom grisen i vedugn?
     
  9. Sjödin

    Sjödin Joråsåatt...

    SV: Stora gristråden!

    Elvis, hur gick det med din Pulled pork?
     
  10. Elvis

    Elvis Medlem

    SV: Stora gristråden!

    Den blev helt underbar. Otroligt mört och smakrikt. Uppskattades av min ettårige son också - var perfekt att blanda med potatismos och ge till honom i några dagar.
     
  11. sunqan

    sunqan Vinös

    SV: Stora gristråden!

    jag tyckte också lappskojs var gott när jag var liten :-/
     
  12. Jimmy Forsman

    Jimmy Forsman Missförstått geni. Gravt blygsam. Despot. Administratör

    SV: Stora gristråden!

    När jag var nere i Düsseldorf så hade jag tråkigt. Att blogga om saker är lite roligt så jag har startat ännu en. Denna gång på skabbig engelska då jag har en läsare från Sydafrika, stackars flicka....

    Gjorde lite mackor idag!

    På le nöffnöff såklart!
     
  13. Anders Landström

    Anders Landström Dricker mest, skriver lite Administratör

    SV: Stora gristråden!

    En grisig affär så att säga

    Följer med stort intresse dina griseskapader.
     
  14. Krug88

    Krug88 Medlem

  15. Jimmy Forsman

    Jimmy Forsman Missförstått geni. Gravt blygsam. Despot. Administratör

    SV: Stora gristråden!

    Baconparfym! Om jag någonsin ska besudla min kropp med horvatten så kommer det garanterat att vara med svindoft!
     
  16. Lando

    Lando Medlem

    SV: Stora gristråden!

    Ok, sig på den...
     
  17. Anders Landström

    Anders Landström Dricker mest, skriver lite Administratör

    SV: Stora gristråden!

    Knäckt fläsksida, surkål och färskpils. Inte fel med ett stopp i Tyskland på väg hem från Champagne. De vet hur man hanterar en gris
     
  18. Anders Landström

    Anders Landström Dricker mest, skriver lite Administratör

    SV: Stora gristråden!

    Mäinz, grillad svinnacke, lokal pils, livet leker.
     
  19. Jimmy Forsman

    Jimmy Forsman Missförstått geni. Gravt blygsam. Despot. Administratör

    SV: Stora gristråden!

    Aaaaaaasssssss....

    Själv fick jag lite plock, en duglig skinka och lite ibericoskuldra igår. Helt ok med lite färsk buffelmozzarella och en skvätt rosé.
     
  20. Jimmy Forsman

    Jimmy Forsman Missförstått geni. Gravt blygsam. Despot. Administratör

    SV: Stora gristråden!

    [​IMG]
     

Dela sidan