Finewines medlemmar i fokus

Diskussion i 'Övrigt' startad av Mattias Schyberg, 9 februari 2014.

 1. LarsW

  LarsW Medlem

  Detta ser ut som ett kul ställe, ska bli spännande att utforska...

  Vem är jag?
  43 år, boende i Göteborg sedan 6 år, innan dess i omvänd kronologisk ordning Oslo-Hårte-Sydney-Oslo-Odda-Östersund-Boden-Uppsala. Samlat o smak för vin sedan slutet på tonåren. Vill gärna tro en bit över medel intresserad av att laga mat, favoritköken är Frankrike och Italien med Indien som hot contender efter att tillbringat några månader där i samband med studier. Älskar restauranger, både för upplevelsen och inspirationen till egna kreationer, spannet går från 28+ som nog är favoriten bland de exklusiva till Little Meats för deras vansinnigt goda Tacos.
  Andra intressen varierar med år och årstid, men musik, filmer och att odla örtkryddor på balkongen skulle jag nog ha svårt att leva utan. Samma sak med min (nästan) årliga tur till Sri Lanka i februari när jag allvarligt börjar tröttna på det tillstånd som kallas "vinter" i Göteborg.

  Vad har jag för sysselsättning till vardags?
  Nybliven (<1 år) läkare, sadlade om efter 14 år som sjukskötare, jobbar på sjukhusen i Uddevalla och Trollhättan, kommer fortsätta där till i alla fall 2020, sen får vi se var det bär av.
  När jag skulle välja vad jag skulle ersätta sjukskötaryrket med stod valet mellan något professionellt med vin eller läkare, valet föll på läkare då jag tänkte man kunde kombinera det yrket med ett nog så avancerat hobby-/amatörintresse med vin men knappast tvärtom...

  Vad har jag för vinpreferenser?
  Mycket är gott men Champagne är bäst!
  Bland champagne finns så mycket bra men ska jag nämna några favoriter så kommer Bollinger alltid ha en särskild plats i mitt hjärta då det var en fantastisk RD -75 några dagar före julafton 1999, på restaurant Bölgen o Moi på Höviksodden strax utanför Oslo, som på allvar öppnade mina ögon för hur bra lagrad skumpa kan bli. Gjorde kort efter det en på den tiden ganska stor investering i tre lådor med grand anne 1990 som jag fortfarande dricker 1 flaska om året av för att följa dess liv. Andra odlare i champagne som jag favoriserar är Pol Roger då man alltid blir glad av deras champagner och Bonnaire som enligt mig är bland det mest prisvärda och en utmärkt stil för att introducera champagne för de oerfarna. Pierre Peters och Charlemagne är också välrepresenterade i min vinsamling.

  När det kommer till röda viner så ser man på min samling så verkar det bli Rhone, norditalien och Barossa Valley som dricks mest och bland vita så vinner nog riesling från Österrike, Alsace och Tyskland. Kunde skriva mycket mer här men börjar bli en lång post som det är...
   
  jrick, MagnusH70, Mats och 16 andra gillar detta.
 2. Tomas Lindblom

  Tomas Lindblom fd Deppodi Moderator

  Varmt välkommen! Känns som att du hittat hem När du tröttnat på latinska termer på arbetet kan du alltid surfa in här och läsa lite om Italienska eller Franska termer, som så ofta diskuteras här ;)
   
  Mattias Schyberg och LarsW gillar detta.

Dela sidan