Idag dricker vi, provningsnoteringar och diskussioner

Diskussion i 'Vin' startad av Anders Landström, 22 januari 2013.

 1. Segol

  Segol Medlem

  Det låter inte alls dumt, med den lilla brasklappen att jag hittills inte förstått storheten i Fleur de Passion men det kanske kommer då många håller den högt :)

  Vi ska träffa ett par familjer med måttligt vinintresse så jag tog på mig att ta med vin. Det blir antagligen Henriot Blanc de Blancs och 2002 samt några röda där det lutar åt Nerthe 2005 och Poujeuax 2006
   
 2. Emanuel

  Emanuel Instagram; Swedish Champagne Dude

  Tyvärr blev det inte 60 flaskor Nebbiolo, fick detta i mailen idag:

  Hej!
  Langhe Nebbiolo Paolo Scavino, varunummer 9902301, som du bevakar är slut hos leverantör och kommer inte åter bli beställningsbar. Vi kommer därför att avbryta din bevakning.
  -----
  Men jag ger mig inte, få bli en manuell interntransfer på den när jag är tillbaka i Sverige igen... Funderade på att ta det via telefon idag men det kändes väl taskigt, de har nog lite annat at göra en dag som denna...
   
 3. Anders Landström

  Anders Landström Dricker mest, skriver lite.

  Själv blir det nog bara champagne. Står för matlagning och vin så försöker hålla det enkelt. Ska ner i källaren och se vad jag hittar men just nu lutar det åt

  Kanapéer -- 2002 Pierre Peters Cuvée Speciale Les Chétillon
  Carpaccio på tonfisk - 1989 Veuve Clicquot rosé
  Hummer med tryffelmajonnäs -- 1996 Henriot Enchanteleurs
  Ugnsbakad Marulk , beurre blanc med tryffel, 1996 Billecart Salmon Grande Cuvée

  Står inte för efterrätten så har lite olika varianter beroende på vad som sätts på bordet.. Så får se helt enkelt.

  Tolvslaget blir det nog en Selosse Inital.
   
  MartinE, SUPRA, Elvis och 3 andra gillar detta.
 4. magnum

  magnum Epernay, Frankrike

  Ibland kan det vara skönt att bara laga och dricka något riktigt enkelt!;)
   
 5. Mats

  Mats Gone todash....

  SB är för härliga. Eftersom jag kunde beställa förra gången när du bara kunde bevaka gick jag in igen nu, och då websaldot sa 27 st kunde jag inte låta bli ett beställa en till bara för att prova.... Beställningen gick iväg utan problem och jag fick bekräftelsemail:
  VarunrNamnFörpackningAntalPrisPris totalt
  99023Langhe Nebbiolo Paolo ScavinoHelbutelj (750 ml)1150,00150,00

  Att betala: 150,00

  Spännande fortsättning kommer om nån vecka.
   
  StefanAkiko och Anders Landström gillar detta.
 6. Anders Landström

  Anders Landström Dricker mest, skriver lite.

  Även Fantomen går ibland på gatorna som en vanlig man :)
   
  Skumpagne gillar detta.
 7. Anders Landström

  Anders Landström Dricker mest, skriver lite.

  För mig kommer den blå skylten upp -- bevaka vara --. Systembolagets webbsida är inte helt konsekvent :)
   
  Emanuel gillar detta.
 8. kayaker

  kayaker Cyklist

  Jag får också den. På vilket sätt har @Mats smörat för Magdalena? Har vi en katt bland hermelinerna? ;)
   
  Skumpagne och Anders Landström gillar detta.
 9. chambertin

  chambertin Medlem

  Nej jag är väl ingen jättefan av Fleur de Passion heller men tycker nog att den presterar ganska bra i kategorin BdB runt 500-lappen.
  Nu har jag inte druckit den heller på några år så var lite nyfiken på hur den utvecklats. Kanske skall ta den till amuserna i stället och ha ngt annat till hummersoppan (som den var tänkt till först).

  Provar just nu den vita1996, Ch. Smith Haut-Lafite och det är ett alternativ. Ett annat är 2010, La Fontaine från Dom Grand Veneur.

  Låter trevligt med La Nerthe -05. En årgång som har kommit runt ganska fort tycker jag och dricker fint nu.
  Poujeaux -06 har jag inte provat men slottet brukar prestera bra har jag för mig. Henriot gillar jag skarpt så låter som ett bra val.

