Idag dricker vi, provningsnoteringar och diskussioner

Diskussion i 'Vin' startad av Anders Landström, 22 januari 2013.

 1. Anders Landström

  Anders Landström Dricker mest, skriver lite.

  Jag har också läst att 06 varit riktigt bra, därför kändes det som ett säkert kort. Att vinet var defekt diskuterades men vi kunde inte hitta några tecken på det. Svaret "en svag flaska" verkar ju inte heller stämma då du hade en liknande uppfattning.
   
 2. Emanuel

  Emanuel - Ad astra per alas amforae

  -Anders, du borde veta bättre, det här vinet finns ju inte i verkligheten utan är ju enbart ett ondskefullt lagerspöke som Systembolaget lagt in för att driva folk som letar efter ett hyggligt vardagsvin till vansinne...
   
  Mats och Anders Landström gillar detta.
 3. Anders Landström

  Anders Landström Dricker mest, skriver lite.

  Det var därför jag skickade min flickvän :)
   
  Mats och Emanuel gillar detta.
 4. Emanuel

  Emanuel - Ad astra per alas amforae

  -Men det var synd att du inte fick en flaska, mycket prat om detta vinet men få som verkar lyckats dricka det... Hade gärna fått en recension...
   
 5. StefanAkiko

  StefanAkiko Pendeldricker Tokyo, London, Stlm och Umeå

  Huh så trist!
  Vad drack du istället då?
   
 6. Anders Landström

  Anders Landström Dricker mest, skriver lite.

  Dricker en 2011 As Sortes Val do Bibei. Återkommer med bättre anteckningar men ett mycket bra vin. Tack till @Arvid för tipset
   
 7. StefanAkiko

  StefanAkiko Pendeldricker Tokyo, London, Stlm och Umeå

  Ursäkta fel tempus :oops:
   
 8. Anders Landström

  Anders Landström Dricker mest, skriver lite.

  Jag är inte så snabb. Långsam och analyserande :)
   
 9. StefanAkiko

  StefanAkiko Pendeldricker Tokyo, London, Stlm och Umeå

  Och?
  Vad kommer du fram till?
  (Bergskedjor omformas medan du analyserar.)
   
  Elvis gillar detta.
 10. Mats

  Mats Gone todash....

  Aaarrggghh!!!:mad::mad::mad: Så var vi där igen!! Skulle ha ett enkelt men hyfsat gott vin till maten idag och tog i morse upp ett stycke Lucas & Lewellen CS " Cote del Sol" 2010 från källaren för temperering under dagen. Köpte en flaska när den kom ut på SB i höstas, smakade som en ganska bra Bordeaux och var otroligt bra för priset, kostade 109 kr här och drygt det dubbla på vingården i Californien där det gjorts och USA-priset är i nivå med smaken. Då bolaget fortfarande säljer dem som 2010 köpte jag nyss ett par till och tänkte som sagt öppna dem ikväll. Men.... jag tror ni förstår vart det här är på väg...... när jag väl korkat upp en för dekantering och tar det obligata smakglaset blir jag brydd och kollar flaskan.... Jo, :mad:, självklart är det en 2011a! Ett helt annat vin än det från 2010 och är inte ens är värt de ynka 111 kr det nu kostar! Självklart fortfarande listat som 2010 på SB. Då resterna av förrättens GD Vajra Muscato d'Asti blev räddningen till middagen förtsår ni nog hur illa det var att inte ha något annat ej källarkallt vin till hands.
   
  StefanAkiko gillar detta.
 11. Anders Landström

  Anders Landström Dricker mest, skriver lite.

  Drack ju ett antal 2011 Valdesil Godello Sobre Lías i somras så Godello-druvan är ingen nyhet. 2011 As Sortes Val do Bibei är dock flera klasser bättre. Precis som för Valdesil ger doften initialt ett enklare intryck än vad vinet verkligen levererar. Lime, blandat med nötter och gröna äpplen som efterhand blommar ut med exotiska frukter. Integrerad smak med torkade frukter, nötter i ett vin där de olika smakerna är tydligt framträdande. Bra krämig textur. Lång, lång eftersmak. Vill inte jämföra med andra områden utan konstaterar att Godello är en druva som kan leverera riktigt bra viner. Kan inte bedöma lagringspotentialen på det här vinet men kommer nog köpa ett par flaskor till
   
  Last edited: 25 januari 2014
  Skrutt gillar detta.
 12. StefanAkiko

  StefanAkiko Pendeldricker Tokyo, London, Stlm och Umeå

  Aj-oj...
  Kvittot kvar?
  Fö funkar det faktiskt bra att köra vin i micron - bara man tar bort allt av metall först.
   
