De senaste vininköpen, diskussioner och tips

Diskussion i 'Vin' startad av Anders Landström, 23 januari 2013.

 1. Gurto

  Gurto Medlem

  Instegsrieslingen är bra och IDIG är riktigt bra! Har inte provat 2012 som är aktuella årgången nu men 2010 är ett grymt bra vin så -12 borde knappast vara någon besvikelse. Naturligtvis keeper i rätt många år om man vill uppleva vinet i sitt esse.
   
 2. StefanAkiko

  StefanAkiko Pendeldricker Tokyo, London, Stlm och Umeå

  Fick LG månne betalt för att leverera dessa poänger?
  Med tanke på deras upplägg så är det nog sannolikt så.
  Tyvärr.
  Men, om man inte bryr sig om objektivitet och istället bara letar efter hållmedare, så visst...
   
  Vino fino gillar detta.
 3. Mattias Schyberg

  Mattias Schyberg Administratör

  Låter galet kul att testa den där bomben till Zinfandel - och jag menar det inte som ett skämt. :eek:
   
 4. gece

  gece Man vänjer sig.

  Glory to the brave! Seghesio är väl kända som en lite mindre "bombig" Zin-producent än den genomsnittliga (därav mitt inköp), men det låter ju ganska mycket, det håller jag med om. :)
   
 5. Daniel B

  Daniel B IT- & dryckesnörd Tekniskt ansvarig

  Kan mycket väl vara så, även om jag hoppas på motsatsen. Det är inga stora summor tack och lov, och som oerfaren rosédrickare testar jag mer än gärna för att bilda mig en uppfattning. Jag ska erkänna att jag köpte flaskorna enbart pga. poängsättningen i LG, men samtidigt kan det vara minst lika roligt att testa och se huruvida de inte lever upp till de poängen som sattes. En varm sommardag tror jag de duger gott och väl för en provning.

  Jag tar tacksamt emot tips på riktigt bra rosévin i övrigt. Priset får gärna vara lite högre om det innebär högre kvalitet på vinet!
   
 6. Siripim

  Siripim Medlem  Olivier Horiot Rosé des Riceys 2008 borde funka. Och när du ändå beställer kan du ta en flaska Coteaux Champenois eller två.

  http://www.vinnatur.se/bonde/olivier-horiot/
   
 7. StefanAkiko

  StefanAkiko Pendeldricker Tokyo, London, Stlm och Umeå

  I ett stort utbud så gäller det ju att försöka hitta guldkornen. LG är väl lika goda kålsupare som många andra vad gäller att rekommendera. Och det värsta som kan hända är väl att vinerna iaf var lättdruckna.
   
 8. kayaker

  kayaker Cyklist

  Det tror jag inte. Rosé Bonbon lär ha varit en WOW-upplevelse för ganska många ifjol och MIP ligger stabilt på höga poäng i CT.
   
 9. Patrik Sellin

  Patrik Sellin fd Innertällmo Bryggeri Provningsskribent

  Går inte LG:s skala till 200?
   
  StefanAkiko, chambertin, MartinE och 2 andra gillar detta.
 10. StefanAkiko

  StefanAkiko Pendeldricker Tokyo, London, Stlm och Umeå

  Ha-ha-ha :D
   
 11. Livermore

  Livermore Medlem

  Igår tänkte jag gå ner på SB och köpa hem mig någon rosé att avnjuta kall på min balkong under sommaren. Det var dock lättare sagt än gjort. Det fanns 3 flaskor över 100 kr men ingen över 120 kr. Det fanns såklart en massa BiBs dock. Är det så att efterfrågan på dyrare rosé är så pass låg att det inte lönar sig att ta in det till den lokala butiken, trots att den ligger i Umeå? Det verkar onekligen så. Men det finns förstås inte någon större mängd rosé i BS heller. Kanske inte är något som är varken prioriterat av SB eller så stor efterfrågan på överhuvudtaget.

  Jag dricker rosévin väldigt sällan och mest på impuls egentligen, så det hade varit trevligt med i alla fall en flaska kvalitativt rosé på den lokala butiken.
   
