[Champagne] Idag dricker vi... som vanligt skumpa!

Diskussion i 'Vin' startad av Crist(al)ian 77, 20 juli 2015.

  1. JC:s Vintankar

    JC:s Vintankar Bloggare

    Någon som har erfarenhet av dessa champAgner?
    Lådan innehåller: 1x Driant-Valentin Millésime 2008 Brut, 1x Serge Gaudriller Cuvée Prestige 2008 Grand Cru Brut och 1x Leclère-Massard Blanc de Blancs 2008 Premier Cru Brut.
     
  2. Gladekocken

    Gladekocken Medlem

    Serge Gaudriller Cuvée Prestige2008 Grand CruBrut är den ända jag provat.
    Tyckte den var riktigt trevlig för sitt pris.
    vinner säkert en hel del på lagring.
     
    JC:s Vintankar gillar detta.
  3. JC:s Vintankar

    JC:s Vintankar Bloggare

    Stort tack
     
  4. Gladekocken

    Gladekocken Medlem

    Du vet ju vem Göran som hade små bubblor är.
    Han rekommenderade den till nig när jag frågade om spännande odlare som hade en 08 vintage på sb.
    Sen brukar importören vin till mat veta vad det tsr in ävrn om det är en viss stil på vinerna i portföljen.
     
    LarsW gillar detta.
  5. JC:s Vintankar

    JC:s Vintankar Bloggare

    Tack för den infon. Då blev det en beställning.
    Saknar derasQuiz och sällskapet ännu mer!
     
    Gladekocken och LarsW gillar detta.
  6. Poussard

    Poussard Medlem

    Vad är det för stil du tänker på? Jag har druckit en flaska Champagne från VinTillMat så kan inte bedöma nåt mönster än.
     
  7. Gladekocken

    Gladekocken Medlem

    Generellt små odlare,ganska personliga viner gäller bådr champagne och deras stilla viner.
    Det är spännvid i stilar och smaker men tankesättet hos odlarna lika
     
    Poussard gillar detta.
  8. LeChat

    LeChat Medlem

    FF5EC178-4CBA-4092-9C67-78A81E10004A.jpeg
    2006 Henriot Champagne Brut Millésimé


    Henriot är en av de första producenterna som jag verkligen gillade, och denna 2006 har jag druckit många flaskor av och hittills har jag aldrig blivit besviken på den. Doften känns exklusiv med krut, salmiak, hav och grillad citron. I munnen är den frisk och relativt ung med en del rostade toner. Jag tycker den är riktigt god, och kanske särskilt doften som ger mig DP-vibbar. Har ju köpt denna i flera omgångar tidigare men detta var sista flaskan i senaste köpet. Ska man köpa fler? Det är inte omöjligt. Kan faktiskt vara kul att följa den ett tag till och få uppleva en mera mogen fas.
     
  9. Elvis

    Elvis Medlem

    Frun borta över helgen. Jag och sönerna åt pizza till middag och jag korkade upp en Vilmart Grand Cellier d'Or 2012. Så sjukt gott. Sparar halva flaskan till imorgon, som den ansvarsfulle familjefar jag är.
     
    Omar Khayyam, MagnusH70, magnum och 14 andra gillar detta.
  10. IMG_20200515_183251_522.jpg

    Comte audoin de dampierre grand vintage 2004

    Bokna äpplen, bakverk, typ kanelbullar direkt ur ugnen och sötlakrits. Bra koncentration men fjösig syra. Trevlig för en billig peng.
     
    Omar Khayyam, glenn_peter, magnum och 6 andra gillar detta.
  11. zippan

    zippan Medlem

    Gårdagens Hervé Dubois Blanc de Blanc Grand Cru Millésime, 2012.
    Citrus, rostat bröd, mineral, honung, röda äpplen. Skön syra och härlig längd. Gott!
    IMG_20200515_233901.jpg
     
  12. Ekdahl

    Ekdahl Screwed up

    Det blev en Charles Heidsieck Blanc des Millenaires 1995 igår.
    IMG_1934.jpg
    Första gången jag dricker denna med den äldre etiketten och denna är deggad för mer än 10 år sedan. De med den nyare etiketten jag druckit tidigare har inte riktigt varit upp på toppen ännu, men denna är upplever jag i perfekt drickfas. Härligt knäckig, smörig, rostade nötter och lite undervegetation i bakgrunden. Fin komplexitet och längd. 93 p.
     
    Omar Khayyam, Stenberg, Jos och 19 andra gillar detta.
  13. Crist(al)ian 77

    Crist(al)ian 77 50 Shades of Grape

    Vilken vacker flaska! Har aldrig sett den etiketten.