 13. BarisMattsson

  BarisMattsson Medlem

  Köpt på SB? Vill också utforska Godello mer. Gillade Domino de Tares jättemycket.
   
 14. BarisMattsson

  BarisMattsson Medlem

  Hittade den:) 376 spänn.
   
 15. Mattias Schyberg

  Mattias Schyberg Administratör

  Fick Mayu Reserva Syrah (www.systembolaget.se/2551) serverat blint av min hustru igår.

  Utan tvekan syrah och nyavärlden, då det hade en ganska extrem restsötma (god dock). Vinet var i alla fall riktigt komplext med mycket svartpeppar, lammkött (medium stekt), timjan, björnbär, hallon och aningen rökt bacon. Smaken var fruktsöt, fyllig och ngt slapp, men saknade varken tannin eller syra.

  För 91 spänn så måste jag utropa fynd här. Gissade på ett pris runt 150 pix. Gillar man inte NV-viner skall man dock hålla sig borta. Klockren rekommendation för ripasso-generationen.

  Dracks till rustika hamburgare och fungerade utan problem. Sötman passade bra även om det hade fått vara lite mer syra.
   
  Last edited: 25 januari 2014
 16. StefanAkiko

  StefanAkiko Pendeldricker Tokyo, London, Stlm och Umeå

  Var precis och provade 1993 och 2002 av Gruaud Larose. Två rätt klena, alldeles för syrliga årgångar för min smak. Min älskade hustru dissade dem totalt. Lite ojapanskt, men omöjligt att missförstå. Då hon frågade mig om vi hade några flaskor öht av Gruaud Larose i källaren (hon gillade verkligen inte heller 86:an) så svarade jag att, nej, det har vi inte. Då log hon och sa BRA!
  Smaknoter här:
  1993 Gruaud Larose
  2002 Gruaud Larose
   
  Last edited: 25 januari 2014
 17. Mats

  Mats Gone todash....

  För det priset ids man ju inte gå tillbaka med vinet och jag vet inte om det skulle gå att reklamera det pga fel årgång när man redan öppnat det. Fast och andra sidan kanske det vore ett sätt att ventilera missnöjet med deras årgångsproblem. Om alla som får fel årgång sparar den lilla slatt som behövs för reklamation och sedan går tillbaka med den och säger att "Det här vill jag reklamera för det var inte det vin ni uppgav att ni hade till salu". Säger de då att man inte kan reklamera för det är det bara att svara "OK, då vill jag reklamera det för att det smakade apa." Sådana reklamationer brukar de ju alltid ta emot bara det är lite kvar i flaskan så gör alla så tillräckligt många gånger kanske polletten trillar ner för dem.
   
  chambertin gillar detta.
 18. Anders Landström

  Anders Landström Dricker mest, skriver lite.

  Du kan också prova Valdesil Godello Sobre Lías om du vill se hur Godello är i en annan vinmakares hand. Enklare, javisst men jag gillade vinet.
   
  BarisMattsson gillar detta.
 19. Anders Landström

  Anders Landström Dricker mest, skriver lite.

  Tror tyvärr inte att Systembolagets ledning bryr sig om årgångsproblem för att ett antal vinnördar. Väger lätt mot den politiska ambitionen då deras viktigaste målgrupp efter politiker och journalister är "den breda massan". Där gäller det bara att snabbt och lätt ställa ett prisvärt vin på bordet.

  Visst finns det folk inom SB som förstår problemet men då ändringar säkert krävs i logistiksystemet så lär deras röst väga lätt.

  T
   
 20. Anders Landström

  Anders Landström Dricker mest, skriver lite.

  Där dök det upp ett vin jag har i källaren, 2002 Gruaud Larose och du ger det 89 poäng. Ändå rätt bra givet att de vid den tiden lämnat lite av sin storhetstid bakom sig. Låter som man ska låta det ligga ett tag, eller kanske ska jag ta med det som present om jag kommer till Japan?
   

Dela sidan