De senaste vininköpen, diskussioner och tips

Diskussion i 'Vin' startad av Anders Landström, 23 januari 2013.

 1. Gurto

  Gurto Medlem

  Aldo Conterno Barolo Romirasco 2006. Vann en flaska i säljtävling. Denna får nog ruva ett tag i källaren - jobbigt att hålla sig ifrån bara.
   
 2. Sveprod

  Sveprod Medlem

  Har köpt hem 2st Tignanello 2010. Ny bekantskap för mig men har hört bra saker om detta vin så då får man ju testa..
   
 3. mnor

  mnor Medlem

  2 flaskor 2011 Aalto PS som får ligga ett tag och 6 flaskor 2011 Ridge Lytton Springs som får gå som grillvin 2014-2015
   
 4. Silex

  Silex Medlem

  Det blev reapris på Systemet idag. Läste under veckan att flera hade druckit Barbera och tänkte att det var länge sen jag drack en sådan. Hittade en Vigneti Cerreto från Roberto Voerzio för 230kr. I kassan bad de dock om 170 för flaskan. Jag sade att jag trodde den kostade 230. Kassörskan kollade igen, men insisterade på 170. Ok, sa jag då jag var lite osäker. Inser efter lite koll på SBs hemsida att hon tog betalt för en Barbera från "fel" Voerzio (Gianni). Alltid trevligt med 25% rabatt på bolaget.
   
  KockJohan och Anders Landström gillar detta.
 5. Aerorider

  Aerorider Medlem

  Denna veckans inköp:

  Ridge Estate, 2010
  Ridge Lytton Springs, 2011
  Ridge Geyserville, 2011

  Roederer Estate Quartet, NV
  Roederer Estate L'Ermitage, 2004


  Känner mig lite dumsnål att jag bara köpte en st av varje..... Lätt att vara efterklok.

  /Emil
   
 6. Skumpagne

  Skumpagne Husmor/Älskare/Lagrare/Pappa

  Välkommen till forumet!
  Man ångrar alltid antalet efter man druckit den. Antingen önskar man att man hade fler eller så ångrar man att man köpte flera. ;)
   
 7. Speedo77

  Speedo77 Medlem

  Inhandlade två flaskor Ornellaia 2010 och en flaska vardera av Ridge Geyserville och Lytton Springs 2011 i novembersläppet.

  Är det någon som vet var man kan hitta Ridge Monte Bello 2010, eller när det förväntas dyka upp på Systemet? Har sett att det har fått mycket goda omdömen.
   
 8. Prisa gud för skatteåterbäringen
   
  Per Stade gillar detta.
 9. Man köper alltid för få, speciellt av det som är bra.

  Fråga, varför köpte du Roederer Estate? Bra vin men lite nyfiken. Alltid kul att smyga in i en blindprovning
   
 10. Enligt @vintomas ska de dyka upp snart. Han kanske kan ge lite mer info
   
 11. vintomas

  vintomas Numera lågaktiv bloggare

  Tyvärr vet jag inte specifikt, men förra året dök väl Estate Cabernet 2009 och Monte Bello 2009 upp samtidigt. Estate Cabernet 2010 kom som novembernyhet (Anders hänvisar till vad jag skrev i http://vintomas.wordpress.com/2013/10/29/blandade-nyheter-fran-ridge-vineyards/ - en provning för flera månader sedan) och Monte Bello 2010 finns redan i Vinunics restaurangsortiment. Så kanske har Bolis lagt den i nästa webblansering, i andra halvan av november?
   
 12. Per Stade

  Per Stade Lege artis

 13. Skumpagne

  Skumpagne Husmor/Älskare/Lagrare/Pappa

  Per Stade gillar detta.
 14. Per Stade

  Per Stade Lege artis

  Visa bifogad bild 308

  På något sätt försvann texten till bilden! Sitter och skriver på min telefon, som jag tappade i golvet i veckan, och ingenting funkar riktigt som det ska. :mad:


  När Caviste lanserade sin senaste låda i förrgår hann jag inte ens fundera på om jag skulle köpa fler än två lådor innan de var slut. Får trösta mig med att jag inte dricker så mycket rött eftersom vi mest äter fisk och skaldjur och dessutom med den här fina korkskruven som jag hittade för en tid sedan i en vinlåda från Caviste. Ser fram emot mer vitt, Martin kan du inte försöka få hit vin från Denis Race nästa gång du är nere i Chablis? :p
   
  Skumpagne gillar detta.
 15. sunqan

  sunqan Vinös

  Köpte 3 av varje av lytton springs och geyserville förra veckan. Geyserville var betydligt mer lättillgänglig idag av de två. Skulle definitivt vänta 3-4 år på lytton. Geyserville funkar nog som grillvin i sommar, men tror att den nog också blir riktigt bra om några år.
  Fyllde på med två av varje samt 3 ridge cab estate. Cabben är idag det sämre av de tre... spritigt och ek med chokladtoner eller kanske lite dill... (riojavarning).
   
 16. Aerorider

  Aerorider Medlem


  Om jag skall vara helt ärlig blev det spontanköp när jag läste Elvis blogg och han skrev några rader om den. Iom att jag är ganska ny inom vinsfären och bara druckit champagne var jag bara tvungen att lägga en beställning för att testa den. :)


  /Emil
   
 17. OK, för mig är det precis det, ett vin att testa. Dock är det så likt champagne att du ska vara rätt kunnig och framförallt rätt skärpt när du provar det. Så för mig är det ett "blindtestvin". Det är väldigt likt champagne. Vill du prova lite annat mousserande så rekommenderar jag istället bra Cava eller vissa italienska. Även England är ju på gång. Men fortfarande är det få som kommer i närheten av Champagne. Det är iallafall min syn
   
  Aerorider gillar detta.
 18. Grattis, trevligt pris, tyder på bra smak hos dem som valde ut priserna. Ska nog ligga ett bra tag men svårt som sagt att hålla fingrarna borta.
   
 19. Gurto

  Gurto Medlem

  Får väl erkänna att viss påverkan från min sida var inblandad ;) Vinovativa var de som gav priset och jag har varit sugen på Romirasco ett tag så blev ett utmärkt tillfälle.
   
 20. KimHartman

  KimHartman Medlem

  Grattis, riktigt bra grejor!
   

Dela sidan