Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Champagne - De senaste inköpen, diskussioner och tips

Martinski

Medlem
1995:- för LGA 2015 och 2295:- för rosén hos Winefinder. 2199:- resp. 2599:- på Bolaget.

Bollingers prisökningar senaste året har varit grova. Tror inte på liknande prisökningar framöver utan mer som en ”rättelse” då de låg i underkant tidigare.

Nån internt på Bollinger har vunnit över sina kollegor och äntligen fått rätt i att GA är prestige och inte en vanlig årgång, därav justeringen. :D

120 GBP i UK, så undrar varför det blivit så mycket dyrare här då, drygt 1600kr, 600kr billigare ungefär.
 

Martinski

Medlem
Intressant att de i länken säger drickfönstret är Drink: Now to 2030.. Känns lite väl kort eller peakar verkligen 2015 så tidigt? De 2015 jag provat har jag inte varit överens med alla "experter" om hur tillgänglig året är..

Schelin tycker också 2015 är tillgängligt år och den inte behöver extra lagring.
 

Mathias

Medlem
20240503_180428.jpg

12 Flaskor av olika sorter från Cristian Senez, har inte testat någon av dom tidigare så det ska bli spännande att testa. Lite tråkigt att flera etiketter var skadade vid leveransen.
 

vintomas

Numera lågaktiv bloggare
120 GBP i UK, så undrar varför det blivit så mycket dyrare här då, drygt 1600kr, 600kr billigare ungefär.
Bollinger har alltid haft bra priser i Storbritannien, som också är en stor marknad för dem. (Lägg märke till den långvariga hovleverantörs-etiketten på flaskorna.) Det har "alltid" gått att hitta LGA billigare i UK om man håller utkik efter lanseringserbjudanden eller kampanjpriser. Snarast har nog skillnaden i % minskat på senare år, med den usla kronkursen. (Jag gissar att normalpriset för LGA 2015 hamnar högre än £ 120 på UK-marknaden i stort, eftersom jag för det mesta så LGA 2014 lite dyrare än så till ordinarie pris.) Men det är numera inte så intressant eftersom man själv måste släpa dem till Sverige, och då gäller de sedvanliga taxfree-kvoterna för införsel från utanför EU, om man vill vara laglig.
We cannot ship alcohol to private individuals in Sweden. If you are a company and have an EORI number it may be possible, please email or call us.
Kom förhoppningsvis inte som någon nyhet, eftersom möjligheten att handla på distans gäller EU/EES och Storbritannien inte längre är medlem? Är rätt säker på att konsekvenserna för vinköp har diskuterats i flera trådar på forumet i samband med Brexit.
 
Last edited:
Toppen