  Glad att jag slapp välja vin på SB idag. Påminde väldigt mkt om en Sovjetiskt livsmedelsaffär på 70-talet (tomma hyllor, långa köer,..... Världens bästa system/sortiment lämnades med ett leende och det trots kämpande och mkt vänlig personal).
   
  Anders Landström gillar detta.
 10. Emanuel

  Emanuel Instagram; Swedish Champagne Dude

  Kan ju synas märkligt att vända upp och ner på hela forumet för att man inte får tag på en 150-kronors vardagsflarra men det retar mig otroligt när SB i sann DDR-sverigeanda inte låter mig med ett enkelt knapptryck få den flaskan jag vill ha trots att det finns lådvis av den på bolagen i storstäderna. Visst, jag kan ringa mitt lokala bolag härifrån via sattelittelefon och härja eller jag kan fysiskt resa hem till sverige och gå in i butiken och be dem ta hem flaskan men att göra det på internet? Icke.
  -Om de nu ska ha monopol får de väl åtminstone ge folk en vettig möjlighet att få tag på ett vin utan att behöva slå knut på sig själv..?
  Arrrgh, urrgh, snigel på ögat, etc.
   
 11. chambertin

  chambertin Medlem

  Du har missförstått det här med monopol @emanuel :)
  Det är enbart pga av monopolsituationen som dom kan göra så här och inget kan få dom att ändra på det så länge dom själva inte vill det.

  Har vårt folkkära f.d apoteksmonopol i färskt minne där man tyckte att det var ok att man en söndag inte ens kunde köpa en Panodil.
   
 12. Anders Landström

  Anders Landström Dricker mest, skriver lite.

  För mycket Panodil är skadligt, Nu finns det ju i varje livsmedelsbutik. Ur folkhälsosynpunkt borde det omedelbart regleras.
   
 13. Anders Landström

  Anders Landström Dricker mest, skriver lite.

  2007 Cavallotto Bricco Boschis Pondus och kraft. Har inte hänt så mycket på 8 månader. Vinet är mer tillgängligt än exempelvis 04an. Mogna toner i smaken men fortsatt bra med tryck i tanninerna. Lite förvånad över att de inte utvecklats något men tror fortsatt inte det är en långliggare utan ett vin att dricka nu och 3-5 år framåt
   
 14. vintomas

  vintomas Numera lågaktiv bloggare

  En ny fråga för Folkpartiet att ta tag i nu när de nog vill undvika att förknippas med skolpolitiken inför valet? "Vi måste slå vakt om den restriktiva läkemedelspolitiken och få bort kommersialismen!"
   
  Anders Landström gillar detta.
 15. Anders Landström

  Anders Landström Dricker mest, skriver lite.

  Folkpartiet Liberalerna, monopolens och förbudens väktare.

  Att den kristna högern driver förbud och moralism är ju inte förvånande men att ett sk liberalt parti står på barrikaderna och slåss för mer inskränkningar upphör inte att förundra mig.
   
 16. Segol

  Segol Medlem

  Vita Chateauneuf gjorda på roussanne kan vara riktigt bra men Grand Veneur har jag tyvärr inte druckit
   
 17. Gurto

  Gurto Medlem

  Petra Unger Riesling Erste Lage Stein Gaisberg, Kremstal 2010 (Bergtunga med blomkål, skärbönor och brynt dillsmör) I doften ljus grapefrukt, persika, en liten skvätt diesel, lite vitpeppar och ett litet myntablad. Smakmässigt citrus och mer mogen persika, lite grapebeska, pepprig kryddighet och kännbar, men ändå välintegrerad, alkoholvärme (14%), ganska hög syra men ej rakbladsvass.

  Vettig utan att vara en toppriesling. Sparade ett glas i flaskan till idag och tycker att den förlorade lite spänst nu på dag två. Gick bra till maten.
   
 18. Mats

  Mats Gone todash....

   
 19. Elvis

  Elvis Medlem

  Min fru skulle aldrig kunna lista om vem som döljer sig bakom mitt nick. ;)
   
  Anders Landström gillar detta.
 20. Elvis

  Elvis Medlem

  Här i Manila är det redan eftermiddag och bara några timmar tills det ska korkas upp. Det blir foie gras i rikliga mängder och Grande Dame 1988, därefter entrecôte och potatisgratäng (här känns potatisgratäng svenskt!) och en Sassicaia 2006. Ska försöka spara lite Grande Dame 1988 till tolvslaget, annars får jag gå till plan B (jag har en Krug GC i kylskåpet…).

  Gott nytt år!
   
  MartinE, Anders Landström, SUPRA och 4 andra gillar detta.

Dela sidan