 12. MartinE

  MartinE Medlem

  Kan du tänka dig en rosé med bubblor i finns det gott om kvalitativa alternativ! Å andra sidan blir ju problemet det omvända då - att priset landar på avsevärt mer än 120 kr! :p
   
 13. Kostjan

  Kostjan Mot bättre vetande

  Nu när jag tittar verkar dom har 11 st flaskor bra rosé på Västra Kyrkogatan 11 (nr:7405) ;)
   
 14. merlotsmile

  merlotsmile Medlem

  Jag gillar att köpa rosè från aoc'n Tavel, som enbart producerar rosèviner :). Har iofs inte provat så jättemycket rosè men brukar köpa Les Lauzeraies (2724)
  som jag tycker levererar lite mer kraft o struktur än annat rosèblask som finns på marknaden. Har för mig jag testade en Marsannay förra året som jag gillade (pinot).
   
  Emanuel gillar detta.
 15. Livermore

  Livermore Medlem

  Jo, har spanat in Gosset Grand Rosé Brut, som även @Kostjan verkar rekommendera. Här på brädan verkar folk se den som en bra NV roséchampagne. Den finns också i butik vilket jag gillar, behöver jag inte planera så mycket :)

  Igår var det dock inte aktuellt att köpa bubbel.
   
 16. Daniel B

  Daniel B IT- & dryckesnörd Tekniskt ansvarig

  Gosset Rosé var den senaste rosé-champagnen jag drack, och jag håller med om att den håller hög kvalitet. Lagom mycket röda bär och härligt brödig. Väldigt orange i färgen!

  Blir nog till att dricka någon(några) av de rosévin jag fick med mig från BS senast i helgen, så återkommer med lite omdömen om det!
   
 17. ChristianB

  ChristianB Medlem

  Det är nog snarare så att efterfrågan på bra rosé inte överensstämmer med vad folk är beredda att betala. Min personliga teori är att det beror på att rosé fortfarande dras med så pass halvtaskigt rykte att det inte "får kosta lite" för att ge ett bra vin. När man pratar med blandade vinkonsumenter om vitt och rött så brukar det gå att få fram en tanke om att bra vin har en högre prislapp, men rosé är knepigare. Kan det finnas något slags underliggande fördom om att producenterna tar rött och vitt för att blanda det?

  Själv har jag inte superkoll på roséviner, men jag gillar överlag den lättare stilen från Provence, där bland andra Chatêau Vignelaure håller till. Den var dessutom utmärkt som ettårigt lagringsobjekt. ;) Tavel-vinerna har jag inte fastnat för, jag tycker de håller lite för hög alkoholhalt (efter vad jag sett hittills) och med detta en lite väl tydlig hetta i munnen...
   
  Daniel B, StefanAkiko och chambertin gillar detta.
 18. StefanAkiko

  StefanAkiko Pendeldricker Tokyo, London, Stlm och Umeå

  Var och shoppade lite på Wein & Co, i deras flaggskeppsbutik på Mariahilfen Strasse här i Wien. Det blev 7 flaskor, varav 1 USA PN och resten Österrikiska - majoriteten PN.
  Kändes verkligen skönt att få kompensera den senaste tidens dränage av mina samlingar...

  Flyger strax den logiska ordningen: Wien-München-Arlanda-Köpenhamn-Tokyo. Logistisk kullerbytta? Hoppas vinerna klarar alla omlastningar. Har slagit in dem rejält samt lindat 60 meter GladPak runt den kartong de färdas i...
   
 19. Mattias Schyberg

  Mattias Schyberg Administratör

  Så länge du inte flyger med British Fucking Airways så skall det nog gå bra. ;)
   
 20. StefanAkiko

  StefanAkiko Pendeldricker Tokyo, London, Stlm och Umeå

  Vi får väl se, leker ultraresenär idag (ej att förväxlas m Umeås buss-"service"). Drack mitt första plonk i Wien, mitt andra och tredje i München och inmundigar just nu mitt fjärde på Arlanda. Om ett tag bär det iväg till plonket på Kastrup och en flygresa till Yapan och en flaska Pinot Gris som kommer smygas och smusslas med. SAS vill ju agera med anal personlighet och inte längre bjuda sina long-hauls på plonk...
  Fy örkel för plonk! Men hellre plonk än ljummet sodavatten!
  Men, det är inte alltid man kan välja, eller som man säger i Japan: しょうがない。
   
  Vino fino gillar detta.

Dela sidan