    Mogen BdB är verkligen underbart. Gäller bara att ha tålamod minst sagt...

    Butik eller auktionsköp?
     
    Daniel B gillar detta.
  14. Esko

    Esko Medlem

    35647BBA-3D81-42B0-B730-87B9076F1459.jpeg Har idag spelat 18 bakfulla hål golf efter en riktigt härlig tillställning igår med ett par speciella och några fantastiska viner.

    Inledde med penet-chardonnet som fördrink, trevlig med speciell, tyckte de fanns något likt bremhults morotsjuice.

    Till sushi hade vi sedan 4 champagner: Cedric Bouchard roses de jeanne 11 som var ruskigt bra, George Laval Garennes som var otroligt nog väldigt mycket dill och kräftspad, Cristal 00 och Roger Brun 4 nuits en rose saignee som macererat 4 dagar och var fint balnserad trots 0 socker och snustorr.

    Detta följdes av kvällens wildcard som var Alfred Gratien centenary cuvee nv från sent 60 eller 70-tal detta var otroligt. Sherry noter i doften men i smaken lite krossade musselskal först, sen bitter grapefrukt med ett avslut åt sherryhållet och en mousse som smekte tungan. En ynnest att få dricka.

    Avslutade med Piper-Heidsieck rare 02, Michel Fallon ozanne bdb billecart salmon bdb nv bas 09.
     
  15. Thomas

    Thomas Instagram:@thomasrundgren

    _20200515_224920.JPG
    Krug Grande Cuvée 164 Edition. Flaskan öppnad på Fredagen. Gröna äpplen och citrus dominerar i smak och doft första dagen. Fortfarande lite spretig och vresig.
    Idag Lördag har den utvecklats och lugnat ner sig. Fortfarande citrus som dominerar i doft men tycker mig känna lite vanilj toner(?!?) som bryter av, trevligt! Mycket rundare i smaken och både lite honung och nötter tycker jag mig finna. Klart bättre dag två, till och med riktigt bra! Mår nog bra av att lagras några år till, enligt mina preferenser i alla fall.
     
    Omar Khayyam, Jos, MagnusH70 och 16 andra gillar detta.
  16. Ekdahl

    Ekdahl Screwed up

    Trading...
     
  17. vintomas

    vintomas Numera lågaktiv bloggare

    Det var så där som Millenaires 1995 såg ut när den lanserades, flaskor i butik runt 2011-2012 hade fortfarande det utseendet som jag minns det. Ser att jag köpte flaskor med det "nya utseendet" i början av 2014, så de började kanske dyka upp runt 2013? Det är uppenbart att Charles Heidsieck degorgerade dessa successivt, och synd att de inte skrev ut degorgeringsår på dem. Vore kul att jämföra den gamla etiketten mot de med den nya etiketten som jag köpte sist.
     
    Omar Khayyam, Kostjan, MartinE och 3 andra gillar detta.
  18. matage

    matage The drinker formerly known as Padawan

    Laforge-Testa Millesime 2008
    Öppnar redan nu i en stil jag gillar. Brödig (brioche/rostat bröd), äpplen och päron och en lätt vitblommighet med bra syra.
    Över tid tyckte jag dock att dosagen blev lite väl framträdande och med ökad temperatur fick jag klara associationer till barndomens päronfestis... Iofs gott men inte helt positivt i sammanhanget.
    Helt klart en trevlig upplevelse som levererar en del komplexitet men jag skulle rekommendera att dricka den kall och kanske hellre se den som en jäkla trevlig drinkskumpa att servera i flute för mingel (bättre än det mesta i prisklassen) än som en lite klumpig årgångschampagne serverad i större kupa för kontemplation där den inte räcker till.

    Slutsatsen är att det nog kan bli några flaskor till som sommarbubbel i iskhink.
     
  19. Wintermute

    Wintermute Medlem

    Ytterligare ett halvår senare. (Ruinart 2002). Citrus, sälta och en svag ton av någon blandning av omogen persika och fruktkompost. Det sista är lite jobbigt och ger en mystisk mättnadskänsla. Skön beska av citronskal i eftersmaken.
    Inte alls dåligt, men inte lika bra som de föregående flaskorna.
     
    Thomas, Elvis, FredrikC och 1 annan gillar detta.
  20. Segol

    Segol Medlem

    Det går att lösa, jag har ett par stycken kvar med den gamla etiketten :)
     
    Kostjan, Gladekocken och Crist(al)ian 77 gillar detta.

Dela sidan