De senaste vininköpen, diskussioner och tips

Diskussion i 'Vin' startad av Anders Landström, 23 januari 2013.

 1. jocke

  jocke Medlem

  Har möjligheten att köpa en låda Paul Dethune l'Ancienne 1999. Håller på att fördjupa mig lite i Dethunes champagner. Verkar vara ett intressant hus med trevliga champagner. Någon som har en åsikt, tanke eller provat den? Eller ska jag bara slå till :)
   
 2. Vet inte priset men slå till generellt. Blir det en flaska över så varför inte. Min första årgång var 2000 så inte provat 1999an
   
 3. jocke

  jocke Medlem

  precis under 500 kr/st
   
  Anders Landström gillar detta.
 4. Inget att tveka över. Förutsätter att flaskorna inte stått i 30+ graders värme de senaste 5 åren eller så
   
 5. jocke

  jocke Medlem

  Det ska inte vara några problem. Direkt från en kontakt som har en vinaffär i ett europisk land
   
 6. Fick precis ett SMS från Systembolaget och mina varor har kommit. Tänkte köra en snabbprovning den här veckan och skriva lite på forumet. Eventuellt kan man ju ta med en annan Barbaresco som jämförelseobjekt. Någon som vill ta ett snabbprov?
   
 7. magnum

  magnum Epernay, Frankrike

  Köp! Bra pris också, kostar 70€ att köpa på plats (2006).
   
 8. Per Stade

  Per Stade Lege artis

  Köp en eller två lådor till mig också!
   
 9. jocke

  jocke Medlem

  Han har en del årgångsflaskor av Paul Dethune oxå, 1998 (väldigt få) och 1999 (lite fler). Tyvärr inga Princesse des Thunes. Tyckte jag var synd. Intressant? Ligger på knappt typ max 350 kr/st :)
   
 10. Per Stade

  Per Stade Lege artis

  Vill väldigt gärna prova! Har bara goda erfarenheter av -99 även om jag på rak
  arm bara kan erinra mig att jag druckit Pol Roger och Grand Année från det året.
  Tar gärna en låda av varje! :p
   
 11. MD

  MD Medlem

  Kommer 2013-12-02 på halv, hel och magnum.
   
  gbgpatrik, Kostjan, Jimmy Forsman och 1 annan gillar detta.
 12. Speedo77

  Speedo77 Medlem

  Strålande, tackar!
   
 13. Silenos

  Silenos Medlem

  Införskaffat är två 6-pack av Le Grappins 2012:eek:r, en ny producent för mig. Blandlådor med lite röda och vita by-savignyer och lite Beaune, b.la. en vit Grèves, är det inte gott så är det åtminstonde konstigt! Det är trevligt att se nystartade smånegocianter som inte bara är intresserade av att sälja snordyrt från flott mark. Samt Digioia-Royer 'Groseilles', 08, 09 och 11. Jag försöker unvika att starta horisontaler, men just med det här vinet kan jag nog inte hålla mig. Och Faiveley Bouzeron aligoté 2012, tian var läskande och god, jag hoppas på något liknande här, billigt var det också. Tillsist en halvflaska Fonseca VP 11, att jag aldrig druckit ett portvin är det dags att göra något åt.

  Jo, 6 fl. Marc Morey Chassagne 1er 2007 från Flaskposten blev det ju också. Någon som testat? För billigt för att vara sant?
   
  Last edited: 12 november 2013
 14. Trevliga inköp. Uppskattar dina inlägg då de oftast är lite nya intressanta odlare att söka efter.

  Vad gäller port och just 2011. Pratade med lite "hard-core" portfantaster och enligt dem så är 2011 med några undantag inte ett vin för långlagring utan snarare en årgång som kommer bli tillgänglig relativt snabbt. Nu pratar vi ju 10 år eller så men i sammanhanget är det ju kort.
   
 15. Silenos

  Silenos Medlem

  Kul att inläggen kan hjälpa, det är ju det som är meningen med tråden. Bourgogneproducenterna som ingår i kultsfären blir ju fler för varje dag som går, man får chansa lite för att hitta rimligt prissatta grejer. Det är inte så ofta man stöter på fullständiga bottennapp trots gamla nötta deviser om minfält.

  Den där lilla rackaren ryker inom ett halvår, forhoppningsvis ger det något. Att helt blint lägga flaskor på lagring känns segt.
   
 16. Fick precis ett tips av Niklas Jörgensen (som ju är en mycket kunnig person inom området port) om en liten mer mogen port som finns på BS, 2000 Niepoort, Till jul eller så.

  Ett Maderiatips följde också med:
   
  Last edited: 12 november 2013
 17. ae

  ae Medlem

  Har druckit det en gång. Absolut gott och definitivt värt pengarna. I våras var det fortfarande ganska stramt och gav ett relativt ungt intryck för att vara en 2007:a. Lätt att bli misstänksam mot ett vin från en producent vars premier cru:er i de senaste årgångarna kostar ca det dubbla. Vinet ifråga finns även hos Roberson och kostar där 355, vilket inte heller det är något rövarpris. Marc Moreys 07:eek:r får generellt bra betyg från Meadows. Just detta vinet är dock inte betygsatt.
   
 18. kayaker

  kayaker Cyklist

  Små producenter brukar sällan ligga bakom de riktiga bottennappen. Dels har de oftast en vision och goda ambitioner och dels har de sällan råd att producera skräp.
  De riktiga bottennappen à la Labouré-Roi hamnar snarare i standardsortimentet på SB. :rolleyes:

  F.ö. så antar jag att du menade vertikal (flera årgångar av "samma" vin) och inte horisontal (flera olika viner från samma årgång) tidigare, eller?
   
 19. Silenos

  Silenos Medlem

  @Anders Landström, ja det verkar som om det överhuvudtaget är lite onödigt att lagra starkviner själv. Bleve jag förtjust i vintypen så kommer jag nog köpa färdiga saker direkt, premien för mogna saker verkar högst rimlig.

  @ae tack för infon, det låter bra. Är det en habil Chassagne så är priset strålande, nu är väl rubbet premoxat bara för det...

  @kayaker, jovisst antar du rätt.
   
 20. gbgpatrik

  gbgpatrik Medlem

  Present till dotterns 30-årsdag 2041, check
   

  Bifogade filer:

  • image.jpg
   image.jpg
   Filstorlek:
   55,7 KB
   Visningar:
   251

Dela sidan